de ov chip kaart was automatisch opladen prima als je in de buurt van de 0 euro kwam kreeg je er geld bij nu had ik 10 euro op gezet automatisch opladen aan , nu vandaag met de bus 4,15 gebruikt en wo... Näytä lisää
When I switched to the OV pas for my 2 children, the website stated that it was free for children t/m 11 when traveling by train. But then NS charged around 150euro for a return trip from Leeuwarden t... Näytä lisää
Vroeger kon je met een paar muisklikken zo een dalurenabonnement toevoegen aan je ov chipkaart, zelfs bij een naamloze. Nu niet meer hoor, wil je voordeel hebben moet je eerst met je bankpas al gere... Näytä lisää
Onduidelijke app,klantenservice al dagen niet bereikbaar voor vragen.AI assistent die de meest simpele opdracht niet snapt( automatisch opladen) Nog groter drama dan het OV zelf,een ster is al te ve... Näytä lisää
Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja
Wat een slechte app
Wat een slechte app. Nu een jaar geprobeerd. Eerder fout afgeschreven. Gebeld en zeer onaangename klantenservice aan de telefoon gehad om correcties door te voeren.
Nu kom ik überhaupt niet meer in de app om te controleren of het juiste bedrag is afgeschreven. Wat een blamage dit.
Oplichters ik heb abonnement zone 3…
Oplichters ik heb abonnement zone 3 fast saldo laag doet niet ik heb hetzelfde zone uitstapje een in stappen maar helaas klantenservice ook niet geholpen jammer wij willen die oud ov terug
Twice been charge high daily rate for…
Twice been charge high daily rate for single short journey to Schiphol, despite tapping in/out (you have to for the gate to open). Never had this issue with similar system used regularly in London (TFL operated).
Ik heb de OV-pas aangeschaft en weer is…
Ik heb de OV-pas aangeschaft en weer is de pas maar 5 jaar geldig, dus moet je weer elke 5 jaar €6 uitgeven ondanks dat hij nog goed werkt. Er is alleen een doorlopend maand abonnement mogelijk, een jaarabonnement afsluiten die stopt na 1 jaar niet helaas (maandabbo kan alleen doorlopend). Je moet dus ontzettend goed opletten als je op vakantie gaat want anders loopt het abonnement door.
Daarnaast zie je in de app wel dat je een maandabonnement hebt maar niet tot wanneer deze geldig is. Ook bij het inchecken zie je helemaal niks, alleen maar OV-pas in of uit.
De informatie die je kreeg met de OV-chipkaart is geheel niet aanwezig. Ook kan ik maar 1 regio kiezen van de 16 die er voor jou ingevuld zijn. Het maandabonnement kost evenveel maar ik kan in ene niet meer in de gehele gemeente Amsterdam (Amstelveen) reizen. Verdienmodel dus omdat je geen enkele andere keuze hebt.
De vervoerders hebben goud in handen maar de reiziger is de dupe. Geen directe inzicht wat er op je pas staat als saldo, of je met je abonnement incheckt of op saldo, gewoon helemaal niks. En wat gebeurt er als straks geen verbinding is met OVpay? Want alle gegevens qua abbo en leeftijdskorting staan toch online?
En waarom kan je dan niet met 2 middelen inchecken? Waarom niet met je smartwatch/mobiel/ov-pas als je een abbo hebt? Waarom maar op 1 drager als alles online staat?
probeer al 8 ACHT maanden met iphone in…
probeer al 8 ACHT maanden met iphone in te loggen naam goed, wachtwoord goed, krijg code door en dan gebeurt er niets meer.
Contact alleen via 0900 nr mogelijk kost€1.- per minuut!!
chat stelt dat het goed zou werken via google, dat gebruik ik principieel NIET !!
OPLICHTERS IS NIET MIJN FOUT TOCH MOETEN BETALEN ik neem de auto maar weer.
Ik wou gebruikmaken van de nieuw ovpay…
Ik wou gebruikmaken van de nieuw ovpay pas. Im wou een abonnement opzetten voor de bus. De app zegt tr cerwijzen naar de vervoerder.ik naar de ret service puntgegaan zeggen ze ze dat het niet mogelijk was wa t ze hebben t apparatuur niet ervoor.ja en wat nu? Ben benieuwd zodra net echt gaat beginnen na 2027. Het zal een chaos worden
Smartwatch koppeling werkt niet
Ik vind het heel vervelend dat het niet lukt mijn creditcard bij ovpay via mijn Garmin horloge te gebruiken. Ik stel het in in de app. In- en uitcheck wordt geaccepteerd, maar de koppeling wordt niet gemaakt en zo reis ik zonder leeftijdskorting. Onbegrijpelijk en hoogst irritant! Gebruik ik de fysieke creditcard werkt het wel!
Oplichters
Er worden bedragen afgeschreven die niet kloppen. Dan word er leuk gedaan alsof het online geregeld kan worden maar dat is niet zo.
terrible terrible terrible thieves
terrible terrible terrible thieves
On 18.04. I walked through the A'dam central station and sth went wriong with the checkout, so next day I was charged 33,- eur. I logged missed checkout the same day and got message that I will be reimbursed automatically on the next trip or else if I do not use the card for travel within 2 weeks. I did not use the card for travel and never got reimbursed.
On 22.05. I opened the case with the support asking for my money back, they said the case would be handled within 5 business day. It was not, nobody looked at it, so I called for an update, was told that if I do not get response by 01.06. via email, they would escalate. I called again on 02 June as of course, have not heard back at all, another agent told me to be a bit patient (!!!!!!!!) and wait for another 5 days (he made this up on the spot) and that they do not make escalation cases.
To sum it up, it is anarchy, they hope you give up so that they can keep the money for the service I have not used, every person on the phone tells you a different story they cannot back up and nobody is accountable, in one word thieves
Ovpay met kortingscode
Ik kreeg via mail een aanbieding voor een ovpay kaart met 40% korting, geldig t/m 31 mei. Diverse keren heb ik geprobeerd om deze aan te schaffen, maar elke keer dat ik een toegestuurde code wilde invoeren, was die niet geldig. Toch lukte het om een account aan te maken en nu bleek de kortingscode niet meer geldig, bovendien is de mogelijkheid om leeftijdskorting toe te voegen onvindbaar. Zeer klantvriendelijke toestand
Ik heb de OvPas aangeschaft omdat ik…
Ik heb de OvPas aangeschaft omdat ik klaar ben met al die ovpay afschrijving In mijn bank-app, ik verwacht echter niet veel, wat ik van ze heb gezien met de app is dat hij vreselijk slecht werkt. Na elke update moet je opnieuw inloggen en soms pakt hij je wachtwoord niet of blijft hij zeggen dat het het verkeerde wachtwoord is! De ov chipkaart werkte prima alleen forceren ze ons nu om of me tde bankpas of met de OvPas (van 6€) te betalen door de servicepunten weg te halen! ZORG VOOR EEN GOED ALTERNATIEF OVPAY!!!!! Toch ga ik de OvPas gebruiken, maar: ik vrees het ergste!!!!! Met vriendelijke groet,
De nieuwe OV Pay pas is waardeloos.
Nu al 3 keer gehad dat ik niet met de OV-pay pas kan inchecken omdat "mijn saldo te laag is" terwijl ik er meer dan 30eu op heb.
Nee, het ligt niet aan de pas en het ligt niet aan mij.
"Je had de pas nog niet moeten aanschaffen" en "check gewoon in met je bankpas" zijn de reactie die je krijgt van OV-personeel.
Slecht ontwikkeld en geimplenteerd, heel triest.
Geef dan een oprechte middelvinger naar de gebruiker en stop met pasjes e.d...
De chipkaart gaat over naar ovpay
De chipkaart gaat over naar ovpay, je kan een nieuwe kaart aanvragen, ik besloot met bankpas over te stappen.
Volg alle instructies van de appartementen tot mijn verbazing als je je bank aantikken krijg ik een geheel andere bankpas inclusief bankrekening nr en pasnr e zien dan de mijne.
Daarover contact gezocht er wordt een case nr aangevraagd op mijn klacht die 1 tot 2 weken duren kan.
En voel mij niet serieus genomen, want wie die dezelfde stappen op de sppsite doorloopt ziet mijn rekening en pas nr.
En dat met veel bankfraude die bij iedereen bekend is
Er wordt ook gevraagd om 1 cent over te maken om je bankpas te activeren wat ik niet gedaan hebt.
Dit is een ernstige situatie in mijn ogen de telefoniste waar ik dit meermaals bij uitlegde wordt kort en geïrriteerd over mijn zorg.
Lekker makkelijk is anders
Ik maak nog geen gebruik van de pas, omdat ik de datum voor leeftijdskorting niet gewoon kan invullen....krijg je een agenda te zien die je niet kunt aanpassen en om van 2026 terug te scrollen naar 1956? Bedankt!!
Jullie maken het heel moeilijk voor de ouderen, of willen jullie gewoon geen korting geven?'
Rit controleren werkt niet
Als je een rit wil controleren en je de gegevens juist invult kan de rit nooit gevonden worden. Rit was een week geleden. Geld is uiteraard al wel afgeschreven. Dus niet te controleren of dit klopt. Wat een slechte service
Heel erg onduidelijk en ingewikkeld om…
Heel erg onduidelijk en ingewikkeld om aan te vragen. Je moet eerst je oude pas stopzetten en dan een paar dagen wachten op een nieuwe pas. Site en klantenservice beide niet klantgericht, er moet nog veel verbeterd worden wil de gemiddelde Nederlander deze pas kunnen aanvragen😤
Liever 0 sterren gegeven.
Liever 0 sterren gegeven.
Onterecht geld afgeschreven en nu hebben ze 5 tpt 15 dagen nodig om het terug te storten. Waar slaat dat op? Tegenwoordig heb je alles uiterlijk dezelfde werkdag.
Gebruikersonvriendelijk & geen mogelijkheden
Vandaag de bestelde ovpay pas binnengekregen per post.
Maar zoals te verwachten werkt de OVPAY app weer niet naar behoren.
De kaart is niet te koppelen. En ik krijg constant een foutmelding zodra ik het koppelen opnieuw probeer.
Hetzelfde geldt voor mijn rekening koppelen ook dit werkt niet.
De OVPAY app is verschrikkelijk gebruikersONvriendelijk. Ze mogen daar echt een keer wat aan gaan doen !
- Rekening koppelen werkt niet
-OVpas koppelen werkt niet
- Teveel afgeschreven bedrag terugvragen werkt niet
Wat een slechte website
Om te beginnen kom je in een loop te zitten als je een ovpay pas wil aanvragen. Je moet elke keer inloggen en elke keer weer de login code invullen. Dan klik je op pas aanvragen en ja hoor je mag weer eens inloggen. Oh en als je evt een betaalpas wil toevoegen hebben ze de koppeling met ideal niet goed gemaakt dus krijg je elke keer een fout melding, en dus kan je de pas niet koppellen. Het is duidelijk dat de prutsers niet echt de site hebben getest. Wat je wel zou kunnen verwachten bij zo'n organisatie. En nu maar afwachten of ze wat met de geplaatste kritiek gaan doen
OVpay presenteert zichzelf als een…
OVpay presenteert zichzelf als een moderne en makkelijke manier om te reizen met je bankpas, maar in de praktijk voelt het voor veel reizigers als een systeem dat vooral geld uit mensen trekt. Er worden regelmatig bedragen afgeschreven die totaal niet overeenkomen met de daadwerkelijke reis. In plaats van een normale ritprijs zie je ineens veel hogere kosten verschijnen, zonder duidelijke uitleg of transparantie. Voor een dienst die dagelijks door duizenden mensen wordt gebruikt, is dat onacceptabel.
Wat het nog erger maakt, is de manier waarop de klantenservice hiermee omgaat. Wanneer je belt om uitleg te krijgen over foutieve afschrijvingen, word je van het kastje naar de muur gestuurd. Medewerkers geven vage antwoorden, lossen niets op en in sommige gevallen wordt de telefoon gewoon abrupt opgehangen. Dat geeft klanten het gevoel dat ze niet serieus genomen worden en bewust worden afgepoeierd.
Het hele systeem voelt daardoor als moderne diefstal: mensen vertrouwen erop dat ze eerlijk betalen voor hun reis, maar ondertussen verdwijnen er voortdurend te hoge bedragen van hun rekening. Zeker wanneer dit meerdere keren gebeurt zonder snelle terugbetaling of duidelijke oplossing, ontstaat het beeld van een organisatie die profiteert van fouten in haar eigen systeem ten koste van reizigers.
Daarnaast ontbreekt het aan transparantie. Veel gebruikers begrijpen niet waar bepaalde kosten vandaan komen, hoe tarieven precies berekend worden of waarom correcties zo lang duren. Een openbaar vervoersbetaalsysteem hoort betrouwbaar, duidelijk en klantvriendelijk te zijn. Bij OVpay lijkt winst en gemak voor het systeem belangrijker dan eerlijke behandeling van klanten.
Kortom: voor veel reizigers wekt OVpay de indruk van een slecht georganiseerd systeem dat structureel teveel geld afschrijft en klanten vervolgens in de kou laat staan. Totdat er meer transparantie, betere ondersteuning en snellere oplossingen komen, blijft het vertrouwen in OVpay ernstig beschadigd.
Lue lisää muunlaisista arvosteluista.