Jättenöjd med mina glasögon & mitt abonnemang! Mina styrkor ändrades drastiskt på bara 6 månader och då var det så tur att jag skaffat abonnemanget så istället för att köpa nya glas för cirka 7000kr s... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Vid ingången möts jag av personal som får mig att tänka på en semesterresa i grekisk övärlden där restaurangpersonalen ibland agerar som inkastare ! Vidare en medarbetare med ett hysteriskt överd... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Synoptik Värmdö: Reklamerade en dubbelleverans efter att en paus i linsabbonnemang missats i butiken. Fick först vänta i kö 40 minuter då ordinarie personal var upptagen och ignorerade behovet av hjäl... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Abonnemangen på glasögon är orimligt dyrt. Vi ville idag säga upp avtalet som är 1 år. Det visar sig att vi får fortsätta betala i nästan ett halvår. Räknar man på vad det kostar kan man lätt köpa nya... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Optiker för glasögon, linser och solglasögon. Synoptik är en ledande aktör inom optikbranschen i Sverige och har varit experter på optik sedan grundandet 1931. Genom ett brett sortiment av glasögon, kontaktlinser och solglasögon samt med ett passionerat engagemang för ögonhälsa, såväl i Sverige som i övriga världen, har företaget tagit en unik plats bland landets optikkedjor. Synoptik står för kvalitetsoptik som alla kan ha råd med. Läs mer om Synoptiks synundersökning med styrkekontroll och ögonhälsoundersökning. Synoptik ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom ögonhälsa. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till fondens arbete. Synoptik är en del av EssilorLuxottica, en världsledande aktör inom design, tillverkning och distribution av glasögon och solglasögon med drygt 18 000 butiker över hela världen.
JAN STENBECKS TORG 17, 164 40 , KISTA, Ruotsi
Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja
On vastannut 97 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista
Vastaa yleensä 48 tunnin sisällä
Beställde ett par nya progressiva glasögon av synoptik Drottninggatan. När jag fick dem såg jag ingenting, allt var suddigt. Jag gick tillbaka till Synoptik och de sa att alla styrkor stämde, men att jag måste vänja ögonen vid dem. När tre veckor gått och jag såg fortfarande ingenting med dem kollade jag upp styrkorna och det visade sig att Synoptik gjort minus istället för plus. Jag har kontaktat Synoptik kundservice och de hänvisade till butikschefen som aldrig återkom. Aldrig mera Synoptik!

Vastaus yritykseltä Synoptik
Synoptik Nordstan Göteborg - håll dig borta från den här ställe. Har varit på synundersökning och de sa att de skickar en remiss för gråstarrooeration. Såg väldigt mycket fram emot att få kallelse men even efter 3 månader inte fått. Då gick till butiken igen för att dubbelkolla så visade sig att de aldrig skickat iväg remissen. Väldigt arrogant bemötande.

Vastaus yritykseltä Synoptik
Sämsta hyrde 4 st glasögon och efter 2 år har jag betalat 28,000kr. Sen har de mage att ta ut höga priser på dessa man haft i 2 år.
Inga optiker som gör din synundersökning.

Vastaus yritykseltä Synoptik
Fick aldrig info om att jag leasade mina glasögon när jag tecknade abonnemang. Känner mig så lurad. Så synd att ni tappat en kund och kommer definitivt varna fler om er!

Vastaus yritykseltä Synoptik
Optikern ställde en fråga försökte svara men blev avbruten. Intresserad av linser men omöjligt att få svar. Personen i kassan den dagen var säljare inget större intresse för mitt behov.

Vastaus yritykseltä Synoptik
Vill verkligen ge en megavarning för synoptik i Umeå. Beställde både egna och arbetsglasögon som inte fungerar. Försökt få kontakt via telefon och mail. Har skrivit att jag kan betala för att rätta till glasen. De skulle höra av sig… för två månader sedan. Botten. 👎

Vastaus yritykseltä Synoptik
Thieves and liars. They should be sued by consumer associations for their misleading sales tactics on subscription. I see other comments dating back to 2023 that denounced the same dishonest practices. Do not buy from synoptik do not trust them, online or in person at drottninggatan and nacka , those sales people are liars and just want to steal your money.

Vastaus yritykseltä Synoptik
I dag har min man och jag besökt Synoptik butik på Moblia i Malmö.
Vi vill säga ett stort tack till personalen; butikschefen Senol och mycket kunnig optikern Iman för en fantastisk bemötande och professionell synundersökning. Vi är mycket nöjda och tacksamma för service och råd i er moderna och vackra butik.

Vastaus yritykseltä Synoptik
Har glasögonabonnemang och linsabonnemang, dyrt och krångligt. Trots att jag betalar 500-600 kr styck per månad så fick jag tjocka glas i glasögonen. Otrevligt bemötande i butik och svarar ALDRIG i telefon.
Uppdaterat: svarade i telefon, fick tokiga glasögon utbytta utan problem. Hoppas detta förnyade förtroende håller i längden.

Vastaus yritykseltä Synoptik
Ett år hittade jag inga glasögonbågar som jag ville ha och undrade därför om de bara kunde sätta in nya glas i gamla bågar. = DET gick absolut inte!!!
Jag blev därför tvungen att köpa ett par dyrare bågar och fick sålunda betala mer för mitt abonnemang.
I år ville jag byta ut mina solglasögon, som är åtskilliga år gamla. Det gick inte, men efter ett väldigt bråkande inne i affären (Kungsgatan Göteborg) gav de med sig att solglasögonbyte ingick i abonnemanget.
NU ringer de och skall byta glas i ett par mycket gamla solglasögonbågar!
Det stinker bedrägeri.

Vastaus yritykseltä Synoptik
De lurade idag min 70-åriga mamma att skriva på ett abonnemang som skulle "bara" kosta 17 000 kr över två år för två par glasögon. Detta var en deal, eftersom glasögonen skulle ha kostat 25 000 kr kontant. Enda haken? Säljaren nämner inte för en sekund att detta är ett hyresavtal och att glasögonen måste lämnas tillbaka eller köpas ut om hon avslutar abonnemanget.
Uppdatering: Butiksägaren accepterade att avsluta abonnemanget. Det är bra men problemet kvarstår att abonnemanget säljs in med oseriösa metoder. Det måste vara tydligt att det är hyra som gäller (står först flera sidor in i det långa kontraktet, i det finstilta).

Vastaus yritykseltä Synoptik
De svarar inte i telefon. Har försökt alla tider under dagen.
När jag försökte ta bort mitt automatiska medgivande att dra avgiften för abonnemang sa de att jag själv kan gå in och ändra betalsätt till e-faktura. När jag loggade i och skulle ändra så fanns inte detta betalsätt tillgängligt.
Ta aldrig deras abonnemang. Det blir väldigt dyrt och sitter fast i 2 år.

Vastaus yritykseltä Synoptik
Har abonnemang på 2 par , glasögon och solglasögon. ( Rayban )
Mina glasögon är helt paj vid näsan för att kuddarna trillar av hela tiden och skaver.
Detta kan tänkas vara ett lätt problem att åtgärda men inte så utan sist fick man gå 2 veckor utan, för att butiken fick beställa nya !! Man kan tycka att dessa skall finnas på hyllan. Har varit i butiken ( Högdalen ) mer än 10+ ggr för detta problem och där trycker dom till kuddarna men släpper 1 dag senare igen, dom skyller på att Rayban är så inget att göra åt utan bara får leva med det.
Gick till Farsta Centrum istället men där erbjöd dom mig att byta bågar men då binder man upp sig 1 år till och det kan dom glömma efter allt man fått genomlida för att ha stora sår på näsan för att kuddarna släpper.
Så i Maj 2025 kommer man säga upp deras abonnemang och lämna tillbaka glasögonen.
Har redan beställt nya glasögon ifrån Specsaver ( Farsta ) där man t o m fick bra och professionell hjälp med allt samt 1395kr rabatt så kommer betala kontant nu istället för dyra abonnemang som är rena lurendrejeri för människor. Så tänk på det 👍

Vastaus yritykseltä Synoptik
Blir bara fel hela tiden med abonemang och kostnader, de tar för mycket betalt och tar betalt för fel glasögon. Vore enkelt att fixa men det är bara goddag yxskaft svar hos kundtjänst och när jag fortsätter och mailar låter de bara bli att svara mer! I somras påpekade jag att de drog samma summa två gånger, de verkar inte ens bemöda sig med att kolla vad dom gått fel. Var tydligen för jobbigt då de lät helt enkelt bli att kolla upp det och svarade inte trots påminnelse
Nu ser jag att de glömt att lägga in mina billiga läsglasögon i abonnemanget och jag betalar istället för både mina nya och gamla progressiva. Det enda svar jag får är ”det måste vara minst två par glasögon i ett abonemang. Ännu en gång ett goddag yxskaft svar och ingen som reagerar att det kanske blivit fel och försöker rätta till felet. Nä ännu en gång är jag ghostad och får inga svar alls!

Vastaus yritykseltä Synoptik
Synoptik är alldeles för agresiva när de marknadsför sina abonnemang folk går på det sen är de låsta 2 år och får ändå köpa ut sig i slutändan

Vastaus yritykseltä Synoptik
Jag är också kund och jag måste säga att synoptik ger mycket dåliga svar till besvikna kunder när jag läser här nedan. Jag har också ångrar mig för deras system gynnar bara synoptik.

Vastaus yritykseltä Synoptik
Köp aldrig deras abonnemang!
Kostar att ”köpa ut” gamla glasögon och lönar sig inte att ta deras abonnemang. Lirade på mig blå ljusfilter som jag inte bad om. Har betalat ockerpris för mina bägge glasögon via deras abonnemang. Måste nu betala 1300kr efter 18 månader för att bli ”fri” deras abonnemang!! Inte okej. Fick ingen hjälp via Mail. Fick till svar att jag måste komma in till en butik för att avbryta abonnemanget? Varför skickar inte bara en slutfaktura??. Jätte dåligt. Jag kommer aldrig mer ta ett abonnemang eller köpa glasögon hos er.

Vastaus yritykseltä Synoptik
Jag går till Synoptik Vänersborg för att få mina glasögon justerade. Jag vet inte vad som tog åt biträdet, en äldre kvinna, men hon vred sönder skalmen på dem, vägrar att åtgärda det, utan jag blir tvungen att åka till Synoptik Överby för att köpa ett par nya bågar för mina egna pengar. Tanken är att råkar de förstöra något så ska de också ersätta det. Denna damen vägrade trots vittne.

Vastaus yritykseltä Synoptik
Sa upp mitt abonnemang i juni 2024. Trots detta har de varje månad dragit pengar och ingen verkar vara intresserade att lösa situationen alls, trots telefonsamtal och mailkontakt. Kunde jag ge dem minus så skulle jag göra det.

Vastaus yritykseltä Synoptik
Som tidigare skrivit. Ta inte deras abonnemang. De säljer in det som att man tjänar på det men det gör man inte. Kommer aldrig mer vara kund hos er, kommer berätta om detta för alla jag känner. Sinnesjukt sätt att driva företag på.