Synoptik Arvostelua 1 360

TrustScore 2/5 tähteä

1,9

Saanut 5/5 tähteä

Jättenöjd med mina glasögon & mitt abonnemang! Mina styrkor ändrades drastiskt på bara 6 månader och då var det så tur att jag skaffat abonnemanget så istället för att köpa nya glas för cirka 7000kr s... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Vid ingången möts jag av personal som får mig att tänka på en semesterresa i grekisk övärlden där restaurangpersonalen ibland agerar som inkastare ! Vidare en medarbetare med ett hysteriskt överd... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Synoptik Värmdö: Reklamerade en dubbelleverans efter att en paus i linsabbonnemang missats i butiken. Fick först vänta i kö 40 minuter då ordinarie personal var upptagen och ignorerade behovet av hjäl... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Abonnemangen på glasögon är orimligt dyrt. Vi ville idag säga upp avtalet som är 1 år. Det visar sig att vi får fortsätta betala i nästan ett halvår. Räknar man på vad det kostar kan man lätt köpa nya... Näytä lisää

Yrityksen tiedot

1. Optikko

Yrityksen kirjoittama

Optiker för glasögon, linser och solglasögon. Synoptik är en ledande aktör inom optikbranschen i Sverige och har varit experter på optik sedan grundandet 1931. Genom ett brett sortiment av glasögon, kontaktlinser och solglasögon samt med ett passionerat engagemang för ögonhälsa, såväl i Sverige som i övriga världen, har företaget tagit en unik plats bland landets optikkedjor. Synoptik står för kvalitetsoptik som alla kan ha råd med. Läs mer om Synoptiks synundersökning med styrkekontroll och ögonhälsoundersökning. Synoptik ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom ögonhälsa. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till fondens arbete. Synoptik är en del av EssilorLuxottica, en världsledande aktör inom design, tillverkning och distribution av glasögon och solglasögon med drygt 18 000 butiker över hela världen.

1,9

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja

Saanut 1/5 tähteä

Trevlig personal men helt inkompetenta

Trevlig personal men helt inkompetenta. Kan lika gärna beställa glasögon på internet.

10. elokuuta 2024

Hej Lotta,

Tack för din feedback. Vi beklagar att din upplevelse hos oss inte motsvarade dina förväntningar. Vill du dela mer om din upplevelse är du välkommen att kontakta oss via vår mail: kundservice@synoptik.se.

Synoptik

Saanut 5/5 tähteä

Här är ett förslag på en recension för…

Här är ett förslag på en recension för Synoptik:

---

Jag vill verkligen ge ett stort tack till Synoptik för deras fantastiska service! Från det ögonblick jag steg in i butiken kände jag mig väl omhändertagen. Personalen var otroligt hjälpsam och tog sig verkligen tid att besvara alla mina frågor och funderingar, oavsett hur små eller stora de var. De var både kunniga och tålmodiga, och jag uppskattade verkligen deras professionella råd när det gällde att välja rätt glasögon. Jag är så nöjd med både mina nya glasögon och med den upplevelse jag hade i butiken. Jag kommer definitivt tillbaka och kan varmt rekommendera Synoptik i Upplands Väsby till alla som söker bra service och hög kvalitet!

21. elokuuta 2024

Hej Mohammed,

Tack för din fina recension. Vi är verkligen glada över att du har upplevt en bra service hos oss. Vi hoppas att se dig igen i en av våra butiker.

abonnemang på synoptik

Äntligen är mitt abonnemang på synoptik Erikslund nu avslutat efter 4 år och 5 par glasögon som kostat mig närmare 20 000 kr. Ett par glasögon betalade jag dessutom själv som jag var tvungen att ha och som jag tappat bort. Inget par har jag fått behålla heller. Kontant hade glasögonen kostat mig 7000 kr. Jag inser till fullo mitt eget ansvar att ingå ett abonnemang och jag kan inte lägga över ansvaret på någon annan för att jag gick med. Men allt vad det gäller abonnemang är ett rent lurendrejeri och manipulation. Det gick oerhört snabbt att bli övertalad av en extremt förvirrad och snurrig försäljare tillika dåvarande chef. Allt som gick fel gick fel. Otydlighet, felbeställda glasögon som bidrog till att jag var utan glasögon under 6 veckor, saknade anteckningar och oerhört lite information osv. Jag blev en kund bland alla andra kunder som blev helt manipulerad och förd bakom ljuset. Jag hade även tydligt informerat om att jag har opererat ögonen och har kontinuerlig kontakt med ögonklinik, där jag gör kontroller och gör syntester, så detta var ju helt bortkastat då jag ju inte behövde synkontroller via synoptik. Jag var även noga med att fråga om abonnemangstiden och om jag kunde avbryta efter 24 månader. Det som jag uppenbarligen missade tyvärr, (det finstilta) var att så snart jag beställt nya glasögon som ingick i abonnemanget, förlängdes abonnemanget ett år på automatik. Jag blev lovad att få avbryta abonnemanget, lämnade in mina LÅNADE glasögon, men tyvärr kom en ny chef som vägrade avbryta abonnemanget som rullade på. En förskräckligt arrogant och stöddig människa som var både obehaglig och uttryckte nedsättande om mitt utseende, vilket låter osannolikt men dessvärre sant. Efter otaliga otrevliga samtal med denna chef som med sitt otrevliga och arrroganta beteende gjorde att jag blev riktigt förbannad. Jag vände mig till en annan synoptikbutik som försökte hjälpa mig och som även kunde se att jag hade rätt att få avbryta mitt abonnemang. Jag fick telefonnr till någon personal i denna kedja som skulle vara juridiskt kunnig och bra, ringde henne som sa att jag skulle kontakta denna chef och säga att abonnemanget skulle avbrytas omgående och att jag skulle hänvisa chefen till henne. Det framkom tydligt att det helt och hållet är chefens goodwill om hon tillät mig att avbryta abonnemanget, vilket även chefen själv sa och bekräftade i ett av alla samtal. Jag hörde ingenting och kontaktade denna sk kunniga personal igen som då inte visste någonting och att hon aldrig sagt att jag skulle få avbryta abonnemanget. Ord stod alltså mot ord. Jag har läst det finstilta, kontaktat konsumentverket, ARN jurist, försökt hitta en ansvarig högre chef osv men avtal är avtal och någon högre chef verkar inte finnas. Jag har aldrig känt mig så maktlös som jag gjorde under denna tid. Så för allt i världen var försiktiga med vad ni ger er in på. Läs mycket grundligt, räkna på vad glasögonen kommer att kosta, jämför med andra optikers priser för det tjänar ni mest på. Så jag kan inte annat än att rekommendera er att köpa kontant. Aldrig mer Synoptik.

31. heinäkuuta 2024

Hej Carina,

Saanut 1/5 tähteä

Min mamma är blind på ett öga o ville…

Min mamma är blind på ett öga o ville byta ett glas till det seende ögat o ha gamla bågar kvar. Hon fick betala för ögonundersökming 2 ögon , även det blinda ögat ? Hon fick 2 nya glas till båda ögon men beställde bara 1 till det seende ögat. Efter att jag var med o frågade om de gör synundersökning på proteser samt tvingar på folk 2 glas trots att de beställt q nytt glas..personal sa att hon måste ha 2 nya glas pga reflexer....men herregud! Vad ska Hon med reflex till ett blint öga ? Nu fick hon efter en del tjafs 1 glas som hon beställde från början..men fick betala synundersökning för blint öga . . Lura gamla människor på detta vis. Vi kommer aldrig tbx . Optiker väg i vägg kunde göra synundersökning på hennes friska öga för då såklart halva priset . Gör om o gör rätt.

12. elokuuta 2024

Hej Lotta,

Tack för din feedback.

Vi beklagar att din mammas upplevelse hos oss inte motsvarade förväntningarna. Vill du dela mer om upplevelsen är du välkommen att kontakta oss via vår mail: kundservice@synoptik.se.

Saanut 1/5 tähteä

Ingen information om frånvaro av optiker irl.

Så besviken på mitt besök och bristen på information i Uppsala. Blev utfrågad i butiken med något slags frågeformulär som alla övriga kunder i butiken kunde höra mina svar på.
Fick ingen information vid bokningen av min tid om att optikern bara fanns via länk, i undersökningsrummet fanns optikerbiträden! Kostnaden var samma som om jag träffat en optiker. Det kändes inte bra och jag kommer inte att välja er igen trots att jag gått regelbundet tidigare.

5. elokuuta 2024

Hej Maj,

Saanut 1/5 tähteä

kan jo inte köpa glasögon där igen när…

kan jo inte köpa glasögon där igen när man ser hur mange som klager over snyd & lurendrejeri det funkar inte

Tack for gå tilbage til Specsavers denne gång

5. elokuuta 2024

Hej Bo,

Avbokning utan förklaring

Bokade en synundersökning på nätet, fick bekräftelse via SMS och mail. Så långt allt väl. På kvällen samma dag får jag ett nytt SMS samt mail om att tiden har avbokats. Ingen förklaring om varför men en uppmaning om att jag ju alltid kan boka en ny tid…
Nej tack, orkar ni inte ens motivera en avbokning och själva föreslå en ny tid så orkar ni nog inte en ny kund heller. Jag besparar er den ansträngningen och vänder mig till någon annan i stället.

4. elokuuta 2024

Hej Andreas,

Synoptik Linköping

Helt omöjligt att säga upp abonnemanget utan att gå till butiken där man har tecknat det. Trots flera mail där jag försökt säga upp abonnemanget har jag inte fått något svar.

18. heinäkuuta 2024

Hej Sebastian,
Tack för din feedback.
Vi beklagar om du inte fått svar på dina mejl. Vi strävar efter att svara inom 3 arbetsdagar. Vänligen kika i skräpposten och spam. Du är välkommen till valfri Synoptik butik som kan hjälpa dig vidare med uppsägningen av abonnemanget.

Har varit kund hos Synoptik i 1 år

Har varit kund hos Synoptik i 1 år, Abonnerar på glasögon som jag inte har kunnat använda under tiden som kund
Träffat flera optiker här utan att få någon förbättring alls i glasögonen.

Engagemanget och intresset är mycket lågt efter du har blivit kund, inget intresse att du får någon användning av produkten du Abonnerar.

Scam-ligt

12. heinäkuuta 2024

Hej Hårfager,

Smart optiker.

Jag har tidigare gått hos andra optiker och köpt glasögon som har flera nackdelar. Optikern på Synoptik föreslog att jag skulle pröva en lins på höger öga. Nu ser jag skarpt på mycket långt håll med höger och jag kan läsa på nära håll med vänster öga.

8. heinäkuuta 2024

Hej Lars,

Synoptik Nyköping

Känner mig totalt grundlurad!!!
Blev mer eller mindre övertalad att glasögon abonnemang skull va det bästa, med fria undersökningar o byten av glasögon. Det va ingen information om att man leasade glasögonen och att man löser ut dom efter 24 månader. Eller om du byter båge under den tiden förlängde dom abonnemanget. Va också tvungen att ta 2 par glasögon om jag skulle ha abonnemanget fast jag endast behövde ett par.

Hörde inget på ett tag efter besöker så jag ringde och fick då veta att leveransen hade blivit stulen och att jag inte kunde hämta dom utan fick vänta och de skulle ringa mig när de fått nya. Ringde igen en månad senare för att istället avboka då jag inte hört något och då hade dem fått hem dem utan att kontakta mig. Fick också information om att jag inte kunde avbryta köpet utan va tvungen att betala 25 % på varje par om jag inte ville ha dom alls. Eller så blev jag tvungen att köpa ut dom för omkring 12000.

Jag har inte heller skrivit på något avtal utan visade endast upp körkortet för synundersökningen och har inte fått något papper för avtal eller villkor

Så nu sitter jag här och blir tvungen att bita i det sura äpplet och betala nästan 3000kr för en massa strul och helt utan glasögon

Funderar du på att ta abonnemang på glasögon va noga med att läsa på om deras avtal!! Istället för att lyssna på vad säljaren säger.

8. toukokuuta 2024

Hej Veronica,

Östrahamngatan 50 A

Östrahamngatan 50 A. När jag fick pröva mina terminalglasögon sade jag till optikerassistent att detta är inte mina glasögon jag ser allt mycket sämre än utan glasögon. Jag är närsynt sedan ungdomsår och har sedan flera år progressiva. Assistenten sade att hon skulle justera bågar, vilket naturligtvis inte blev bättre, hon mätte glasen och sade att det stämmer. Hon hämtade optikern som gjort synundersökning, som också ville justera bågar, vilket ju inte blev bättre. Jag bad optiker jämföra med mina privata glas och efter viss övertalning gjorde hon det och förstod då att hon skrivit plusglas istället för minusglas. En hemsk känsla att inte bli trodd. Aldrig mer synoptik!

20. kesäkuuta 2024

Hej ,

Bra service

Fick snabb och trevlig hjälp att justera min solglasögon på Synoptik i Väsby centrum. Expediten satte till och med dit små gummikuddar så att glasögonen inte glider nerför näsan lika lätt. Tack så mycket för bra service!

13. kesäkuuta 2024

Hej Karin,

Terminalglasögon

Var och skulle göra synundersökning för terminalglasögon till jobbet.
Gick till Östra Hamngatan 50A i Göteborg eftersom jag fick fantastiskt fin service där förra gången och optikern var grymt bra. Optikern var inte samma som förra gången utan en äldre dam och jag upplevde henne som slarvig och ointresserad. Sa inte så mycket eftersom det är resultatet av glasögonen som räknas.
När jag kommer och skall hämta dem så går det absolut inte att se med dem, varken på nära håll eller på långt håll. Jag konstaterar att glasögonen inte fungerar alls och att närgränsen är sämre än de jag redan har, men expediten hävdar att jag måste ha glasögonen i några veckor för att kunna avgöra det. Jag konstaterar att jag haft progressiva glasögon i 20 år och terminalglasögon i 15 år, och jag har aldrig varit med om att jag inte kunnat se med ett par nya glasögon. Hon konstaterar då att det är bara på det viset och "det får jag bara acceptera". Jag ville inte hämta ut dem eftersom de inte fungerar men fakturan hade redan gått till företaget.
Jag bokade en tid hos Frölunda istället och där konstaterade de att styrkan var helt fel samt att optikern valt ett glas som inte alls passade mig.
Hämtade de nya glasögonen idag och de fungerar helt OK.
Det verkar som om Synoptiks kvalitet variera enormt från riktigt uselt till OK, men att behöva åka omkring till olika butiker bara för att hitta en optiker som vet vad de gör är faktiskt inte OK alls.
Stor varning för Östra Hamngatan medan den optikern jag råkade få på Frölunda torg visste vad hon gjorde.
Vis av erfarenhet så kommer jag att satsa på Synsam nästa gång för att se om de har en jämnade kvalitet.

10. kesäkuuta 2024

Hej Jonas,

Saanut 1/5 tähteä

Jag gjorde en synundersökning på…

Jag gjorde en synundersökning på Kungsgatan, men eftersom det är en otrevlig personal som jobbar där, valde jag att inte hämta ut dem där - utan dewm skulle skicka dem till Synoptik i Mölndal eller i Kungälv. Dem skickades till Kungälv den 24 maj - men hör och häpna dem har ej kommit fram, ber tjejen i K-älv att kolla vart dem tagit vägen. Får till svar att det kan väl inte hon göra, det är inte hennes jobb att göra, duj får väl ringa till butiken som dem skickades från.

Servicen är på hög nivå - på den usla butiken.
Köp inga glasögon där, jag kan starkt rekommendera Blickpunkten, Transportgatan Bäckebol för er som bor i Göteborg! Där är servicen på hög nivå.

P.S Ni på synoptik behöver inte kommentera på detta inlägg - ser enbart bra ut utåt sett, men service mot kunder är INTE hög.! Bara ni får in en kund, men eftermarknaden är under all kritik.

3. kesäkuuta 2024

Hej Kicki,

Saanut 1/5 tähteä

Bokade tid för synundersökning men inte…

Bokade tid för synundersökning men inte vara att detta sker digitalt. Personal tycker att jag ska prova och om det känns fel kan tid bokas in hos optiker på plats. Icke nöjd men får lov att betala undersökningen.
Boka aldrig tid online om du vill ha en fysisk optiker mycket missbelåten.

28. toukokuuta 2024

Hej Ingela,

Saanut 2/5 tähteä

Fick betala ett förskott för att senare…

Fick betala ett förskott för att senare hämta skärmglasögon trots att arbetsgivaren skulle faktureras för synundersökning/glasögon. Fick aldrig beloppet tillbaka

11. lokakuuta 2023

Hej Maia,

Saanut 3/5 tähteä

Vad har hänt med Synoptik?

Tror jag varit kund hos Synoptik i ca 30 år. Har ibland testat andra kedjor men har alltid gått tillbaka till Synoptik även om de är dyrare, eftersom de till skillnad mot lågpriskedjorna varit tillmötesgående och aldrig gjort några fel. Men på sistone har något ändrats. All personal i min butik är utbytt. Senast blev jag undersökt av en optiker som satt på länk (!) och endast utförde 1/10 av alla undersökningsmoment man brukar få göra. Allt fokus låg på sälj, helst då ett abonnemang. Att gå till optikern ska vara som ett läkarbesök, inte som att snacka med en försäljare. Känner inget som helst förtroende för undersökningsresultatet, kommer att göra om det innan jag skaffar nya glasögon nästa gång. Var även in med mitt barn för att klaga på ett par glasögon hen inte kunnat vänja sig vid, fick då veta att garantin gått ut efter tre (!) månader och att vi därför måste börja om från början. Riktigt dåligt.

18. toukokuuta 2024

Hej Oliver,

Synoptik Frölunda Torg

Synoptik Frölunda Torg. Som kund är man inte sedd. Allt ska gå fort när det blir ens tur efter väntetid trots bokad tid. Rörigt. Inföst” i ett rum med digital optiker och optiker assistent och elev som ”ska” vara närvarande utan att man ens frågar. Informationen ger man på vägen till rummet. Jag ifrågasätter varför digital optiker, får svaret att det är så man gör idag och denna optikern hade redan haft 20 kunder (effektivt?), Bågar skulle man titta ut själv. Överrumplad, så jag avbröt undersökningen. Blev då erbjuden tid att träffa optiker på plats men avstod . Aldrig mer Synoptik!

30. huhtikuuta 2024

Hej Annika,

Lurendrejeri

Var på Synoptik i Halmstad för nya glasögon, blev upplysta om deras abonnemang och om hur bra det var. Jag och min man tog varsitt abonnemang, ingen förklarade att man måste säga upp avtalet själv när det gått ut eller att man bara hyr sina glasögon och att man måste lösa ut dem när avtalet gått ut.
De fortsatte att dra 545:- i 2 mån efter att avtalet gått ut eftersom jag inte visste att man måste säga upp det själv. Jag frågade hur mycket det skulle kosta att lösa ut, fick först en summa på 640:-, sedan ändrade butiksbiträdet sig och sa att det skulle kosta 1420:-. Bad henne skriva ner summan på en lapp och skulle komma in och betala i slutet på månaden När jag kom för att betala 1420:- så sa man att det skulle kosta 3000:-. Blev vansinnig! Vilket lurendrejeri!! Har betalat 545:- i 3 år och så ska man dessutom betala 3000:- för att få behålla sina glasögon. Gå inte på deras abonnemang!! Har gått till Synoptik i 30 år liksom hela familjen men aldrig mer! Kommer att tala om för alla jag känner att inte välja denna optiker som bara lurar och utnyttjar folk!!!

2. toukokuuta 2024

Hej Pia,

Vänliga hälsningar, Synoptik

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin