Kras Arvostelua 221

TrustScore 4/5 tähteä

3,8

Saanut 3/5 tähteä

Prachtige kerstreis door de Cotswolds met Kras. Reis en hotels prima, maar Hotel Worcester miste volledig kerstsfeer en de kerstlunch was slecht en niet te eten. Grote lof voor reisleider Marcel: gewe... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

We hebben genoten van een prachtige 8-daagse busreis door de Cotswolds. Het mooie Oxford en Bath, maar zeker ook de lieflijke Engelse dorpjes met de romantische cottages, de kleurige tuinen en indrukw... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Fabulous buses, great drivers, most particular our lady driver Aneka, I say lady. She is a special person who made our bus tour spectacular. Enjoying a smooth comfortable ride to see Andre Rieu. at... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Fantastische reis over prachtige eilanden met bijzondere sfeer en ruige natuur. Goede accommodatie en een geweldige chauffeur tevens reisleider. Marcel, de hele reis goedgehumeurd en oplossingsgerich... Näytä lisää

1. Matkanjärjestäjä

Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto

Kras is een allround reisaanbieder, gespecialiseerd in auto-, bus-, fiets-, vlieg- en vaarvakanties en groepsrondreizen. Door haar internationale inkoopkracht en meer dan 90 jaar ervaring kan Kras als geen ander inspelen op de wensen van de Nederlandse reiziger. Kras biedt scherp geprijsde reizen aan naar meer dan honderd landen.

3,8

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja

Ei ole vastannut huonoihin arvosteluihin

Saanut 5/5 tähteä

Na een briefwisseling met Kras ben ik…

Na een briefwisseling met Kras ben ik zeer positief over hun soepele houding ten aanzien van het annuleren van een boeking van een reis die wel doorgaat. Komt waarschijnlijk om dat ik dubbel in risicogroep Corona zit. Ben en boven de 70 en heb ernstige hartkwaal. Dat hebben ze meegewogen in hun beslissing. Hadden ze niet hoeven doen formeel. Hebben ze toch gedaan. Als het weer kan ga ik weer bij ze boeken.

16. heinäkuuta 2020

Onbetrouwbare reisorganisatie

Kon eerst mijn geld niet terugkrijgen, dus toen maar mijn vakantie omgeboekt naar een reis naar in Nederland(2 hotels).
Tijdens het omboeken zei ik tegen de dame die ik aan de lijn had: "Financieel in nu alles geregeld en ik hoe niks bij te betalen?" Zij: "Je zit iets boven de 1280 euro die je al had betaald, maar dat neemt Kras op zijn rekening"
Ik dacht heel fijn, maar krijg ik nu alsnog bericht dat ik 151 euro bij moet betalen anders werd de reis geannuleerd .. Meerdere keren er over gebeld, gruwelijk lang in de wachtrij gestaan en niemand weet wat en je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Nu is de 2e reis geannuleerd omdat ik niet meer wou betalen en daarvan krijg je maar een klein bedrag terug omdat het zo laat voor de datum is. Kortom waardeloze organisatie met personeel die niks weet. MENSEN BOEK NOOIT VIA KRAS, ONBETROUWBAAR EN ONPROFESSIONEEL!

8. heinäkuuta 2020

Boek NOOIT een vakantie via Kras

heb nog nooit zo'n slechte organisatie mee gemaakt als Kras en wij zijn nog nooit zo slecht behandeld! Kras komt zijn afspraken NIET na en voor de klantvriendelijkheid geef ik echt een 1! Ik boek NOOIT meer een vakantie via kras en ik raad het dan ook NIEMAND aan om via Kras een vakantie te boeken. Een en al teleurstellingen en stress mee gemaakt met deze organisatie!

8. heinäkuuta 2020

Wat is het probleem

Met stijgende verbazing las ik een aantal negatieve beoordelingen over Kras reizen. Mijn ervaring is alleen maar positief. Er zijn de afgelopen tijd drie door mij geboekte reizen geannuleerd. Van één reis werd de aanbetaling keurig gerestitueerd, van de andere ontving ik vouchers. Volledig begrijpelijk in deze tijd en ook met gegarandeerde dekking. N.a.v. één van de reizen werd ik door Kras vriendelijk benaderd om te vernemen hoe mijn 'gevoel' was over een nog te maken reis. Ik heb dit gesprek als zeer positief ervaren, helaas ging ook deze reis niet door. In mijn visie was ik met een gemaakte trip het geld al kwijt geweest en nu heb ik nog reizen 'tegoed'. Wat is het probleem...

23. kesäkuuta 2020

Onbetrouwbare organisatie

Kras Annuleert onze reis. Alles onder het kopje van het corona virus. Er wordt geen alternatief geboden. Ondertussen willen wij de reissom terug zodat wij met dat geld iets anders kunnen regelen wat Kras niet kan leveren voor ons. Ze moeten terugbetalen binnen 14 dagen, maar geven aan dat ze dat niet doen. Krijg alleen maar standaardverhaal te horen over de vouchers, die ik dus niet wil accepteren. Ze hebben nu dus 2500 euro van mij in kas, waar ze een voucher voor leveren die voor mij waardeloos is. Dit is gewoon diefstal in mijn ogen.

21. kesäkuuta 2020

Onbetrouwbare organisatie

Volkomen onbetrouwbare organisatie. Wij zijn 20 jaar lang met Kras op vakantie geweest.
Na de corona uitbraak is onze Japan reis door Kras geannuleerd. Het volledige reisbedrag van €6020 was helaas betaald. Geld terug is er niet bij. Een voucher is alles. Mijn voorstel om de helft van het bedrag terug te betalen werd resoluut afgewezen.
Het probleem is dat wij in de risicogroep zitten en ik COPD heb. Vliegen kan ik dus vergeten.
Bellen en brieven van de Rechtsbijstand helpen niet, geen enkel begrip van deze firma.
Dit is blijkbaar de manier waarop KRAS met zijn vaste klanten omgaat.

11. kesäkuuta 2020
Saanut 1/5 tähteä

Tui/Kras lappen de rechten van hun klanten aan hun laars…

Op 22 April liet Tui/Kras ons (Paul&Anne) per email weten dat onze reis door hen geannuleerd werd en dat wij een Voucher zouden krijgen. Ze kwamen hun wettelijke verplichting om ons correct te informeren wat onze rechten als klant waren niet na.We hadden het recht op terugbetaling binnen 14 dagen. Wij kozen hiervoor en wilden dit aan Kras laten.Daar reageren per email door Kras onmogelijk werd gemaakt probeerden we het meerde malen telefonisch.Daar kregen we echter alleen,op al onze vragen, steeds hetzelfde dwingende mantra te horen."Allen een Voucher is mogelijk" Ten einde raad stuurde wij een aangetekende brief.Daar kregen we 3 juni per email antwoord op.Ze stelde dat het voor Kras niet mogelijk was het bedrag van iets meer dan 400 euro aan ons terug te betalen.We vinden het erg ongeloofwaardig dat Kras onderdeel van wereld's grootste aanbieder van pakketreizen met een omzet van 19 Miljard en 1 grootaandeelhouder Dhr Aleksej Mordasjov met een geschat vermogen van 17.5 miljard,financieel onvermogend zou zijn ons het bedrag waar we wettelijk recht op hebben terug te betalen.

10. kesäkuuta 2020
Saanut 2/5 tähteä

Zogenaamd "gratis" reis-uitstel bij KRAS reizen.

Wij zagen aankomen dat onze reis naar Bonaire door Corona, niet door kon gaan ( vertrek 26 juni) Wij hebben daarom besloten om de door KRAS aangeboden mogelijkheid om de reis te verschuiven naar november met beide handen aan te pakken.
(op zich een prima idee van KRAS trouwens)
Wij waren wel 616 euro duurder uit voor exact dezelfde reis, maar dat namen we voor lief, geen gedoe met vouchers en KRAS is zeker van een verkochte reis.In Corona-tijd moeten we elkaar steunen.
Nu blijkt dat exact de zelfde reis voor 360 euro minder wordt aangeboden door KRAS. We hadden dus beter kunnen wachten op een voucher en later opnieuw boeken. KRAS is niet van plan om ons tegemoet te komen in dit grote prijsverschil.
KRAS verleidt zijn reizigers hun reis "gratis" te verschuiven naar een duurdere periode en na de verschuiving de reisprijs weer aan te passen naar het "normale tarief"
Ik was tot nu toe tevreden over KRAS, maar deze handelswijze is ronduit KRAS-onwaardig!

7. kesäkuuta 2020
Saanut 1/5 tähteä

Kras komt toezegging niet na

Ik was de afgelopen jaren altijd heel positief over Kras. Nu zet ik toch wel een kanttekening. Nadat wij half maart als gevolg van de corona-omstandigheden vanuit Gran Canaria zijn gerepatrieerd (na 4 dagen vakantie, geheel in beperking), kregen wij bericht dat onze hele reissom zou worden gecompenseerd met een voucher. Onlangs kreeg ik echter bericht dat ik minder dan 1/4e van de reissom zou krijgen. Ik heb ze via e-mail gewezen op hun eerdere toezegging, maar daarop heb ik (nog?) geen antwoord ontvangen.

5. kesäkuuta 2020
Saanut 2/5 tähteä

Reis is afgezegd en voucher gekregen op…

Reis is afgezegd en voucher gekregen op zich gezien de omstandigheden acceptabel maar ik wil wel een soort van prijs garantie dat mijn reis volgend jaar niet veel duurder gaat worden en daar valt niet met de onvriendelijke telefoniste van Kras over te praten :, dat de KLM dat doet daar hebben wij niets mee te maken, wij zijn de KLM niet !

20. toukokuuta 2020
Saanut 4/5 tähteä

Ik wil even een tegengeluid laten horen…

Ik wil even een tegengeluid laten horen over de vriendelijkheid en bereikbaarheid van Kras. Ik heb eerst op mijn vragen via Facebook direct en vriendelijk antwoord gekregen. Omdat mijn reis 21 mei vertrekt en ik dat helemaal niet zie zitten, heb ik de reis omgeboekt naar een andere bestemming later dit jaar. Ik kreeg direct een medewerker aan de telefoon en de nieuwe boeking werd direct in orde gemaakt. Maar het is inderdaad duidelijk dat Kras het liefst zoveel mogelijk de restbetalingen binnen wil hebben. Het kan een manier zijn om het hoofd boven water te houden in deze coronatijden, want wie gaat er nu op vakantie.

3. huhtikuuta 2020

Zeer ontevreden

Mijn hotel met parkeren bij Schiphol moeten annuleren i.v.m. Corona.
Waar Corendon duidelijk en ruim van te voren vluchten en reizen annuleert en restitutie plaats vindt, laat Kras je gewoon stikken.
Volledige betaling 6 weken voor vertrek blijven hanteren en geen geld of voucher bieden bij annuleren is gewoon ronduit onbeschoft!
Bedankt Kras! #middelvinger!

2. huhtikuuta 2020
Saanut 1/5 tähteä

Moeilijke tijden voor iedereen maar klantonvriendelijk hoef je echt niet te zijn

Kras wacht bewust met annuleren van reizen in verband met corona totdat de volledige reissom is betaald, dan krijg je een voucher. Het staat vast dat de reis in mei niet uitgevoerd kan worden maar door zo lang mogelijk te wachten halen zo toch de volledige reissom op. Als je dan eerder annuleert ben je de aanbetaling kwijt. Maar mijn grootste ergernis is de manier waarop ik te woord ben gestaan. Echt onvriendelijk

2. huhtikuuta 2020
Saanut 1/5 tähteä

Kras NOOIT boeken, oplichters!

Liefst zou ik nul sterren geven. Kras/Tui zit achter de betaling van de gehele reissom aan terwijl ze weten dat een reis op 11 mei naar Noord Italië met geen mogelijkheid kan doorgaan, Corona..
Alles betalen dan kan je later een voucher krijgen. Schandalig maar snel een aanbetaling opstrijken dat is makkelijk en over de rug van de consument geld verdienen.

27. maaliskuuta 2020
Saanut 5/5 tähteä

Rondreis de zuidelijke parels van Thailand.

Net terug van rondreis Thailand de zuidelijke parels. Geweldig wat een mooie reis, alles goed geregeld, fantastische excursies en een heerlijk maaltijdenpakket. Onze gids Thomas was echt een geweldige mensenmens met veel kennis over het land en haar bevolking. Een echte aanrader. Onze volgende wereldreis boeken we weer bij Kras.

26. maaliskuuta 2020

Rondreis Sri Lanka

Wij hebben van 5 maart t/m 21 maart een rondreis door Sri Lanka gemaakt.
Wij hadden een TOP begeleidster Sanjika, zij vertelde met trots en zeer goed over haar land!!!!
Wij hebben een uitstekende vakantie gehad, en genoten van het mooie land en onze begeleister!!!!
Sri Lanka moet je echt naar toe gaan!!!!

22. maaliskuuta 2020
Saanut 1/5 tähteä

Nul begrip bij annulering i.v.m

Nul begrip bij annulering i.v.m. Corona. Gewoon volle annuleringskosten in rekening brengen. Iedereen wordt getroffen, ook reisorganisaties. Maar je zou verwachten dat een gezamenlijke oplossing gevonden wordt. Heel jammer KRAS

20. maaliskuuta 2020
Oma-aloitteinen arvostelu

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin