Ik vind Hoofdkraan onbetrouwbaar omdat ik zelfs als mijn profiel naadloos bij een opdracht aansluit, ik geen enkele reactie van potentiële opdrachtgevers krijg op mijn offertes. Zelg=fs geen ontvangst... Näytä lisää
Ik heb een abonnement gehad, maar ik vond het vrij duur en kreeg er geen goede klanten uit. Ruim een half jaar later kreeg ik een mailtje over een bedrag wat nog open zou staan met incassokosten... Näytä lisää
Tot nu toe vind ik hoofdkraan erg vrijblijvend. Opdrachtgevers kunnen anoniem blijven en na het inleveren van de opdracht loop je het risico dat je er niets meer van hoort of dat halverwege de uitvoer... Näytä lisää
Zeer slecht. Ik ben jaren geen lid maar ik kom niet van ze af. Nadat ze uit het niets maar liefst 85×5=475 euro hadden afgeschreven na een aantal jaar al geen lidmaatschap heb ik hun rekening moeten b... Näytä lisää
Pyytää asiakkailta arvosteluja
On vastannut 29 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista
Vastaaminen kestää yleensä yli kuukauden
Fijn platform om snel een geschikte…
Fijn platform om snel een geschikte professional te vinden. Ik kreeg vlot reacties en heb uiteindelijk een freelancer gevonden die perfect aansloot bij mijn opdracht. Alles verliep soepel. Zeker een aanrader!
Ik was verrast over de vele reacties…
Ik was verrast over de vele reacties die ik kreeg op mijn advertentie van allemaal goede professionals. Het bleek nog een hele klus om te kiezen. Maar de site is duidelijk en makkelijk in gebruik, dus dat lukte goed. Uiteindelijk heb ik een hele goede webdesigner kunnen vinden.
Ik zocht iemand die mij wilde en kon ontzorgen, helaas alleen maar extra zorgen en kosten
Ik zocht iemand die mij wilde en kon ontzorgen. Bleken elkaar totaal niet te begrijpen of te kunnen ontzorgen. Na een boete van de Belastingdienst besloten zijn facturen volledig te betalen en de relatie te verbreken. Mijn nieuwe boekhouder die zijn werk heeft overgenomen, is gewoon opnieuw begonnen. Wat er was ingevoerd totaal onbruikbaar in een goed schema. Leg alles goed vast als je wilt samenwerken, advies kijk extra om je heen er zijn betere!
Slechte opdrachten en helpdesk
De administratie is een grote puinhoop. Het heeft heel lang geduurd voordat het financieel op orde was. De helpdesk is traag en slecht. Gemaakte fouten worden niet of nauwelijks verholpen. Veel van mijn tijd is verloren gegaan aan herinneren mailen over voorgaande helpdesk vragen.
De kwaliteit van de opdrachten is ook slecht en wordt niet gecontroleerd. Er is geen ondergrens en iedereen probeert voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten. Het merendeel is ver onderbetaald. Ben blij dat ik er vanaf ben.
Oplichters!
Blijven facturen sturen en opgezegde abonnementen verlengen. Kansloos.
Begrijp niet hoe het werkt en is niet…
Begrijp niet hoe het werkt en is niet goed gedaan.
Goede ICTer gevonden
Goede ICTer gevonden! Prijzen verschillen erg (300 tot 4000 voor onze klus), dus het loont meerdere te benaderen voor een prijs.
Alle aanvragen worden dubbel geplaatst…
Alle aanvragen worden dubbel geplaatst op prolinker.com Het aantal geïnteresseerden wordt hiermee ruim verdubbelt. Verder zijn de aanvragen vaak beperkt in omschrijving en worden volledig irrealistische budgetten afgegeven.
I haven't been a member for quite a…
I haven't been a member for quite a while and recently all of a sudden there were 5 direct debits totalling €400+. True meaning of a scammer.
search for zipconomy.nl and informa and or prolinker and you'll find an article with everything this guy has done.

Vastaus yritykseltä Hoofdkraan.nl
Ik heb een zeer goede ervaring gehad…
Ik heb een zeer goede ervaring gehad met ProLinker / Hoofdkraan.nl. Het platform werkt efficiënt en is makkelijk in gebruik. Alles verliep soepel vanaf het begin, en de communicatie was duidelijk en professioneel. Het team reageerde snel op mijn vragen en dacht goed mee in oplossingen. De facturatie was netjes en transparant, zonder verrassingen. Je merkt dat ze waarde hechten aan klanttevredenheid en kwaliteit. Al met al een betrouwbare service waar ik zeker opnieuw gebruik van zal maken. Ik kan ProLinker / Hoofdkraan.nl zeker aanbevelen aan anderen.
Excellent experience with…
Excellent experience with Hoofdkraan.nl! The platform is easy to use, connects clients with skilled professionals quickly, and makes the hiring process smooth and hassle-free. Highly recommended for anyone looking for reliable freelance services.
Totale oplichting
Hoofdkraan.nl - trap er niet in!
Hoofdkraan, Prolinker, Informa BV? Met welk bedrijf heb ik van doen? Ik had een abonnement tot eind 2024 bij Hoofdkraan voor een redelijk abonnement tarief. Kon hier als freelancer ook regelmatig wat leuke opdrachten uit scoren dus werkte goed voor mij. Toen veranderde er iets in hun organisatie en werd het heel ondoorzichtig voor mij als freelancer. Abonnementstarief schoot omhoog van €90 per kwartaal naar €90 per maand (3x zo duur dus!!) en ik kreeg mijn laatste opdrachten ook niet meer uitbetaald terwijl de opdrachtgevers konden aantonen dat zij wel aan hoofdkraan hadden uitbetaald. Als je vervolgens reclameert dan wordt er niet op je mail gereageerd en bel je het nummer op de website dan krijg je een antwoord van de firma Prolinker dat je een bericht kunt achterlaten maar ze bellen nooit terug. Gevolg, alles bij Hoofdkraan opgezegd. Plotseling verscheen er een aantal maanden geleden ineens een automatische incasso van € 70,00 per maand geïncasseerd door Informa. Enig speurwerk leerde mij dat dit ook gelinkt is aan Hoofdkraan dus ondanks dat ik eind 2024 al heb opgezegd starten ze nu dus ineens een automatische incasso. Ingelogd op mijn Hoofdkraan profiel en zag dat het abonnement weer op actief stond. Incasso’s laat ik gelijk terugstorten en abo weer ge-deactiveert. Al met al is de manier van zaken doen van Hoofdkraan/Proliner/Informa op zijn zachts gezegd vrij dubieus te noemen en ik adviseer aan alle free-lancers en zzp’rs die overwegen van dit platform gebruik te maken hier ver van weg te blijven.

Heel slecht
Heel slecht, NOOIT intrappen!!!
Verzoek ingediend een onterecht slechte referentie te verwijderen, ruim 3 maanden aan het proberen geweest, meerdere berichten over gestuurd en ontvangen ("We zijn ermee bezig!" en "We gaan er onmiddellijk achteraan!" en "Het wordt zo snel mogelijk in orde gemaakt!"), zonder resultaat. Waardeloos!
Maar als je 1 dag te laat bent met betalen, weten ze je wel meteen te vinden. Pro-abonnement beëindigd m.i.v. april (bevestiging voor ontvangen via e-mail), maar tot op de dag van vandaag (juni 2026) krijg ik van de bank nog altijd melding dat de automatische incasso niet is uitgevoerd. Logisch, want ik heb daar een blokkade op gezet. Maar ze blijven het dus wel doodleuk proberen – 2x op 1 dag zelfs, beide keren onder de noemer Informa BV, met verschillende tegenrekeningen. Het slechtste platform voor freelancers aller tijden!
[edit — 15-06-2026]
Ik was vergeten dat ik al een review had geplaatst. Hieronder een nieuwe (update/aanvulling).
Hoofdkraan is onderdeel van ProLinker. Van beide platforms kun je beter heel ver wegblijven.
Ik heb op 11-11-2025 [*TIP: onthoud deze datum*] een Pro-abonnement genomen op Hoofdkraan.nl voor € 70 per maand en elke maand netjes betaald, dat gaat via incasso door Informa BV. Door gebrekkige communicatie, slechte bereikbaarheid — telefonisch contact is onmogelijk — en NUL service besloot ik het abonnement te beëindigen. Per e-mail bevestiging ontvangen voor einde abonnement: 11 april 2026 [*TIP: onthoud ook deze datum*], de laatste factuur nog overgemaakt via iDEAL en klaar is Kees. Dacht ik. Niets is minder waar. Leest u gerust even verder.
Tot op de dag van vandaag wordt geprobeerd te incasseren van mijn bankrekening. Ik heb daar gelukkig direct na beëindiging van het abonnement een blokkade op gezet — dus mijn bank meldt het wel, maar voert de incasso’s van Informa BV niet uit. Een overzicht:
Berichten van de bank:
4 juni, 5 juni, 8 juni (2x), 9 juni (2x), 12 juni (3x), 15 juni (4x!)
Omschrijving (als die al wordt gegeven):
Pro-abonnement 3 maanden: 19 januari 2026 tot 19 april 2026
Pro-abonnement 3 maanden: 19 januari 2026 tot 19 april 2026 (andere tegenrekening)
Pro-abonnement 3 maanden: 19 april 2026 tot 19 juli 2026 (2x) [hebt u de einddatum van mijn Pro-abonnement onthouden?]
Pro-abonnement 3 maanden: 19 april 2025 tot 19 juli 2025 [weet u de begindatum van mijn abonnement nog?]
Pro-abonnement 3 maanden: 19 juli 2025 tot 19 oktober 2025
Pro-abonnement 3 maanden: 19 oktober 2025 tot 19 januari 2026
Voor alle duidelijkheid: een abonnement voor 3 maanden heb ik nooit gehad. Ik had een Pro-abonnement waarvoor ik per maand betaalde.
De standaard reactie die ik hier lees op slechte reviews ("technische uitdaging" die nu eindelijk is opgelost) is natuurlijk ook klinkklare onzin. Ik hoop dat mijn advies ter harte wordt genomen door iedereen die zo verstandig is éérst reviews/ervaringen te zoeken in plaats van meteen enthousiast een abonnement te nemen.
UPDATE 16-06-2026:
Ja hoor, weer 4x (!) bericht van de bank over geweigerde incasso's.

Vastaus yritykseltä Hoofdkraan.nl
Uitstekende service en een zeer…
Uitstekende service en een zeer gebruiksvriendelijke website. Hoofdkraan.nl heeft mij geholpen om snel met een ervaren freelancer samen te werken. Heel tevreden!
Disappointing Experience with Hoofdkraan.nl
My experience with Hoofdkraan.nl was below expectations. While the website looks professional, the actual service did not meet the promised standards. Communication was slow and unclear, which made the whole process frustrating. The work delivery also took longer than expected, and the final outcome didn’t fully match what was discussed. There is definitely room for improvement in customer service and reliability.

scammer alert
scammer alert!!!!
for fix contact with Muhammad Zakria (+92 319 4617223)
Soms weinig reactie op biedingen, dat kan beter.
Niet doen!!!
Update: ze zeggen dat ze gemaild hebben en niks hebben gehoord. Maar ik heb de eerste keer al dit hele verhaal gemaild en nu nogmaals naar Niels. Dus nee wat ze zeggen klopt niet
Ik heb via deze site een opdracht gedaan rn daarvoor zou ik €484,- krijgen. Helaas na dik anderhalve maand heb ik nog steeds niks ontvangen, terwijl de klant waarvoor ik de opdracht heb gedaan in februari dit allang naar hoofdkraan heeft overgemaakt. Elke keer beloven ze erachteraan te gaan, maar ze doen niks! Telefonisch zijn ze niet bereikbaar. Ben er nu klaar mee, dus ga iedereen voor ze waarschuwen. Ga niet met hen in zee!

Hard experience
Hard experience . overall scam and wrost olatform
Zeer slecht
Zeer slecht. Ik neem een contract voor 1 maand. Krijg vage opdrachten te zien, soms reacties, maar blijft zeer amateuristisch. Vervolgens een nota voor de tweede maand. Dat heb ik nooit afgesloten. Bedrijf onbereikbaar, noch telefonisch of per mail. lijkt in Amerika te zitten. Geen aanrader dus. Ook extreem hoge prijzen.