Absolutnie NIE POLECAM JUŻ NIKOMU TEGO CO SIĘ DZIEJE W AGATA MEBLE. Jeżeli lubią Państwo tracić czas, pieniądze i nerwy to Tak wtedy tak! Kupowałem przez lata tam różne rzeczy ale wygląda na to coś si... Näytä lisää
Katso, mitä arvostelun kirjoittajat sanovat
nie polecam jeśli liczysz jak ja na wysyłke w 24h jak deklarują na stronie ( i to nie chodzi o meble tylko zwykykle artykulu dekoracyjne) to nie zamawiaj . zamowienie w poniedzialek dopiero dzis infor... Näytä lisää
Meble dostarcza dwóch ukraińców ktorzy od samego poczatku robią problemy oczekujac że dostaną w łape. Nie wnieśli dwóch największych elementów, bo niby sie nie dało, a poradzili sobie z nimi w 15 min... Näytä lisää
Od tygodnia próbuje się dowiedzieć co z moim zamówieniem, po wysłaniu dwóch formularzy do kontaktu dostałam tylko zwrotną informację że potwierdzają otrzymanie wiadomości i to tyle. Po kontakcie tele... Näytä lisää
Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja
Sklep internetowy - nie polecam
Sklep internetowy to jest jakiś żart. 19.09 Kupiłem na firmę 2 szafy z terminem dostawy na 1.10. Nie dostałem żadnej informacji o statusie zamówienia, oprócz tego że jest przyjęte i czeka na płatność - nie było nawet potwierdzenia zaksięgowania wpłaty. Termin dostawy minął, a na infolinii słyszę, że produkty czekają na magazynie - ale nic więcej się nie dowiem. Nie wiem kiedy produkt zostanie dostarczony, ani czy w ogóle. Prawie miesiąc od zakupu nawet nie otrzymałem faktury VAT - żadnej informacji zwrotnej... Pozostało mi siedzieć i czekać - obsługa klienta to dno
Partnerska firma kurierska jak i podejście Agaty do klienta
Zaznaczę na początek, iż moja opinia jest negatywna. Dokładnie 5 tygodni temu (poniedziałek) zamówiłem szafkę rtv ze sklepu internetowego Agata meble. Aby się nie rozpisywać, opiszę tylko najważniejsze wydarzenia. Według strony czas dostawy 48h plus 2-5 dni. Pierwsza próba dostawy po 10 dniach. Wcześniej ustalone że kurier będzie dzwonił 30 minut przed dostawą, abym mógł mu powiedzieć żeby dostarczył paczkę pietro niżej do sąsiadki która jest przez cały dzień w domu. Nie mogłem odebrać, oddzwoniłem po 17 minutach, panów już nie było pod adresem. Ponowna dostawa, ustalone ze kurier będzie do godziny 10:30 i będzie dzwonił przed dostawą. O godzinie 11 dzwoniąc na infolinię kuriera, dowiedziałem się że był problem z systemem i kurier za chwilę będzie do mnie dzwonił. Nikt nie zadzwonił, o godzinie 14 dostaje informacje ze nieudana próba dostawy. Dostaje maila z Agaty, że jeśli paczka wróci do Agaty zostanę obciążony dodatkowymi kosztami transportu. Mijają dokładnie 2 tygodnie. Po wielu telefonach na infolinię do partnerskiej firmy kurierskiej Agaty, dowiaduje się że z ich strony tyle. Nie byłem pod adresem i nic ich nie obchodzi. Złożyłem reklamację przez Agatę, tutaj zaznaczę że obsługa staneła na wysokości zadania i wymogła na firmie kurierskiej ponowny termin dostawy. Specjalnie wziąłem wolne, termin dostawy ustalony na dokładnie 3 tygodnie od zakupu. Jestem w domu, bez muzyki aby nie zagłuszyć domofonu, telefon pod ręką aby w razie czego odebrać połączenie. Koło godziny 10:30 dostaje maila o nieudanej próbie dostawy. Ponowne telefony do firmy kurierskiej i na dział reklamacji Agaty. Po 2/3 godzinach przypominania się na dziale reklamacji, udało im się zmotywować kogoś z lokalnego oddziału firmy kurierskiej i do mnie w końcu zadzwonili! Dostaje informacje, że kurier mógłbym jutro podjechać, bo dzisiaj już mu może nie starczyć baterii w samochodzie aby dostarczyć. Powiedziałem że nie ma takiej możliwości, że specjalnie dzisiaj wziąłem wolne i chodźmy do godziny 20:00 bed czekał. Po kolejnych telefonach, w końcu dzwoni kurier i mówi że będzie za 20 minut. Tylko zanim wniesie paczkę to zaprosi mnie na dół abym obejrzał, bo on ją odebrał uszkodzoną z magazynu. Paczka rzeczywiście była uszkodzona, górny bądź dolna płyta wyraźnie obita, jak i tylna dykta miała złamany narożnik. Odmówiłem przyjęcia paczki, dostałem informację że ktoś z Agaty będzie się ze mną kontaktował w sprawie rozwiązania problemu. Po kolejnych 2 dniach bez kontaktu znów musiałem dzwonić na dział reklamacji Agaty aby się dowiedzieć co się dzieje z moją sprawą. Dostałem informację że jak narazie badają i będzie się ktoś ze mną kontaktował. Po kolejnym dniu bądź dwóch, bez konsultacji ze mną, dostaje maila z Agaty i firmy transportowej o zarezerwowaniu nowego mebla i nowym zleceniu transportowym. Ponownie dzwoniłem na dział reklamacji, aby zgłosić że nikt tego ze mną nie konsultował, nie chce ponownie być postawiony w sytuacji że będę musiał brać dzień wolny aby mieć możliwość odebrania paczki, aby wstrzymali się z realizacją dostawy i abyśmy najpierw porozmawiali o jakims rabacie bądź chociaż zwrocie kosztów dostawy (60zl), bo w momencie gdy mijają prawie 4 tygodnie od zakupu to jakiś rodzaj rabatu mi się należy. Przy ponownej rozmowie z działem reklamacji, zaznaczyłem ze minimum to jest te 60zl za dostawę, preferowane przeze mnie by było 20% odnizki (jakieś 180zl), bo z winy ich partnerskiej firmy kurierskiej, straciłem dzień wolny, spędziłem w sumie godziny na infoliniach i masę nerwowa związanych z tym że ostatecznie zależało mi na zakupie konkretnego tego mebal, bo bardzo mi się podobał. Dostałem maila, że nie ma możliwosci obniżki, więc zadzwoniłem na infolinię i poprosiłem o anulowaniu zamówienia. Dzisiaj mija 5 tygodni od zakupu, właśnie dostałem zwrot pieniędzy na konto. Negatywna opinia o partnerskiej firmie kurierskiej i negatywna opinia w związku z brakiem jakiekolwiek próby rekompensaty straconego dnia wolnego i drastycznie wydłużonego terminu realizacji zamówienia. Nawet gdyby miało minąć minimalne 48h plus 2 dni to byłoby to ponad 4 tygodnie od pierwotnego zamówienia.
Zakup=>reklamacja=>wymiana
03.09.2025 zakpiłam fotel w Agata meble w sklepie stacjonarnym w Bydgoszcz.Opłaciłam zakup na miejscu+dokupiłam usługę transportu,wniesienia i złożenia fotela(98zł).
06.09.2025 już przed godz.10(zgodnie z wcześniej umówionym terminem dostawy)Panowie przywieźli fotel w 2 paczkach.Po rozpakowaniu okazało się że drewniana rama fotela jest połamana(towar dostarczony z głównego magazuynu z Piotrkowa w oryginalnie zaklejonym kartonie).Panowie zrobili zdjęcia wadliwego fotela,spisali protokół,spakowali i zabrali towar i zlecili tel.na dział reklamacji w celu jej złożenia.Złożyłam tel.reklację-termin rozpatrzenia do 14dni.
16.09.2025 dostałam tel.z działu reklamacji Agata meble że reklamacja została uznana i będzie zwrot gotówki.
17.09.2025 pojechałam do Agaty meble po rozliczenie reklamacji-najpierw wizyta w tzw.gabinecie reklamacji,następnie w kasie wypłata gotówki,powrót do zakupu takiego samego fotela z ekspozycji sklepu,opłata,umówienie transportu.
19.09.2025 ok.godz.11 fotel tym razem w całości dotarł do mnie.
Brak towaru / ignorowanie zamówień
Towaru jak zwykle nie ma w sklepie, sprzedawca czaruje wysyłką z magazynu "bo mają tam 900 sztuk", która to wysyłka jakimś cudem trwa dwa tygodnie, i nigdy nie dociera, choć zapłacono zaliczkę. W międzyczasie na stronie internerowej, sklep oferuje ten sam towar z wysyłką w ciągu 5 dni. Żenada, że taki moloch nie potrafi zająć się tym czym powinien - sprzedażą.
Zakup przez Internet
Zakup przez Internet. Piszą wysyłka 48h i dostawa max 5dni. Czyli max 7 dni. Ustawiam najemców, że lóżko juz będzie. Po 3ch dniach dzwonie do Agaty. Ci nic nie wiedzą. Dzwonie przez kolejne 5 dni, Agata nic nie wie. Najemcy się nie wprowadzają. Strata kasy. Agata po 5 dniach mówi że będzie za 5 dni. Biorę wolne i jadę 320 km(bo tam nie mieszkam) i ustawiam nowych najemców. Po 5 dniach znów lóżka nie ma. Najemcy rezygnują. Znów strata kasy z najmu. Agata mówi, że za 2 dni. Musze wracać 320 km do domu i aby odebrać za te 2 dni muszę znajomemu zapłacić aby przyszedł i wpuścił dostawę. W sumie łóżko mnie kosztowało 50% więcej. Strata na najmie plus paliwo plus dla znajomego. Agata daje 17PLN rekompensaty. Porażka. Kupujcie tylko to co mają w sklepie na miejcu. PORAŻKA
Nie kupować przez internet u cwaniaków-oszustów
Choć w mailu potwierdzili termin realizacji na dzień następny, to nie potrafią w ciągu 2 dni przenieść kilku drobiazgów z gazetki ze sklepu do automatu odbiorczego przy wejściu, a po anulowaniu zamówienia odmawiają zwrotu wpłaty przed upływem 14 dni, bez podania przyczyn. Nikogo tam nie obchodzi, że transakcja do skutku nie doszła i w tym wypadku ustawowe "niezwłocznie" znaczy "natychmiast.
Obsługa mailowa jakby to pisały boty, zaprogramowane przez akwizytora naciągającego staruszki na "cudowne" garnki/koce itp. Niby różne nazwiska a wszędzie te same formułki traktujące klienta jak debila.
Trzeba pisać kilka razy, żeby cokolwiek odpisali, ale problemu dostawy rozwiązać nie chcą, za to anulowanie zamówienia z radością potwierdzają w 5 minut.
Niech zmienią nazwę na Hołota Buble, będzie pasowało jak ulał
Fatalna obsługa
Fatalny sklep. Zamówiłam komodę na tv na stronie internetowej. Brak możliwości uzyskania informacji o stanie realizacji zamówienia zarówno w sklepie jak i na infolini. Brak możliwości umówienia terminu dostawy, co u konkurencji RBW jest dostępne. Nie polecam tego sklepu. To były moje pierwsze i ostatnie zakupy w Agata meble.
dużo na reklamy wydają to na jakości…
dużo na reklamy wydają to na jakości trzeba zaoszczędzić, meble słabej jakości raczej. Obsługa w miare ok.
Sklep dostarczył uszkodzony mebel
Sklep dostarczył uszkodzony mebel. Reklamowanie produktu to droga przez mękę, sklep w ogóle nie bierze pod uwagę potrzeb klienta. Caly czas jestem nagabywana, żebym odstąpiła od umowy, a tymczasem złożyłam reklamację i sklep musi się do nie ustosunkować. Nie polecam! Ja na pewno już w Agata Meble nic nie kupię!
Bardzo duży wybór
Bardzo duży wybór, aż ciężko się zdecydować. Obsługa miła i doradzi, ale jakość mebli trochę słaba.
Brak zwrotu płatności, meble słabej jakości
Jakość mebli słaba, jakość obsługi klienta jeszcze gorsza. Dlaczego nie zwracacie klientom pieniędzy zgodnie z prawem? Ile mam jeszcze czekać? Pół roku? Rok? Cały czas "interweniujecie" i nic z tego nie wynika. Zgłaszam sprawę do odpowiednich organów. Ludzie nie dajcie się naciągnąć i kupujcie w porządnych sklepach.
Nie miałam nigdy doczynienia z gorszym…
Nie miałam nigdy doczynienia z gorszym sklepem niż ten. Zamówiony został zestaw mebli składający się z kilku elementów. Otworzyliśmy dopiero dwie rzeczy: w jednej brakowało kilku śrubek - ok, udało się skręcić bez, ale komoda to dopiero hit. W pudełku, które powinno zawierać elementy do komody z szufladami... brakuje boków szuflad. Po zadzwonieniu na infolinię dowiedziałam się, że muszę zrobić reklamację przez stronę a na decyzję trzeba czekać 14 dni. Cyrk. Nie można złożyć normalnie mebli, bo ktoś nie umie sprawdzić co wsadza do pudełka i z ich winy trzeba czekać 2 tygodnie NA SAMĄ INFORMACJĘ co dalej z tym zrobią. Dodatkowo, bardzo długi czas oczekiwania na samą wysyłkę (niby ,,48h''). Natomiast te brakujące elementy już w każdej z otwartej paczek to naprawdę żenada. Co więcej, w deskach brakuje otworów na śruby, z jednej strony są np 4 dziury, a z drugiej 2 i sam se wywierć człowieku. Boję się otwierać kolejne, może w ostatniej będzie tylko jedna deska, zamiast 3 drzwiowej szafy? Nie polecam i przestrzegam wszystkich.
Najgorszy sklep internetowy
Najgorszy sklep internetowy! Zapłaciłem i nie otrzymałem zamówienia. Po 7 dniach nie wysłali i nie odpowiadają na wiadomości! Jestem bardzo rozczarowany.
Ten sklep internetowy to jakaś porażka
Ten sklep internetowy to jakaś porażka. Kupiłem tydzień temu materac. Na stronie chwalą się, że dostawa DO 48h. Jest tez info, że dostawa gratis. Później okazuję się, że muszę zapłacić 59 zl za dostawę ze sklepu do domu. (4 km ).Oszuści i naciągacze. Minął tydzień, a ja wciąż nie mam materaca. Pani na infolinii bardzo niemiła, opryskliwa, i chamska. Był to mój pierwszy i ostatni zakup w tej pseudo firmie.
Fotel wypoczynkowy MILLOM z funkcją…
Fotel wypoczynkowy MILLOM z funkcją relaks Fotel dość drogi, więc myślałam, że za ceną idzie jakość. Nic bardziej mylnego. Mechanizm składania i rozkładania posiada plastikową część, która porusza się na szynie. Fotel zepsuł się po 3 miesiącach od zakupu. Aktualnie czekam na rozstrzygniecie reklamacji. Pierwsza propozycja ze strony sklepu - rabat wysokości 800zł ( za fotel zapłaciłam ponad 2500zł) więc 1700zł za fotel pozbawiony funkcji dla której go wybrałam. Odradzam zakup.
Bought a tv cabinet
Bought a tv cabinet. Have aren't 6 hrs trying to put it together and the doors with drawers won't shut. No matter what we do. We are used to putting together furniture in Poland and UK products and never experienced this. Nothing we do helps and they have told us no returns.
Nie kupuj szaf
Drugi raz jak kupiłem szafę u nich okazał się to być szmelc. Najpierw gowniane szyny w szafie potem śruby które nie pasują w innej.
Potem po kontakcie zajmuje im aż 14 dni na odpowiedź, poczym nie chcą nie zrobić, naprawa nie skuteczna i kasy zwrócić też nie chcą.
Ne polecam Agata meblI
Ne polecam Agata meble. Zaczelo się od tego ze chcialam kupic meble z wyprzedazy ktorych nie chcieli mi dowiesc bo są zlozone I za dlugie. Straciłam 3 dni bo dopiero mogłam odebrać meble. Zakupiłam rowniez nowe meble. Potem godlzine zmarnowalam przy kasie bo Pani żle wypisała document I IT musiało odkrecac transakcje bo nie mogli wydrukowac dokumentu sprzedazy.
Komoda nowa w kartonie byla uszkodzona. Róg pękniety, blat I szuflady uszkodzone. Przez prawie 2 tyg pisania maili. Chca mi oddac 66zl. Pewnie jeszcze beda chcieli zebym do nich pojechala po ich odbiór. Na ta chwile nie wiem bo dalej trwa korenspondencja. Kupilismy jeszcze zyrandol okazal się ostatni I powiedzieli ze nie ma na niego zwrotu. A w innym sklepie jak kupilismy tez ostatni to dostlismy jeszcze znizke. Jakos usług w tym sklepie pozostawia wiele do przemyślenia. Napewno nie beda robila u Was zakupów
UWAGA! NIEPROFESJONALIZM
Proszę trzy razy zastanowić się przed kupnem mebli ze sklepu internetowego.
1. Dostawa firmą Rhenus odbywa się nieterminowo (oraz w innych godzinach niż ustalono - między 11:30 a 21:00 jest duża różnica).
2. Meble przyjeżdżają uszkodzone - firma nie robi nic, żeby rozwiązać tę sprawę szybko. Automaty z infolinii powinny być tak przewiezione przez swoją firmę.
A tłumaczenie - że paczkami rzucają pracownicy firm, które pracują pod Agatą proszę wsadzić miedzy bajki - towar przez wysłaniem się sprawdza.
Trustpilot-kokemus