Saanut 2/5 tähteä

Saanut 1/5 tähteä

Solcellen.se reklam lät väldigt bra ,men hade vi vetat allt krångel som blev hade vi valt en annan leverantör , jättedålig återkoppling från ansvarig säljare ,bollades hit och dit mellan olika person... Näytä lisää

Yritys on vastannut

Saanut 4/5 tähteä

Kontakten med er säljare Hanna har varit superbra' Leveransen av panelerna gick också kanon, Sedan kom inte montörerna som lovat man måste kunna precisera när dom kommer man har ju ett eget liv, När... Näytä lisää

Saanut 3/5 tähteä

Blev nog lite bortglömd mellan jul och nyår å en bra bit in på 2023 dock en bra kommunikation när jag väl blev ihågkommen. Ett plus är att jag tycker anläggningen fungerar mycket bra. Ett litet minus... Näytä lisää

Yritys on vastannut

1. Aurinkosähkövoimala

Yrityksen kirjoittama

Vi på Solcellen älskar solceller. Och vi tror på framtiden. Därför har vi ställt om till solceller med batteri, och vi fortsätter hela tiden utveckla oss. Nu senast består utvecklingen i att vi gärna skickar med ett batteri till solcellsanläggningarna. 9,6 kWh stort är vårt standardbatteri. Vill du ha ett ännu större batteri går det utmärkt att till en mindre kostnad köpa till ytterligare moduler. Den enkla och korta förklaringen är att vi numera ser batteriet som en självklar del av en solcellsanläggning. Det handlar om ekonomi och det handlar om miljön. Energilagring kommer vara helt avgörande om vi ska klara energiutmaningen under åren som kommer, både för plånboken och miljön. Kort sagt, ska man köpa solceller just nu, då ska man göra det med batteri. Förutsättningarna med ett grönt teknik avdrag på 48,5% är så pass bra att valet om man frågar oss är självklart.

3,4

3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Saanut 2/5 tähteä

Företaget lovar att ta hand om hela…

Företaget lovar att ta hand om hela processen. De lovar ett preliminärt datum för leverans och montering. När tiden tre månader är passerad så visar det sig att varan inte ens är beställt. Långa ledtider mellan varje ny fråga istället för att skicka alla frågor samtidigt. Det verkar som man kommer på nya frågor istället för att erfarenheten finns där med färdiga formulär att fylla i.

17. tammikuuta 2024
Saanut 5/5 tähteä

Mycket nöjd!

Jag var tveksam till Solcellen men beställde ändå efter att ha framfört denna oro till Solcellen. Dom hade bäst pris, kända produkter. Jag beställde den 19 september, blev lovad leveranstid 8-10 veckor. 2 november monterades solcellerna av Jonitak i Halmstad och 28 nov installerades elen av Elteknik i Lund. Allt bemötande från Kundtjänst till projektör till montörerna på plats har funkat jättebra. Superfint installerat och monterat. EON var också snabba så sedan den 4 dec är anläggningen igång.

4. joulukuuta 2023
Saanut 1/5 tähteä

Utdragen och sen installation.

Jag beställde i oktober 2022. Just nu har vi kort leveranstid, 6-8veckor, sa de i reklamen. Jag gick på det och beställde. Installationen blev klar först i november 2023, då kan det inte bli mer än 1 stjärna även om personal och entrepenörer varit bra. Problemet är nog att de är alldeles för få, särskilt på planeringsavdelningen som verkar helt kaotisk. Sungrow verkar ha duktiga hårdvaruingenjörer, grejorna fungerar väl men med lite minus för mjukvaran som är buggig.

19. joulukuuta 2023
Saanut 1/5 tähteä

Ger missvisande kalkyler till…

Ger missvisande glädjekalkyler till kunden utan att ha gjort en grundlig analys av situationen. Där saknar man kompetens som egentligen är det viktigaste, förutsättningar för att få god effekt. De vill bara sälja, sen bortförklaringar, lägger ansvar på kunden till och med. Man kan tycka detta bör ingå när man betalar så mycket. Tar inget ansvar.
Elektrikern monterade växelriktaren fel och som lekman fick säga åt dem åtgärda detta, bara det.

Frågade efter referenser, nej vi jobbar inte så, inte konstigt.

Nej tyvärr ångrar att jag valde Solcellen. Gör inte samma misstag som jag.

18. lokakuuta 2023
Saanut 1/5 tähteä

Jag är nu trött på detta företaget som…

Jag är nu trött på detta företaget som ej kan göra färdigt ett arbete. jag beställde anläggningen2022 i feburari fik den instalerad 20december2022 anmälde att
batterierna inte laddas i jan.2023.montören kom efter många påstötningar 28aug 2023 och mätte batterierna som var ok. skulle beställa electron panel har ej hört något sedan des nu är det 2okt.

2. lokakuuta 2022
Saanut 1/5 tähteä

Det finns en hel uppsjö att välja bland

9 månader sena
Om du känner att du mår alldeles för bra och är omgiven av människor som alltid fullföljer sina åtaganden och ger klara besked, är duktiga på att hålla deadlines och överenskommelser och vill ha lite omväxling i ditt liv, du kanske känner att du saknar att känna frustration, se hit. Eller så kanske du tilltalas av idén att ligga ute med 100 000 i 5 månader helt utan några som helst besked på när de kommer och gör klart?
De är iallafall ganska trevliga på telefon och har duktiga montörer när det väl kommer till kritan.

29. syyskuuta 2023
Saanut 5/5 tähteä

Bra upplevelse vid min solcellsinstallation

Bra upplevelse vid min solcellsinstallation.
De var prismässigt lägst när jag jämförde med andra offerter.
Bra och lyhörd säljare hjälpte mig välja rätt paketlösning.
Bra organisation där de delat in de olika stegen av projektet på olika personer/enheter i företaget. så man följer deras process till avslut.
Transportfirman skadade en panel för mig men Solcellen tog in felanmälan och såg till att ny skickades.
Bra underleverantörer som stod för installation av panel. Samt elektriker som installerade.

27. syyskuuta 2023

Omöjliga att få tag på.

Omöjliga att få tag på.
Beställde anläggningen i januari. Var lovad att den skulle vara installerad senast i juni. Panelerna var klar på taket 23/5-23. Sen skulle elektrikern komma någon vecka senare. Hittills var allt som utlovat.

Elektrikern skulle komma om några veckor och installera resen. 28/7-23 var grejerna ihop kopplad, allt utom appen som styr anläggningen fungerade (elektrikern gjorde inte färdigt utan gick på semester istället), han hänvisade till supporten att hjälpa mig istället. Då han själva inte kunde installera grejerna.

Går aldrig att få tag på någon som vet, kan eller har något ansvar via telefon eller mail. De bara bollar runt dig och lovar att återkomma (om de behagar svara). Efter dagar av att försöka att kontakta dem skickade den en en pdf på hur vi själva ska installera deras "nyckelfärdiga lösning" via deras support (gick inte att prata med supporten själv). Till slut gick de med på att skicka elektrikern för att installera färdigt grejerna. Då vi försökt flera ggr utan att lyckas installera grejerna själva.

28/8-23 var de färdiga. Jag väntar fortfarande på all dokumentation.

Bestridit slutfakturan. Då den inte levererat vad de utlovat i offerten.

// Tommy

30. elokuuta 2023
Oma-aloitteinen arvostelu

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin