Saanut 2/5 tähteä

Företaget lovar att ta hand om hela processen. De lovar ett preliminärt datum för leverans och montering. När tiden tre månader är passerad så visar det sig att varan inte ens är beställt. Långa ledti... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Solcellen.se reklam lät väldigt bra ,men hade vi vetat allt krångel som blev hade vi valt en annan leverantör , jättedålig återkoppling från ansvarig säljare ,bollades hit och dit mellan olika person... Näytä lisää

Yritys on vastannut

Saanut 4/5 tähteä

Kontakten med er säljare Hanna har varit superbra' Leveransen av panelerna gick också kanon, Sedan kom inte montörerna som lovat man måste kunna precisera när dom kommer man har ju ett eget liv, När... Näytä lisää

Saanut 3/5 tähteä

Blev nog lite bortglömd mellan jul och nyår å en bra bit in på 2023 dock en bra kommunikation när jag väl blev ihågkommen. Ett plus är att jag tycker anläggningen fungerar mycket bra. Ett litet minus... Näytä lisää

Yritys on vastannut

1. Aurinkosähkövoimala

Yrityksen kirjoittama

Vi på Solcellen älskar solceller. Och vi tror på framtiden. Därför har vi ställt om till solceller med batteri, och vi fortsätter hela tiden utveckla oss. Nu senast består utvecklingen i att vi gärna skickar med ett batteri till solcellsanläggningarna. 9,6 kWh stort är vårt standardbatteri. Vill du ha ett ännu större batteri går det utmärkt att till en mindre kostnad köpa till ytterligare moduler. Den enkla och korta förklaringen är att vi numera ser batteriet som en självklar del av en solcellsanläggning. Det handlar om ekonomi och det handlar om miljön. Energilagring kommer vara helt avgörande om vi ska klara energiutmaningen under åren som kommer, både för plånboken och miljön. Kort sagt, ska man köpa solceller just nu, då ska man göra det med batteri. Förutsättningarna med ett grönt teknik avdrag på 48,5% är så pass bra att valet om man frågar oss är självklart.

3,4

3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Snabbare än sagt

Vi jämförde säkert 5-10 olika installatörer men valet föll på Solcellen.nu på grund av pris och bra kontakt med säljarna. Vi fick också hembesök som en service fast de normalt inte gör det.

Installation, allt gjort på bara ett par dagar drygt två månader efter att vi köpte.

Det är säkert tur och otur hur sånt här går men för oss gick det fantastiskt bra och nu producerar vi redan solenergi trots att vi egentligen skulle fått vårt montage först om några veckor.

12. kesäkuuta 2023

Nöjd hela vägen

Fick bra kontakt med säljare och lovades snabbt montage. Dessutom bra pris. Montage gick igång 11 veckor efter köp och allt installerat och klart efter 14 veckor. Lite snabbare än utlovat.

Inte säker att solcellen är bättre än andra leverantörer men garanterat inte sämre och till priset som levereras var det mer än tillräckligt för mig.

Rekommenderar.

1. kesäkuuta 2023

Undvik detta företag !

Undvik detta företag !
Snabba att sälja men sen är det segt som kola att få montage och inkoppling. Har en trasig växelriktare installerad , supporten helt är obefintlig. har man tur svarar de och säger att de återkommer, men det händer inte, har gått 6 månader med dokumenterat fel utan att de återkommer...

2. kesäkuuta 2023
Saanut 1/5 tähteä

Obefintlig service akta er för de

Var uppmärksamma på följande. Beställningen gick bra men leveransen och installationen dröjde 6 månader. Batteri började strula redan första året. Nu är vi inne på andra året och batteri har inte fungerat på 4 månader, trasig BMS. Ett nytt BMS beställdes och levererades med besked att tekniker ringer när det är eran tur!!!??? Ingen återkoppling trots fler samtal. Nej jag hade nog valt ett annat bolag nu när jag tänker efter. Det som kvarstår är att stämma de för att de har sålt en produkt som inte fungerar…

31. toukokuuta 2023

Solcellen.nu är ett skojarföretag

Detta är ett skojarföretag! De lovade 10 veckors installation men hörde inte av sig utan vi kontaktade dem efter 12 veckor och då sade de att installationen var planerad i början av 2023. Panelerna dök upp i slutet av januari och en faktura på lite drygt 180 000kr. Sedan kom ingen installatör och inte heller någon information. De ringer inte upp när man kontaktar dem. När man väl får tag i dem lovar de installation inom kort och skyller på sin installatör som skall kontakta mig. I April kom batterierna och en elektrikerfirma ringde och frågade om panelerna var monterade för han skulle koppla in dem. Fortfarande ingen kontakt och information från Solcellen. Inte nog med att de tog pengarna och inte utför något arbete de har inga förklaringar. Jag tappar ju alla soltimmar och utebliven elproduktion under den ljusaste delen av året. Jag läser om andra kunder som beställt under 2023 och fått sina paneler installerade redan. Jag förstår inte hur Solcellen.nu planerar och hur de kan fortsätta sälja och installera hos vissa kunder när de uppenbarligen inte monterar hos dem de redan sålt till för längesedan.

24. toukokuuta 2023
Saanut 1/5 tähteä

Oändliga väntetider, fel och lögner

Beställde solcellerna 2021 och leveransen/installationen utlovades ”inom kort”. November 2022 fick vi solcellerna installerade, det tog över 11 månader med otaliga samtal och mail. Men växelriktaren fungerade inte. Det skulle ordnas snabbt. Vi har ringt och ringt samt mailat men vi väntar fortfarande på en ny växelriktare, nu maj 2023.
Använd inte detta företag!!!! Och om ni ändå gör det, betala inte ett korvöre innan ni verkligen får el producerat på riktigt. De är extremt oseriösa.

12. toukokuuta 2023

Snabb installation

Snabb installation. Kunniga hantverkare. Snabb hantering av anmälningar till energiföretag. Mycket hjälpsam kundtjänst. Inga problem överhuvudtaget. Supernöjd.

7. toukokuuta 2023

Varning unvik!!!

Snabb offert och efter den blev accepterarad slutade bolaget att svara. Tog lång tid innan panelerna kom upp på taket. Batteri och växelriktare kom månaden, sen var det nästa ett halvår väntetid innan elektriker tillslut installerade. Hela tiden ursäkter och framflyttad datum. Brist på solpaneler, brist på elektriker osv. Fick ett bra pris och installationen har jag inget att klaga på men allt annat var katastrof. Anlita annat bolag

14. huhtikuuta 2023
Saanut 5/5 tähteä

Rimlig tid från order till leverans

Rimlig tid från order till leverans. Väldigt duktiga och noggranna solcellsmontörer och elektriker och framför allt en mycket bra telefonintervju innan slutfaktura med frågor om allt var klart och till belåtenhet

13. huhtikuuta 2023
Saanut 1/5 tähteä

!!VARNING FÖR OSERIÖST BOLAG!!

!!VARNING FÖR OSERIÖST BOLAG!!

Jag beställde min anläggning i början av februari 2022 (!). Då skulle det ta någon månad innan allt var klart.
Efter 3 månader hade jag inte hört ett ord, när jag kontaktar dem svarar de oftast efter ett tag, men svaret innehåller aldrig någon direkt information, bara ursäkter.
Efter ytterligare någon månad sa de att den panelen som jag beställt var försenad. Men om jag betalade mer kunde jag få det klart före nästa årsskifte.
Detta var verkligen en form av utpressning då de hintade om att om jag inte gick med på detta så var det oklart om/när de skulle leverera.
Tillslut gick jag med på det och betalade betydligt mer än original offerten. Mot löftet att allt skulle vara klart före årsskiftet (vilket var viktigt eftersom det kunde bli så att annars fick man inte det statliga stödet för att installera)
Tills slut kom leveransen av paneler (i oktober/november). Men då visade det sig att det skulle ta ett tag att få dessa monterade... Ytterligare en bra tid senare var dessa installerade (December).
Nu var det bråttom att få anläggningen inkopplad, men föga förvånande så fanns det inga elektriker. Helt plötsligt skrev dem att de höll på att utbilda elektriker och det var oklart när en installation skulle kunna ske. Årsskiftet kom och gick. Hörde inget på över en månad. Till slut blev jag förbannad och hotade med stämning, helt plötsligt fanns det då en elektriker. Denne kom och gjorde en installation nu nyligen (Mars). Men de vägrade skicka in en färdiganmälan förrän man hade betalat slutfakturan. Och man behöver en färdiganmälan för att närbolaget ska kunna besiktiga anläggningen.
Med andra ord, man måste först betala sedan se om de har gjort rätt.
Jag gjorde detta, men då skrev de att de inte fått någon betalning och att jag var tvungen att betala ytterligare över 100 000 eller däromkring. Jag fick kontakta banken för bevis på betalning. Tillslut erkände de att de tittat fel och jag hade betalt allt i god tid.

Men fortfarande över 14 månader efter installation så kan jag inte komma åt anläggningen via WiFi , eftersom de verkar gjort något fel så kan jag inte styra eller se hur mycket den genererar.

Man blir lockad att köpa av dem på grund av bra priser, men det finns en anledning till deras priser. Som man brukar säga, man får vad man betalar för. Jag ångrar att jag inte betalade mer för ett riktigt bolag.

6. huhtikuuta 2023

Solcellen ett bra val.

Anläggningen beställdes i december 2022 med möjlig leverans v 10 2023. Solcellerna och övrigt material levererades enligt plan. Elektrikerna gjorde sitt jobb samma vecka. Montaget påbörjades vecka 11 2023 och slutfördes samma vecka. Hela anläggningen besiktigades, godkändes och driftsattes av nät leverantören veckan efter.

22. maaliskuuta 2023
Saanut 1/5 tähteä

Varnar för detta mycket oseriösa…

Varnar för detta mycket oseriösa företag.
Över 2år har vi väntat och det är ännu inte slutfört med inkoppling av Anläggningen på nätet.
Cellerna sitter på taket och resten ligger i lådor i garaget i väntan på en installatör.
Man får inga svar på mail eller telefon och det fåtal gånger någon svarar så får man tomma löften och bortförklaringar.
Vå ångrar djupt att vi tog detta bolag och varnar andra för att ha med dem att göra.

24. maaliskuuta 2023

Mycket nöjd!!!

Mycket nöjd med hela resan från planering via offert, beställning och leverans.
Driftsatte allt i dag, fungerar klockrent.
Kan inte anmärka på något alls, mindre än två månader tog allt!

21. maaliskuuta 2023

Suveränt bra!

Beställde solceller under hösten 2022 och allt som Solcellen lovade har blivit gjort, nu är anläggningen igång och fungerar bra, det blev en försening på cirka 1 månad men det var beroende på att Vattenfall har brist på tekniker som ska godkänna installationen innan den får tas i bruk.
Nu ska vi beställa en uppsättning till vår andra fastighet och väljer självklart Solcellen.
Johan W

8. maaliskuuta 2023
Saanut 4/5 tähteä

Har fått solpanelerna uppsatta i den…

Har fått solpanelerna uppsatta i den tidsramen som avtalats och väntar nu bara på uppkopplingen av elektrikern. Fick ändra på vilka tak
Jag ville ha uppsatt på eftersom
det ej gick att sätta upp på ett mindre takdel av huset.

18. maaliskuuta 2023
Saanut 2/5 tähteä

Pengar på kontot = kund glömd

Beställde en anläggning av solcellen senhösten 2021 då priset var överlägset bäst. Installerades 220602 och allt var frid o fröjd.
221010 felanmälde jag att batteriet inte fungerar. 4 månader senare så är det fortfarande ur funktion. Företaget svarar varken på telefon eller mejl. Har nu kontaktat konsumentvägledaren för råd hur jag går vidare.
Slutsats: pengarna på kontot så är kunden inte värd något.

1. helmikuuta 2023
Oma-aloitteinen arvostelu

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin