Vroeger kon je met een paar muisklikken zo een dalurenabonnement toevoegen aan je ov chipkaart, zelfs bij een naamloze. Nu niet meer hoor, wil je voordeel hebben moet je eerst met je bankpas al gere... Näytä lisää
Onduidelijke app,klantenservice al dagen niet bereikbaar voor vragen.AI assistent die de meest simpele opdracht niet snapt( automatisch opladen) Nog groter drama dan het OV zelf,een ster is al te ve... Näytä lisää
Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja
de ov chip kaart was automatisch…
de ov chip kaart was automatisch opladen prima als je in de buurt van de 0 euro kwam kreeg je er geld bij nu had ik 10 euro op gezet automatisch opladen aan , nu vandaag met de bus 4,15 gebruikt en wordt er 10 euro afgeschreven blijkbaar mag je niet onder de 10 euro komen. klacht in dienen kan niet
'Pas' op!
'Pas' op!
Als je niet oplet, word je goed in de maling genomen.
Mijn OV-chipkaart is kapotgegaan. Ik gebruikte die onder andere voor het huren van een NS-fiets. Op de nieuwe OV-pas staat een mooi fietssymbool, maar je kunt er geen NS Fiets-abonnement op zetten. Dat geldt bovendien voor meerdere abonnementen.
Er wordt overal geadverteerd dat de nieuwe pas er is en dat deze goedkoper is dan de OV-chipkaart. De functionaliteit laat echter te wensen over. Zo blijkt goedkoop uiteindelijk toch duurkoop.
Ik heb contact opgenomen met OVpay, maar dat mocht niet baten. Eerst kreeg ik een chatbot, waaraan ik aangaf een medewerker te willen spreken. Dat bleek niet mogelijk vanwege de "onvoorziene drukte". Er werd verteld dat de verbinding zou worden verbroken, maar dat ik nog wel kon deelnemen aan een klanttevredenheidsonderzoek.
Nadat ik daarmee akkoord was gegaan, kreeg ik binnen vijf seconden wél een medewerker aan de telefoon. Die reageerde weinig behulpzaam. Zijn boodschap kwam neer op: "U had de voorwaarden maar beter moeten lezen. Jammer joh."
Ik voel me behoorlijk misleid. Ik kan geen NS-fiets meer huren en moet nu opnieuw geld uitgeven aan een andere pas, puur vanwege de beperkingen van een product dat juist als vervanger van de OV-chipkaart wordt gepresenteerd.
Ov pay rompslomp
Nu niet meer hoor, wil je voordeel hebben moet je eerst met je bankpas al gereisd hebben. Weer een kwartier van mijn leven verkwist hiermee.
Slecht geregeld!!!!!!
Kan ik nog van dit waardeloze product af
Nog groter drama dan het OV zelf,een ster is al te veel
Ik moet er niet aan denken dat ik hier na het stoppen van OV chip echt gebruik van moet maken.Nu al spijt dat ik het ding heb aangevraagd.
Geen korting gekregen bij aanvraag nieuwe pas voor 12 juli 2026
Heb nieuwe pas aangevraagd naar aanleiding van bericht van OV pay. Voor 12 juli aanvragen zou in plaats van 6,= maar 3 kosten. Precies gedaan zoals in de mail vermeld. Echter bij betaling zag ik dat de korting niet verwerkt was. Hier ben ik direct over gebeld met OV pay. Na lang wachten iemand aan de lijn gekregen die mij vertelde dat dit een "hik"in het systeem was maar dat ik zeker de korting van 3 euro zou krijgen. Ik heb de aanmelding afgemaakt maar zag op mijn rekening dat er toch 6 euro afgeschreven was. Hierop weer gebeld. Echter nu duurde het 4 dagen voordat ik telefonisch contact kreeg. Ik kreeg iemand aan de lijn die mij vertelde dat ik te laat was om het nog te corrigeren. Ik had moeten bellen voordat ik de betaling deed. Echter dit had ik gedaan. Volgens een medewerker van OV pay was hier niets meer aan te doen omdat ik een fout had gemaakt..........
Dit betrof 2 passen dus voor mij totaal 6 euro. Ik ga er geen tijd meer insteken ik heb wel wat anders om me druk over te maken. Wel schandalig dat ze zo met klanten omgaan.
Zahlung und Anwendung ungenügend
Ich habe als deutscher Tourist mit Anwendung und Zahlung von OV-Pay viele negative Erfahrungen, vor allem bei der Nutzung des Smartphones. Das Hinterlegen der Debitkarte ist sehr umständlich. Der Checkin im Bus mit Smartphone funktionierte nicht, am Bahnhof mit Verzögerungen. Beim Check-In am Bahnhof wurde eine nicht freigegebene Debitkarte belastet. Die Abschaffung der anonymen Chipkarte seit dem 1.7.2026 ist für ausländische Touristen eine Zumutung. Kinder ohne Bankkonto und ohne eigene Debitkarte können so praktisch nur noch mit Begleitung von Erwachsenen Bus fahren. Da wir häufig in den Niederlanden Urlaub machen , wollte ich den personalisierten OV Pas nach Deutschland senden, aber die Bestellung scheitert, weil offensichtlich die Bezahlmöglichkeiten nur für Niederländer eingerichtet sind. Weder Wero noch Paypal funktionierten. Der Kundenservice konnte mir auch nicht weiterhelfen. Insgesamt völlig ungenügend. Ich empfehle Hinterlegung einer Debitkarte, aber dann nur mit dieser Karte Checkin und Checkout vorzunehmen, keinesfalls mit dem Smartphone.
Lost 150 euro because their unfinishing job
When I switched to the OV pas for my 2 children, the website stated that it was free for children t/m 11 when traveling by train. But then NS charged around 150euro for a return trip from Leeuwarden to Rotterdam, because there has not been avaible linked yet to NS subscription till the end of 2027. On current website , they removed the children free information, without any notification. I lost money for these useless things. They should not suggest customer to switch to the unready system and then charge for their unfinishing job
waar kan ik een klacht indienen over…
waar kan ik een klacht indienen over OV-pay?
Onprofessioneel en onbereikbaar
Alles gaat mis bij dit bedrijf en dan zijn ze via de chat en telefonisch niet eens bereikbaar. Hoe kunnen we overgaan met de ov chip op dit bedrijf?
Inlog codes via mail waardeloos
Inloggen op zowel de site als app waardeloos. Je verliest zo veel tijd door elke keer je e-mail te moeten openen. En dan na het invullen van deze code logt ie je niet eens altijd in, en moet je vaak alles weer opnieuw doen tot wel 5 keer! Dit kan toch niet de bedoeling zijn? Fix aub dit probleem. En doe die veiligheids code dan liever met sms of helemaal niet.
Vreselijk
Vaak kan ik niet met mijn betaalpas inchecken maar staat er niets open op Ovpay. Inchecken met de pas op mijn telefoon lukt wel. Soms beteft het dezelfde rit maar wordt een andere prijs afgeschreven 1/2 dagen later waardoor ik het overzicht kwijtraak.
Slecht digitaal bereikbaar
Nadat ik een e-mail bericht heb ontvangen van OVpay met verzoek om ov chipkaart om te zetten hebben wij vele pogingen gedaan. Na een uur de moed maar opgegeven. Gaan voorlopig nog maar reizen met “ouderwetse” OV chipkaart. Eerst eens afwachten tot ze bij OV pay de zaakjes op orde !!! hebben. !
OV-pay en Maandkaart Nederland Dal Vrij is niet mogelijk.
Overstaphulp op site OV-pay gebruikt om te checken of ik de OV-chip inruil voor OV-pas. Omdat ik alleen leeftijdskorting gebruik wordt overstap naar OV-pas geadviseerd. Gisteren wilde ik bij de NS automaat het produkt maandkaart Nederland dal vrij (volgens NS site is dit produkt geen abonnement) aanschaffen. Blijkt dus niet mogelijk te zijn.
Hier schiet de NS en ook OV-pay duidelijk tekort in heldere communicatie. Helder op de site is dat een abonnement met OV-PAY niet mogelijk is. De vermelding "sommige producten" zijn met OV-pay niet mogelijk is niet helder. Dacht 1 maand voor € 49 te kunnen reizen. Nu was ik voor 1 dag reizen met de NS € 52 kwijt en OV-CHIP is al beëindigd.
Dramatisch slecht
Dramatisch slecht. Website stuurt in rondjes via de 'Overstaphulp'. Chatbot stuurt terug naar begin van het rondje en Helpdesk is al dagen onbereikbaar. Wat een dramatisch slecht produkt.
Het gaat helemaal niet goed
Het gaat helemaal niet goed:
- kortingslink naar algemene pagina. Dus geen veld te vinden om de kortingcode invullen.
- overstaphulp stopt regelmatig. Steeds moet opnieuw inloggen.
- Geen bevestiging mail na de overstap en aanvraag ovpas.
- Contact alleen per telefoon en is helemaal onbereikbaar.
- medewerkers niet bereikbaar.
- het is echt schandalig. Ze moeten stoppen met al die reclame voor overstap van OV chipkaart naar OVpas!!!!
Zeer onduidelijk informatie voorziening en inlog
Ik probeer antwoord te krijgen op de simpele vraag of ik july 2026 een NS Flex abonnement met vrij reis dagen op de OV pay kaart kan zetten. Is niet te vinden op de site nog kan de chat bot daar een antwoord op geven .
Als ik dan om een medewerker vraag is de wachttijd 28 min, die na 10 min wachten langer wordt naar 30 min. Verder kan ik niet inloggen met een eerder aangemaakt account.
Er gaat niets goed
Er gaat niets goed:
- kortingslink verwijst naar algemene pagina.
- overstaphulp van ns-ovchipkaart heeft geen optie voor de kortingscode.
- reply op de uitnodiging van ovpay komt niet aan.
- WTF, alleen per telefoon en onbereikbaar.
- telefoonbot is traag en begrijpt niets.
- medewerkers niet bereikbaar.
- hoezo is deze organisatie nog niet opgerold wegens dit ontoelaatbare wangedrag?
Probeer een nieuwe OV pas aan te vragen…
Probeer een nieuwe OV pas aan te vragen met kortingscode, daar kreeg ik een mail van. Ik probeer in te loggen op hun app. Blijkt dat mijn e-mailadres onbekend bij hen te zijn. Terwijl ze me wel op datzelfde e-mailadres kunnen mailen. Daarop wil ik contact opnemen met de klantenservice. Krijg ik een chat-assistent aan de lijn die vraagt wat je vraag is. Ik zeg het in het korte bewoordingen. Krijg ik terug dat ze mijn vraag niet begrijpen. Nog een keer dan: duidelijk ingesproken. En weer snapt de chatbot het niet. Ander nummer gebeld. Hetzelfde verhaal. Waarom die kaart vervangen moet worden is me al een raadsel. Stuur me gewoon een nieuwe pas met die 50% korting! Of stuur die pas gratis. Zij veranderen toch? OVP is niet in staat dit klantvriendelijk te organiseren. Het lijken kneuzen maar het blijft als geldklopperij aanvoelen.
OV Pay pas kan niet direct leeftijdskorting opgeven
Als ik een OV Pay pas wil bestellen kan ik niet direct aangeven dat ik gebruik kan maken van reizen met leeftijdskorting. Heel gebruiksonvriendelijk is de website. Ik wil mijn OV chipkaart blijven gebruiken. De overstapservice suggereert dat je overstapt en NIET dat je nog kunt reizen op de OV chipkaart. Waardeloos. Ik wacht wel met de OV Pay totdat alles goed op de rit is.
pas aanvragen lukt niet
pas aanvragen lukt, chatbot dom, klantenservice >30 min wachttijd
Lue lisää muunlaisista arvosteluista.