Katso, mitä arvostelun kirjoittajat sanovat

Saanut 1/5 tähteä

Kurier nie przyjeżdża pod wskazany adres. Po prostu wpisuje, że nadawcy nie było w domu. Termin zwrotu pieniędzy wynosi miesiąc. A żeby je otrzymać, trzeba złożyć reklamację. Kurierzy i pracownicy... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Przykro, ale nie dostałem żadnej informacji od Działu reklamacji oraz pieniędzy według Regulaminu (w terminie 30 dni ) Proszę o sprawdzeniu mojej sprawy zgłoszenie nr ZG/26/275192 przekazane do Dzia... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Zgłosiłem reklamację dotyczącą przesyłki, licząc na wyjaśnienie sprawy i realną pomoc. Zamiast tego otrzymałem odpowiedź, że moja reklamacja została uznana za „niewniesioną”, ponieważ nie jestem o... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Paczka od 15 lipca,kiedy została nadana , nie została mi dostarczona ,a mamy 23.07.Paczka miała przyjść do domu,kurier nie dojechał,a byłam cały czas w domu. Przekierował do punktu odbioru - też tam... Näytä lisää

Yrityksen tiedot

1. Kuriiripalvelu
  2. Lähetti- ja kuljetuspalvelut
  3. Logistiikkapalvelu

Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto

DPD Polska ma ponad 50 oddziałów na terenie Polski. Ponadto jest częścią jednej z największych sieci logistycznych drogowych w Europie DPD (ponad 400 oddziałów w 30 krajach Europy) oraz międzynarodowej sieci lotniczej (220 krajów świata).

Yhteystiedot

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja

1,1

Kaikki arvostelut

(4 234)

593 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Dont use DPD

Ihave never had so many problems with a single package. First, in Germany they changed the delivery address and it almost ended up 120 km away from me if I hadn’t intervened. Of course, this caused long delays and a lot of waiting.
Then, on the delivery day, I was outside all morning waiting for the courier. No one showed up. I checked the app and saw “delivery attempt failed” — even though the courier never came to my house and didn’t call me.
I absolutely do not recommend this company. Avoid it and use a competitor instead.

5. toukokuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Zamówiłem paczke specjalnie na długi…

Zamówiłem paczke specjalnie na długi weekend mówili że w czwartek bedzie dzwoniliśmy sie dopytać i upewnić pomimo tego że potwierdzili, nikogo nie było. W sobote rano zadzwoniliśmy na ich infolinie aby dopytać czy można odbiór osobisty konsultant powiedział że nie można mimo że jest taka możliwość. W skrócie zamówilem se na weekend ciepło i wogule a tak to musze czekać do poniedziałku jak nie do wtorku poprostu skandal

30. huhtikuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Brak dostarczenia w określonym terminie

Brak dostarczenia w określonym terminie. To kurier decyduje kiedy Twoja paczka bedzie dostarczona. Jak duża to jej nie zabierze bo dzis mu sie nie chce nosić. Infolinia tez jakaś porażka non stop jakis bot i wpiera, ze mi pomoże i nie laczy z konsultantem. Liczy sie ilosc paczek, nie zadowolenie odbiorcy

30. huhtikuuta 2026

Najgorsza Spółka spedycyjna

Najgorsza Spółka spedycyjna, omijać! Od dnia 13 kwietnia 2026 r. do 17 kwietnia 2026 r. osoba adresata przebywała pod wskazanym adresem, jednak przesyłka nie została doręczona, o jakichkolwiek zmianach po stronie DPD adresat nie został powiadomiony lelefonicznie pod wskazany nr tel, nie powiadomiono też nadawcy przesyłki.
Nadawca i adresat wielokrotnie (od 15 kwietnia 2026 r.) kontaktowali się z infolinią DPD (Polska: 225775555, Portugalii: []) w celu ustalenia lokalizacji przesyłki.
Dnia 20 kwietnia 2026 r. infolinia DPD w Polsce poinformowała, że przesyłka znajduje się pod adresem Rua da Alegria 321 w Porto, co zostało fizycznie zweryfikowane – przesyłka nie była tam dostarczona. Nie było przesyłki też w innych punktach DPD gdzie była poszukiwana “na własną rękę” przez adresata.
W okresie od 14 kwietnia do 28 kwietnia 2026 r. system śledzenia przesyłek nie wskazywał żadnego adresu, pod którym przesyłka mogłaby być odebrana.
Nadawca wielokrotnie domagał się telefonicznie I via e-mail wskazania punktu odbioru samodzielnie, jednak zleceniobiorca DPD odmówił podania jakiegokolwiek adresu lub punktu Pickup DPD w Portugalii.
Odmówiono podania numeru telefonu do kuriera lub osoby posiadającej przesyłkę (6-krotnie).
Od dnia nadania przesyłki nie otrzymano żadnej informacji o próbie doręczenia, ani awizacji pod adresem w Porto.
Decyzja DPD z dnia 28 kwietnia 2026 r. stwierdza, że kurier podjął nieudaną próbę doręczenia w dniu 14 kwietnia 2026 r., lecz nie zastał odbiorcy, a przesyłka została przekazana do Punktu ParcelShop. Decyzja ta jest sprzeczna z faktami, ponieważ:
Nie otrzymano żadnej informacji o próbie doręczenia ani awizacji,
System śledzenia nie wskazywał lokalizacji przesyłki pod adresem wskazanym, a śledzenie kuriera wskazuje inny adres bo nr 474, a nie wskazany na Rua de Anselmo Braamcamp.
Fizyczna weryfikacja wskazanego przez infolinię DPD w Polsce adresu (Rua da Alegria 321 w Porto) wykazała brak przesyłki pod tym adresem,
DPD nie wskazał żadnego Punktu ParcelShop, gdzie przesyłka miałaby być przechowywana. To katastrofa za twoje pieniądze. Wybierz innego dostawcę, bądź mądrzejszy niż ja! A 10 kilowa paczka ... się nie odnalazła do dzisiaj 29 kwietnia 2026.
Piotr S. K.

29. huhtikuuta 2026

BRAK CZASU !!!!

BRAK CZASU !!!!! WPIS W DPD
KABARET !!!!!
Numer Paczki AD05J2BTVK4V52X5G
24 kwi 2026, 07:50
Przesyłka została przygotowana przez nadawcę
24 kwi 2026, 13:44
Przesyłka została odebrana przez kuriera
Orły
24 kwi 2026, 14:06
Przesyłka została przyjęta w oddziale nadawczym
Orły
24 kwi 2026, 23:09
25 kwi 2026, 07:40
27 kwi 2026, 11:30
Przesyłka została wydana do doręczenia
27 kwi 2026, 11:30
Brak czasu - brak możliwości doręczenia
28 kwi 2026, 04:04

28. huhtikuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Dpd nie szanuje paczek, wszystko zniszczone

Zamawiając paczkę poprzez DPD praktycznie zawsze coś złego się musi wydarzyć! Kolejna paczka zalana, obita, zarysowana, zniszczone opakowanie i zawartość uszkodzona. NIKT TAK BARDZO NIE SZANUJE PACZEK JAK DPD! To jest dramat, u nich liczy się tylko ilość a jakość jest fatalna. Nigdy z innymi kurierami nie miałem tyu zniszczonych przesyłek.

24. huhtikuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

I redirected package to the parcel…

I redirected package to the parcel machine in their app. One day later I noticed there is a second package from the same company. So I thought they send half of the things in the separate package and I redirected it too.

Few days later in the second one, there was a new status: returned to the sender without any try to delivery or any contact from their side.

After a call they told me that is my fault, because those two packages are the same one package, which was generated by the system and it's explained somewhere on their website... Consultant told me, second package was generated because it was too big for the machine and I "shouldn't" order redirection to the parcel machine in the first place.

So instead of making a call and making their app working properly, they just returned it.

I will never order anything again with the DPD.

23. huhtikuuta 2026

firma dla frajerow

firma dla frajerow, kazdy inny kurier dostarczyl a tu oczywiscie w doreczeniu od 2 dni ahahaha co za szajs odradzam kazdemu POLACY OBUDZCIE SIE

21. huhtikuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Nie polecam, nadałem paczkę przez e-paka o wymiarach 90x20x20- normalnie przeszła przez system i poszła do klienta. Klient nieświadomie przekierował ją ze swojego adresu na paczkomat - wiadomo, do paczkomatu nie weszła. Zero kontaktu z klientem, zero możliwości z mojej strony przekierowania jej na inny adres. Gadanina z botem na infolinii, która nie prowadzi do niczego. Zero pomocy w przekierowaniu jej gdzieś gdzie ją przyjmą i klient będzie mógł ją sobie odebrać. Z fajnej firmy, z której usług często korzystałem przy nietypowych gabarytach, gdzie nigdy nie było problemu z odebraniem paczki w ich bazie logistycznej zrobiło się dno, gdzie nawet nie można połączyć się z człowiekiem,. Z resztą nadawałem przez e-paka.pl dlatego, że formularz na ich stronie z uporem maniaka odsyłał mnie do opcji paczkomatu, którego od samego początku nie chciałem. Od dziś bojkotuje DPD

21. huhtikuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Zdecydowanie NIE polecam wybierać tego…

Zdecydowanie NIE polecam wybierać tego usługodawcy‼️najgorszy na rynku. Kurierzy to najgorsze mendy, lenie i kłamczuchy, nad którymi żadnej kontroli nikt nie ma bo forma ma w głębokim poważaniu klientów. ZERO kontaktu z obsługą!! moją paczkę kurier kłamczuch nawet nie próbował mi doręczyć, tylko bezczelnie kłamał że był, ale nikogo nie zastal, a nawet nie wiedział jak wyglądał bidynek i gdzie się znajdował, następnego dnia zamiast doręczyć odesłał paczkę do nadawcy, który poinformował mnie, kiedy zadzwoniłam dowiedziawszy się że została zwrócona, że dostali zwrot z adnotacją ODMOWY przyjęcia przesyłki. DRAMAT!! jeżeli chcecie zaoszczędzić pieniądze i nerwy oraz czas NIGDY nie korzystajcie z tego gówna!!

14. huhtikuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Nie polecam żadne współpracy z dpd

Nie polecam żadne współpracy z dpd ! Paczka od dnia 10 kwietnia w doręczeniu - 5 dzień i żadnej wiadomości o terminie dostawy. Na infolinii - codziennie zmieniają termin dostawy , informując, że paczka jest magazynowana w miejscowości ( gdzie oddział jest zamknięty ).
Reklamacja przez stronę - niczego nie zmienia.

16. huhtikuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Poziom usług w tym oddziale to nie śmieszy zart

Poziom usług w tym oddziale to absolutny skandal i kpina z klienta. Przesyłka o wysokiej wartości gniła w magazynie ponad dobę, mimo że od dawna powinna być u mnie. Szczytem bezczelności była informacja na infolinii, że kurier „nie miał czasu”na realizację dostawy.
Dopiero moja stanowcza interwencja i zapowiedź wyciągnięcia konsekwencji prawnych oraz wizerunkowych sprawiła, że nagle 'niemożliwe' stało się możliwe i kurier w pośpiechu wyjechał z paczką. To dowód na to, że w tym oddziale panuje totalna samowolka, chaos organizacyjny i jawne lekceważenie opłaconych usług. Jeśli nie potraficie wywiązać się z podstawowych obowiązków logistycznych, to czas zmienić branżę. Ostrzegam każdego przed korzystaniem z waszych usług – oszczędność nerwów jest warta każdych pieniędzy, ponad to nie radziłbym bym zamawiać nic cennego ani nic ważnego bo paczka może dojść w częściach albo kurier stwierdzi, że nie miał czasu, Bot infolinii to już w ogóle jest udany mówiąc, że paczka doręczona ale nie wyjechała z ich magazynu a konsultanci nie znają się na swojej pracy i za bezczelnie nie uprzejmi.

16. huhtikuuta 2026

Leniwi kurierzy

Paczka miała dotrzeć w sobotę ale kurier napewno miał swoje plany więc status nie udane dostarczenie chociaż byłam pod adresem i nikt nie zadzwonił nawet. Porażka, najgorsze zachowanie wśród pocztowych firm

13. huhtikuuta 2026
Saanut 5/5 tähteä

Inni może i trafiali na kiepskich…

Inni może i trafiali na kiepskich kurierów, stąd te byle jakie opinie, Pan Dawid który wręczał mi paczkę w Elblągu, zadzwonił, umówiliśmy się że po 14:00 odbiorę paczkę w wyznaczonym miejscu, czekał ponad czas który mu obiecałem, żadnych ale i krzywego spojrzenia, jestem zadowolony.

9. huhtikuuta 2026
Oma-aloitteinen arvostelu

Onko tämä sinun yrityksesi?

Hanki ilmainen tili

Trustpilot-kokemus

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin