VanDijk Arvostelua

1 151
TrustScore 1.5/5 tähteä

Saanut 1/5 tähteä

Boeken op tijd ingeleverd. Mial gekregen van ontvangst door van Dijk. Track en trace daarom weggegooid. Daarna een factuur gekregen omdat de boeken niet waren ingeleverd. Bewijs van betaling gestuur... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Meerdere boeken ontbraken. Elke vorm van communicatie over wanneer de boeken zullen komen ontbreekt. Nu bijna drie weken in het schooljaar en nog steeds twee boeken die niet geleverd zijn.

Saanut 1/5 tähteä

Onbereikbaar, je kunt alleen een mail sturen en wachten tot iemand de moeite neemt om te antwoorden. Dan kan 2 dagen duren. Nergens iets te vinden over wanneer de boeken geleverd worden. Behalve: je k... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Mijn dochter had een boek niet ingeleverd, kreeg een mail en heb direct het boek opgestuurd, nummers van boek en email klopte. Daarna bericht dat ik verkeerde boek terug gestuurd heb. Na paar keer bel... Näytä lisää

1. Koulutarvikkeet
  2. Opetusvälineet

Yrityksen kirjoittama

VanDijk verzorgt voor veel scholen in Nederland de levering van fysieke schoolboeken en online lesmateriaal. De school bepaalt zelf welke lesmethodes worden gebruikt. Op basis daarvan stellen wij in opdracht van de school de leermiddelenpakketten samen en leveren deze vóór de start van het nieuwe schooljaar uit (mits op tijd besteld). Een groot deel van de schoolboeken wordt meerdere jaren gebruikt. Door boeken na elk schooljaar opnieuw in te zetten, voorkomen we verspilling en houden we de kosten voor scholen en leerlingen zo laag mogelijk. Aan het einde van het schooljaar leveren leerlingen hun boeken weer in volgens de afspraken die de school hierover heeft gemaakt. De ingeleverde boeken worden door ons gecontroleerd en gescand, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden door een volgende leerling. Zodra deze controle is afgerond, ontvangen de leerling en ouders/verzorgers een inleverbewijs. Soms blijkt tijdens de controle dat een boek ontbreekt of zo beschadigd is dat het niet meer herbruikbaar is. In dat geval moet het boek worden vervangen voordat een volgende leerling ermee kan werken. De kosten hiervan worden namens de school door VanDijk verwerkt en gefactureerd. Natuurlijk kunnen er vragen ontstaan over een beoordeling of een factuur. Ben je het niet eens met een beoordeling van een beschadigd boek of denk je dat er iets niet klopt? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met je mee en zoeken samen naar een passende oplossing. Heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen op leerlingen.vandijk.nl of neem contact met ons op. We helpen je graag verder. Ben je tevreden over onze service? Dan waarderen we het als je een review achterlaat.

Huono

(1 151)

49 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Saanut 1/5 tähteä

Niet geleverde boeken met dit vreselijke bedrijf

Mijn school regelt de leermiddelen via VanDijk, maar het schooljaar is al begonnen en ik heb een deel van mijn boeken nog steeds niet ontvangen. Hierdoor loop ik direct achterstand op met mijn lesstof.
Het grootste probleem is de totale onduidelijkheid. Er is geen heldere communicatie over wanneer de ontbrekende boeken wel worden geleverd, en de klantenservice biedt geen concrete antwoorden of oplossingen. Als consument zit je volledig klem: doordat de school exclusief met VanDijk werkt, heb je geen enkele keuzevrijheid om de boeken elders te bestellen.
Het voelt alsof VanDijk misbruik maakt van deze monopoliepositie op scholen. Omdat de klant toch niet kan overstappen naar een concurrent, lijkt de noodzaak om een goede service en tijdige levering te bieden volledig te ontbreken. Een zeer teleurstellende ervaring voor iets wat simpelweg goed geregeld dient te zijn.

16. elokuuta 2026

Beste Alexandre Pezier,

Bedankt voor uw review.

Wat vervelend om te lezen dat u een deel van de boeken nog niet heeft ontvangen. Wij begrijpen goed dat u hierover duidelijkheid wilt.

We zitten momenteel in de drukste periode van het jaar. Alle boeken van het afgelopen schooljaar worden ingeleverd, terwijl tegelijkertijd de boeken voor het nieuwe schooljaar worden geleverd.

De boeken die bij ons op voorraad zijn, versturen we zo snel mogelijk en uiterlijk in de laatste week van de zomervakantie. De voorraad is afhankelijk van de ingeleverde boeken. Ook bestellen wij boeken regelmatig bij via de uitgever, hierin zijn wij afhankelijk van hun levertijd. Ook komt het regelmatig voor dat bepaalde boeken nog gedrukt moeten worden bij de uitgever.

Helaas is het voor ons niet altijd mogelijk om hier een duidelijk antwoord op te geven, omdat wij geen inzicht hebben in de exacte levertijd vanuit de uitgever. Wat wij u wel kunnen verzekeren, is dat de boeken direct naar u worden verzonden zodra wij deze van de uitgever hebben ontvangen.

Wij begrijpen dat het vervelend is om hierop te moeten wachten en hopen de ontbrekende boeken zo snel mogelijk naar u te kunnen toesturen.

Misbruik Monopoli

Misbruik van monopolie op schoolboeken door onaanvaardbare slechte service te bieden. Ik raad iedereen aan om de schoolboeken lijst op school op te vragen en ergens anders te bestellen!!

Van Dijk levert hele zomer boeken gewoon voor de deur te zetten als men op vakantie is, in regen, weer en wind

15. elokuuta 2026

Beste Jovan Ponsioen,

Bedankt voor uw review.

Vervelend om te lezen dat u niet tevreden bent. De boeken worden vanuit ons geleverd, maar de levering zelf loopt via PostNL. Het is niet de bedoeling dat zij het pakket voor de deur neerzetten als u op vakantie bent. Graag vernemen wij of uw pakket hierdoor schade heeft opgelopen. Zou u ons de naam en adresgegevens of het klantnummer willen mailen naar socialmedia@vandijk.nl? Dan lossen we dit graag met u op en dienen een klacht in bij PostNL.

Laat en onvolledig geleverd

Boeken ruim op tijd besteld (7 juli). Bij de bestelling moet je je door meerdere schermen worstelen waar je op dwingende toon geadviseerd wordt extra producten (naast wat school heeft klaargezet) te kopen. Het is daarbij volstrekt niet duidelijk of school dat adviseert, of VanDijk.
De boeken zijn 14 augustus geleverd, dus het weekend dat voor mijn kind in teken zou staan van leuke uitjes kunnen we gaan kaften, want maandag begint school.
Voor 2 vakken zijn de boeken niet geleverd, 'volgt nog' aldus de pakbon. Precies de vakken die mijn kind het moeilijkste vindt moet ze dus zonder boeken starten.
Ik begrijp niet waarom school met zo'n partij in zee gaat!

15. elokuuta 2026

Beste Wil,

Bedankt voor uw review.

Vervelend om te lezen dat de boeken pas afgelopen weekend zijn geleverd, terwijl u deze graag eerder in huis had gehad. Onze excuses voor het ongemak.

De boeken die bij ons op voorraad zijn, versturen we zo snel mogelijk en uiterlijk in de laatste week van de zomervakantie. De voorraad is afhankelijk van de ingeleverde boeken. Ook bestellen wij boeken regelmatig bij via de uitgever, hierin zijn wij afhankelijk van hun levertijd. Om te voorkomen dat een leerling helemaal zonder boekenpakket aan het schooljaar begint, versturen we de beschikbare boeken alvast en worden de boeken die niet op voorraad zijn nageleverd.

We begrijpen dat het extra vervelend is dat juist de boeken voor de vakken die uw kind het moeilijkst vindt, nog niet geleverd zijn. We doen ons best om deze boeken zo snel mogelijk na te leveren. Zodra de boeken zijn verzonden, ontvangt u per e-mail de track-and-tracegegevens, zodat u de levering kunt volgen.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak. We hopen dat uw kind toch het schooljaar goed kan starten.

1 ster is nog teveel voor deze bende

1 ster is nog teveel voor deze bende. Sorry ik kan dit geen bedrijf noemen. Boeken die aan het einde van het jaar ingeleverd moeten worden hangen, bij levering, van armoede aan elkaar. Tip voor een ieder die door de keuze van de school verplicht wordt om hier de boeken te bestellen: fotografeer alle schades aan de boeken die teruggestuurd moeten worden.
We hebben al eens meegemaakt een factuur te krijgen voor een op het oog redelijk goed boek (kleine gebruiker sporen) ter waarde van het hele boek met de opmerking dat ze een nieuw boek moeten bestellen omdat het boek niet meer gebruikt kan worden.
Dan ontplof je wel als voor het nieuwe schooljaar boeken binnenkomen die echt zeer slecht zijn (hoeken ontbreken, pagina’s amper meer in de binding en pagina’s komen buiten de kaft uit, rug getaped, alle pagina’s met oren). Wel cashen maar de boeken daarna weer gewoon in roulatie brengen; hopen dat een leerling niet reageert en einde van het jaar opnieuw cashen… maar 1 woord voor: dievenbende en een club dat zich nooit bedrijf zou mogen noemen. Service en klantvriendelijkheid is ze sowieso onbekend…. Sterke aan iedereen die aan ze vast zit en gebruik de TIP: maak foto’s van het boek en meld het direct!

11. elokuuta 2026

Beste Patrick,

Bedankt voor uw review. Het spijt ons te horen dat u beschadigde boeken ontvangen heeft. Graag kijken wij mee naar wat er gebeurd is, maar daar hebben wij wel wat meer gegevens voor nodig. Zou u ons het klantnummer, of de naam, postcode en het huisnummer kunnen mailen naar socialmedia@vandijk.nl?

boeken vol schimmel

de organisatie is onbereikbaar. De boeken zitten vol met schimmel en echt zo smerig

17. heinäkuuta 2026

Beste EJ,

Bedankt voor uw review. Het spijt ons te horen dat de boeken smerig zijn. Wij kunnen vervangende boeken naar u sturen als u ons uw gegevens stuurt. Zou u ons het klantnummer, of de naam, postcode en het huisnummer kunnen mailen naar socialmedia@vandijk.nl?

Misselijkmakend

We hebben boeken teruggestuurd in enveloppe van VanDijk naar Antwoordnummer. In brievenbus gegooid en dus geen verzendbewijs. VanDijk heeft in mail de ontvangst bevestigd, maar nu zeggen ze dat een van de twee boeken die erin zaten alsnog niet is ingeleverd. Zo ontzettend flauw, we denken omdat ze weten dat we het niet kunnen bewijzen en ze ons alsnog een factuur kunnen sturen. Het is echt misselijk makend, en niet de eerste keer dat ze dit flikken.

15. heinäkuuta 2026

Beste Justine,

Bedankt voor uw bericht. Wat vervelend dat beide boeken niet als ingeleverd gescand zijn. Wij hebben dit meteen voor u rechtgezet, en u een mail over gestuurd.

Saanut 1/5 tähteä

Boeken inleveren kan tot 14:00.

Boeken inleveren kan tot 14:00.
Mijn zoon komt aan om 13:55 en Van Dijk is al weg. Nu moet hij zijn boeken per post opsturen. Fijn hoor...

15. heinäkuuta 2026

Beste Martijn,

Bedankt voor uw review. Het spijt ons te horen dat het inleverteam niet meer aanwezig was. Graag kijken wij mee naar wat er gebeurd is, maar daar hebben wij wel wat meer gegevens voor nodig. Zou je ons het klantnummer, of de naam, postcode en het huisnummer kunnen mailen naar socialmedia@vandijk.nl?

Eén ster is nog teveel

Eén ster is nog teveel. Mijn dochter heeft haar boeken ingeleverd, maar volgens het meisje dat scande kwam ze een boek tekort. Waarop ze zegt: 'dat kan niet, ik wil de stapel controleren'. De stapel is echter door medewerker twee al weggehaald en ze zijn niet bereid deze terug te halen. Vervolgens klagen we over deze gang van zaken bij van Dijk. Antwoord van de medewerkster:

Wat vervelend dat dit is gebeurt,Helaas kunnen wij hier niks over zeggen en zal je dit op school moeten bespreken
Ik hoop je hier mee voldoende tehebben geinformeert Ik heb de originele e-mail nog niet ontvangen.
Stuur de tekst die je wilt laten verbeteren, dan maak ik er direct een verzorgde versie van.

Wat is dat nou voor antwoord (nog afgezien van de taalfouten)?????
Dus hier maar weer een klacht over ingediend. Vervolgens stilte.... (behalve herinneringen om het boek alsnog in te leveren anders krijgen we de rekening gepresenteerd).

Wat een onprofessionele organisatie. Maar dit is de macht van de monopolist.

25. kesäkuuta 2026

Beste mevrouw Roestenberg,

Bedankt voor uw review. Het spijt ons te horen dat dit zo gelopen is. Graag kijken wij mee naar wat er gebeurd is, maar daar hebben wij wel wat meer gegevens voor nodig. Zou je ons het klantnummer, of de naam, postcode en het huisnummer kunnen mailen naar socialmedia@vandijk.nl?

Saanut 1/5 tähteä

Incassobureau op mij afsturen maar geen boeken kunnen leveren!!!!

In 2022 heb ik via studers/studystore (beide gestopt in 2023 vanwege aanhoudende klachten)
boeken besteld, maar die heb ik nooit ontvangen. Ik heb maanden moeten bellen om mijn geld terug te krijgen en dat heb ik ook uit eindelijk terug. In 2025 (3 jaar later) krijg ik een mail van een incassobureau (die door VanDijk zijn gestuurd) met dat ik nog een openstaande schuld van 563,03 moet betalen!!!! Ik hoop serieus dat dit bedrijf ook failliet zal gaan, want jullie heb totaal niet geleerd van jullie eerdere fouten!!!

23. elokuuta 2025

Beste Jason,

Geen goede ervaringen

Facturen sturen voor boeken die nooit geleverd waren en als we vragen naar bewijs dan negeren en er boetes bovenop leggen. Mails negeren en vragen niet beantwoorden maar wel blijven dreigen met hogere bedragen en incassobureaus. Absoluut schandalig slechte klantenservice.

18. kesäkuuta 2026

Beste Olivia,

Bedankt voor uw review. Het spijt ons te horen dat er een factuur openstaat en het contact met ons moeilijk verloopt. Graag kijken wij mee naar wat er gebeurd is, maar daar hebben wij wel wat meer gegevens voor nodig. Zou u ons het klantnummer, of de naam, postcode en het huisnummer kunnen mailen naar socialmedia@vandijk.nl?

Saanut 1/5 tähteä

Geen begrip voor uitzonderlijke situatie

Geen begrip voor uitzonderlijke situatie (ziekte). We konden het, door van Dijk als gebruikt verkochte, boek niet meer terugsturen en kregen een factuur voor de nieuwprijs. De factuur betaald en ook het boek teruggestuurd. Ook al zouden ze het boek niet wéér als gebruikt willen verkopen, dan zouden ze het kunnen doneren aan bijv. De stichting Armoedefonds. Maar helaas, in plaats hiervan werd het boek naar ons teruggestuurd. Het zijn met elkaar een club van botte mensen, wars van elke vorm van emotie. In staat om hun klanten te dwingen om de boeken met hun dierbaren te begraven, eerder dan ze aan hulpbehoevenden weg te geven.

5. joulukuuta 2025

Beste meneer/mevrouw de Wit,

Bedankt voor uw review. Het spijt ons te horen over uw uitzonderlijke situatie. Graag kijken wij mee naar wat er gebeurd is, maar daar hebben wij wel wat meer gegevens voor nodig. Zou je ons het klantnummer, of de naam, postcode en het huisnummer kunnen mailen naar socialmedia@vandijk.nl?

Wat een slecht bedrijf

Wat een slecht bedrijf, echt een 1 voor communicatie en oplossingsgerichtheid. Boek dat dubbel was retour gezonden direct vanuit hun pakket in het retour pakket en dan volhouden dat wij niet compleet retour gezonden hebben. Toevallig hoorde ik van 1 van de medewerkers die ik belde dat men bij van Dijk in de zomerperiode altijd grote problemen heeft met de vele inleenkrachten die men heeft lopen om de boeken in te nemen en te verzenden; dus de kans is hier dus zeer reëel dat hier dan ook de fout gemaakt is. Kortom wij hebben niets meer in huis van de van Dijk boeken, en we krijgen ons geld niet terug. Ik zou mijn boeken lekker bij een andere boekenwinkel bestellen als ik u was

4. joulukuuta 2025

Beste Wim,

Bedankt voor je review. Wij vinden het vervelend om te te horen dat er een probleem is met een retourartikel. Graag kijken wij mee naar wat er gebeurd is, maar daar hebben wij wel wat meer gegevens voor nodig. Zou je ons het klantnummer, of de naam, postcode en het huisnummer kunnen mailen naar socialmedia@vandijk.nl?

Waardeloze klantenservice

Bedrijf is telefonisch niet te bereiken. Je hangt eindeloos in de wacht en krijgt nooit iemand te spreken. Ook geen reactie op whatsapp bericht. Echt schandalig!

28. marraskuuta 2025

Beste mevrouw de Graaf,

Bedankt voor je review. Wij vinden het vervelend om te zien dat je ons moeilijk hebt kunnen bereiken. Graag kijken wij mee naar wat er gebeurd is, maar daar hebben wij wel wat meer gegevens voor nodig. Zou je ons het klantnummer, of de naam, postcode en het huisnummer kunnen mailen naar socialmedia@vandijk.nl? Als je liever gebeld word mag je ook je telefoonnummer sturen dan bellen we je zo snel mogelijk.

Saanut 1/5 tähteä

Volgens vanDijk heb ik een maatschappij…

Volgens VanDijk zou ik een maatschappijleerboek niet hebben ingeleverd. Zij stellen dat ik hierover zes e-mails heb ontvangen, maar deze zijn verstuurd naar het oude schoolaccount van mijn dochter. Dit account bestaat niet meer omdat zij al geruime tijd niet meer op die school zit. De boeken zijn destijds via haar schoolmail besteld, waardoor wij geen enkele mogelijkheid hebben gehad om deze waarschuwingen te ontvangen.

Daarbovenop ben ik in januari gescheiden en verhuisd. Hierdoor bereikte de brief van VanDijk – met daarin een openstaand bedrag én direct €40 aanmaningskosten – mij pas onlangs via mijn ex-man. Dit terwijl het betreffende boek wél degelijk is ingeleverd. VanDijk vraagt nu om een verzendbewijs, maar dat pakket is maanden geleden verstuurd, waardoor dat bewijs niet meer beschikbaar is.

Na ontvangst van de brief heb ik direct contact gezocht met VanDijk. Telefonisch blijken zij niet bereikbaar en via WhatsApp word ik niet correct geholpen. Er wordt enkel aangegeven dat het boek volgens hun systeem niet is ontvangen en dat de kosten blijven staan. Deze houding en manier van communiceren vind ik absoluut onacceptabel.

Kortom: ik word nu geconfronteerd met kosten en aanmaningskosten voor een boek dat wél is ingeleverd, terwijl alle communicatie naar een niet-bestaand schoolaccount is gegaan en ik geen mogelijkheid heb gehad om eerder te reageren. Daarbij is het vrijwel onmogelijk om iemand persoonlijk te spreken. Dit vind ik uiterst onprofessioneel en zeer klantonvriendelijk.

Ik ben dan ook niet van plan deze kosten te betalen en verwacht dat VanDijk met een passende oplossing komt, aangezien het boek wel degelijk is geretourneerd

27. marraskuuta 2025

Beste mevrouw Harms,

Bedankt voor uw review. Wij hebben u telefonisch en via de mail gesproken en samen een oplossing gevonden. Zoals gezegd in de mail, mochten er verder nog problemen zijn waar we u mee kunnen helpen dan horen we dat graag zodat we hier samen naar kunnen kijken.

Bizar slechte service!!!!!

Bizar slechte service!!!!!! Sturen factuur terwijl dit helemaal niet terecht is! Tientallen keren gebeld, maar geen reactie. Wel aanmaningen sturen. WAARDELOOS bedrijf en service!

23. marraskuuta 2025

Beste Alex,

Bedankt voor je review. Wat vervelend dat je zo vaak heb moeten bellen. We zien dat je inmiddels telefonisch contact met ons hebt gehad en dat je factuur in zijn geheel gecrediteerd is. Mocht je verder nog vragen hebben dan horen wij dit graag. Onze excuses voor het ongemak.

geld schrapers

Bij het inleveren van de boeken op school is niemand van de firma aanwezig, school neemt de boeken in neemt geen verantwoording, reggesteyn. Nu blijken er boeken verdeelt ingeleverd te zijn en niet goed geregistreerd, na enige communicatie wordt factuur ingetrokken, men wacht twee maand en stuurt factuur vrolijk opnieuw en weet nergens meer van, uit pure frustratie betaald en als Van Dijk weer op het programma staat doe ik niet meer mee!!

21. marraskuuta 2025

Beste meneer Flim,

Bedankt voor uw review. Wat vervelend dat het inleveren niet goed verlopen is. Wij hebben even voor u gekeken naar de eerdere communicatie en op basis daarvan hebben wij voor u de gehele factuur gecrediteerd. Onze excuses voor het ongemak. Het al betaalde bedrag zal naar het bij ons bekende IBAN worden overgemaakt.

Met vriendelijke groeten,

Saanut 1/5 tähteä

Dit bedrijf is het slechtste bedrijf…

Dit bedrijf is het slechtste bedrijf betreft communicatie wat ik ooit heb meegemaakt. Facturen sturen voor boeken die terug zijn gestuurd. Bellen, mailen, contactformulier invullen heeft allemaal geen zin....

20. marraskuuta 2025

Beste meneer/mevrouw Broerse,

Bedankt voor je review. Wij vinden het vervelend om te zien dat er onduidelijkheid is rondom de factuur. Graag kijken wij mee naar wat er gebeurd is, maar daar hebben wij wel wat meer gegevens voor nodig. Zou je ons het klantnummer, of de naam, postcode en het huisnummer kunnen mailen naar socialmedia@vandijk.nl?

vandijk is diefstal bedrijf

In mijn bestelling is mijn engelse boek niet binnengekomen, in de pakbon stond dat mijn engelse boek later binnen zal komen. Ik heb geen engelse boek gehad maar toch vragen ze dat ik het inlever. Als ik geen boek heb wat moet ik inleveren, ik heb meerdere mails gestuurd ze hebben blijkbaar mijn mails niet gelezen en ik moet de kosten betalen.

1. elokuuta 2025

Beste meneer Gencay,

Saanut 1/5 tähteä

Ze zijn altijd de boeken kwijt na…

Ze zijn altijd de boeken kwijt na inlevering per post. Geven ze de klant de schuld en de rekening.

20. marraskuuta 2025

Beste meneer/mevrouw,

Bedankt voor je review. Wij vinden het vervelend om te zien dat er iets misgegaan is bij het inleveren. Graag kijken wij mee naar wat er gebeurd is, maar daar hebben wij wel wat meer gegevens voor nodig. Zou je ons het klantnummer, of de naam, postcode en het huisnummer kunnen mailen naar socialmedia@vandijk.nl?

Factuur voor niks gekregen

Vorig jaar boeken besteld, blijkbaar de verkeerde gekregen. Heel het jaar die 2 boeken gebruikt zonder dat ik wist dat er wat verkeerd was. Stuur ik ze terug en vervolgens sturen ze mij een factuur van 116 euro omdat ik blijkbaar niet de correcte boeken heb ingeleverd???? Ik heb nooit andere boeken gekregen maar toch vertellen ze mij dat ik de verkeerde heb ingeleverd. Klantenservice heeft ook niet geholpen, werd mij 2x verteld dat het mijn fout was en dit eerder moest melden (zonder enigs kennis van wat ik nou wel en niet moest inleveren). Nooit meer

12. marraskuuta 2025

Beste Arien,

Bedankt voor je review. Wij vinden het vervelend om te zien er iets misgegaan is bij het inleveren. Graag kijken wij mee naar wat er gebeurd is, maar daar hebben wij wel wat meer gegevens voor nodig. Zou je ons het klantnummer, of de naam, postcode en het huisnummer kunnen mailen naar socialmedia@vandijk.nl?

Team VanDijk

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin