Synoptik Arvostelua 1 359

TrustScore 2/5 tähteä

1,9

Saanut 1/5 tähteä

Vid ingången möts jag av personal som får mig att tänka på en semesterresa i grekisk övärlden där restaurangpersonalen ibland agerar som inkastare ! Vidare en medarbetare med ett hysteriskt överd... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Synoptik Värmdö: Reklamerade en dubbelleverans efter att en paus i linsabbonnemang missats i butiken. Fick först vänta i kö 40 minuter då ordinarie personal var upptagen och ignorerade behovet av hjäl... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Abonnemangen på glasögon är orimligt dyrt. Vi ville idag säga upp avtalet som är 1 år. Det visar sig att vi får fortsätta betala i nästan ett halvår. Räknar man på vad det kostar kan man lätt köpa nya... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Jag är nöjd kund hos Synoptik sedan 2014 men nya glasögon köpte jag från butiken i Täby. Fick synundersökning på plats 2 jan 2025 av inte mindre än proffsigt optiker sedan träffade jag bästa säljare... Näytä lisää

1. Optikko

Yrityksen kirjoittama

Optiker för glasögon, linser och solglasögon. Synoptik är en ledande aktör inom optikbranschen i Sverige och har varit experter på optik sedan grundandet 1931. Genom ett brett sortiment av glasögon, kontaktlinser och solglasögon samt med ett passionerat engagemang för ögonhälsa, såväl i Sverige som i övriga världen, har företaget tagit en unik plats bland landets optikkedjor. Synoptik står för kvalitetsoptik som alla kan ha råd med. Läs mer om Synoptiks synundersökning med styrkekontroll och ögonhälsoundersökning. Synoptik ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom ögonhälsa. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till fondens arbete. Synoptik är en del av EssilorLuxottica, en världsledande aktör inom design, tillverkning och distribution av glasögon och solglasögon med drygt 18 000 butiker över hela världen.

1,9

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja

On vastannut 98 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaa yleensä 48 tunnin sisällä

Saanut 1/5 tähteä

Efter 9 veckor har jag fortfarande inte…

Efter 9 veckor har jag fortfarande inte fått mina glasögon!!
Sämsta företaget!!!
Avråder alla att fixa glasögon via synoptik.

20. lokakuuta 2025

Hej Anna,

Tack för din feedback.

Vi beklagar att din upplevelse hos oss inte motsvarade dina förväntningar. Vill du dela mer om din upplevelse är du välkommen att kontakta oss via vår mail: kundservice@synoptik.se, så hjälper vi dig gärna vidare med ditt ärende.

Saanut 1/5 tähteä

Handler kun om salg af briller

Fik foretaget en synsprøve, fik fortalt at jeg har grå stær, og kan ikke køre i trafikken, skal opereres hurtigst muligt, jeg tror ikke på deres profetier. Manden fortalte mig at han ikke var politibetjent, men syntes at jeg ikke skulle køre, på min scooter, havde også travlt med at kommentere at jeg tog mine høretelefoner på, kort før jeg gik derfra.
skulle den så trækkes 3,5 km??`?? Jeg er lige fyldt 75, jeg kan både det ene og andet.
Jeg er opsat på at få en synsprøve et andet sted. til sammenligning.
Jeg har ikke råd til briller nu, så det kan de godt spare sig.
Jeg handler ikke hos dem.

13. lokakuuta 2025

Hej Finn,

Tack för din feedback, vi beklagar att din upplevelse inte motsvarat dina förväntningar. Jag ser att du varit i butik i Danmark, du skriver däremot recensionen till Synoptik Sverige. Vänligen kontakta kundeteam@synoptik.dk för att få vidare hjälp i ditt ärende.

Saanut 1/5 tähteä

Handla inte hos Synoptik!

Oprofessionellt på alla sätt. Akta för deras "all-inlusive".

2. lokakuuta 2025

Hej Leena,

Tack för din feedback.

Vi beklagar att din upplevelse hos oss inte motsvarade dina förväntningar. Vill du dela mer om din upplevelse är du välkommen att kontakta oss via vår mail: kundservice@synoptik.se.

Saanut 2/5 tähteä

Synoptik Trelleborg: otroligt dåligt bemötande

Synoptik Trelleborg: Före synundersökning säger jag till försäljerska att jag vill ha enkelslipade/50cm glas som datorglasögon. (Har även läs o prog glasögon). Ingen respons. Bara tjat om abonnemang (gå inte på detta utan i lugn och ro läst kontrakt hemma).. Efter synundersökning (på distans) frågar jag om optikern noterat att datorglas ska vara enkelslipade. Svar: nej. Ber att hon ringer upp optikern. Svar:han noterar inte sånt. Ber om att få skriftligt att jag ska ha enkelslipade/50cm. Svar: nej Jag blir chockad. Hör jag rätt? Tyvärr fullföljer jag köpet. Hämtar glasögonen en månad senare. Fick inte enkelslipade utan terminalglasögon. Senare besök hos en annan optiker i samma affär ledde till att han skrev in i journalen att jag nu hade recept på enkelslipade/50 cm Mycket bra optiker! Därför 2 och inte 1 stjärna. Men inte går jag till Synoptik fler gånger.

12. heinäkuuta 2025

Hej K,

Dåligt behandlade personal

Var i butiken i Bergvik köpcentrum nyligen. Blev otroligt bra bemött av en lite kortare tjej med ganska långt brunt hår. När jag fortsätter titta själv på bågar och hon står vid disken och jobbar med några glasögon kommer en äldre man ut från ett rum bak i butiken, och verkar bete sig väldigt otrevligt mot henne, uppfattade det som att han var ansvarig på något vis. Jag uppfattade inte helt vad han sa men han hade en otrevlig och kritisk ton mot tjejen, öppet inför oss kunder. Om kritiken var berättigad eller inte vet jag inget om, men att behandla personal illa på det viset, och framför kunder dessutom kan inte vara ok. Tycker synd om personalen som fick utstå detta, till synes oförtjänt. han gick sedan in igen på samma rum som innan, och lämnade tjejen ensam i butiken trots att det nu fyllts på med kunder som hon omöjligen hade kunnat hjälpa själv inom skälig tid.

4. syyskuuta 2025

Hej Ellen,

Tack för din feedback.

Vi tar ditt ärende vidare med berörd butik. Önskar du vidare kontakt med oss kring ditt ärende är du välkommen att kontakta oss på kundservice@synoptik.se.

Jag behövde nya glasögon

Jag behövde nya glasögon. Hade sett ut bågar på er hemsida. Gjorde syntest. Ni hade inte bågen hemma. Hänvisade till Täby. 5 mil bort. De ville/kunde inte ta hem den. Kommer aldrig anlita er mer.

29. elokuuta 2025

Hej Hans!

Saanut 1/5 tähteä

Väldigt otrevlig personal inte villiga…

Väldigt otrevlig personal inte villiga att hjälpa till himlade med ögonen väldigt arroganta. Gick till en annan butik

3. syyskuuta 2025

Hej Ingrid!

Synoptik kräver legitimation...

Har precis varit på en tänkt synundersökning Synoptik på Klammerdamsgatan i Halmstad. Jag fick inte lov att göra min synundersökning för att jag inte hade någon legitimation med mig!!!???!!!
Fick en massa dåliga förklaringar till svar och chefen bemödade sig inte gå med på det heller.
Varför i hela friden skulle man behöva bevisa sin identitet hos en optiker??? Vem skulle gå dit o fejka sin identitet och betala för det? I vilket syfte?

Tråkigt bemötande och en väldigt överdriven och fyrkantig regel som är svår att ta när man bokat långt i förväg, tagit ledigt från jobbet och tagit sig dit i ett väldigt vardagligt ärende…

2. syyskuuta 2025

Hej Magnus,
Tack för din feedback. Vi förstår att det var frustrerande att inte kunna genomföra din synundersökning. Legitimation krävs enligt våra rutiner för patientsäkerhet och korrekt journalföring. Vi beklagar om detta inte kommunicerades tydligt och tar till oss din synpunkt för att förbättra bemötandet framöver.

Saanut 1/5 tähteä

Skulle göra en synundersökning för…körkort

Skulle göra en synundersökning för högre körkortsbehörighet. Hamnade hos en helt inkompetent och nonchalant optiker som inte ens hade tid att utföra testet ordentligt vilket resulterade i ett avslag hos transportstyrelsen. Nu måste jag göra om testet men går aldrig tillbaka till Synoptik Sturegallerian.

20. elokuuta 2025

Hej Maria!

Saanut 2/5 tähteä

Annoying SMS advertisements don't stop.

I received SMS advertisements which one actively have to stop by sending an SMS with "STOP" to a special number. This feels intrusive to me.

I had to send this STOP SMS already three times, since they did not stop this until today.

26. elokuuta 2025

Hi Karlstads Universitet!

Thank you for your feedback. Please contact us at kundservice@synoptik.se so we can troubleshoot what has happened.
Kind regards, Synoptik

Saanut 1/5 tähteä

Dåligt bemötande och obefintlig…

Dåligt bemötande och obefintlig servicekänsla.

EDIT: Efter att ha mejlat dem två ggr (de har autosvarat på det första) och väntat på svar i tre veckor kan jag konstatera att de dessutom ljuger när de säger att de hör av sig när man mejlar deras kundtjänst, som de skriver i sitt svar här. Seriöst.

Har samma erfarenhet som personen innan mig skrev. Personalen var nedlåtande, mönstrade och inte särskilt trevlig. Dock inte samma butik då denna är i Hammarbysjöstad.

De är inte hjälpsamma när man ber om recept på sin undersökning och håller den "gisslan".

Har aldrig varit om detta hos optiker förut - 20 år totalt -och kommer aldrig återvända.

12. elokuuta 2025

Hej Sam!

Saanut 1/5 tähteä

Vid bokning av tid samt undersökningen…

Vid bokning av tid samt undersökningen upplevde jag personalen på linnegatan hetsiga, nedlåtande och kyliga.

När jag sen skulle hämta mina glasögon, fick jag knapphändig information om trygghets avtal och produktgaranti. Detta var något jag på hemmaplan själv fick ta reda på.

21. elokuuta 2025

Hej Jenny!
Tack för att du tog dig tid att ge oss feedback. Vi är ledsna att höra att din upplevelse inte var som du förväntade dig. Vi strävar alltid efter att förbättra oss och skulle gärna höra mer om din upplevelse. Tveka inte att kontakta oss via e-post på kundservice@synoptik.se för vidare dialog.
Vänliga hälsningar Synoptik

Synoptik i Östersund

Var på Synoptik i Östersund och fick ett fantastiskt fint bemötande och hjälp med mina trasiga glasögon.
Jag rekomenderar verkligen den butiken!

20. elokuuta 2025

Hej Jan-Erik,

Tack så mycket för din recension. Vi är verkligen glada över att du har upplevt en bra service hos oss. Vi hoppas att se dig igen i en av våra butiker.

Urdåligt bemötande!

Urdåligt bemötande!
Ifrågasatte varför jag hade bokat tid!

19. elokuuta 2025

Hej Birgitta,

Tack för din feedback.

Vi beklagar att din upplevelse hos oss inte motsvarade dina förväntningar. Vill du dela mer om din upplevelse är du välkommen att kontakta vår kundservice via mail: kundservice@synoptik.se

Danmarks ringeste optikere

Verdens dårligste optiker butik, Vordingborg! Med en butikschef der er notorisk kendt, for hendes elendighed, dårlige måde at behandle både kunder, og medarbejdere på!

Jeg dedikere mine 150.000 følgere på SoMe, til at ugentligt, vil jeg fraråde alle at benytte Synoptik, med mere, vil det samme budskab gå ud til samtlige veteran foreninger i Danmark, og der vil I opleve hvad ægte loyalitet er!

Butikschefen i Vordingborg skal fyres, og I skal have ny distriktschef! Ren elendighed

14. elokuuta 2025

Hej Magnus,

Tack för din feedback.

Vi beklagar att din upplevelse hos oss inte motsvarade dina förväntningar. Vill du dela mer om din upplevelse är du välkommen att kontakta vår danska kundservice via mail: kundeteam@synoptik.dk

Saanut 1/5 tähteä

Synoptik Bromma Blocks Nonchalant Personal helt ointresserade…

Nonchalant Personal helt ointresserade av mig som kund trots bokad tid för glasögonbyte, engagerad och bra optiker men butikspersonalen som skulle sälja glasögon till mig lämnade butiken istället för att hjälpa mig.

12. elokuuta 2025

Hej Carl,

Fantastisk service

Jag fick fantastisk service när jag skulle köpa solglasögon på Synoptik på Hallarna i Halmstad. Personalen var engagerad och visade att de verkligen ville hjälpa mig hitta de perfekta solglasögonen. Personalen var oerhört vänliga och hjälpsamma. Jag är så nöjd med köpet och servicen. 10/10.

25. heinäkuuta 2025

Hej Josefine,

Saanut 5/5 tähteä

Jag var på butiken i Valbo och tittade…

Jag var på butiken i Valbo och tittade på nya bågar. Jag frågade om expediten kunde laga mina gamla glasögon. Jag hade frågat två andra optiker i Stockholm om samma sak, men fått svaret att det inte gick att laga glasögonen trots att det bara var ena skalmen som satt lös pga att skruven lossnat. Synoptik i Valbo lagade skalmen på fem minuter för en spottstyver. Fantastisk service. Nya bågar blev det inte men när jag behöver nya glas (brukar gå på kring 6000 kr i mitt fall) så är det ju lätt att välja butikskedja.

24. heinäkuuta 2025

Hej F,

Saanut 5/5 tähteä

Very satisfied with service and staff…

Very satisfied with service and staff working at Skanstull branch.

15. heinäkuuta 2025

Hi Mirvjen

Thanks for your feedback.

We are happy to hear that your experience was good in our store. We hope to see you again soon in one of our stores.

Kind Regards,
Synoptik

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin