Smarteyes SverigeArvostelua

TrustScore 1.5/5 tähteä

Saanut 2/5 tähteä

De har ett stort urval av bågar och bra erbjudanden. Men det är typ det enda som är bra. Oengagerad personal, helt oflexibla och man känner nästan att man kommer och stör. Och första gången jag köpte... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Smarteyes Halmstad Idag var jag med min mors söndriga glasögon till butiken. Ville ha bågen utbytt till något tillfälligt då hon ligger på sjukhus och behöver kunna läsa. Tyvärr fanns inget engage... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Det var den sämsta butik jag varit med om smarteyes löddeköpinge. När jag skulle välja bågar, ingen hjälp, 2 killar stod bara och prata med varandra. När jag hämta dom lämnade en tjej ut dom, ingen hj... Näytä lisää

Saanut 2/5 tähteä

Mycket trevlig och kompetent optiker, men bemötandet i butik var uselt, ville ha en båge jag sett på smarteyes hemsida, lanserad under nyheter. Den fanns inte i butik i Umeå, jag fick svaret att den k... Näytä lisää

1. Optometristi

Yrityksen kirjoittama

Smarteyes erbjuder synvård och skandinaviskt designade glasögon. Smarteyes mission är att designa prisvärda glasögon till alla och visionen är att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes finns över hela Sverige med ett 70-tal butiker, från Ystad i syd till Boden i norr.

Huono

TrustScore 1.5/5 tähteä

207 arvostelua

5 tähteä
4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja

Kaikki arvostelut

48 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Saanut 1/5 tähteä

Hur svårt kan det vara rätt glas i rätt båge?

Äntligen tog jag mig tid för att köpa nya glasögon, besökte Smarteyes på Frölunda Torg. Trevligt bemötande, beställde glasögon och när jag skulle hämta dem var det rätt glas men i fel bågar. Visade då vilka bågar jag valt, då ingen notering fanns om detta, och en vecka senare ska jag hämta dem. Då var det fel glas men rätt bågar. Hur svårt kan det vara? Då bad jag om ett tredje försök, men då hittade dom inte något recept längre…så de bad mig boka nytt optiker besök. Byter nu bolag,

12. elokuuta 2023
Saanut 1/5 tähteä

Upplevde idag det sämsta kundbemötandet…

Upplevde idag det sämsta kundbemötandet någonsin i en butik. Smarteyes i Norrköping.
En dryg och kategorisk inställning att allt ansvar är kundens då deras produkter inte håller måttet. Gångjärnet gick av på ett par 14 mån gamla bågar. Svaret var att det sker jätteofta när man använder glasögona ofta. LoL!!
Gångjärnet påstås inte gå att byta och blev uppmanad att köpa nya bågar.
Då inget ansvar tas för produkten bad jag att få reklamera. Svaret var att det är ingen idé. Påpekade då att man som konsument har rätt att reklamera en vara i upp till 3 år, samt bad om information hur/vart man reklamerar. Svaret var att det har aldrig någon gjort!!?? Till slut skrevs en post-it lapp med mailadress till deras kundtjänst.
Aldrig mer Smarteyes!!

9. elokuuta 2023

Smarteyes Port 73 Haninge

Smarteyes Port 73 Haninge, påstår sig vara optiker och kan inte läsa ett helt vanligt glasögonrecept, sa det Saknades en addition, det går inte få mer korrkret recept och tydligt där jag nu köpte mina glasögon sa det kan ju ite varit en optiker du träffade förstår inte hur de inte kan ta ett så bra och helt tydligt recept!

29. heinäkuuta 2023

Butiken på Götgatan

Har besökt butiken på Götgatan tre ggr. Varje gång gärning därifrån utan hjälp och den äldre korthåriga damen är alltid lika otrevlig och svarar mycket drygt på frågor. Varje gång svär jag att det här var sista. Jag är inte ensam när man läser era omdömen på Google heller.

27. heinäkuuta 2023
Saanut 1/5 tähteä

Tecknade en prenumeration för 2år sedan…

Tecknade en prenumeration för 2år sedan där 2 glasögon ingick,Vanliga läs utan något märkvärdigt men onekligen kostade de en slant men tyckte det kunde vara värt det när det porträtterades som ett bekymmersfritt ägande o kom bara in om problem uppstår. Bågarna jag valde visade sig vara väldigt dåliga då de konstant släppte glaset o man manuellt fick trycka ihop dem igen., något jag även fick bekräftat från personalen som uppgav att tillverkaren numer har en förstärkt modell av just den anledningen. Med den informationen samt att mitt första besök för att påtala bristen var halvvägs igenom perioden så kan jag tycka att mer än laga borde vara aktuellt. Expediten sa dessutom att om de släpper vilket det gör inom några veckor skall jag komma in så trycker dom tillbaka dem... Summa summarum... Smarteyes ide om bekymmerslöst ägande blev således att under 2år nån gång i månaden få glasögonen lagade då modellen hade brister... hade blivit många besök.

24. heinäkuuta 2023

Missnöjd

Skrev detta till butiken:

Hej! Jag är mycket missnöjd över informationen jag fått från er angående min synundersökning och utprovning av linser. Tack vare att ni varit dåliga att informera har jag behövt åka till er två gånger extra (det tar mig en timme enkelresa). Om ni hade informerat mig bättre så hade dessa två besök inte behövts. Första gången var det ingen som informerade att jag skulle komma till min synundersökning utan linser, vilket ledde att jag fick åka en vända till. Idag skulle jag komma på återbesök efter att ha provat ut nya linser och då skulle jag tydligen haft linserna i ögonen i minst 2 timmar innan. Vilket ledde till att jag fick vända och komma tillbaka ännu en gång. Ett tips kan vara att man i smsen som ni skickar ut även skriver denna viktiga info, eftersom flera säkert upplevt samma problem som mig. Har varit kund hos er i över 10 år och har aldrig haft några problem. Blir lite besviken då det hade sparat mig både tid och pengar om informationen varit tydligare.

21. heinäkuuta 2023

Vastaus yritykseltä Smarteyes Sverige

Hej. Tack för att du ger oss feedback om ditt besök hos oss. Förstår frustrationen i att behöva återkomma flera gånger. Vi är såklart måna om dig som kund och vill självklart reda ut detta. Skulle därför vilja veta vilken butik du varit i, samt be dig återkomma med dina kontaktuppgifter.
Tack på förhand!
Sandra, Kundtjänst

Smart eyes Vällingby

Dåliga glasögon.. jag köpte dyra glasögon för 2 sedan, efter 6 månader blev de suddiga , fick prickar och beläggning ,jag gick in i butiken , säljaren hade dålig tålamod och sa att jag gjorde något med glaset, sa till henne att jag hade inte gjort något alls, inga medel. Butiks Chefen lyssnade inte på mig, dålig tålamod. Dålig upplevelse.

Vastaus yritykseltä Smarteyes Sverige

Hej, så tråkigt att höra att du inte är nöjd efter besöket hos oss. Det är svårt att svara på vad som kan ha hänt dina glasögon utan att se dem och vi beklagar att du inte upplevde att du fick hjälp i butiken. Så ska det naturligtvis inte vara. Du är självklart varmt välkommen tillbaka till oss om du önskar hjälp med ett par nya glasögon.

Föredetta kund

Jag har tidigare varit nöjd kund i flera år, efter att jag bokade glasögonprenumeration som visar sig bara vara en avbetalning och absolut ingen hjälp under
avtalstiden. Var i butiken på Fridhemsplan och felanmälde mina glasögon och personen lovade att kolla upp och ringa tillbaka samma dag (har en vecka senare inte ringt tillbaka) Nu avslutar jag mig som kund hos Smarteyes och väljer gå till annan optiker som tar hand om sina kunder.

10. heinäkuuta 2023

Vastaus yritykseltä Smarteyes Sverige

Hej. Väldigt tråkigt att höra att du inte är nöjd med servicen hos oss, så ska det naturligtvis inte vara. Vi vill gärna hjälpa dig och vill därför be dig återkomma med dina kontaktuppgifter till kundservice@smarteyes.se så ska vi kika närmare på vad som hänt.
Tack på förhand!

Otroligt dåliga glasögon

Otroligt dåliga glasögon... köpte "comfort" medelprisklass för 1500, men när jag fick glasögonen var glasen slipade så att jag bara kunde se rakt fram, ej åt sidan... Detta hade de inte berättat när jag beställt glasögonen. Hur kan man sälja glasögon där bara glasen kostar 1500 där man bara kan se rakt fram? Kändes som om jag fått brytningsfel! Fick ont i huvudet och vande mig inte som de sa. Fick köpa till de dyrare glasen. Kommer inte gå tillbaka.

Vastaus yritykseltä Smarteyes Sverige

Hej, tack för din feedback. Tråkigt att höra att du inte är nöjd. Vissa bågar (främst större modeller) i kombination med vissa styrkor kan ge en viss optisk effekt i ytterkanterna. Det kan dock vara svårt att utröna huruvida detta blir ett problem för vissa kunder i förväg. Vårt Tailored-glas är det bästa och säkraste alternativet, då det individanpassas helt efter dina styrkor och den valda bågen. Vi beklagar om du inte känner att du fick denna information från början och hoppas ändå vi får en andra chans framöver.

Saanut 5/5 tähteä

5 stjärnor till Västerviksbutiken

5 stjärnor till Västerviksbutiken. Proffsiga och med supertrevligt bemötande av er alla från första början till 100% nöjd kund. Beundrar ert tålamod och kundengagemang. Jag fick byta både bågar och glasfärger 3ggr innan mina solglasögon blev 100% och det tack vare ett detektivarbete från er och drivet av att få nöjda kunder.

Vastaus yritykseltä Smarteyes Sverige

Hej! Tack för din feedback och ditt fina omdöme - roligt att höra!

Tidigare trogen kund

Som trogen kund i Halmstads butik centrum under många år blev jag riktigt illa bemött när jag behövde byta glas i ett par solglasögon. Först ett drygt butiksbiträde när jag beställde glasen, han påtalade på ett nedlåtande sätt att garantin precis har gått ut och att det finns en repa på bågen. Han påtalar på ett negativt sätt att jag själv måste bekosta nya glas. När jag sedan hämtade de beställda glasen satte nästa butiksbiträde i de nya glasen så skalmarna stod ut åt sidan och inte passade längre. När detta skulle justeras förklarade samma butiksbiträde att hon skulle slipa på glasen för att de skulle passa, men att hon inte kunde göra detta om hon fick kunder, som att jag som varit kund i butiken under många år inte är en kund. Det blir inte Smarteyes mer för mig.

17. kesäkuuta 2023

Vastaus yritykseltä Smarteyes Sverige

Hej Madeleine, Tack för din kommentar. Vad tråkigt att höra att du inte är nöjd med ditt besök hos oss, vi beklagar det inträffade. Har tagit ditt ärende vidare till ansvarig butikschef. Vad vi kan ta del av fick du skadan på försökringen fast att garantin löpt ut. Om det inte stämmer får vi ta det vidare. Hoppas vi får chans att rätt till situationen och vi hoppas såklart att du kommer åter till oss! MVH/Smarteyes

Saanut 4/5 tähteä

Är relativt nöjd.

Är relativt nöjd med mina nya glasögon. Fick lov att byta bågar en gång p.g.a missnöje, detta är ett mkt bra garantilöfte. Fick ett okej bemötande i butiken i centrala Lund men kanske en charmkurs för personalen inte hade suttit helt fel ändå...

10. toukokuuta 2023

Vastaus yritykseltä Smarteyes Sverige

Hej, tack för din kommentar och överlag goda omdöme. Vi är glada att du är nöjd med servicen och våra garantier och tar till oss av din feedback gällande bemötandet. Välkommen tillbaka!

Saanut 1/5 tähteä

BLEV UTKASTAD FRÅN BUTIKEN I OSKARSHAMN…

Gärna bevisa om det skrivet ni kan behålla gamla glasögon så det är bra?
Men ni är dåligt dåligt.

16. toukokuuta 2023

Vastaus yritykseltä Smarteyes Sverige

Vi beklagar att du inte är nöjd efter ditt besök hos oss. Vår försäkring innebär att vi antingen lagar de glasögon som blivit skadade, eller ersätter dem med ett nytt par. Eftersom ni valde att ersätta glasögonen med ett nytt par har ni nyttjat försäkringen. Vi beklagar att ni inte är nöjda, men hoppas de nya glasögonen kommer fungera väl för er son. MVH/Smarteyes

Saanut 1/5 tähteä

Lurad? När jag skulle hämta mina glasögon idag…

När jag skulle hämta mina glasögon idag så var priset ett annat än när jag beställde dessa. Vid beställningen ingick synundersökningen men den fick jag betala nu. Vi kom överens om ett belopp som biträdet sa och så nu tillkom 500kr för undersökningen. Jag känner mig lurad! Kan inte rekommendera denna affär till ngn.

21. huhtikuuta 2023
Saanut 5/5 tähteä

Smarteyes i Kungsbacka

Smarteyes i Kungsbacka; (kungsmässan)
Fantastiska - bra service och kompetent personal. Lätta att få tag på genom telefon, kan erbjuda snabba tider och toppen bemötande när vi varit där!

Personal har mycket tålamod och är hjälpsamma med ungdomar som behöver motiveras…
Kan verkligen rekommenderas!

14. maaliskuuta 2023
Saanut 2/5 tähteä

Butiken i Luleå behöver gå kurs i hur…

Butiken i Luleå behöver gå kurs i hur man hanterar sina kunder, samt i produktkunskap. Inte bara med att man som "yngre" kund blir totalt ignorerad medan äldre får hjälp direkt är ju obegripligt. Jag stod i butik och skulle kolla glasögon, fick ingen hjälp då andra efter mig fick hjälp direkt. Då jag bad om hjälp så sa dom att jag fick ställa mig i kö. Och där fick jag stå i kö i 10 minuter tills någon ens tittade på mig. Jag fick sen dåliga råd kring glasögon och glas. Då väl solglasögonen dök upp 6 veckor senare så var glasen helt fel pga chansning från butik. Jag fick vänta 4 veckor till att få nya glasögon som sedan va tvivelaktiga i styrka även då. Så efter denna period så orkade jag inte gå tillbaka dit nåmer utan får nu gå med glasögon som är "sisådär" som ändå kostade 2000. Vilket nu såhär i efterhand är HUTLÖST DYRT. Kommer aldrig mer köpa glasögon härifrån.

15. marraskuuta 2022

Vastaus yritykseltä Smarteyes Sverige

Hej Linda! Tack för att du delar med dig av din händelse. Vi beklagar att vi inte lyckats bemöta och hjälpa dig på ett bra sätt. Vi strävar alltid efter att bli bättre och vi skulle därför uppskatta om du vill återkoppla till kundtjanst@smarteyes.se med ditt telefonnummer så att vi kan återkoppla till dig. Önskar en fin dag! MVH/Smarteyes

Saanut 1/5 tähteä

Köpte nya glasögonen okt21 var ej nöjd…

Köpte nya glasögonen okt21 var ej nöjd såg bara bra när jag tittade rakt fram, var i butiken i Skövde ett tio tal ggr men fick bara till svar att jag skulle ge det ett tag så man skulle vänja sig. Samma dag fick min sambo en remiss till ögon troligtvis grå starr april -22 blev operationen färdig o nya glasögonen gick ej använda.Aldrig mer Smarteyes
Stefan

8. helmikuuta 2022
Saanut 3/5 tähteä

Jag va på synundersökning i Växjö

Jag va på synundersökning i Växjö. Blev så trevligt bemött av personalen ute i butiken och när de gick igenom ögat. Sen när jag kom in till optikern där jag blev väldigt dåligt bemött, har nog aldrig upplevt nått sådant, innan vi började så skulle jag berätta om mina SKYDDSGLASÖGON som hon bara dissade mig avbröt mig sa att det fick jag prata med dem som gjort glasen, avbröt mig, jag fick inte en chans att berätta vad jag skulle säga. Säger till henne då att detta va det värsta bemötande jag fått av en läkare /optiker blir faktiskt ledsen få ta en paus, då säger jag att detta är första gången jag byter optiker på 15 år, då säger hon att varför byter du då …. För min har slutat. Hon säger att hon är ganska hårt i sitt sätt… jo tack, sen gör jag ändå klar undersökning fungera bra hon är trevligare. Sen säger hon att hon kan titta på mina arbetsglasen igen . Då säger hon jaha du hade skyddsglasögon jaaa med progasviva glas jaaaaa va det jag skulle säga men du vägrade lyssna på mig… sa när vi va klara DU HAR NOG HAFT EN VÄLDIGT DÅLIG DAG IDAG, det är högt tempo tror jag hon sa….
Tror ni få ta ett snack med era optiker om att lönar sig att vara trevlig…
Men båda säljarna ute i butik väger upp mitt besök så söta och snälla tjejer,
Med vänlig hälsning,
Therese Fransson

26. tammikuuta 2023

Vastaus yritykseltä Smarteyes Sverige

Hej Therese! Tack för att du delar med dig av din händelse. Kommer att ta ärendet vidare till ansvarig butikschef. Du får gärna återkomma till kundtjanst@smarteyes.se med ett telefonnummer så att vi kan ta del av ditt kundkort och be ansvarig ringa upp dig. Önkar en fin dag! MVH/Smarteyes

Saanut 1/5 tähteä

Vidrigt företag - profit slår allt

Efter min systers död sticker Smarteys ut som ENDA företag som inte accepterar kundens död som skäl att avsluta avbetalning. Alla andra företag har beklagat sorgen och givetvis avslutat autogiro, avbetalningar och liknande. Inte Smarteyes, de kräver de sista 2-3 2000 för glasögonen min syster nu aldrig kommer att få möjlighet att använda. Dom accepterar inte heller bouppteckningsmannens skrivelser utan kräver att min gamla mor ska maila med dom. Fullkomligt vidrigt företag, aldrig någonsin att vi kommer att använda Smarteyes i vår familj igen, och vi berättar för alla vi känner hur de agerar.

23. lokakuuta 2022

Hej John
Först och främst vill vi beklaga sorgen och din systers bortgång. Vi har full förståelse för hur du känner och ber om ursäkt för hur ni har blivit bemötta, samt för att vi inte sett detta inlägg tidigare. Vi vill gärna reda ut det här, för såhär ska det naturligtvis inte gå till.
Vi på Smarteyes har som rutin att makulera återstående skuld vid dödsfall. Eventuellt har ni varit i kontakt med vår externa samarbetspartner för avbetalningar. Oavsett skulle vi gärna vilja komma i kontakt med er, så vi kan rätta till detta tråkiga missförstånd.

Tacksam om du vill maila kundtjanst@smarteyes.se med dina kontaktuppgifter.

Återigen, vi beklagar sorgen och hoppas vi får möjlighet att rätta till detta.

Hälsningar,
Smarteyes kundtjänst

Dålig kvalité på glasögon

Väldigt trevlig och duktig personal, men tyvärr väldigt dåliga glasögon.
Är inne på glas nr 3, första var felslipat, andra skruvade bågen upp sig hela tiden, glaset trillade ut konstant, för att till slut försvinna när det ramlade ut under semestern. Tredje glasen verkar sakna den smutsavvisande filmen de skall ha, då de är konstant smutsiga. Samtliga glasögon har varit så skeva i synfältet att jag måste ta av mig de i trappor och mörker. Helt värdelösa tyvärr.
Alla byten har varit på garanti, och personalen väldigt trevlig, men vad hjälper det, de kostade 7500 kr och används inte. För att inte nämna all tid samt 2 st synundersökningar. Jag har nu gett upp.
Jag har köpt nya progressiva hos en annan optiker (ej en kedja) som natt och dag, mycket bättre glasögon, OCH lägre pris!
Hade varit 1 stjärna till Smarteyes om det inte vore för trevlig och kompetent personal. (Kungsbacka)

1. elokuuta 2022
Oma-aloitteinen arvostelu

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin