Hemnet Arvostelua

TrustScore 1.5/5 tähteä

Saanut 1/5 tähteä

Otroligt dyrt och dessutom förvirrande prissättning. När jag valde paket stog det ett pris och sedan i bekräftelse mejlet så var det helt plötsligt nästan 2000kr dyrare... Sen borde det vara ol... Näytä lisää

Saanut 2/5 tähteä

Högst irriterande när det står pris saknas Sedan uppmanas man göra en kostnadskalkyl. Hur ska det gå till när det inte finns underlag för kalkylen? Naturligtvis vet jag att utgångspriset inte är det s... Näytä lisää

1. Mediayhtiö

Yrityksen kirjoittama

På Hemnet hittar du bostäder som lägenheter, villor, radhus, tomter och fritidshus till salu genom svenska fastighetsmäklare.

Huono

Kaikki arvostelut

31 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Saanut 5/5 tähteä

Hemnet är störst och bäst

Hemnet är den största bostadssajten som drar flest spekulanter. Skulle aldrig våga sälja utan att annonsera på Hemnet. Superbra upplevelse av min försäljning!

17. kesäkuuta 2026

Hemnets marknadsposition och incitamentsstruktur

Min upplevelse av att använda Hemnet som plattform för bostadsförsäljning har varit djupt otillfredsställande, främst på grund av en prissättningsmodell som framstår som oskälig i förhållande till den levererade tjänsten. Den rådande prisbilden gränsar till vad som kan definieras som ocker, vilket möjliggörs av plattformens dominanta ställning på marknaden.
Vid en närmare granskning av processen framträder även en problematisk incitamentsstruktur mellan mäklare och plattformen. Det faktum att fastighetsmäklare aktivt lobbar för att säljare ska använda sig av Hemnet indikerar förekomsten av intressekonflikter, där mäklarens rekommendation kan antas vara kopplad till provisionsbaserade incitament snarare än en objektiv värdering av säljarens bästa.
Sammanfattningsvis upplevs det nuvarande ekosystemet som riggat till förmån för intermediärer och plattformsägare, på bekostnad av transparens och kundnytta. Den ekonomiska kostnaden för tjänsten står inte i proportion till det mervärde som tillförs, vilket gör det svårt att motivera användandet av plattformen ur ett rationellt ekonomiskt perspektiv.
Min rekommendation är därför att söka alternativa vägar för bostadsförsäljning. I den mån det är möjligt bör man undvika att nyttja denna tjänst, då den nuvarande strukturen inte främjar en sund och rättvis marknad för privatpersoner.

22. toukokuuta 2026

Hej Andreas,

Tack för att du delar med dig av dina synpunkter. Tråkigt att höra att du inte känner att Hemnet har levt upp till dina förväntningar.

Vi har förståelse för att kostnaden för en bostadsannons är en viktig fråga, särskilt i samband med en av livets största affärer. Samtidigt motsvarar kostnaden för Hemnetannonsering i de flesta fall bara omkring 0,2–0,3 % av bostadens totala försäljningsvärde. För det får säljaren exponering mot Sveriges största samlade marknad av aktiva bostadsköpare.

Hemnet har idag omkring 40 miljoner besök i månaden och används av många köpare som den främsta platsen för att hitta sin nästa bostad. Trots att det inte finns något krav på att annonsera på Hemnet hamnar omkring 9 av 10 bostäder någon gång på Hemnet under sin försäljning, vilket vi ser som ett tecken på att många säljare och mäklare upplever att exponeringen skapar värde.

Vi erbjuder också flera olika annonspaket för att varje säljare själv ska kunna välja ambitionsnivå utifrån sina behov och önskemål. Mäklarens roll är att ge rekommendationer utifrån vad man bedömer ger bäst förutsättningar för den enskilda försäljningen, men det är alltid säljaren som själv fattar beslut kring annonseringen.

Vad gäller större annonspaket innehåller dessa exempelvis funktioner som kostnadsfri förnyelse, vilket på en långsammare marknad kan hjälpa bostäder att behålla synlighet under längre tid. Dessutom är annonskostnaden i de flesta fall avdragsgill i deklarationen.

Tack igen för att du tog dig tid att skriva din recension och dela med dig av dina tankar.

Hemnet

Dyrt och predatorisk

Otroligt dyrt och dessutom förvirrande prissättning.

Sen borde det vara olagligt att visa reklam på en bostads annons som jag redan betalat över 12000kr för.
Allra högst upp på sidan så är inte min bostad utan en annons för bolån, det är ju helt ofattbart.

Skulle ge 0 stjärnor om det gick.

13. toukokuuta 2026

Hej Thom!

Tack för din feedback. Du får gärna slå en signal till vår kundservice på 0775-17 00 00 och förklara lite mer kring prissättningen, så får vi kika på vad som kan ha hänt där. Då kan vi även passa på att svara på din fråga om reklambanners i din bostadsannons.

Trevlig helg! /Hemnet

Upplever Hemnet som girig

Upplever Hemnet som någon som missbrukar sin monopolställning, det brukar sällan löna sig i längden!
Jag som säljare betalar en alldeles för hög kostnad för en annons som egentligen inte ger så mycket tillbaka. Sajten har blivit trögnavigerad pga av all reklam som ligger på min annons, jag betalar en oförskämt hög summa för en annons som innehåller reklam för banker, mäklare och Hemnets olika reklamartiklar.
Är det verkligen lagligt att använda min betalda annons för andras reklam!?
Numera så kan man vänta med betalningen tills man sålt och om man inte får sålt kostar det inget. Det är inte så generöst som det först låter, för om man väntar så tillkommer det en summa på premium är det drygt 7% av priset.
Det absolut bästa för hela den här marknaden är att välkomna nya aktörer som inte är lika giriga. Vinstgivande och giriga är två olika saker.

22. huhtikuuta 2026

Hej Christina!

Tråkigt att höra att du inte känner dig nöjd med vår tjänst.

Kostnaden för Hemnet speglar kort och gott det stora värde man som bostadssäljare får, av en tjänst som samlar i stort sett hela den svenska bostadsmarknaden och alla som letar efter bostad.

Dock stämmer det inte riktigt att vi har en monopolliknande ställning, eftersom det idag finns flera olika olika aktörer och kanaler som man kan använda sig av vid en bostadsförsäljning.

Att vi visar reklam i anslutning till bostadsannonsen är inte på något sätt olagligt, men reklam på internet kan av vissa användare säkert upplevas som ett störande inslag, på Hemnet såväl som på andra plattformar. Däremot har vi som ambition att främst ha bostadsnära reklamannonser (bilar, heminredning, vitvaror, banker, försäkring osv.) för att annonseringen ska vara så relevant som möjligt för våra besökare. Likaså visar vi aldrig reklam för spelsajter, alkohol, tobak osv.

Vad gäller den lite högre kostnaden vi tar ut för säljarens möjlighet att endast betala om och när bostaden faktiskt säljs, så är den till för att täcka upp för att vi tar risken att i slutändan kanske inte få en krona betalt för annonsen, trots att bostadssäljaren använt Hemnets tjänster och räckvidd för att marknadsföra sin bostad.

Hoppas det var svar på dina frågor och funderingar. Om du känner att du har ytterligare tankar kring Hemnet eller bostadsannonsering är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice på 0775-17 00 00.

Ha en fortsatt fin dag! /Hemnet

Saanut 1/5 tähteä

Om det fanns 0 stjärnor skulle jag ge…

Om det fanns 0 stjärnor skulle jag ge tjänsten det. Att en annons prissätts på det sättet är helt värdelöst. Finns inget underliggande kundvärde som motsvarar priset. Hoppas Boolia kan göra något åt eländet.

10. huhtikuuta 2026

Hej Mikael,

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi förstår dina tankar kring prissättningen, särskilt i en affär så stor och viktig som en bostadsförsäljning.

Samtidigt vill vi gärna förklara vad som ligger bakom kostnaden. Hemnet är Sveriges största bostadsplattform och samlar varje vecka miljontals bostadssökare. För bostadssäljare innebär det en unik räckvidd och synlighet, som i många fall bidrar till fler spekulanter och i förlängningen ett bättre slutpris. Det är det värdet vi levererar och har satt en prislapp på.

Med det sagt finns det, som med nästan all annan marknadsföring, tyvärr aldrig några garantier för att ökad synlighet automatiskt leder till en försäljning. Här spelar många andra faktorer också in, både stora som små, där alltifrån omvärldshändelser, ränteläge och inflation, ner till bostadens läge, utgångspris och styling, kan vara avgörande för om det blir en affär eller inte. Mycket av det här ligger alltså utom vår kontroll. Det vi på Hemnet däremot kan påverka är att med alla tänkbara medel skapa så bra förutsättningar som möjligt för att få till fler bostadsaffärer, vilket vi kontinuerligt jobbat med i över 25 år.

Tack igen för din feedback och lycka till med din försäljning! /Hemnet

Fruktansvärd uppelvelse

Jag skriver detta med en stor känsla av uppgivenhet och frustration.

Vi valde initialt ett annonspaket för 9 660 kr efter tydlig uppmaning från vår mäklare, trots att vi egentligen inte ens ville annonsera på Hemnet från början på grund av den stora kostnaden en annons innebär. När det sedan blev fråga om att behöv förnya annonsen fick vi beskedet att det inte fanns något annat alternativ än att uppgradera till Premium – vilket innebar ytterligare 5 697 kr.

Totalt närmar vi oss nu 15 000 kr i kostnader för en försäljning där vi inte kommer göra en krona vinst. Det känns oerhört tungt och, framför allt eftersom det inte upplevs som att vi haft någon verklig möjlighet att påverka situationen eller välja andra, mer rimliga alternativ.

Det jag har mest svårt att förstå är varför det inte finns ett system där man bara betalar mellanskillnaden vid uppgradering mellan paket. Hur kan det vara rimligt att först betala nästan 10 000 kr och sedan tvingas betala ytterligare nästan 6 000 kr för nästa nivå?

Det handlar om väldigt stora summor pengar för privatpersoner, särskilt i en situation där bostaden inte ens verkar bli såld. Att samtidigt se att ett nytt upplägg är på väg – där man inte behöver betala förrän bostaden är såld – gör det hela ännu mer frustrerande.

Jag önskar verkligen att ni tar detta på allvar och är villiga att diskutera vår situation. För som det känns nu är det här en kostnad vi inte hade räknat med, inte kunnat påverka, och som slår väldigt hårt ekonomiskt.

27. maaliskuuta 2026

Hej Rebecca!

Tack för att du delar med dig och beskriver din situation så utförligt – vi förstår verkligen att det här känns både frustrerande och tungt.

Jag vill väldigt gärna hjälpa dig och se över ditt ärende närmare. Mejla mig gärna på annika.kastlund@hemnet.se med dina uppgifter, så tar vi det vidare tillsammans.

Mvh Annika, Head of Customer Service på Hemnet

BOJKOTTA HEMNET

Lägg ner! KrösuHemnet. Fick betala 10.000kr fast det inte blev sålt.

26. maaliskuuta 2026

Hej Kattis!

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi förstår att det är frustrerande att inte få sin bostad såld. Det kan bero på en mängd olika anledningar, som har att göra med allt ifrån väldigt stora faktorer, som ränteläge, marknaden och omvärlden, till väldigt små faktorer, som bostadens läge, skick, utgångspris, bilder, konkurrens av liknande bostäder och mycket annat. Det är inte sällan svårt att veta exakt vad som gör att en bostad inte blir såld. Det vi kan garantera är att Hemnet som Sveriges populäraste bostadsportal ger dig absolut bäst förutsättningar för en lyckad försäljning.

Tidigare har det varit så att säljaren har fått betala för sin annons oavsett resultat. Det går i linje med hur den mesta typen av annonsering på internet och sociala medier ser ut, det vill säga, det medföljer en kostnad att annonsera på en plattform oavsett utfall.

Men bland annat eftersom vi sedan en tid upplevt en långsammare marknad har vi från och med idag lanserat "Sälj först, betala sen" i hela Sverige. Det är en enorm förbättring och trygghet för bostadssäljaren, som innebär att säljaren får möjlighet att välja att bara betala för Hemnetannonsen om och när bostaden faktiskt blivit såld. Förstår förstås om det inte påverkar din specifika situation just nu, men om det är någon tröst är det i alla fall något som du kommer att ha möjlighet att använda dig av framåt.

Tack igen för din feedback och hoppas du får en fin måndag! /Hemnet

Hoppas ni går i konkurs 🤭

Hoppas ni går i konkurs 🤭
Heja Booli

25. syyskuuta 2025

Hej Milja!

Tack för din feedback. Du får gärna höra av dig till vår kundservice om du har lust att utveckla vad ditt omdöme baserar sig på. Du når oss på 0775-17 00 00 eller support@hemnet.se.

Hoppas du får en fin dag! /Hemnet

Ockerpriser

Ockerpriser, att köpa "premium" hjälper inte heller eftersom de flesta som lägger ut även köper premium. Så man får inget mervärde. Bojkotta Hemnet.

30. tammikuuta 2026

Hej Kristian!

Tack för att du delar din upplevelse. Tråkigt att höra att du inte känner att Premium var rätt paket för dig.

Vi förstår om du tycker att din annons inte sticker ut på samma sätt när en stor andel väljer Premium. Men viktigt att tänka att det i Premium ingår såväl en kostnadsfri Raketen som obegränsad kostnadsfri förnyelse, vilket gör att du bara behöver utnyttja din Raketen och förnya din annons 1-2 ggr för att ditt val ska bli mer kostnadseffektivt än Hemnet Bas eller Plus. På en långsammare marknad betalar sig den kostnadsfria förnyelsen ganska snabbt.

Tänk också på att du i de allra flesta fall kan dra av kostnaden för din annonsering i deklarationen, vilket oftast rör sig om flera tusenlappar.

Om du ändå känner att du vill sticka ut mer har du alltid möjlighet att uppgradera till Hemnet Max. Tack vare unika funktioner och extra stor exponering får bostäder med Hemnet Max i snitt många fler besök, fler som sparar annonsen, kortare försäljningstider osv. jämfört med Premium. Prata gärna med din mäklare eller vår kundservice om du tycker det låter intressant.

Tack igen för din feedback och lycka till med försäljningen! /Hemnet

Orimligt dyrt

Orimligt dyrt, försöker utnyttja sin storlek för att driva upp pris för samma sak utan att erbjuda något mervärde. Undvik, använd mäklarens nätverk och Boli mm.

23. tammikuuta 2026

Hej Markus!

Tack för att du delar din syn.

Hemnet är Sveriges i särklass populäraste bostadsportal. Det går förstås alldeles utmärkt att använda även andra kanaler för att försöka få till en affär. Men genom att inte gå ut på Hemnet riskerar man att inte få sin bostad såld till ett marknadsmässigt pris, eftersom man då inte visar sin bostad för så många relevanta spekulanter som möjligt. Det stora värde vi erbjuder speglas också i kostnaden av annonsen.

För att sänka tröskeln för bostadssäljare lanserar vi nu ett nytt betalningsalternativ: ”Sälj först, betala sen”. Det innebär att säljaren först betalar för Hemnetannonsen när, och bara om, bostaden faktiskt säljs. Det gör det mycket enklare och tryggare att ta första steget mot en försäljning, utan att behöva ligga ute med pengar.

Tack igen för din feedback och lycka till med försäljningen! /Hemnet

Saanut 1/5 tähteä

Det värsta jag har varit med om

Det värsta jag har varit med om. Hemnet kostar otroligt mycket och det är inte värt det. Ner du väll köper en paket så visar de till dig spokiga views och personer som är intresserade som ingen kan se enlighten säljare eller mäklare. Så det är omöjligt för mäklare att följa upp de intresserade av bostaden. Varför skulle man köpa er tjänst medan ni ville bara ta betalt jättemycket pengar me hjälper inte alls. Värdelös, Har du möjlighet så använd nån anna sida och inte hemnet.

1. lokakuuta 2025

Vastaus yritykseltä Hemnet

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att Hemnet inte motsvarade dina förväntningar.

Hemnet visar hur många som har besökt annonsen och vilket intresse som finns, men vi delar inte kontaktuppgifter till alla som tittar på en bostad. Många väljer att bara söka och titta anonymt, och det är upp till varje spekulant att själv ta kontakt med ansvarig mäklare. Det är alltså inte en funktion som ingår i vår tjänst, utan en del av hur bostadssökande normalt använder plattformen.

Hemnet är Sveriges i särklass största bostadsplattform som statistiskt sett ger din bostadsförsäljning de absolut bästa förutsättningarna. Med det sagt tar vi till oss av din feedback kring kostnad och upplevelse av värde. Om du vill går det bra att kontakta vår kundservice med detaljer kring ditt ärende, så kan vi svara mer konkret på frågor kring just din annons och hur statistiken fungerar. Du når vår kundservice på 0775-17 00 00.

Tack igen för att du hörde av dig. /Hemnet

Fick inte problemet löst

Ville ha hjälp att skjuta på en fakturas förfallodatum men fick inte ärendet löst på grund av en mycket ovillig och oansvarig attityd från kundtjänst.

27. marraskuuta 2025

Hej Eva!

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Så ska det förstås inte kännas när du kontaktar oss – det låter som att något gått tokigt här. Jag vill gärna kika närmare på vad som hänt och hjälpa dig vidare.

Hör gärna av dig direkt till mig på annika.kastlund@hemnet.se.

Annika
Head of Customer Service, Hemnet

Hemnet lurar folk

Hemnet samarbetar med Klarna och fakturan på annonsen går automatiskt till Klarna. Det måste finnas möjlighet att betala på ett annat sätt. Enligt Hemnet ska jag betala annonsen när jag har sålt lägenheten men Klarna nekade mig, jag skulle betala på en gång och på grund av detta valde jag en billigare annons. Hemnet hindrar mig att sälja lägenheten.

18. marraskuuta 2025

Hej Marja!

Tack för din feedback. Baserat på det du skriver vore det bästa nog om du kunde höra av dig till vår kundservice, så får vi titta lite noggrannare på ärendet och se hur vi kan hjälpa dig. Du når vår kundservice på 0775-17 00 00 eller via support@hemnet.se.

Hoppas du får en fortsatt bra dag! /Hemnet

Saanut 1/5 tähteä

Utnyttjande av sin marknadsdominerande…

Utnyttjande av sin marknadsdominerande ställning genom oskäliga och regressiva avgifter. Kostnaden, som ofta motsvarar över 2% av försäljningspriset för billigare bostäder, slår oproportionerligt hårt mot enskilda säljare med små marginaler. Modellen tvingar i princip säljare till dyra tilläggstjänster för grundläggande exponering, vilket ifrågasätter dess långsiktiga hållbarhet och skälighet.

Men för all del, cash is king.

7. marraskuuta 2025

Hej Victor!

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Att Hemnetkostnaden ofta skulle motsvara över 2% av försäljningspriset, även om vi pratar om billiga bostäder, kan vi inte se i vår statistik. Det finns säkert undantagsfall där Hemnetkostnaden överstiger 2%, men generellt sett, även om vi räknar på vårt allra största annonspaket Hemnet Max, landar den som högst på 1-1,5% av försäljningskostnaden. Med Hemnet Bas, vårt instegspaket, är procentsatsen mycket lägre, oftast bara runt 0,3%.

Viktigt att tänka på är också att annonskostnaden nästan alltid är avdragsgill, vilket inte sällan sänker totalkostnaden för Hemnetannonsen med flera tusenlappar.

Dyra tilläggstjänster är också helt valfria, då alla säljare har möjlighet att välja Hemnet Bas, som ger säljaren tillgång till hela den öppna bostadsmarknaden via Hemnet. På en långsammare marknad är dock Hemnet Premium att rekommendera, då det ingår kostnadsfri förnyelse.

Om du har fler frågor kring Hemnetkostnaden eller innehållet i våra paket är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice på 0775-17 00 00, så hjälper vi dig mer än gärna.

Lycka till med försäljningen! /Hemnet

Använd inte hemnet

Använd inte hemnet. Välj en konkurrent och en seriös mäklare som inte använder sig av hemmets ockerupplägg med annonser. Hemmet har gått från ett ungefärligt pris på 1500 kr 2021 till minst 7500 kr idag 2025, väljer man det bästa paketet för att öka förutsättningen att sälja sin bostad uppgår summan till strax över 32000 kr. Välj mäklarens egna spekulationsregister eller en konkurrent. För hemnet får en att koka. Utöver dessa hutlösa priser ska den lille lille människan i kostym, mäklaren ha sin 60k-120k. Du hör ju själv. Skam.

2. marraskuuta 2025

Hej Renato!

Tack för dina synpunkter. Det stämmer att kostnaden för att annonsera på Hemnet har stigit. Bakgrunden är att Hemnet under de första 15 åren var en helt kostnadsfri plattform. Därefter började vi 2013 att ta en fast kostnad om 600 kronor för en annons (en kostnad som, även den, ansågs vara hutlös). Kostnaden för en annons idag ska helt enkelt spegla värdet man som bostadssäljare får ut av Hemnet.

Det stämmer att det finns tillfällen då en annons kostar 32 000 på Hemnet. Det handlar om oftast stora objekt i mångmiljonklassen, som dessutom har valt vårt allra största annonspaket Max. I verkligheten ligger snittkostnaden för att annonsera på Hemnet på bara några tusenlappar, eller cirka 80% under summan du nämner. Viktigt att tänka på är också att annonskostnaderna går att dra av i deklarationen.

Precis som det är valfritt att använda Hemnet är det också valfritt att anlita en mäklare. Vi rekommenderar att man använder sig av både och, eftersom det är det mest effektiva och välbeprövade sättet att få sin bostad såld.

Lycka till med försäljningen! /Hemnet

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin