Saanut 5/5 tähteä

diverse planten besteld, binnen een week met de eigen bezorgdienst aan huis geleverd. alles klopte qua bestelde aantallen en soorten, mooie planten van de verwachtte grootte. kortom, zeer tevreden

Saanut 5/5 tähteä

Vorig voorjaar heb ik verschillende struiken, bomen en tuinplanten besteld bij Directplant. Een Rode meidoorn wilde helaas niet aanslaan. Nadat hij er na verschillende tips nog steeds geen zin in had... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

In 1ste instantie ontving ik niet de Hulst die ik had besteld terwijl wel het juiste label eraan hing. Een hulst met besjes terwijl ik een mannelijke ras had besteld. Na melding hiervan is dat perf... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Ik heb vandaag 12 bladhoudende planten (Escallonia) geleverd gekregen, waarvan er 5 goed in het blad zaten, 4 half kaal en 3 bijna kaal. Bovendien zaten ze in uitgedroogde potgrond. Deze kale (bladhou... Näytä lisää

1. Puutarhamyymälä
  2. Puutila
  3. Taimitukku

Yrityksen kirjoittama

Directplant.nl B.V. is de grootste online plantenwebshop. Vers van de kweker aan huis bezorgd.

4,2

1 tähti

On vastannut 29 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaa yleensä 1 viikon sisällä

Saanut 4/5 tähteä

Eerst kreeg je meer waar voor je geld

Eerst kreeg je meer waar voor je geld. Ondanks dat nog steeds een goede webshop waarbij je de planten zelf op kan halen. Alleen zijn de planten minder goed dan ze op de afbeelding zijn. De eerste bestelling in 2020 kreeg ik bijvoorbeeld veel grotere planten dan ik verwacht had. Nu waren ze duurder wat oke is. Maar ook erg kaal

1. lokakuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Betreurenswaardig

Altheastruik (Hibiscus syriacus 'Ardens')-Plant uit volle grond-200/225 cm besteld op 27 oktober en direct verzoek neergelegd per mail om te leveren op een zaterdag (15 nov, dus bijna 3 weken vooruit), omdat het een cadeau voor een collega betreft en timing cruciaal.
Op maandag 10 nov bezorgdatum doorgekregen, voor donderdag 13 nov., dus niet op zaterdag.
Vervolgens contact gehad met planning zelf omdat ze 'm op donderdag gaan leveren ipv zaterdag. Niet mogelijk om naar zaterdag te krijgen helaas. Ik pas me aan en regel dat er donderdag iemand is.
Op de (donder)dag van levering krijg ik een mail:
Goedendag,De door u bestelde Altheastruik (Hibiscus syriacus 'Ardens') zijn helaas uitverkocht, er was enige vertraging tussen het voorraadbeheer bij de kwekerij en onze site waardoor u de planten heeft kunnen bestellen. Ons welgemeende excuus daarvoor. Helaas is het ook niet mogelijk een alternatieve soort te leveren, wij zullen de bestelling aan u crediteren. Onze boekhouding verwerkt de creditering binnen 1 a 2 weken

"Enige vertraging"?? Ik heb 3 weken vooruit besteld, 3 dagen voor de bezorging, dus in de week van de levering zelf, nog contact gehad en dit communiceert men pas op op de dag van de bezorging zelf. Dit is notabene een plant van €144, excl btw.
Simpelweg afgedaan met een mail, niet eens even bellen. Nu moet ik in een paar dagen iets anders regelen wat heel lastig blijkt. Bovendien had ik een digitale kaart met een tekst besteld die verband hield met de Latijnse naam hibiscus, ook weggegooid geld (á €7,41).

Ik bestel hier nooit meer.

13. marraskuuta 2025

Zeer tevreden

Bestelling goed verlopen, volgens afspraak bezorgd en planten zien er prima uit.
Na bezorging nog een mailtje gekregen hoe de planten verzorgd moeten worden.

3. marraskuuta 2025
Saanut 2/5 tähteä

Op mijn vraag een snel en professioneel…

Op mijn vraag een snel en professioneel antwoord. Levering was prima. Ik ben wel teleurgesteld over de kwaliteit van de ajuga reptans. Veel zwarte, dode stukken.
En nu (maart 2026) zijn maar een paar planten van de 100 stuks aangeslagen). Ik ga maar weer naar t tuincentrum dan zie ik wat ik koop.

23. lokakuuta 2025

Top service

Duidelijke website en perfecte bezorging. Planten zijn zeer mooi en goed.
Kortom 5 sterren!

8. lokakuuta 2025

Twee keer verkeerde levering

Altijd kan er iets mis gaan, zoals -in mijn geval- levering van het verkeerde produkt. Dat leek snel te worden opgelost, maar de vervangende levering was weer dezelfde verkeerde. Na reclamatie (twee weken geleden) niets meer van Directplant gehoord.

7. lokakuuta 2025
Saanut 2/5 tähteä

Lees alsjeblieft deze review

Mijn ervaring gaat over aanschaf fruitbomen. Lees alsjeblieft mijn review want u heeft er absoluut wat aan.

Verschillende fruitbomen gekocht bij Directplant voor mijn Boomgaard. Destijds was ik nog vrij nieuw in de wereld van (fruit)bomen. (3 jaar geleden) Nu weet ik inmiddels wat bomen voor ons kunnen betekenen en zeker met de tijd hoe een boom zich ontwikkeld.

Je krijgt bij Directplant voor een groot deel bomen uit het zuiden. Denk dan aan Italië of Frankrijk. Dit zijn partijen van lokale kwekers die alles op de vrachtwagen onze kant op zetten. (Te zien aan plantID). Dit zijn verkeerd gesnoeide bomen of bomen die onjuist zijn gegroeid na het enten. De onderstammen groeien bijvoorbeeld stukken minder hard dan het erop geënte deel. Dit zorgt voor enorme zwakke en instabiele bomen die niet lang mee zullen gaan.

Ook door het klimaat verschil slaan bomen hier slecht aan. Sommige zijn vrij snel gestorven. De bomen die er nu nog wel staan groeien slecht op èèn na. Ik kreeg al snel door dat de bomen niet goed waren en kocht ook lokaal bij een biologische kweker een aantal andere fruitbomen.
Ik wist niet wat ik meemaakte. Voor dezelfde prijs (welliswaar kaal wortel goed tegen bomen in pot van Directplant) kreeg ik PRACHTIGE grote juist geënte bomen. Ik wist niet wat ik meemaakte. En die groeien letterlijk 2 keer zo snel. Overdrijf niet.

Koop NIET online. Bomen zijn in sommige gevallen voor het leven. Neem de tijd en haal het in Nederland en liefst lokaal. Dan weet u wat u krijgt en bomen die ons weertype gewend zijn. Mijn review gaat enkel over fruitbomen. Dus verder kan het wèl een onwijs goede website zijn. De service is wel prima dus ster extra.

13. lokakuuta 2025
Oma-aloitteinen arvostelu

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin