Nationale-Nederlanden Polska Arvostelua 545

TrustScore 2/5 tähteä

1,9

Katso, mitä arvostelun kirjoittajat sanovat

Saanut 5/5 tähteä

Bardzo dobry kontakt z przedstawicielem, który merytorycznie odpowiada na wszystkie pytania i doradza najlepsze rozwiązania bez zbędnych formalności. Zdecydowanie polecam za profesjonalizm i dbałość o... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Odradzam ubezpieczenie nieruchomości w tej firmie. Biorą kasę na ubezpieczenie, a jak przychodzi do wypłaty odszkodowania to szukają czegokolwiek aby nie wypłacić. To że dach uległ uszkodzeniu jest wy... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Schade aangegeven febr. 2025 doorslag vocht na ernstige regen in november 2025. Vocht pas een paar maanden later zichtbaar. 2017 Verzekering afgsloten bij sns bank liep via zorgkantoor. Nu Nationa... Näytä lisää

Yritys on vastannut

Yrityksen tiedot

1. Vakuutustoimisto
  2. Sairausvakuutusyhtiö
  3. Vakuutusmyyjä
  4. Vakuutusyhtiö
  5. Henkivakuutusyhtiöt

Yrityksen kirjoittama

Nationale-Nederlanden jest firmą ubezpieczeniową działającą w Polsce od 1994 roku. Pomagamy chronić życie, zdrowie i przyszłość finansową naszych klientów. Oferujemy ubezpieczenia na życie, zdrowotne, majątkowe, rozwiązania oszczędnościowe i emerytalne. W Polsce to zespół blisko 1000 pracowników zatrudnionych na umowę o pracę oraz rozbudowana sieć doradców, którzy każdego dnia wspierają klientów w podejmowaniu świadomych decyzji finansowych. Zaufało nam już ponad 4 miliony osób – pomagamy im chronić najbliższych, zabezpieczać majątek i planować stabilną przyszłość. Jesteśmy częścią Grupy NN, międzynarodowej grupy finansowej obecnej w 10 krajach: dziewięciu krajach Europy oraz w Japonii. Spółki z Grupy NN obsługują około 19 milionów klientów, oferując kompleksowe rozwiązania w zakresie ubezpieczeń, emerytur, inwestycji i majątku.

Yhteystiedot

1 tähti

On vastannut 1 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaa yleensä 2 viikon sisällä

Saanut 5/5 tähteä

Szeroki zakres ubezpieczeń i świetne doradztwo — wszystko w jednym mi

Top ekipa! 🔥 Agenci ubezpieczeniowi wykazali się ogromnym profesjonalizmem i zaangażowaniem! Pomimo różnicy czasu i odległości (Polska-USA), znaleźli dla mnie czas, aby wszystko wyjaśnić i pomóc na każdym etapie. Profesjonalnie, ale jednocześnie bardzo po ludzku. Ogromny plus za szeroką ofertę ubezpieczeń i indywidualne podejście. Nie wciskają na siłę, tylko realnie dopasowują opcje do klienta. Bardzo polecam!

3. helmikuuta 2026
Saanut 5/5 tähteä

Bardzo dobry kontakt z klientem

Bardzo dobry kontakt z przedstawicielem, który merytorycznie odpowiada na wszystkie pytania i doradza najlepsze rozwiązania bez zbędnych formalności. Zdecydowanie polecam za profesjonalizm i dbałość o klienta.

15. tammikuuta 2026
Saanut 5/5 tähteä

Posiadam ubezpieczenie na życie oraz…

Posiadam ubezpieczenie na życie oraz często wykupuje ubezpieczenia podróżne. Kontakt z agentem super, odbiera o każdej porze dnia oraz zawsze dokładnie wytlumaczy zakres ubezpieczenia i dobierze odpowiednie opcję. Polecam.

1. huhtikuuta 2026

Czytelnie i przejrzyście

Wszystko czytelnie i przejrzyście. Mają bardzo czytelne dokumenty z przykładami, łatwo było wykupić ubezpieczenie online.

1. maaliskuuta 2026
Saanut 5/5 tähteä

Od lat korzystam z usług Nationale-Nederlanden, zarówno przy ubezpieczeniu mieszkania jak i życia. Nigdy mnie nie zawiodło. Wypłata odszkodowania po zalanym mieszkaniu była szybka i bezproblemowa.

19. maaliskuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Brak projesjonalizmu, biurokracja i szukanie pretekstu, by nie wypłacić odszkodowania

Brak profesjonalizmu, biurokracja i szukanie pretekstu na każdym kroku, by nie wypłacić odszkodowania. Ubezpieczyciel prosił o podawanie tych samych informacji kilkukrotnie i wykorzystał moją nieznajomość języka prawnego przeciwko mnie, a całkowicie zignorował zapisy występujące w umowie. Rzeczoznawca kilka dni po wizycie dzwonił, by dopytać się ponownie o informacje, które zostały mu przekazane i potwierdzone w trakcie wizyty, bo "nie zapisał" (nie wspominam już nawet o tym, że te same informacje były przekazywane we wniosku zgłoszenia szkody, mailowo i telefonicznie... KILKUKROTNIE). Nie polecam nikomu, chyba że chcecie tracić swoje pieniądze, czas, a na koniec nic nie odzyskać:)

17. maaliskuuta 2026
Nationale-Nederlanden Polska-logo

Vastaus yritykseltä Nationale-Nederlanden Polska

Szanowna Pani,
dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Na podstawie tego wpisu nie mamy jednak wystarczających informacji, aby jednoznacznie odnieść się do opisanego przypadku.
Abyśmy mogli dokładnie sprawdzić sprawę i rzetelnie się do niej ustosunkować, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami za pośrednictwem infolinii lub formularza dostępnego na naszej stronie internetowej: www.nn.pl (zakładka kontakt).
Z poważaniem,
Zespół Nationale-Nederlanden

Saanut 1/5 tähteä

Le doy una porque menos no se puede.

Le doy una porque menos no se puede.
Por pura desgracia tengo este seguro de hogar vinculado a la hipoteca, y si no fuera porque me sube el diferencial, obviamente hacía mucho que les habría mandado a tomar por el…
Tengo un piso de 80 metros cuadrados. En 2022 cuando compré el pisos me cobraban 245€, razonable. Pues este año, 4 años más tarde ya voy pagando 360€.
He dado dos partes en 4 años, pues ninguno de los 3 me ha entrado.
Parte 1, nevera rota por un montón de cortes de luz que tuvimos un día, pues no entra porque el electrodoméstico tiene más de 7 años.
Parte 2, ventanuco de madera de la terraza podrido de muchos días de agua, y salió volando una madrugada del aire que hizo, pues no me cubre porque las rachas de aire no superaron en mi zona los 64km/h, fueron de 57 km/h.
Y diréis, bueno, esas son tus condiciones de póliza no? Y te digo, casi 400 euros????
NO RECOMIENDO. Los hay con más coberturas y pagando menos.

28. tammikuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

La peor opción en compañias…

La peor opción en compañias aseguradoras!
Servicio inexistente de Atención al cliente, jamás he podido contactar con ellos ni via telf ni por mail.
Jamás han solucionado ninguna incidencia.
Subidas de precio inegociables cada año y no puedo darme de baja por la vinculación con la hipoteca en ING.
Nunca recomendaria Nathionale Nederlanden!

26. tammikuuta 2026

Trustpilot-kokemus

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin