Så snart man har kjøpt billetter er Öresundstog fullstendig ferdig med all service. At man har kjøpt billett betyr ikke at man kommer med tog eller får en plass. Ikke engang på 1 klasse han man pl... Näytä lisää
Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto
Öresundstågtrafiken kör tåg i öresundsregionen och till Växjö, Göteborg
Stortorget 29, 211 34, Malmö, Ruotsi
- www.oresundstag.se
Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja
Ingen gillar Öresundståg
Se allas kommentarer, Öresundståg är ett stort haveri. 1.2 i betyg, borde vara tillräckligt för att byta ut hela ledningen. Överfulla tåg, påminner om bilder man ser från Indien. Där åker människor iofs också utanpå vagnarna, kanske ngt dom kan inspirera hjärntrusten (ekonomer?) På Öresundståg. Här finns oanade möjligheter att ställa in ännu fler avgångar och tjäna ännu mer pengar.... Hur är sådan här vanskötsel möjlig 2026?
Absolute worst train I have ever been…
Absolute worst train I have ever been on in my entire life. Incompetent shitty company, always late, cancelling trains to save cost, super expensive and the definition of - we’ll use another company then. The only company that drives over this shitty bridge. Everyday I just feel like I’m getting scammed, you can never be on time - so incredibly unreliable and also dangerous. Sometimes in the summer you sit on the train wich is completely crowded, there’s no aircon and I have seen people collapse and the train already at the station, personal still doesn’t open the goddamn doors. Øresundståg should be sued shut down. I’d prefer anything over this shitty train - but it’s the only option for commuters. I recommend anyone who goes to Sweden from Denmark: TAKE THE BUS. It’s safer, on time and more reliable - I’ve had up to 4 hours delay with this train, I have missed flights, appointments and other things and they won’t compensate you if they don’t have more then 40 min delay.
Besviken resenär
Bokade en tågresa från Köpenhamn till Kalmar med öresundståg. Med 2 byten varav ett var i Malmö. Dessvärre blev det strul på Malmö central då flertalet tåg var försenade, så vi missade vår anslutning. Vi fick köpa ny biljett för 641 kr. Gjorde reklamation direkt till öresundståg i början på juli. Fick följande svar i mitten av september:
”I enlighet med gällande regelverk ersätts endast den felande delsträckan. Då nästa direkt följande delsträcka regleras av ett annat regelverk, utgår ingen förseningsersättning för övriga delsträckor.”
Vilket gav 121 kronor ersättning.
Jag och min dotter upplevde stress över att inte kunna ta oss hem utan övernattning. Lyckades hitta ett alternativt tåg. Har stor förståelse för att oförutsedda händelser kan ske. Men öresundståg tar verkligen inte helhetsansvaret för kundernas resor. Otroligt lång handläggningstid. Mycket tveksam återkoppling och laghänvisning. Mycket besviken på hanteringen över lag. Kommer undvika tåg i största möjligaste mån efter denna händelsen.
Handikappade får inte sina platser
Tåg kl 13:13 från Mörrum till Ronneby.
Handikapplatserna var tagna av icke handikappade, medan de handikappade fick trängas med cyklarna i mittgången, först en man med permobil och sedan två äldre kvinnor med rullatorer. Jag frågar tågvärden varför han inte ber dem flytta sig från handikapplattserna, för att allt skulle fungera bättre.
Tågvärden skäller ut mig (när vi var ensamma mellan tyst avdelning och första klass) jag skulle minsann låta bli att komma med kommentarer inför alla resenärer. Han talade om för mig att jag inte hade någon talan, att det var han som bestämde på tåget och att om han bad mig stiga av vid nästa station så skulle jag göra det. Förstått!
Man bara häpnar... var hittar dem personalen?
Öresundståg är aldrig trevligt
Jag tror aldrig Öresundståg har varit vare sig en behaglig eller avkopplande upplevelse. Alltid överfulla vagnar, varmt, ingen servering och förseningar. Jag hoppas att de nån gång försvinner från södra Sverige för gott.
En som åkt mycket tåg i Europa
Gångarna var fyllda med folk
Gångarna var fyllda med folk, det var obekvämt och kändes farligt.
The worst train company ever in the…
The worst train company ever in the whole Europe, delays delays delays. so bad.
Vill egentligen ge 0 stjärna
Vill egentligen ge 0 stjärna.
Har rest med Öresundståg flera gånger de senaste dagarna. Försenat tåg, inget personal som hjälper, trängsen, ingen fungerande AC i 1:a klass vagnen och mycket dålig lukt/luft!
Jag reste mellan Göteborg och Varberg
Jag reste mellan Göteborg och Varberg. Jag köpte 1a klass biljett. Gick in i rätt vagn, men till fel avdelning. Jag hamnade alltså i 2a klass.
Två kvinnor som satt sig i 1a klass, men tydligen hade 2a klass biljetter blev utsparkade och skickades in i 2a klass avd.
Den kvinnliga konduktören sa inte ett dugg till mig när kom och kollade biljetten. Hon såg väl mycket att jag hamnat fel...
Det var efter ett tag jag upptäckte misstaget själv.
Fullständig katastrof!
Fullständig katastrof!
Köpenhamn -Göteborg, 4 timmar och 3 minuter utan serveringsvagn, utan kiosk, utan ens någon smörgås-, dryckes- och salladsautomat.
Inte ens någon möjlighet att kort kliva av för att köpa något ätbart.
Hur kan detta ens vara lagligt?
Väderlöst
Väderlöst. Alltid sent. Otrevlig personal.
Om man mot förmodan ska åka ändå, åk 1 timme innan.
Värdelöst
Värdelöst! Luktar ju prutt överallt och När man köper första klass för att försöka ha det lite bekvämt så är det så överproppat på tåget att hela gången är knökfull med människor. Var omöjligt att ta sig till toan på 2h pga så proppat med människor. Detta måste bryta mot något säkerhetsprotokoll dessutom?
Verkligen värdelöst på alla plan.
Försenat IGEN
Försenat IGEN! Personalen kan inte svenska ELLER engelska. Stackars resenärer som inte kan läsa svenska åker tåg i blindo…
Ur uselt !!
Ur uselt !!
betalar för att stå upp som reumatiker! vet ej att ja betala för stå plats från Kastrup till Helsingborg !!
Liknar Indien !!
Under all kritik.
Alltid är det kaos när man reser med öresundståg. Och det händer med jämna mellemrum. Alltid överfulla vagnar, knappast någon plats för bagage, cyklar eller barnvagnar. Folk får stå i gångarna så man knappast kan röra sig rundt i tåget, till trods för att folk på förhand har köpt biljetter. Knappast enligt säkerhetsprotokoll. Toaletter som oftest är ur funktion, och/eller dårlig luft och extrema varma vagnar. Det verkar som ett återkommande problem och en återkommande kritik. Jag undrar när resenärerna får uppleva en aning till förbättring.
Uruselt
Det är det absolut sämsta jag någonsin varit med om. Alldeles för få vagnar år efter år. Samma visa. Rekommenderas inte. Ta bilen!
0 off 5 if it was possible!
0 off 5 if it was possible!
Det här var utan tvekan den värsta tågresan jag någonsin har varit med om.
Jag reste med Öresundståget från Varberg till Göteborg den 30 juli och blev bemött på ett sätt som jag fortfarande har svårt att förstå. Jag hade problem med biljettappen eftersom jag nästan aldrig använder den och försökte från start be konduktören om hjälp. I stället möttes jag av ett aggressivt och hotfullt beteende redan från första sekunden.
Konduktören höjde rösten, uppträdde mycket otrevligt och förolämpade mig inför andra resenärer i den tysta kupén. Jag kände mig så förödmjukad att jag lämnade min plats och gick ut i gången. Situationen eskalerade ytterligare när jag blev tillsagd att lämna tåget och fick gå av i Kungsbacka.
Det som gjorde upplevelsen ännu värre var det grova racistspråk som användes mot mig när jag gick av tåget. Jag lämnade stationen tårögd, chockad och djupt kränkt.
Jag har rest mycket med både Västtrafik och andra tågbolag och har aldrig tidigare blivit behandlad på det här sättet. När teknik strular ska personal hjälpa resenärer – inte förnedra dem.
Jag hoppas verkligen att Öresundståget tar den här händelsen på största allvar och utreder den ordentligt. Ingen passagerare ska behöva känna sig rädd, förödmjukad eller kränkt när man bara försöker köpa en biljett.
Det här är den sämsta kundupplevelse jag någonsin har haft.
I’ve been taking these trains forever
I’ve been taking these trains forever. And half the time it’s bad. Either no air con. Or stops and delays.
Ingen mat eller dryck.
Absolute nightmare train between…
Absolute nightmare train between Copenhagen and (supposedly) Gothenburg. Totally cramped with people shoulder to shoulder throughout the whole train. When we arrived in Malmo we all had to exit the train because they rerouted the trip which led to us arriving more than an hour late.