ProLinker Arvostelua

TrustScore 2/5 tähteä

Saanut 1/5 tähteä

Ik heb me ooit ingeschreven, nooit wat mee gedaan of aan gehad. Ze reageren niet op mijn verzoek om mijn gegevens van de site te halen. Als je belt kun je alleen een bericht achter laten en je wordt n... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Kansloos platform. Inloggen lijkt onmogelijk momenteel, wachtwoord recovery hangt in een loop. Veelal opdrachten voor 25 euro per uur, daar werkt niemand voor tegenwoordig. Geen idee waarom ze altijd... Näytä lisää

Saanut 3/5 tähteä

Eigenlijk te duur voor de dienstverlening. Maar vooral: heel veel opdrachten blijken niet opgevolgd te worden. Staan er eindeloos, opdrachtgevers reageren niet (respectloos; "bedankt we kiezen iemand... Näytä lisää

Saanut 4/5 tähteä

Via Freelancer.nl nu ProLinker in contact gekomen met een aantal leuke potentiële klanten waar mooie samenwerkingen uit zijn gekomen. Het enige nadeel is dat sommige opdrachtgevers niet reageren... Näytä lisää

Yrityksen kirjoittama

The marketplace for skilled professionals. Hire a trusted pro within 48 hours.

Välttävä

2 tähteä
1 tähti

Ei viimeaikaisia arvostelupyyntöjä

On vastannut 54 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaaminen kestää yleensä yli kuukauden

Kaikki arvostelut

105 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Saanut 5/5 tähteä

ProLinker is een zeer goede website…

ProLinker is een zeer goede website om als zzp-er makkelijk in contact te komen met serieuze opdrachtgevers voor interessante klussen. Deze opdrachten resulteren ook in een mooie mogelijkheid om er vaste klanten aan over te houden.

De opzet van ProLinker is erg goed, aangezien de drempel voor opdrachtgever laag is, waardoor er (bijna) dagelijks nieuwe opdrachten binnen komen en je kunt overleggen met de potentiële opdrachtgever. In gehele proces tot betaling wordt je door ProLinker goed ondersteund.

Saanut 1/5 tähteä

Foute boel met ongevraagde mail van dit…

Foute boel met ongevraagde mail van dit adres. Kwamen eerst 'binnen' als 'Hoofdkraan'. Was al verdacht dus durf niet te 'uncriben' De merkwaardige aanbieding die ik niet heb gebruikt, vandaag komen ze met de meedeling dat Hoofdkraan is overgenomen door ProLinker.
Intussen heeft truspilot laten weten dat Hoofdkraan en Prolinker info hebben opgevraagd. Daarvoor moet ik een ref nr geven, die ik niet heb of niet vindt, en een tel nr. Dan schijnt deze melding offline gehaald te kunnen worden. Intussen is het verzoek van Prolinker aan Trustpilot om mijn review offline te halen afgewezen.
Ik ben geen klant van Prolinker, en wil niet door ze benaderd worden. Ze hebben blijkbaar wel mijn mailadres.

Intussen onderstaande reactie in het engels. Er is geen reactie op het feit dat ik uberhaupt onrechtmatig benaderd ben.
Prolinker: hou op met dit soort benaderingen en reacties op mijn ongenoegen en zorg dat mijn gegevens nergens meer te vinden zijn

Vastaus yritykseltä ProLinker

Hi Mw, we have fixed the unsubscribe functionality, it didn't work for a few weeks without us being aware of that. Have you tried again? If its still not working please reach out to support: support@prolinker.com

Saanut 1/5 tähteä

no respect for user consent and user privacy

I began receiving unsolicited emails after being registered in the company’s system without my consent. The volume of messages is excessive, with multiple emails sent every hour. This experience raises serious concerns about the company’s respect for user consent and data privacy, and as a result, the company does not appear trustworthy.

Vastaus yritykseltä ProLinker

Hi Huseyin, we have fixed the unsubscribe functionality, it didn't work for a few weeks without us being aware of that. Have you tried again? If its still not working please reach out to support: support@prolinker.com

Saanut 1/5 tähteä

non stopping spam from this company

This website does not stop sending spam. Do not engage with this company.

Have reported them twice to the Netherlands competition regulator (ACM). I am still receiving unsolicited e-mails even after I unsubscribed twice over.

Edit:
On May 18 2026 another e-mail from Prolinker written in Dutch:
"We hebben je helaas al een tijdje niet meer gezien. Onlangs zijn er verschillende opdrachten geplaatst, heb je die al bekeken?"

They do not understand my unsubscribe wish. It seems they keep sending e-mails knowingly. This can't be a technical glitch anymore.

29. joulukuuta 2025

Vastaus yritykseltä ProLinker

Hi Frank, we have fixed the unsubscribe functionality, it didn't work for a few weeks without us being aware of that. Have you tried again? If its still not working please reach out to support: support@prolinker.com

Heel veel spam

Heel veel spam van dit bedrijf terwijl ik ze niet eens kende, laat staan me heb ingeschreven voor een mailinglijst.

edit: De grapjassen hebben nu ook nog een informatieverzoek gedaan in de hoop dat m'n review offline gaat... Ik zou geen zaken doen met een bedrijf dat op deze manier werkt.

Edit 2: Nu ook nog eens deze gekregen "prolinker.com heeft je review gerapporteerd, omdat deze schadelijke of illegale inhoud bevat."

Het lijkt me niet dat melden van enorme hoeveelheden spam schadelijk of illegaal is, dus ik hoop dat Trustpilot de review laat staan.

Update vr 8 mei 2026: na al hun pogingen deze review weg te krijgen krijg ik toch weer spam van ze

29. joulukuuta 2025

Vastaus yritykseltä ProLinker

Hi Joas, we have fixed the unsubscribe functionality, it didn't work for a few weeks without us being aware of that. Have you tried again? If its still not working please reach out to support: support@prolinker.com

Saanut 1/5 tähteä

Dreigmails en de Trustpilot regels hierover.

Ik heb ook deze dreigmail ontvangen om mijn review te verwijderen onder dwang van Juridische stappen en het verhalen van de kosten. Ook met een iets vriendelijker mail de dag daarvoor.

Dit is inderdaad tegen de regels van Trustpilot, en ook wettelijk gezien zeer bedenkelijk. Niemand hoeft hiervan dus onder de indruk te zijn of zich geïntimideerd te voelen. Ik denk trouwens dat dit hier niet het geval is aan de reviews te zien.

Hieronder volgt wat uitleg over wat bekend is over de rechtsgeldigheid van deze acties in combinatie met de regels van Trustpilot. Misschien ook nuttig voor de CEO van Prolinker, zodat hij nog even herinnerd wordt aan deze regels. Het enige wat hij trouwens met deze acties heeft bereikt, is dat dit frauduleuze gedrag nog meer aandacht heeft gekregen en het aantal negatieve reviews zijn toegenomen.

Dus laten we hopen dat dit eindelijk doordringt en deze dreig mails en de reacties onder reviews met: 'Je pleegt hiermee een strafbaar feit' of 'Ik vraag je deze aan te passen' hierdoor zullen stoppen.

Het is dus tegen de regels en in sommige gevallen zelfs strafbaar — het hangt af van hoe en waarmee er wordt gedreigd.

Ik leg het praktisch uit, zoals het in Nederland wordt gezien.
1.) Tegen de regels (Trustpilot)
Trustpilot is hier duidelijk over:
Bedrijven mogen geen druk uitoefenen op reviewers om een review te verwijderen of aan te passen.
Dreigen met juridische stappen uitsluitend om een negatieve review weg te krijgen, is verboden.

Dit geldt óók als het dreigement via e-mail of telefoon wordt gedaan. Het is trouwens vreemd dat de CEO van Prolinker een link kan leggen tussen de Reviewer en het e-mail adres. Dit is via Trustpilot niet mogelijk en strikt verboden. Zie uitleg waarom dit ook wettelijk niet is toegestaan helemaal onderaan.

Doet een bedrijf dit toch (druk uitoefenen), dan kan Trustpilot het bedrijf waarschuwen of sanctioneren:
- het bedrijfsaccount beperken;
- de review laten staan en het gedrag vastleggen.
Dit is géén mening, maar vaste Trustpilot-praktijk.

2.) Civielrechtelijk (onrechtmatige daad)
Volgens het Nederlandse recht kan dit vallen onder onrechtmatige druk:

De huidige reviews hier die door Prolinker als schadelijk zijn gerapporteerd, zijn door Trustpilot inmiddels al als onterecht aangemeld verklaard en weer geplaatst en voldoen dus aan onderstaande regels.

Als een review feitelijk, eerlijk en onderbouwd is, en het bedrijf zonder inhoudelijke weerlegging alleen dreigt met “advocaat”, “rechtszaak” of “kosten”.
Dan kan dat worden gezien als:
- intimidatie
- misbruik van recht
Dat kan leiden tot aansprakelijkheid voor het bedrijf als de reviewer schade lijdt (stress, kosten, reputatie).

3.) Strafbaar? Soms wél
In zwaardere gevallen kan het zelfs strafbaar zijn:
Mogelijke strafbare feiten:
- Bedreiging (art. 285 Sr)
→ als er expliciet wordt gedreigd met ernstige gevolgen zonder redelijke grond. zie Review van Jan (6 reviews terug) voor een voorbeeld hiervan (ernstige dreiging door CEO Prolinker).

- Dwang (art. 284 Sr)
→ iemand onder druk zetten om iets te doen (review verwijderen) door dreiging.

- In de praktijk:
→ Een algemeen juridisch voorbehoud is meestal niet strafbaar. Aanhoudend, agressief of misleidend dreigen wél.

4.) Voor wat betreft het (e-mail) matchen van een review aan een eigen klantenbestand (niet direct mogelijk via Trustpilot) het volgende:

Dat is verwerking van persoonsgegevens onder de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Samenvatting in één zin:
Een bedrijf mag een Trustpilot-review in de regel niet koppelen aan een eigen klantenbestand, tenzij er een zeer duidelijke wettelijke grondslag of expliciete toestemming is — en die ontbreekt vrijwel altijd. Ook Trustpilot verbiedt dit uitdrukkelijk.

Trustpilot is hier expliciet over:
- Reviews zijn van de reviewer
- Bedrijven mogen geen misbruik maken van persoonsgegevens
- Contact buiten Trustpilot om, op basis van review-informatie, kan leiden tot maatregelen tegen het bedrijf

11. joulukuuta 2025

Handig platform voor freelancers

Zeer handig platform om freelance opdrachten op te vinden. Ze hebben veel opdrachtgevers binnen allerlei vakgebieden. Ik heb er al met succes meerdere opdrachten vandaan gehaald, vaak met een langere samenwerking als gevolg.

20. marraskuuta 2025

Duur en onprofessioneel

Duur lidmaatschap. Heeft na lange tijd geen enkele opdracht opgeleverd. Communicatie van Prolinker ontvangen dat ze juridische stappen zetten bij negatieve reviews. Het zijn duidelijk oplichters.

14. joulukuuta 2025

Fijn Freelance platform

Platform waar je veel freelance opdrachten kan vinden, reageren is makkelijk en je kan je eigen profiel aanmaken. Ook kan je een eigen netwerk aanmaken.

15. joulukuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

E-mails met verzoek tot aanpassing en juridische dreiging

Na het plaatsen van mijn review ben ik meerdere keren via e-mail benaderd door een vertegenwoordiger van ProLinker met het verzoek om mijn review te verwijderen of aan te passen. Daarbij werd compensatie aangeboden in ruil voor een gewijzigde review en werd gedreigd met juridische stappen als ik dat niet zou doen.

Deze benaderingen vonden plaats ná de faillietverklaring van ProLinker B.V., terwijl de communicatie nog steeds vanuit ProLinker-kanalen werd verstuurd. Dat vind ik zorgelijk en onprofessioneel.

Mijn oorspronkelijke ervaring verandert hierdoor niet: ik heb tijdens mijn periode als gebruiker geen waardevolle opdrachten ontvangen en vond de prijs–kwaliteitverhouding onvoldoende. Ik deel dit zodat anderen een volledig beeld krijgen van mijn ervaring én van de manier waarop er op negatieve feedback wordt gereageerd.

9. joulukuuta 2025

Hi Marieke,

ProLinker is niet failliet.

Wij bieden soms 3 maanden gratis premium account aan bij mensen die ontevreden zijn en een slechte ervaring hebben gehad en niet als ruilmiddel om een review te verwijderen.

Wij accepteren echter uiteraard geen leden op ons platform die ons publiekelijk schade toebrengen in de vorm van strafbare feiten zoals laster / smaad en vereisen dat dit soort reviews worden verwijdert alvorens er weer gebruik gemaakt kan worden van het platform.

Saanut 1/5 tähteä

Dreigende mails om slechte review

Prolinker houdt er een zeer agressieve methode op na om reviews aan te laten passen of te verwijderen.

Eerst binnen 4 uur 2 emails waarin 3 maanden gratis abonnement wordt aangeboden voor het aanpassen of verwijderen van mijn review (wat ingaat tegen de regelementen van Trustpilot). Vervolgens nog geen 24 uur later een e-mail met daarin de dreiging tot juridische stappen als de review niet wordt aangepast of verwijdert (wat uiteraard ook ingaat tegen de regelementen van Trustpilot).

Onderstaande mail ontving ik van Prolinker
-----
Wij zien jouw negatieve review graag per direct verwijderd aangezien het schadelijk is en vol zit met laster / smaad.

Wat is de reden dat je deze reviews plaatst? Ik begrijp de achterliggende gedachte er niet van. Het lijkt op doelloos schade toebrengen aan een bedrijf.

Als de review niet verwijderd wordt, zullen we hier consequenties aan moeten verbinden.

Ten eerste is laster / smaad strafbaar gesteld en zullen we aangifte doen en juridische stappen nemen om een schade vergoeding bij jou te claimen, ten tweede behouden we ons het recht voor accounts te verwijderen en alle juridische kosten in rekening te brengen volgens de algemene voorwaarden waar je akkoord mee bent gegaan.
-----

11. joulukuuta 2025

Hi RB,

Horrendous experience with founder

I had a truly horrendous recruitment experience with the founder.

After speaking with him on a video call and listening to his false promises of 'getting back to me next week.' He proceeded to ignore all of my follow up emails and leave me in a state of limbo.

Don't recommend at all as this is extremely rude and unprofessional.

9. joulukuuta 2025

Hi Adam,

We don't recognize you or this experience and can not reach you. We would like to clarify what happened so we can find a solution together. Could you send us an email at: support@prolinker.com ?

Best,

Saanut 5/5 tähteä

Ik ben erg blij met Prolinker

Ik ben erg blij met Prolinker. Dankzij Prolinker heb ik een aantal vaste opdrachtgevers waar ik ondertussen al een jaar voor werk.

Bij Prolinker kun je kiezen tussen verschillende abonnementen, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel je uitgeeft, waarbij je zelfs kunt kiezen voor een standby abonnement als je even niet gebruik maakt van Prolinker.

Daarnaast kun je bij Prolinker makkelijk op zoek naar nieuwe opdrachten, handig ingedeeld in verschillende categorieën, er komen dagelijks nieuwe opdrachten bij.

25. marraskuuta 2025

Super Sanne!

Saanut 1/5 tähteä

ProLinker is op 19 november 2025…

ProLinker is op 19 november 2025 failliet verklaard!!

25. marraskuuta 2025

Hi Klaas,

ProLinker BV is failliet verklaard maar deze BV wordt niet door ons gebruikt.

Oplichtersnetwerk!

Net zoals velen hier heb ook ik een valse factuur ontvangen. Al in april 2025 mijn betaalde account opgezegd (bewijs per e-mail hiervan ontvangen) en omgezet naar een gratis account. Nu in november 2025 ineens een e-mail gehad met een behaalverzoek voor € 70 abonnementskosten, te betalen binnen 14 dagen. Absolute oplichting! Niet op reageren als je zoiets krijgt ´. Ik zie ook alleen maar nepopdrachten die geen inhoudelijke klussen bevatten maar bedoeld zijn om je te lokken een betaald abonnement te nemen zodat je de volledige tekst kunt lezen.

15. marraskuuta 2025

Vastaus yritykseltä ProLinker

Beste Myriam, vervelend dat je een verkeerde factuur hebt ontvangen. Dat is niet de bedoeling. Wij hebben wat technische problemen gehad waardoor er hier en daar iets mis ging met de verlenging van accounts. Gelukkig is dit nu opgelost. Wij hopen jouw vertrouwen nog terug te kunnen winnen. Wij tonen altijd de volledige tekst en opdrachten zijn allemaal van echte opdrachtgevers. Ook delen wij zelfs de contactgegevens wanneer een opdrachtgever niet reageert. Er staan veel opdrachten op het platform, veel meer dan er freelancers reageren op dit moment dus je zou er zeker werk uit moeten kunnen halen. Wij helpen je graag bij het optimaliseren van jouw profiel zodat opdrachtgevers eerder reageren. Mocht je nog vragen hebben staan wij voor je klaar op support@prolinker.com. Groet, ProLinker

Negatieve reviews

Prolinker blijft proberen geld van de rekening af te schrijven voor diensten die niet meer afgenomen worden. De negatieve reviews zeggen genoeg.

14. marraskuuta 2025
Saanut 3/5 tähteä

Prolinker is voor de zzp-er een goede…

Prolinker is voor de zzp-er een goede uitkomst. Zelf heb ik 95% van mijn opdrachten te danken aan prolinker.

Toch maar 3 sterren:
- Kosten zijn vrij hoog en krijg je weinig extra voor.
- Concurrentie is enorm, dubbeltje op de eerste rang vibes
- Support kan persoonlijk beter
- Website ligt er recent soms dagen uit, maar geen compensatie in maandelijkse kosten.

1. marraskuuta 2025
Saanut 2/5 tähteä

Klantenservice is onbereikbaar

Klantenservice is onbereikbaar. Er staat een telefoonnummer en er wordt niet opgenomen of gereageerd op voicemailberichten. Bij veel opdrachten staat Prolinker als opdrachtgever maar geen reactie wanneer er op de opdracht wordt gereageerd. Is weinig respectvol naar degene die de tijd neemt en moeite doet om te reageren. Ook jammer dat contactgegevens zonder vooraf kennisname worden gedeeld met freelancers.

Wat wel positief is dat er genoeg opdrachten opstaan en platform openstaat voor feedback om verbeteringen aan te brengen. Ook fijn dat freelancers contactgegevens krijgen want sommige opdrachtgevers reageren helemaal niet. Wanneer er wordt gebeld zijn ze soms wel positief en ontstaat er een samenwerking.

7. marraskuuta 2025
Oma-aloitteinen arvostelu

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin