Otroligt dyrt och dessutom förvirrande prissättning. När jag valde paket stog det ett pris och sedan i bekräftelse mejlet så var det helt plötsligt nästan 2000kr dyrare... Sen borde det vara ol... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Utnyttjande av sin marknadsdominerande ställning genom oskäliga och regressiva avgifter. Kostnaden, som ofta motsvarar över 2% av försäljningspriset för billigare bostäder, slår oproportionerligt hå... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Hemnet samarbetar med Klarna och fakturan på annonsen går automatiskt till Klarna. Det måste finnas möjlighet att betala på ett annat sätt. Enligt Hemnet ska jag betala annonsen när jag har sålt lägen... Näytä lisää
Yritys on vastannut
På Hemnet hittar du bostäder som lägenheter, villor, radhus, tomter och fritidshus till salu genom svenska fastighetsmäklare.
Sveavägen 9, 111 57, Stockholm, Ruotsi
Ei viimeaikaisia arvostelupyyntöjä
On vastannut 92 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista
Vastaa yleensä 2 viikon sisällä
Fullständigt orimliga priser, inget går att motivera detta annat än ren girighet. Hemnet skjuter sig själva i foten och kommer strax eliminera sig själva från marknaden. Good riddance.
Som svar på erat svar: 🤷♂️
2025-02-28
"Hemnet ner 71% på ett år – nu mest blankat på börsen | Placera.se"

Vastaus yritykseltä Hemnet
Maffia priser genom att Hemnet idag i princip har monopol på den svenska marknaden. Samtliga mäklarfirmor borde gå ihop och bojkotta hemnet. Finns ingen rimlighet att priserna ökat säkerligen med 2000% på 5-10 år för att annonserna på en web-plattform.
Svar på hemnets svar till mig:
Jo ni har i princip monopol eftersom ni är den stora aktören och plattformen där "alla" letar bostad. Jag pratar inte ett olagligt monopol utan bara att för en ny aktör att försöka få över annonsörerna till deras plattform är nästan omöjligt. Som att försöka slå ut blocket på bil-annonser. Ni har fått en så stark position på marknaden att man är i princip tvungen att annonsera hos er för att nå ut. Och då är det vidrigt att ni utnyttjar eran starka position på marknaden till att ta ut dessa ockerpriser på annonserna. Att betala mellan ca 5- 18000kr för en digital annons är vansinne.
Samtliga mäklarfirmor borde gå ihop och göra bojkott mot Hemnet åt sina kunders vägnar. Sänk dessa ockerpriser eller flytta all annonsering.
Hemnet har 1,3 i betyg på över 100 reviews när jag skriver detta. Det är väl ändå ganska talande för att Hemnet idag är ett ful-företag som inte levererar det kunderna önskar. Och jag är tämligen säker på att prislappen är det stora felet.

Vastaus yritykseltä Hemnet
Placerar bostäder i felaktigt geografiskt område - skyller på Stockholms Stad! Trots att felaktigheterna är uppenbara och synnerligen enkla att upptäcka vill/ kan inte Hemnet rätta till dessa! Bedrövligt!

Vastaus yritykseltä Hemnet
Letar fritidshus men det går ju inte ens att hitta de som jag vet ligger ute. Otroligt dålig sökmotor. Helt värdelöst.

Vastaus yritykseltä Hemnet
15000 inte prisvärt för en premium annons , fördyrt.

Vastaus yritykseltä Hemnet
Aldrig kommer att köpa bostad igen!! Mäklararvode 50K, och 9K kr för Hemnet-annons – bara för att i slutändan sälja med förlust. Bostsdsrätt är bluff! hyresrätt är bäst!

Vastaus yritykseltä Hemnet
Sålde mitt hus i augusti. Men inte tack vare Hemnet i alla fall. Svindyrt, måste betala en massa extra för att ens dyka upp i sökfältet. (se "Raketen!) Skitdyr extratjänst som inte ger något. Min mäklare rekommenderade mig att byta till Booli, eller själv annonsera på marketplace. Jag delade ut lappar i närområdet och spred ordet via facebook. Och sådär. Hittade en seriös köpare.
Svar till Hemnet nedan:
När jag nu sökte villor kring mina trakter, radie + 100 km, så hittade jag många fler bostäder på Booli än på Hemnet. Hur kan ni då påstå 9 av tio kunder väljer er?

Vastaus yritykseltä Hemnet
Högst irriterande när det står pris saknas Sedan uppmanas man göra en kostnadskalkyl. Hur ska det gå till när det inte finns underlag för kalkylen? Naturligtvis vet jag att utgångspriset inte är det samma som försäljningspriset, men man räknar ju på utgångspriset och på så vis ger det mig en hint om jag har råd och en anledning att räkna på bostaden samt att gå på visningen.

Vastaus yritykseltä Hemnet
Vill inte berätta vad som är dåligt för jag tycker inte att företaget förtjänar möjligheten att lära sig och bli bättre.
Välj något annat, ta inte i hemmet ens med tång om du så får betalt för det.

Vastaus yritykseltä Hemnet
Använd inte hemnet! Utan planera och ligg före i planeringen.
Hemnet lever på säljarens stressade situation och mäklare som övertygar att köpa deras tjänster.
Inte nog med monster pris på 13 300 där du enbart får prioritet 3 dagar så handlar allt om mer försäljning där du behöver betala ännu mer för att ligga på topp.
Kommer aldrig i mitt liv falla för denna fälla igen!

Vastaus yritykseltä Hemnet
Sökfiltret de har fungerar inte söker på minst två rum och max två rum ändå visar de både ettor och treor?

Vastaus yritykseltä Hemnet
En site som har total monopol på marknaden och en prissättning som är mer än löjeväckande hög. Som kund kan du inte styra över din egen annons utan det ligger helt i händerna på mäklarna som har provision från Hemnet och tjänar mer desto dyrare paket dom säljer in.

Vastaus yritykseltä Hemnet
Överdrivet överpris och vad ni än gör ta inget annat än billigaste annonsen på Hemnet för deras Max leder inte till något över huvudtaget!
Totalt skräp som utnyttjar människor som försöker sälja sina bostäder!
Välj en bra mäklare med bra driv istället som inte heller tycker om Hemnet.

Vastaus yritykseltä Hemnet
Otroligt höga priser. Jag ska sälja min bostadsrätt och får betala över 12.000kr för att få synas lite. Sen mäklaravgiften på det, blir inga pengar kvar. Innan ni tappar marknaden till andra aktörer som Livvy.se och Boneo.se bör ni se över er prismodell.

Vastaus yritykseltä Hemnet
Otydliga villkor och ovillig kundservice.

Vastaus yritykseltä Hemnet
Grafen uppdateras mycket sällan inte en gång i timmen som det står. Intresse delen för säljaren låser sig och upp daterars inte på flera dagar ibland veckor. Statistik kan till och med gå bakåt. Som i vissa delar är omöjligt. En mycket opålitlig sida till ett ockerpris. Trodde ocker var olagligt i Sverige. Vore intressant om någon kunde driva detta i domstol.

Vastaus yritykseltä Hemnet
Lurade mig att köpa ett "baspaket" för den ganska saftiga prislappen 6000 kr, liten lägenhet i Linköping. Sedan ser jag att "bas" inte inkluderar en beskrivning av lägenheten i listningen! Jag mailar snällt till hemnet om de kan ge någon kompensation för det, det är ju deras hemsida som maskar att "bas" inte innehåller ens en beskrivning. Fick ett omedelbart svar "detta tar jag med våra utvecklare men glöm att vi tänker hjälpa dig som kund så att du blir nöjd". En glasklar etta.

Vastaus yritykseltä Hemnet
Hemnet har länge haft ett slags monopol på bostadsannonsering i Sverige, men det börjar som tur är förändras och det är verkligen på tiden. Under åratal har Hemnet kunnat mjölka privatpersoner på orimligt höga avgifter, helt enkelt för att man inte haft något alternativ. Det är inte bara oetiskt det har också lett till att priserna för annonsering skenat till nivåer som inte är rimliga.
En särskilt frustrerande och märklig del i deras modell är att annonsen är kopplad till mäklaren – inte till säljaren. När jag ville byta mäklare eftersom jag inte var nöjd, fick jag beskedet att annonsen då försvinner. Detta trots att jag själv betalat över 12 000 kr för annonsen! Jag kunde alltså inte ta med mig min egen bostadsannons till en ny mäklare, vilket är helt orimligt. Det tyder på en affärsmodell som är riggad till mäklarnas och hemnets fördel, snarare än neutralt eller logiskt.
Dessutom är Hemnets bostadsvärderingar direkt missvisande. Algoritmen de använder stämmer inte överens med marknadens faktiska/ eller mäklarnas värdeindikation när de är på plats och värderar- I mitt fall ledde deras felaktiga värdering till minskad exponering och påverkade intresset för bostaden negativt. Jag har påtalat detta flera gånger men inte fått något gehör- jag har tom skickat en officiell mäklarvärdering till hemnet men de vill inte gå på mäklarens värdering utan sin egen.
Den positiva nyheten? Konkurrensen växer. Tjänster som Boneo, Booli (via SBAB), HittaHem, och dessutom mäklarnas egna hemsidor och sociala medieplattformar som Facebook Marketplace har blivit verkliga alternativ.
Jag kommer aldrig att använda Hemnet igen. Det finns bättre, ärligare och mer flexibla alternativ där ute och jag hoppas fler gör samma val.