Consumentenbond Arvostelua

TrustScore 4/5 tähteä

Saanut 5/5 tähteä

De consumentenbond is betrouwbaar. Ben al jaren lid van deze club en de valkuilen waar consumenten mee te maken hebben, worden door zo’n bond onder de loep genomen. Waar zouden we anders terecht kunne... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Ik heb (als lid) de hulp ingeroepen van de Consumentenbond om een offerte te annuleren (bij verkoop buiten verkoopruimte) met een beroep op de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Met een kort telef... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Na veel emails gestuurd te hebben naar een online bedrijf, die onterechte bedragen afschreef van onze bankrekening stuurde ik een juridische klachtenbrief van de C.b.. En zowaar, per direct stopten de... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Mooi stuk op hun site over fraude persoonsgegevens met inzagerecht. Vraag gesteld met uitleg van mijn probleem. Nooit reactie gehad. Ben er nu zelf achter gekomen dat hulp voor gewone burger niet te v... Näytä lisää

1. Kuluttajaneuvonta
  2. Lakipalvelut

Yrityksen kirjoittama

De Consumentenbond is een vereniging zonder winstoogmerk die voor het grootste deel wordt gefinancierd met contributies van leden en gebruikers. Wij werken samen met consumenten aan eerlijke, rechtvaardige en veilige markten. Samen staan we sterker en weten we meer. Wij zijn het verbindende platform en de vertrouwde stem van en voor consumenten.

Hyvä

Kaikki arvostelut

133 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Kerstcadeau…

De Consumentenbond, afdeling juridisch advies, gaf ons het juiste advies inzake de problemen bij een levering van een product.
Wij waren op zoek naar een nieuwe air fryer en middels de product vergelijkingstest van de Consumentenbond kwamen we uit op Ninja AF 451 EU met de verkoopprijs van € 159,00 incl. btw.
Door toepassing van de ledendeal werd dit € 135,15
Bij de bestelling, op 22 december 2025, ging het fout omdat de leverancier vergeten was het huisnummer te vermelden bij de verzending.
Er gebeurde lange tijd niets.
Als compensatie ontvingen wij van Ninja een korting van € 27,03 naar er kwam geen air fryer.
Na het doolhof van DHL besloten wij op 9 jan 2026 op advies van de Consumentenbond een brief te schrijven naar Ninja met een uiterste leverdatum.
En dat werkte, op 16 jan 2026 hebben wij het kerstcadeau ontvangen.
Onze dank aan de Consumenten bond.

17. tammikuuta 2026

Hallo de Jong,

Bedankt voor je uitgebreide en positieve review! Fijn om te horen dat ons juridisch advies je heeft geholpen bij de problemen rondom de levering en dat je uiteindelijk, mede dankzij de brief, je airfryer alsnog hebt ontvangen.

Mooi dat ook onze productvergelijking en de ledendeal je hebben geholpen bij het maken van een goede keuze. We snappen dat zo’n leveringstraject veel geduld kan vragen, des te fijner dat het uiteindelijk goed is afgerond.

Dank voor het delen van je ervaring en veel plezier met de Ninja airfryer!

Saanut 5/5 tähteä

De juridische brief gaf 'headspace' om verder zelf na te denken.

De juridische brief gaf 'headspace' om een eigen beleidslijn te bedenken, dat nam even tijd.
Intussen mailde de leverancier met een bevredigende oplossing.

14. tammikuuta 2026

Hoi Paulien,

Bedankt voor je review! Fijn om te horen dat de juridische brief je de ruimte gaf om rustig je eigen beleidslijn te bepalen, en dat de leverancier in de tussentijd met een bevredigende oplossing kwam. Mooi dat het zo is afgerond.

Goed opweg geholpen

Goed opweg geholpen. Telefonisch mijn situatie uitgelegd en goede tips gekregen. Concept brief aangepast en gebruikt om de klacht te formuleren. Enkele dagen later al reactie van de leverancier. We gaan er wel uitkomen denk ik, dankzij de brief

6. tammikuuta 2026

Hoi Hans,

Wat fijn om te lezen dat je blij met ons advies en onze brievenhulp. Goed om te horen dat we je hierbij hebben kunnen helpen en dat je hier tevreden over bent.
Fijn dat de leverancier hier snel op heeft gereageerd.

Bedankt voor je positieve review!

Groeten,

Saanut 5/5 tähteä

Voet bij stuk houdenSchijnbaar maakte de aangetekende brief…

Schijnbaar maakte de aangetekende brief zoveel indruk dat op de dag van de ontvangen brief wij gelijk werden geels “met de TV is gerepareerd”. De storing is verholpen door de fabrikant met een compleet nieuw beeldscherm. De Verkoopster was niet gecharmeerd van de brief maar na 3 maanden wachten wij wel

5. tammikuuta 2026

Beste Jan,

Wat fijn om te horen dat het via onze brievenhulp uiteindelijk is opgelost! Bedankt voor het delen van je ervaring en je vertrouwen in de Consumentenbond. We staan klaar om consumenten te helpen als het even niet lukt met een bedrijf. Mocht je in de toekomst weer vragen of problemen hebben, weet dat je bij ons terecht kunt.

Saanut 4/5 tähteä

Het heeft mij hopelijk in de goede…

Het heeft mij hopelijk in de goede richting gezet.
Bedrijf heeft nog niet gereageerd. Loopt nog.

6. tammikuuta 2026

Beste Geert,

Bedankt voor je review. Hopelijk krijg je een positieve reactie van het bedrijf.
Mochten we nog iets voor je kunnen betekenen dan weet je ons te vinden.

Saanut 5/5 tähteä

Eerst telefonisch goed geholpen met het…

Eerst telefonisch goed geholpen met het juiste advies. Vervolgens gebruik kunnen maken van een voorbeeldbrief waardoor ik veel sterker stond.

16. joulukuuta 2025

Hallo Eric,

Bedankt voor je positieve review! Fijn om te horen dat je telefonisch goed bent geholpen en dat de voorbeeldbrief je heeft geholpen om sterker te staan. Mooi dat we op deze manier iets voor je hebben kunnen betekenen.

Saanut 4/5 tähteä

Juridische ondersteuning

Fijn dat de consumentenbond kan ondersteunen met juridisch advies en concept juridische brieven. Daarnaast een goede kennisbank op diverse onderwerpen en tests van producten. Aanbevelingswaardig!

19. joulukuuta 2025

Hallo Olem,

Bedankt voor je mooie review. Fijn om te horen dat je onze ondersteuning met juridisch advies en voorbeeldbrieven waardeert, en dat je ook onze kennisbank en producttests als prettig ervaart. Dank je wel voor de aanbeveling.

Trage klantenservice

Het duurt enorm lang om een geholpen te worden via de klantendienst. Ondertussen al meer dan twee weken een abonnement, maar aanmelden lukt nog steeds niet omdat de website telkens een foutmelding geeft bij het aanmaken van een login.

25. marraskuuta 2025

Beste Sara,
Bedankt dat je dit met ons deelt. Wat vervelend dat je zo lang hebt moeten wachten en uiteindelijk geen contact hebt gekregen, dat is natuurlijk niet de bedoeling.
We willen graag uitzoeken wat er is misgegaan en je alsnog verder helpen. Zou je via ons contactformulier je gegevens willen doorgeven, met een korte toelichting op wanneer je hebt gebeld? Dan kijken we dit na en nemen contact met je op:

Saanut 1/5 tähteä

Deze powerbank is bij Mobiel.nl € 32,95…

Deze powerbank is bij Mobiel.nl € 32,95 met gratis verzending.

20. marraskuuta 2025

Hoi Harry,

Ik begrijp je bericht niet helemaal. Zou je dit misschien willen verduidelijken? Je kunt ons bellen via 070-4454545 ( dan heb je direct antwoord op je vraag) of mailen naar contact@consumentenbond.nl.
Natuurlijk mag je ook op dit bericht reageren.

Groet,

Fijne en duidelijke organisatie

Fijne en duidelijke organisatie zonder winstoogmerk. Goede voorlichting over allerlei zaken en producten. Testen zijn overzichtelijk en soms voorzien van een geheel belangeloze "aanbieding ".

Beste Harry,

Wat fijn om te lezen dat je tevreden bent! Dat waarderen we enorm.
Als je ooit nog vragen of ideeën hebt, laat het ons weten.
Bedankt voor je vertrouwen in ons!

Consumentenbond lidmaatschap niet erkend

Ik ben al lang lid van de consumentenbond en probeer nu een energiecontract via hun website af te sluiten, maar ze herkennen mijn e-mailadres niet. Ik betaal meer dan het basislidmaatschap. Erg vervelend.

Beste mevrouw van Os,

We hebben u inmiddels een aantal keer proberen te bellen maar helaas krijgen we geen contact. We zien geen probleem in het account met uw emailadres.
Mocht het aanmelden of inloggen nog steeds niet lukken , neem dan even telefonisch contact met ons op zodat we het kunnen oplossen. We zijn bereikbaar van 09:00 uur - 17:30 uur

Saanut 5/5 tähteä

De Consumentenbond is een betrouwbare organisatie

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie. Geeft duidelijke adviezen. Bij aankoop raadpleeg ik altijd hun tests en dat heeft mij veel voordelen opgeleverd.

Beste R.W.M. Snoek,

Wat fijn om te lezen dat onze adviezen je goed helpen bij het maken van belangrijke keuzes! We doen ons best om consumenten te voorzien van onafhankelijke informatie. Dank je wel voor je positieve review!

Saanut 5/5 tähteä

Belangrijk om als consument een betrouwbare organisatie die je belangen als consument behartigt

geeft goede, betrouwbare info

6. syyskuuta 2025

Hallo Valle Hernandez,

Wat fijn om te lezen dat onze adviezen je echt helpen. We doen ons best om consumenten te voorzien van onafhankelijke informatie.
Het is altijd goed om te horen dat onze informatie de leden verder helpt.
Dank je wel voor je positieve review!

Saanut 5/5 tähteä

Hier MOET je lid van zijn!

Onafhankelijk. Bij de tijd. Gepast activistisch. Deskundig.

Vastaus yritykseltä Consumentenbond

Beste Frans, bedankt voor je mooie review! .
Fijn te lezen dat je zo tevreden bent!
Daar doen we het voor.

Consumentenbond

Saanut 5/5 tähteä

Eerlijke koop en verkoop.

Van de huidige politiek en regering mogen bedrijven alles, zelfs door rood rijden of consumenten belazeren. Tot het moment dat iemand hard maakt dat iets niet mag of dat iets niet in de haak is. Dat kun je laten weten door bijvoorbeeld een review op trustpilot te schrijven maar eigenlijk is dat mosterd na de maaltijd maar wel goed voor anderen. Maar gelukkig is er een nog betere manier: Maak als consument dikke winst door de adviezen en testen van de Consumentenbond en wees solidair en proef bijvoorbeeld hoe je niet te zout en zonder pesticiden eet, laat de waarschuwingen en aanbevelingen maar over aan de Consumentenbond. Doe mee word lid en help de wereld wat eerlijker te maken.

Aanbeveling voor de CB: Zelfs bedrijven zijn trots als hun product door de Consumentenbond aanbevolen wordt. Hoe eerlijk wil je het hebben? Wat mij betreft met een gedateerd predicaat.

29. lokakuuta 2025

Beste Paul,

Hartelijk dank voor je positieve review!

We vinden het ontzettend belangrijk dat onze leden zich gehoord en gesteund voelen. Samen zoeken naar oplossingen is precies waar we voor staan, en het is fijn om te lezen dat dit ook zo wordt ervaren. We blijven ons inzetten voor eerlijke, transparante en klantgerichte hulp.

Dank je wel voor je vertrouwen in de Consumentenbond!

Duidelijk en eerlijk advies

Goede en objectieve tests van veel dingen die je als consument nodig hebt.
Duidelijk en eerlijk advies.

Beste,

Saanut 5/5 tähteä

ik vaar ongeveer blind op de…

ik vaar ongeveer blind op de consumentenbond, wanneer ik iets nodig heb

Beste Elisabeth,

Fijn te lezen dat je zo'n vertrouwen in de Consumentenbond hebt. Dat horen we natuurlijk graag.
Tevreden leden...daar doen we het voor!

eerlijke reviews en tests

Ik kijk regelmatig op de website van de consumentenbond. Daar ben ik lid van, dus heb toegang tot alle artikelen en tests.
Of ik ze nodig heb of niet, het is informatief.

Hallo Gereke,

Wat fijn om te lezen dat je lid bent en tevreden bent! Dat waarderen we enorm.
Als je ooit nog vragen of ideeën hebt, laat het ons weten.
Bedankt voor je vertrouwen in ons!

Saanut 5/5 tähteä

Al zo''n 45 jaar lid van de…

Al zo''n 45 jaar lid van de Consumentenbond, nooit spijt van gehad. Het kost ook nog eens erg weinig in vergelijking met wat je er voor terug krijgt.

Vastaus yritykseltä Consumentenbond

Beste heer Steenvoorde, wat ontzettend fijn om te lezen dat je al zo lang lid bent en tevreden bent! Dat waarderen we enorm. Als je ooit nog vragen of ideeën hebt, laat het ons weten. Bedankt voor je vertrouwen in ons!

Astrid

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin