Saanut 1/5 tähteä

Er is geen goede klantenservice en de digitale omgeving werkt niet goed, bijvoorbeeld als je hele eigen risico wordt afgeschreven. Je hebt dan geen mogelijkheid om gespreid te betalen. Ze zeggen dat d... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Vraag mij bij deze verzekering af waarom ik elke maand premie betaal. Bijna niks dekkend, nu weer rekening gekregen van €236,- waar €12,- van wordt vergoed! Nooit aan Vink Vink (Menzis) beginnen, smer... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

VinkVink... niks anders dan een stelletje graaiers!! - Ze betalen niks uit... - Alles wat je declareert wordt gewoon geweigerd... - Je eigen risico wordt niet eens meegeteld, dus die blijft m... Näytä lisää

Saanut 3/5 tähteä

I never had any issues with them when it comes to my insurance. But I do want to note that their chatbot is poorly made and you can never really reach a real customer service agent. It needs to be bet... Näytä lisää

1. Sairausvakuutusyhtiö

Yrityksen kirjoittama

Scherpe premies, goede zorg. Dat is zorgverzekeraar VinkVink. Regel je zorgverzekering snel en makkelijk. Gewoon online.

1,3

1 tähti

On vastannut 98 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaa yleensä 48 tunnin sisällä

Saanut 1/5 tähteä

Blij dat ik geen klant meer ben, toch nog naweeën

Dit jaar overgestapt naar een andere zorgverzekeraar omdat Vink Vink wat mij betreft de slechtste zorgverzekeraar is die in Nederland bestaat. Niet bereikbaar, idiote antwoorden van een chat die je nooit begrijpt. Van ellende zou je bloeddruk tot eenzame hoogte stijgen. Dat is niet te hopen want hoe krijg je dit vergoed. In ieder geval. Ik ben gelukkig geen klant meer naar krijg nu toch een factuur waarvan ik geen idee heb waar die van is. Ik zal dan ook meteen, wanneer het bedrag is afgeschreven, dit terug vorderen. Dan mag Vink Vink mij netjes benaderen waar dit van is. Zo blij dat ik geen klant meer ben wat een bron van ergernis bah.

5. maaliskuuta 2026

Hi Petra,

wat jammer om te lezen dat je een vervelende ervaring hebt gehad. Als online zorgverzekering werkt VinkVink volledig digitaal, inclusief de klantenservice. Toch moet je ons natuurlijk goed kunnen bereiken en ik vind het dan ook spijtig dat dit niet is gelukt.

Logisch dat je graag wilt weten hoe een factuur is opgebouwd. Als je via de chat contact opneemt en direct om een medewerker vraagt, dan kijken we graag even met je mee!

Saanut 1/5 tähteä

Terrible client service who think they…

Terrible client service who think they sit behind facebook or other social media platform while working.
I sent them 3 or 4 emails about my cancelation and registration elsewhere and they kept sending only an invoice with automated deductions!!
I believe I need to address my lawyer with equity abuse

3. maaliskuuta 2026

Hi Katarina,

I’m sorry to hear that you’ve had such a difficult time getting your cancellation processed. It’s absolutely not the intention that your emails go unanswered or that invoices continue to be sent while you’re trying to deregister.

If you reach out to us again via the chat and ask for a "medewerker", we can review your account right away, and we’ll be happy to take a closer look at your situation so we can resolve it properly.

With kind regards,

Saanut 5/5 tähteä

Gelukkig typ ik snel, want telefonisch is VinkVink niet te bereiken.

Wat fijn, net met Frea gechat (10 punten voor haar trouwens) en zij heeft me voor een kostbare fout behoed. Was doorverwezen door huisarts naar een longfysio. Deze fysio had volgens Frea geen contract met VinkVink, behulpzaam kwam ze met een doorverwijzing naar een lijst, waar ik de juiste zorg (met contract) kon vinden. Nou verder, leef ik nog. groeten van John

Hi John,

Wat fijn om te lezen dat je zo goed bent geholpen door Frea. Die complimenten geven we zeker aan haar door! En heel goed dat je even contact zocht voordat je verder ging met de verwijzing. Zo voorkomen we inderdaad dat je onverwacht kosten maakt bij een zorgverlener zonder contract.
Als je in de toekomst nog vragen hebt of ergens over twijfelt, staan we altijd voor je klaar in de chat.

Waardeloze app

Waardeloze app, doet het meer niet dan wel. Heel handig als betalingen via die app verlopen. Los het eens op Menzis, zo moeilijk kan het niet zijn.

Hi,

Jammer om te horen dat je zoveel problemen ervaart met onze app. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Op dit moment zijn er geen problemen bij ons bekend. Wil je contact met ons opnemen via de chat en daar aangeven dat je graag met een medewerker wilt spreken? Dan gaan we graag het gesprek met je aan om te kijken of we het probleem kunnen oplossen.

STAY CLEAR!

What a joke of a company. I have been billed for the wrong concept not once but TWICE in the same month. And that is in addition to being charged TWICE for the correct amount. I suspect that the "live agents" are also chatbots, or just extremely incompetent people with no intend for helping you. I received different responses with different rationales for the double charges and the incorrect charges. I WILL be taking this to the authorities.

Hi,

I'm sorry to hear about your experience. I understand how frustrating it can be to see incorrect or duplicate charges on your account.

We’d really like to review what went wrong with the billing on your account. Receiving different explanations is not the service we want to provide and we want to make sure you get one clear and correct answer. Our agents are real people, and they should be able to help you properly.

If you’re open to it, please reach out to us again via the chat and ask for a "medewerker". We can then look directly at your account, correct any errors, and make sure everything is resolved.

With kind regards,

Saanut 1/5 tähteä

Niet telefonisch bereikbaar en via de…

Niet telefonisch bereikbaar en via de chat is altijd elke medewerker bezet. Beroerde klantenservice

10. helmikuuta 2026

Goedemiddag,

Vervelend om te lezen dat je onze service zo hebt ervaren. We zijn een digitale zorgverzekeraar, maar je hoort natuurlijk wél contact te kunnen krijgen. Soms is het druk in de chat, maar we pakken gesprekken zo snel mogelijk op. Laat in de chat gerust weten dat je een medewerker wilt spreken, dan verbinden we je tijdens kantoortijden zo snel mogelijk door.

1 ster is nog teveel

1 ster is nog teveel. Per 1 januari overgestapt van Vinkvink naar Menzis en kan nu niet meer bij mijn gegevens van Vinkvink. Een overzicht van mijn kosten over 2025 is niet mogelijk 2x gechat met medewerkers. Zeggen dat inloggen tot 3 jaar na dato zou moeten kunnen, maar doen er niks aan. Willen zelfs het overzicht niet mailen.
Bij 2e contact is gezegd dat het eind januari weer zou moeten lukken

21. tammikuuta 2026

Hi Gea,

Wat jammer om te lezen dat je na je overstap naar Menzis niet meer bij je gegevens van VinkVink kunt. Dat is natuurlijk heel vervelend, zeker wanneer je een kostenoverzicht nodig hebt en je al meerdere keren contact hebt gehad zonder dat het is opgelost.

Normaal gesproken blijft het mogelijk om tot drie jaar na dato in te loggen bij VinkVink. Dat dit bij jou nu niet lukt, hoort niet zo te zijn. We kijken graag met je mee om te zorgen dat je toegang krijgt tot je gegevens of om samen naar een alternatief te kijken.

Wil je nogmaals contact opnemen met onze klantenservice en hierbij aangeven dat je graag een zorgkostenoverzicht op papier wenst te ontvangen?

Absolote afrader!

Vreselijk hoe er niet in oplossingen mee wordt gedacht! Laten mensen aan hun lot over. Daarnaast is het in contact zeer moeizaam!

29. tammikuuta 2026

Hi Shannon,

Wat jammer om te lezen dat je geen prettige ervaring met ons hebt gehad.

VinkVink is een volledig digitale verzekering en onze dienstverlening is daarom online ingericht. Voor veel verzekerden werkt dat snel en makkelijk, maar het kan natuurlijk gebeuren dat dit niet helemaal aansluit bij jouw wensen.

Als je wilt dat we meekijken naar jouw situatie of als er nog vragen openstaan, dan helpen we je graag verder via onze klantenservice. Als je in de chat vraagt om contact met een medewerker, dan word je tijdens kantoortijden doorgeschakeld naar een collega. We doen ons best om samen tot een passende oplossing te komen.

Geen fysiopakket

Geen fysiopakket, geen bereikbaarheid, geen service. Alleen betalen mag. Dit soort verzekeringen zouden niet eens mogen bestaan — hopelijk maakt de overheid hier snel een einde aan. En dat menzis hier een onderdeel van mag zijn, belachelijk!!

22. tammikuuta 2026

Hi Ferhat,

Jammer om te lezen dat je niet tevreden bent over onze verzekering.
VinkVink is een volledig digitale zorgverzekering. Dat betekent dat onze dienstverlening en bereikbaarheid online zijn ingericht via de chatbot en de app. Voor veel verzekerden werkt dat snel en eenvoudig, maar ik begrijp dat dit voor jou minder prettig is. Wil je graag persoonlijk contact, geef dan in de chatbot aan dat je met een medewerker wilt spreken. Tijdens kantoortijden word je dan doorgeschakeld naar een collega van onze klantenservice.

Je geeft ook aan dat je de vergoeding voor fysiotherapie mist. In onze aanvullende verzekering is inderdaad geen fysiotherapiedekking opgenomen. In sommige situaties is er wél een vergoeding vanuit de basisverzekering. Meer informatie vind je hier:

Als je nog vragen hebt of wilt dat we even meekijken, staat onze klantenservice graag voor je klaar!

Zeer slechte communicatie

Ik dacht omdat ze de genocide niet sponseren klant te blijven. Maar wat is de communicatie slecht, facturen en afschrijven kan perfect maar verder heb je niks aan vink vink. Pas volgend jaar kan ik gillend wegrennen.

22. tammikuuta 2026

Hi Eleonora,

Wat jammer om te lezen dat je een teleurstellende ervaring hebt gehad.
Je hoort op een duidelijke en goede manier geholpen te worden en het spijt ons dat dit voor jou niet zo heeft gevoeld.
Als je wilt dat we meekijken naar wat er precies mis is gegaan of als er nog vragen openstaan, dan helpen we je graag verder via onze klantenservice: https://www.vinkvink.nl/contact

Oplichting

Ze hebben de maand december overgeslagen en halen in januari van je bank af. Op zich geen probleem want het eigenlijk hetzelfde, alleen die premie die ze er af halen, is het nieuwe termijnbedrag die per 1 januari is in gegaan, dus de maand december betaal je te veel, na vele malen contact te zoeken krijg ik maar geen contact. Omdat het onderdeel is van menzis heb ik daar geprobeerd mijn klacht in te dienen. Maar mijn adres bestaat niet. Het neergelegd bij de schillencommisie, maar die kunnen alleen doen als er bij vinkvink een schriftelijk klacht is ingediend, wat dus niet mogelijk is. Ik ben maar naar een andere zorgverzekeraar gegaan.

16. tammikuuta 2026

Goedemorgen Kevin,

Vervelend om te lezen dat er onduidelijkheid is ontstaan over het betalen van de premie.
Graag geef ik je een korte toelichting.

Normaal gesproken incasseren we de premie altijd vooraf, aan het einde van de maand voor de maand die volgt. In december doen we dat echter niet voor de premie van januari. Veel verzekerden passen in december en januari hun verzekering nog aan en door de incasso even uit te stellen voorkomen we dat er achteraf allerlei premiecorrecties nodig zijn. Daarom wordt de premie van januari rond 16 januari geïncasseerd en volgt aan het einde van januari de incasso voor februari.
Je kunt deze informatie ook terugvinden op onze website:

Heb je hier nog vragen over, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Als je in de chatbot vraagt om contact met een medewerker dan word je tijdens kantooruren doorgeschakeld naar een beschikbare collega van de klantenservice. We helpen je graag!

1 ster is nog teveel.

1 ster is nog teveel.
1. Communicatie met een chabot is werkt gewoon niet en kost veel tijd en ergenis.
2. Nergens kan ik eenvoudig zien wat nu is vergoed via mijn aanvullende (tandarts)verzekering.
3. Je staat totaal machteloos tegen een bedrijf dat z'n uitvoeringskosten laag wilt houden.

19. tammikuuta 2026

Goedemorgen Ben,

Wat jammer om te lezen dat je niet tevreden bent!

Waar loop je precies tegenaan met de chatbot? Mocht de chatbot jouw vraag niet kunnen beantwoorden, vraag dan gerust aan de chatbot om contact met een medewerker. Tijdens kantoortijden word je dan doorgeschakeld naar een beschikbare collega van de klantenservice.

Ben je naar een specifieke vergoeding op zoek, dan kan je via onderstaande link de eerste letter van de vergoeding aanklikken ( bijvoorbeeld F voor fysiotherapie) vervolgens vind je dan de aanvullende informatie. Tevens kan je het zoekvenster gebruiken.
Wil je liever de volledige verzekeringsvoorwaarden? Die vind je hier: https://www.vinkvink.nl/contact/verzekeringsvoorwaarden

Hopelijk vind je op deze manier alsnog de informatie die je zoekt en neem anders gerust contact op met onze klantenservice!

Verkeerde declaratie

Ik heb een slechte ervaring met deze zorgverzekeraar.
Op 15 januari heb ik een nieuwe rekening voor het eigen risico ontvangen, terwijl ik sinds 1 januari 2026 niet meer bij deze zorgverzekeraar verzekerd ben en per die datum ben overgestapt naar een andere zorgverzekeraar.

Tot op heden heb ik hierover geen duidelijke uitleg of specificatie ontvangen.

16. tammikuuta 2026

Goedemorgen Azad,

Het kan inderdaad voorkomen dat je in 2026 nog een nota van het eigen risico krijgt van 2025. We zijn namelijk ook afhankelijk van het moment van declareren van de zorgverlener. Het is belangrijk om op de nota dan ook altijd de behandeldatum te controleren. Deze datum is leidend met betrekking tot welke zorgverzekeraar het eigen risico in rekening mag brengen.

Je vindt in Mijn VinkVink algemene informatie (zoals voor welke verzekerde de kosten zijn, de datum, de naam van de zorgaanbieder en of het eigen risico of eigen bijdrage is). Ga hiervoor naar de betreffende rekening onder Openstaande rekeningen.
Via Jouw declaraties (klik op de button 'Alle declaraties tonen') krijg je een specificatie van deze kosten. Gebruik hiervoor het filter. Je kunt tot twee keer doorklikken op elke regel voor meer informatie.

Mocht je er via Mijn VinkVink niet uitkomen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Dan helpen we je verder!

Slechte klantenservice

Slechte klantenservice. Sluit hier geen zorgverzekering want als je problemen hebt dan heb je nog meer problemen. Onterecht declaraties afgekeurd terwijl ik wel toestemming had gekregen.

15. tammikuuta 2026

Goedemiddag,

Wat vervelend om te lezen dat er onduidelijkheid is over de beoordeling van een declaratie. Juist wanneer je na goedkeuring een vergoeding verwacht.
Het lijkt me goed dat we hier nog eens naar kijken. Wil je via de chatbot contact met ons opnemen en vragen om contact met een medewerker? De collega van de klantenservice kan vervolgens de declaratie controleren.

Chatbot Noa

Ik probeer al 2 weken voorbij chatbot Noa te komen.

Ik heb geen huisarts na een verhuizing en alle huisartsen in de buurt zitten (over)vol.

De zorgverzekering hoort dan te bemiddelen, maar Noa de chatbot (en dus Vinkvink) weigert al weken me door te zetten naar een medewerker om mee te chatten, met telkens hetzelfde excuus "het is druk"

Verder is er geen mogelijkheid om te communiceren met deze organisatie. De volgende stap zal zijn om een melding te maken bij de NZA, want deze zorgverzekering voldoet op deze manier niet aan zijn zorgplicht " tijdig, kwalitatief goede zorg uit het basispakket krijgen binnen een redelijke afstand"

14. tammikuuta 2026

Hi Wouter,

Bij een verhuizing komt vaak al genoeg op je af. Extra vervelend dat het nog niet gelukt is om een huisarts te vinden!

In sommige gebieden is het vinden van een huisarts inderdaad een uitdaging. Via ons Zorgadvies kunnen we kijken of we in jouw regio eventueel nog kunnen bemiddelen en anders word je op een wachtlijst geplaatst.
Heb je het intake formulier voor wachtlijstbemiddeling al ingevuld? Deze is te vinden op onze website.

Saanut 1/5 tähteä

Besloten de verzekering op te zeggen

Besloten de verzekering op te zeggen, maar de opzeg pagina deed het niet... Ze maken je het niet makkelijk om weg te gaan.

Overgestapt naar een andere verzekeraar en die mag de opzegging regelen...

31. joulukuuta 2025

Hi Maarten,

Wat jammer om te lezen dat je je verzekering bij ons wilt opzeggen!
Heb je je al hebt aangemeld bij een andere zorgverzekeraar, dan zeggen zij jouw verzekering bij ons automatisch op. Daar hoef je zelf niets meer voor te doen. Deze afspraken hebben alle zorgverzekeraars onderling met elkaar gemaakt.
Zelf opzeggen verloopt inderdaad tot en met 31 december 2025 via de chat of onze website. Dit is niet gelukt begrijp ik uit je bericht. Excuses voor dit ongemak! Ik breng het signaal intern onder de aandacht!

Saanut 1/5 tähteä

Niet eens mogelijk de zorgverzekering…

Niet eens mogelijk de zorgverzekering via de site of app op te zeggen.

Toevoeging op basis reactie Vinkvink:

Het is dus on-mo-ge-lijk om op te zeggen via de chat of app. Ik heb 1 uur gezocht naar hoe dit moet. Via de chatbot kreeg ik een niet werkende link.

Uiteindelijk heb ik een neppe declaratie ingevuld waarop ik schreef dat ik de verzekering wil opzeggen.

31. joulukuuta 2025

Hi Lisa,

Wat jammer om te lezen dat je je verzekering bij ons wilt opzeggen!
Heb je je nog niet aangemeld bij een andere verzekeraar? Dan kun je tot en met 31 december 2025 je verzekering zelf opzeggen via onze chat of via de website.

Eens maar nooit meer!

Kan mij alleen maar aansluiten bij de andere reviews. Onduidelijke voorwaarden, geen contact mogelijk en veel zaken blijken niet of niet-volledig vergoed te worden.

30. joulukuuta 2025

Hi Rob,

Wat jammer om te lezen dat je je kunt aansluiten bij de negatieve ervaringen die je hier ziet. Graag licht ik de punten toe die je noemt.

VinkVink is een digitale zorgverzekering. Dat betekent dat je ons via de online chat bereikt. Tijdens kantooruren kun je in de chat altijd vragen om een medewerker, zodat je direct persoonlijk geholpen wordt door een collega van de klantenservice.

Je geeft ook aan dat vergoedingen/voorwaarden niet altijd duidelijk zijn. De dekking van de Basisverzekering wordt door de overheid bepaald en is bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Voor aanvullende verzekeringen bepalen verzekeraars zelf de inhoud. VinkVink biedt een beperkt aantal aanvullende pakketten aan, waardoor het belangrijk is om te kijken of deze passen bij jouw persoonlijke situatie.
Meer informatie vind je hier:
Onze voorwaarden vind je hier:

Mocht je vragen hebben of ergens over willen sparren, dan denken we graag met je mee!

Saanut 1/5 tähteä

1 ster is eigenlijk nog teveel voor…

1 ster is eigenlijk nog teveel voor deze verzekeraar.
- Voor vragen kun je niemand bereiken alleen met de online chat.
- Facturen zijn niet duidelijk aangegeven.
- Vanuit de verzekering wordt vrijwel niks betaald. Je draait zelf op voor alle kosten.
Kortom ze laten het mooier lijken dan het is. Alles behalve een goede verzekeraar voor studenten!

24. joulukuuta 2025

Hi Tess,

Wat jammer om te lezen dat je niet tevreden bent over onze verzekering. Graag licht ik de punten toe die je noemt.

VinkVink is een digitale zorgverzekering, waardoor je onze klantenservice via de online chat bereikt. Tijdens kantooruren kun je in de chat altijd vragen om een medewerker, zodat je persoonlijk wordt geholpen door een collega van de klantenservice.

Het is heel begrijpelijk dat je duidelijk wilt zien waar een rekening precies over gaat. In Mijn VinkVink kun je dit terugvinden. Onder Openstaande rekeningen klik je op Alle rekeningen tonen. Staat er een bedrag open, dan zie je dit onder Nog te betalen rekeningen. Klik je daarop, dan zie je of het gaat om eigen risico, eigen bijdrage of premie. Door verder te klikken op de nota krijg je een extra toelichting.

Je geeft ook aan dat de vergoedingen niet aansluiten bij je verwachtingen. De dekking van de Basisverzekering wordt door de overheid bepaald en is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Voor aanvullende verzekeringen mogen verzekeraars zelf de inhoud bepalen. VinkVink biedt een beperkt aantal aanvullende pakketten aan. Het blijft daarom belangrijk om te kijken of deze aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. Meer informatie vind je hier: https://www.vinkvink.nl/zorgverzekering/aanvullende-verzekering..

We vinden het belangrijk dat je een verzekering kiest die past bij jouw zorgbehoeften. Mocht je vragen hebben of graag advies willen, dan staan we klaar om met je mee te denken.

Met vriendelijk groet,

Vreselijke klantenservive

Gelukkig kan ik naar een andere zorgverzekering. Vreselijke klantenservice!!!, als ze tijdens het chatten er niet uit komen, verbreken ze gewoon de chat dan moet je weer via de chatbot een medewerker waar je mee kunt chatten, vaak wordt de verbinding zomaar verbroken, zodat je het dan maar geïrriteerd en boos opgeeft. PURE FRUSTRATIE!! DIE KLANTENservice!!
VOOR MIJ NOOIT MEER vinkvink!!!

Beste Jeanette,

er is voor mij geen toekomst chat bij vinkvink! NOOIT MEER!!
Kijk eens bij andere revieuws, deze consumenten melden hetzelfde, het ligt niet aan de app, maar aan de medewerkers van de klantenservice, welke service??

23. joulukuuta 2025

Goedemorgen,

Wat vervelend om te lezen dat je een slechte ervaring hebt gehad met onze chat. Dat je meerdere keren uit de verbinding werd gegooid en opnieuw via de chatbot moest beginnen, klinkt ontzettend frustrerend. Dat is natuurlijk niet hoe het hoort te gaan.
Dank dat je dit met ons deelt. Ik geef je signaal intern door zodat we dit kunnen onderzoeken. Mocht je de chat via de app zijn gestart, probeer het in de toekomst eens via de browser, dat werkt vaak stabieler. Tijdens kantoortijden kun je in de chat altijd direct vragen om een medewerker, zodat je direct wordt doorgeschakeld naar een beschikbare collega.

VinkVink

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin