Yritys on vastannut
Ik heb (als lid) de hulp ingeroepen van de Consumentenbond om een offerte te annuleren (bij verkoop buiten verkoopruimte) met een beroep op de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Met een kort telef... Näytä lisää
Yritys on vastannut
De Consumentenbond is een vereniging zonder winstoogmerk die voor het grootste deel wordt gefinancierd met contributies van leden en gebruikers. Wij werken samen met consumenten aan eerlijke, rechtvaardige en veilige markten. Samen staan we sterker en weten we meer. Wij zijn het verbindende platform en de vertrouwde stem van en voor consumenten.
Enthovenplein 1, 2521 DA, Den Haag, Hollanti
Ei viimeaikaisia arvostelupyyntöjä
On vastannut 95 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista
Vastaa yleensä 1 viikon sisällä
De consumentenbond is betrouwbaar. Ben al jaren lid van deze club en de valkuilen waar consumenten mee te maken hebben, worden door zo’n bond onder de loep genomen. Waar zouden we anders terecht kunnen voor al onze zorgen? Ook in het buitenland heb je dergelijke instituten, die ervoor zorgen dat consumenten op de hoogte worden gebracht over de rare fratsen van bedrijven. Blijf uitkijken en lees ze voordat je iets koopt of waar je terecht kunt als het niet goed is gegaan.

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
Dankzij de goede brief met eigen aanvullingen reageerde de tegenpartij onmiddellijk en correct

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
Consumentenbond geeft met abonnement de mogelijkheid met Prijsalert de beste en voordeligste aankoop te doen

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
Met een kort telefonisch contact met een juridisch adviseur kon ik een voorbeeldbrief downloaden en invullen, waar ook de naam van de Consumentenbond in stond vermeld en hoe ik de brief aangetekend kon mailen.
Ronduit geweldig!
Binnen 4 dagen kreeg ik van het bedrijf een bericht terug, dat zij het jammer vonden, dat ik er van afzag.

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
Het bedrijf heeft binnen de gestelde limiet van 2 weken gereageerd .De fiets is inmiddels gerepareerd en weer in mijn bezit.

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
super goed geholpen met de juridische brief en aan de telefoon toen de brief niet hielp

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
Na veel emails gestuurd te hebben naar een online bedrijf, die onterechte bedragen afschreef van onze bankrekening stuurde ik een juridische klachtenbrief van de C.b.. En zowaar, per direct stopten deze afschrijvingen en werden alle bedragen terug gestort. U begrijpt hoe blij ik was.

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
De zonnebrand die volgens De Consumentenbond als beste getest is bevat hormoonverstoorders en andere giftige chemicaliën.
De belangrijkste zorgen:
Octocrylene: Dit synthetische filter kan bij afbraak benzofenon vrijmaken, een stof die wordt verdacht van kankerverwekkende en hormoonverstorende eigenschappen.
Ethylhexyl Salicylate: Dit ingrediënt wordt sterk verdacht een hormoonontregelaar te zijn, wat vooral bij gebruik op kinderen of door zwangeren als risicovol wordt gezien.
Andere chemische filters: De crème bevat ook Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid en Ethylhexyl Triazone;
Andere componenten: De formule bevat Titanium Dioxide in nano-formaat (waarover onzekerheid bestaat over opname in de huid) en Tocopheryl Acetate (synthetische vitamine E), die mogelijk verontreinigd kan zijn met bleekmiddelen.
Als je het niet kan eten moet je het zeker niet op je huid smeren!

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
Mooi stuk op hun site over fraude persoonsgegevens met inzagerecht. Vraag gesteld met uitleg van mijn probleem. Nooit reactie gehad. Ben er nu zelf achter gekomen dat hulp voor gewone burger niet te vinden is of liever gezegd men niet de moeite neemt. Wij zien maar een oplossing. Zo vlug mogelijk, en dat zelfs op 73 jarige leeftijd naar buitenland te vluchten. Waar er wel met de burgers gecommuniceerd wordt.

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
Op 27 juni schreef al een review naar aanleiding van deze ‘case’ Recentelijk (27-07-2026) is; ondanks mijn opzegging wederom het maandelijks bedrag geincasseerd. Ook ontving ik weer aanmaningen op de al in december gedane betaling van € 27,50. Ik ben er helemaal klaar mee; dus heb ik vandaag onderstaande tekst naar de consumentenbond verzonden:
Geachte heer, mevrouw,
Tot mijn verbazing constateer ik dat de Consumentenbond wederom een contributiebedrag van mijn bankrekening heeft geïncasseerd. Daarnaast heb ik opnieuw een factuur ontvangen met het verzoek een bedrag van € 27,50 te voldoen.
Deze handelwijze is volstrekt onacceptabel.
Op 27 juni 2026 heb ik u schriftelijk en ondubbelzinnig medegedeeld dat ik mijn lidmaatschap met onmiddellijke ingang beëindigde.
Naar aanleiding van die e-mail ben ik telefonisch benaderd door een medewerkster van uw organisatie, die heeft geprobeerd mij als lid te behouden.
Tijdens dat gesprek heb ik uitdrukkelijk verklaard dat ik mijn opzegging handhaaf en dat mijn besluit definitief was.
Uw medewerkster heeft mij vervolgens meegedeeld dat zij mijn opzegging zou verwerken.
Tevens gaf zij aan dat ik in de toekomst altijd opnieuw lid kon worden, zij het tegen de dan geldende contributie. Op geen enkel moment is mij meegedeeld dat mijn opzegging niet zou zijn geaccepteerd of dat deze niet rechtsgeldig zou zijn.
Ondanks deze duidelijke gang van zaken hebt u nagelaten mijn opzegging schriftelijk te bevestigen. Dat is een omissie die volledig voor rekening en risico van de Consumentenbond komt. Het ontbreken van een bevestiging kan niet worden gebruikt om mijn rechtsgeldige opzegging te negeren en vervolgens opnieuw contributie te incasseren.
De door u uitgevoerde incasso heb ik dan ook onmiddellijk laten storneren. Ik beschouw deze incasso als ongegrond en zonder rechtsgeldige titel.
Opmerkelijk is bovendien dat deze gang van zaken opnieuw volgt op de administratieve problemen die reeds in 2025 zijn ontstaan. Destijds erkende de Consumentenbond zelf dat door de overgang naar een nieuw administratief systeem contributies niet waren geïncasseerd en herinneringen onjuist of onvolledig waren verzonden. Desondanks werd ik geconfronteerd met betalingsherinneringen en werd ik gedwongen tijd en energie te besteden aan het herstellen van fouten die uitsluitend binnen uw eigen organisatie waren ontstaan.
Kennelijk zijn deze administratieve problemen nog altijd niet opgelost. Dat is buitengewoon zorgwekkend voor een organisatie die pretendeert op te komen voor de belangen van consumenten.
Ik stel u hierbij formeel in gebreke en verzoek – voor zover nodig sommeer – u om binnen veertien (14) dagen na dagtekening van deze e-mail: schriftelijk te bevestigen dat mijn lidmaatschap is beëindigd overeenkomstig mijn eerdere opzegging; schriftelijk te bevestigen dat geen enkele toekomstige contributie meer zal worden geïncasseerd;nalle ten onrechte openstaande posten en facturen uit uw administratie te verwijderen, althans deugdelijk en volledig te specificeren op welke rechtsgrond deze zouden zijn gebaseerd;
schriftelijk te bevestigen dat mijn dossier administratief correct is afgesloten.
Indien u van mening bent dat nog enig bedrag verschuldigd zou zijn, verwacht ik een volledige juridische en administratieve onderbouwing, inclusief de contractuele grondslag, de betreffende factuurnummers, de factuurdata en een inzichtelijke berekening.
Algemene verwijzingen naar uw administratie of systeemmigratie zijn daarbij volstrekt onvoldoende.
Mocht blijken dat de Consumentenbond ondanks mijn rechtsgeldige opzegging wederom tot incasso overgaat of blijft volharden in het opvoeren van ongegronde betalingsverplichtingen, dan behoud ik mij nadrukkelijk alle rechten voor. Daarbij valt onder meer te denken aan een formele klacht bij de bevoegde toezichthoudende instanties en het verhalen van de schade en kosten die voortvloeien uit uw onzorgvuldige administratie en onrechtmatige incassohandelingen.
Ik verzoek u deze brief tevens ter kennis te brengen van uw directie, in het bijzonder mevrouw Sandra Molenaar. De wijze waarop mijn dossier gedurende langere tijd is behandeld, staat in schril contrast met de normen die de Consumentenbond zelf aan ondernemingen pleegt voor te houden.
Ik zie uw inhoudelijke en schriftelijke reactie met belangstelling tegemoet.
Hoogachtend,

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
Ik heb de door de consumentenbond opgestelde brief aangepast en gebruikt om mijn wettelijke garantie te verkrijgen. Dit is gelukt waardoor we het gehele aankoopbedrag hebben terug gekregen. Dit zou niet mogelijk geweest zijn als we de "service" van de winkel zouden moeten geloven. Uiteindelijk kost het wat tijd en energie, maar het resultaat is de moeite waard!.

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
In de brief van de consumentenbond werd op eenvoudige wijze je rechten als consument aangereikt. De eenvoudige juridische onderdelen heb ik in mijn brief verwerkt en hebben ertoe geleid dat er een goede reactie op brief kwam. Veel excuses en de belofte dat het verdere proces van leveren in goede banen geleid zou worden. De leverancier heeft woord gehouden en de levering verliep verder prima.

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
Het bedrijf heeft me als reactie op de juridische brief binnen 24 uur geschreven:
"We hebben jouw verzoek om de aankoop te annuleren in goede orde ontvangen en direct kosteloos voor je verwerkt. Je zit nergens meer aan vast."

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
Door bemiddeling van de Consumentenbond zijn wij tot een oplossing gekomen. Ze hebben getracht de ring te repareren, maar dit is echter niet gelukt. Vervolgens hebben ze alles op alles gezet en nog een ring in mijn maat kunnen vinden en als het goed is, is deze nu naar mij onderweg.

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
Met als basis de voorbeeldbrief van de Consumentenbond betreffende de rechten verankerd in de wettelijke garantie heb ik een afwijzing van een claim bij mijn opticien binnen 24 uur kunnen ombuigen naar een volledige vergoeding van de schade.
Met de Consumentenbond sta je sterk!

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
Door op advies van de Consumentenbond gebruik te maken van hun juridische voorbeeldbrief had ik binnen 2 dagen mijn geld terug van een niet bonafide webshop.
Geweldig nieuws dankzij de Consumentenbond!

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
Onafhankelijk. Worden niet gesponsord of betaald door fabrikanten.

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
Altijd duidelijk onafhankelijk op de consument gericht advies. Prima vergelijkende test voor producten en diensten. Vertrouwen wekkend

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
Waardeloze organisatie. Meegedaan met de woekerpolis claim. Begin december een voorstel gekregen en dat geaccordeerd. Nu zijn we 8 maanden verder en nog niets uitbetaald. Elke maand om een update gevraagd, telkens het antwoord dat ik “even” geduld moet hebben. Je zou bijna een claim indienen tegen de Claimservice…….
Naar aanleiding van de reactie van consumentenbond. Formulier ingevuld en rarara wat krijg ik als reactie: dezelfde standaardmail dat ik nog even geduld moet hebben……. Trieste instelling

Vastaus yritykseltä Consumentenbond
De consumentenbond voorziet je van betrouwbaar advies en tests, en ze zijn transparant over de criteria waarmee ze werken. Bij de tests kun je zelfs filters toevoegen voor aspecten die je zelf belangrijk vindt. Tegenwoordig is er ook aandacht voor het 'groene' aspect. Bespaart je een hoop werk!