Ik heb een abonnement gehad, maar ik vond het vrij duur en kreeg er geen goede klanten uit. Ruim een half jaar later kreeg ik een mailtje over een bedrag wat nog open zou staan met incassokosten... Näytä lisää
Pyytää asiakkailta arvosteluja
On vastannut 29 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista
Vastaaminen kestää yleensä yli kuukauden
I never want anything to do with Hoofdkraan again
I signed up to see some leads for my development business. It turned out the leads weren't relevant for me — which is fine, that's exactly why I was checking it out in the first place. So I canceled my subscription, received a confirmation, and everything seemed fine.
Until months later, when I suddenly started receiving emails saying I had to pay, that there were outstanding invoices, etc. I contacted their administration department, and they told me it was a mistake on their end. They said they'd fixed it and that the emails would stop.
And they did — until a couple of months later, when I started receiving reminder notices (aanmaningen) demanding payment, threatening that otherwise they would send in debt collectors (deurwaarders).
I initially responded properly, providing the full history: that I had already spoken with someone from their administration, and I gave the dates of that earlier communication.
But the responses I got back kept getting ruder, until eventually I was outright threatened that I had to pay before the end of the day, or it would be sent straight to a debt collector.
I already found the handling unpleasant at that point. The administrative employee I dealt with responded very correctly and professionally, but in parallel — from the exact same email address — I was receiving messages that were, in tone, completely unprofessional and almost offensive. I managed to resolve it reasonably well at the time, mainly thanks to the professional responses from that one administrative employee.
But the communication that followed in the months after that was truly awful and unprofessional. I even reached out to my legal advisor to ask whether I should let it escalate further.
So for them to then ask for a review months later — I find that pretty despicable. And to keep asking repeatedly — fine, if that's what you want, here it is.
Short review: I will never do business with Hoofdkraan again, and I wouldn't recommend it to anyone. An absolutely terrible company to work with. 0 stars (unfortunately that's not an option).
And now let's see if they have the nerve to leave this review standing...
Duur platform, weinig opdrachten en teleurstellende service
Mijn ervaring met Hoofdkraan is helaas erg teleurstellend.
Het platform is naar mijn mening veel te duur voor wat je ervoor terugkrijgt. Ik betaalde ongeveer €70 excl. btw, terwijl het actuele aanbod aan relevante opdrachten zeer beperkt was. De opdrachten die ik bekeek, kwamen daarnaast regelmatig over alsof opdrachtgevers vooral voor een zo laag mogelijk bedrag zoveel mogelijk werk proberen te krijgen. Op reacties wordt bovendien lang niet altijd gereageerd.
Na ongeveer een uur gebruik had ik eigenlijk al genoeg gezien en heb ik gevraagd om mijn abonnement stop te zetten en het bedrag te crediteren. Dat bleek volgens Maartje van de klantenservice niet mogelijk. Persoonlijk vind ik dat erg klantonvriendelijk, zeker wanneer iemand dezelfde dag nog aangeeft dat het platform totaal niet aansluit bij de verwachtingen. Er is wat mij betreft een verschil tussen iets niet kunnen en er niet in mee willen denken.
Voor mij staat de prijs simpelweg totaal niet in verhouding tot het aantal opdrachten en de kwaliteit van het aanbod. Ik zou freelancers daarom aanraden om goed na te denken voordat ze hier een betaald abonnement afsluiten.
Helaas weinig zinnige opdrachten voor ZZP-ers HBO/WO kantoor functies en diegene die er staan lijken niet meer actueel.
Vreemde gang van zaken
Ruim een half jaar later kreeg ik een mailtje over een bedrag wat nog open zou staan met incassokosten, toen ik vroeg waar deze factuur vandaan kwam kreeg ik een erg onbeschofte reactie maar niet de factuur te zien waar het om zou gaan. Toen ik nogmaals vroeg om meer context kreeg ik enkel terug 'betalen, morgen gaat het naar het incassobureau.'
Vreemde gang van zaken.
Although is not guaranteed that you…
Although is not guaranteed that you will get an assignment on Hoofdkraan, because clients will also post the samen assignment on other platforms, but the number of actual assignments through Hoofdkraan is quite considerable. For me it is a good way to get new projects and long-term clients.
Zeer slecht
Zeer slecht. Ik ben jaren geen lid maar ik kom niet van ze af. Nadat ze uit het niets maar liefst 85×5=475 euro hadden afgeschreven na een aantal jaar al geen lidmaatschap heb ik hun rekening moeten blokkeren en ze laten me niet met rust met lidmaatschap mails en mails over geweigerde betalingen.
Ik heb al lang geen abonnement meer…
Ik heb al lang geen abonnement meer maar ontvang facturen en herinneringen. En krijg geen reactie op emails.
Mijn ervaring met Hoofdkraan is helaas erg slecht.
Mijn ervaring met Hoofdkraan is helaas erg slecht.
De problemen begonnen met onduidelijkheid rondom betalingen. Ik ontving meerdere berichten dat betalingen niet zouden zijn voldaan, terwijl er uiteindelijk zelfs een bedrag dubbel is betaald. Vervolgens werd mijn account diezelfde maand geblokkeerd, waardoor ik geen gebruik meer kon maken van het platform. Feitelijk heb ik daardoor voor twee maanden betaald zonder daar normaal gebruik van te kunnen maken.
Daarna heb ik meerdere keren geprobeerd hierover contact op te nemen. De klantenservice reageert naar mijn ervaring extreem traag. Reacties laten regelmatig twee weken of langer op zich wachten en op sommige berichten krijg ik helemaal geen reactie. Ook krijg ik geen duidelijke antwoorden over welke betalingen wel of niet ontvangen zouden zijn.
Wat het voor mij nog vervelender maakt, is dat de problemen zelfs na mijn afmelding doorgaan. Ik blijf e-mails ontvangen waaruit blijkt dat ik nog steeds als aangemeld word beschouwd en er worden nog steeds incasso's van mijn rekening afgeschreven, terwijl ik geen lid meer ben. Ook hierover heb ik meerdere keren gemaild, maar daar wordt niet of nauwelijks op gereageerd en het probleem wordt niet opgelost.
Vooral de combinatie van dubbele betaling, blokkering van mijn account, zeer trage communicatie en incasso's na mijn afmelding maakt dat ik erg ontevreden ben over mijn ervaring met Hoofdkraan.
Ik zou anderen daarom aanraden om betalingen en incasso's bij dit platform goed in de gaten te houden en alle communicatie en betaalbewijzen te bewaren.
Over het plaform zelf zijn wij als…
Over het plaform zelf zijn wij als bedrijf redelijk tevreden, omdat het wel wat opdrachten heeft opgeleverd. Over de organisatie achter het platform zijn we uiterst ontevreden.
Er is een hoop gedoe geweest omtrent betalingen, tot op heden nog niet opgelost en complete radiostilte.
We kregen een mail over een betalingsherinnering. Dat op zichzelf was al best gek, aangezien we onze facturen tijdig betalen. Uit goed vertrouwen deze betaling alsnog gedaan. (Echter bleek deze betaling al reeds betaald te zijn). Een paar dagen later kwam ik het platform niet meer op aangezien er nog 2 open facturen stonden. In ons account stonden 6 facturen. Toen we onze bankrekening controleerden, hebben we 7 betalingen gedaan.
Wat blijkt dus, we hebben onterecht een herinnering gekregen, maar hebben daardoor toch een EXTRA betaling gedaan.
De klantenservice begreep niet wat er bedoelt werd en gaf aan dat de kwestie afgehandeld was, sindsdien is er geen contact te krijgen.
Ik vind Hoofdkraan onbetrouwbaar omdat…
Ik vind Hoofdkraan onbetrouwbaar omdat ik zelfs als mijn profiel naadloos bij een opdracht aansluit, ik geen enkele reactie van potentiële opdrachtgevers krijg op mijn offertes. Zelg=fs geen ontvangstbevestiging. Ook niet als ik dat bij Hoofdkraan meldt. Daarnaast is hun administratie niet op orde (foute facturen).
Wij kregen een betalingsherinnering
Wij kregen een betalingsherinnering, maar volgens ons hebben wij ons niet ingeschreven. Wij hebben hier reeds 3 emails over verzonden, maar wij krijgen daar geen enkele reactie op. Misschien dat dit helpt.
Aanbod is zeer matig met veel…
Aanbod is zeer matig met veel concurrentie. Geen enkele reply ontvangen.
Een hoop opdrachten
Een hoop opdrachten, echter geheel niets wat bij mij past. Dan vind ik het jammer van het geld.
Onnodige betaalherinneringen terwijl de…
Onnodige betaalherinneringen terwijl de ontvangst van de betaling al bevestigd was. Administratie niet goed op orde.
moet verplicht een abbonnement nemen…
moet verplicht een abbonnement nemen voor opdrachten te krijgen
Niet zo standaard opdrachten
Er staan opdrachten op die net even iets anders zijn dan andere.
Wat ik jammer vind, is dat er niet meer word gedaan mbt de opdrachtgevers die niet meer reageren nadat ze een opdracht plaatsen. Wel zo netjes om iemand te laten weten dat ze met een ander in zee gaan.
Vaag zaken doen
Tot nu toe vind ik hoofdkraan erg vrijblijvend. Opdrachtgevers kunnen anoniem blijven en na het inleveren van de opdracht loop je het risico dat je er niets meer van hoort of dat halverwege de uitvoering de opdrachtgever zijn keutel intrekt en je voor niets hebt zitten werken. Ook kan de opdrachtgever zijn opdracht bij verschillende creatieven neerleggen en daarna de leukste uitkiezen. De rest heeft dan pech... Niet mijn manier van zakendoen.
Support reageert niet meer op kwestie…
Support reageert niet meer op kwestie dat er teveel betalingen vanuit ons, naar hoofdkraan zijn gegaan.
Restitutie wordt niet aangeboden en wordt continu herhaald dat de kwestie is opgelost.
Er zijn 6 facturen aan mijn account gekoppeld, maar vanuit ons 7 betalingen gedaan. In mijn ogen is er dan 1 betaling teveel.
Doeltreffend