Katso, mitä arvostelun kirjoittajat sanovat
Sehr enttäuschende Erfahrung. Nach einem Kontowechsel wurde mein SEPA-Mandat offenbar nicht korrekt übernommen, Mahnungen haben mich nie erreicht. Erst durch die Polizei wurde ich nach Monaten au... Näytä lisää
Nigdy jeszcze nie byłem tak olany przez firmę ubezpieczeniową - a przecież różne bywają firmy ubezpieczeniowe. Moja sytuacja: likwidacja szkody komunikacyjnej z oc sprawcy. Brak kontaktu, unikanie od... Näytä lisää
Die schlechteste Versicherung Österreichs. Ein Stern ist noch zuviel. Leider gelang es mir nicht diesen einen Stern zu löschen. Auf meine Anfrage an Uniqa direkt, nur eine Antwort vom Kundenservice,... Näytä lisää
Yrityksen tiedot
Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto
Rufen Sie an: ✆ Tel: 050 677 670 ✔ Innovative Produkte von der vertrauenswürdigsten Versicherung in Österreich ★ Über 2,6 Millionen zufriedene Kunden.
Yhteystiedot
Untere Donaustraße 21, 1020, Wien, Itävalta
- uniqa.at
Jak dla mnie porażka .Właśnie zmieniłam…
Jak dla mnie porażka .Właśnie zmieniłam ubezpieczenie mieszkania z Uniqa na Wartę . Znaleziona szkoda w rurach podłogowych ,gdzie trzeba wymienić płytki w całej łazience ,bo takich już nie produkują +fachowiec ....wycenione przez UniQA 200 zł.
Żenada ,nie polecam .Jest więcej rzetelnych firm typu Warta ,ewentualnie PZU .
Zgłosiłam wypowiedzenie w momemence wyceny . Dodam jeszcze, że jak nie było szkody przez lata ,to bylo super, z propozycją dzwonili co rok .
Nigdy jeszcze nie byłem tak olany przez…
Moja sytuacja: likwidacja szkody komunikacyjnej z oc sprawcy. Brak kontaktu, unikanie odpowiedzialności, potwierdzanie nieprawdy (mam dowody) - Unikaj UNIQA!
Sehr enttäuschende Erfahrung.
Sehr enttäuschende Erfahrung.
Nach einem Kontowechsel wurde mein SEPA-Mandat offenbar nicht korrekt übernommen, Mahnungen haben mich nie erreicht. Erst durch die Polizei wurde ich nach Monaten auf das Problem aufmerksam gemacht.
Trotz sofortiger Zahlung und Überweisungsbestätigung wurde mir weiterhin gesagt, dass kein Zahlungseingang vorliegt. Die Kommunikation war unklar und widersprüchlich.
Fazit: Als Kunde fühlt man sich im Stich gelassen. Ich werde künftig keine Versicherungen mehr bei Uniqa abschließen.
Die schlechteste Versicherung Österreichs
Die schlechteste Versicherung Österreichs.
Ein Stern ist noch zuviel. Leider gelang es mir nicht diesen einen Stern zu löschen. Auf meine Anfrage an Uniqa direkt, nur eine Antwort vom Kundenservice, dass sich dieser um mein Anliegen kümmert. Seither Funkstille. Auch meine Schreiben an den RA Dr. Georg Braunegg, folgte keine Beantwortung meiner Fragen.
Des Bundesministerium für Arbeit und Soziales hat auf meine Beschwerde sofort reagiert und mir mitgeteilt, dass die Aussage Ihres RA Dr. Braunegg falsch ist. Man kann sich nicht einmal auf Ihren Rechtsanwalt verlassen. Eine Schande!!!
Inlompetenz
Anfrage nach unverschuldeten Unfall zu Sachverständigen der eigenen Versicherung zwecks Begutachtung. Das war/ist nicht möglich! Absolut unverständlich und inkompetent. Unlogische und ausweichende Antworten. Uniqua will sich um nichts kümmern.
1 gwiazdka to za dużo
1 gwiazdka to za dużo! Najgorsza firma ubezpieczeniowa na świecie, nie znam osoby, która może 9 nich coś dobrego powiedzieć. Notorycznie łamią prawo i manipulują faktami. Oferta ubezpieczenia ponizej godności!
ktoś tu chyba sporo przesadził z…
ktoś tu chyba sporo przesadził z ubezpieczeniem auta xd szybko zmieniłem firmę i za tysiąc złotych mam ubezpieczone auto. 9200 to spora przesada 😂
Hände weg
Hände weg, ein Stern ist noch immer zuviel!!
Dringende Anliegen werden wochenlang kommentarlos nicht bearbeitet. Ruft man bei der "Service"line an, wird man entweder mit Falschinformationen abgewimmelt, od vertröstet. Anstatt viel Geld an Werbung zu verplempern, sollte dringend in die Qualität & Kompetenz der Mitarbeiter investiert werden!
Kündigung weil man einen Unfall hatte
Man schließt eine KFZ-Unfallversicherung ab und wird dann gekündigt, wenn man tatsächlich einen Unfall hat - bodenlose Frechheit!!
Najgorsza firma ubezpieczeniowa jaka…
Najgorsza firma ubezpieczeniowa jaka miałem okazję mieć polisę . po podpisaniu polisy i zapłaceniu cały czas pryska . Proszę nie sugerować sie ze maja niskie ceny polisy bo potem tak samoi niska jest ich pomoc . zostana państwo sami sobie z problemem .
Tylko patrzą żeby wyciągnąć pieniądze…
Tylko patrzą żeby wyciągnąć pieniądze zaniżają odszkodowania ogólnie nie polecam.. katastrofa i jeszcze nie można telefonicznie załatwić sprawy..
Ubezpieczenie ktore nic nie pokrywa
Ubezpieczenie ktore nic nie pokrywa. wg OWU uniqa jest dramatyczna, rak nieinwazyjny nie pokrywa, nowootwory tez nie, nie polecam, omijac. Nie placimy za powietrze!.
Es sollte Minussterne geben für diese…
Es sollte Minussterne geben für diese dreckigen Gauner.
Da wechselt man Bankkonto, gib die Daten an die Versicherung weiter. Diese Versicherung ist dann zu blöd um die monatliche Raten abbuchen zu lassen und schicken dann nur Zahlungsanweisungen in unterschiedlichen Zeiträumen mit unterschiedlichen Beträgen. Alles nachgezahlt und die Versicherung hat mir bestätigt dass nichts mehr offen ist. Habe dann die Versicherung gewechselt. Jetzt kommen noch immer Zahlungsanweisungen. Diese Verbrecher gehören hinter Gitter
Jesna gwizdka to za duzo
Jesna gwizdka to za dużo. Kombinatorzybi złodzieje. Miesiąc przed końcem wysłałam maila, ze rezygnuje z ich ubezpieczenia. Po miesiącu dostalam kwitek do zapłaty. Ponownie poinformowałam, ze nie chce ich ubezpieczenia, to kazali złożyć rezygnację na formularzu dodatkowym. Po 2 miesiącach monit, ze mam do zapłaty za cześć ubezpieczenia. Oszaleli chyba.
Tragedia
Tragedia, spóźniłem się z opłaceniem OC i już miałem dodatkowe koszty komornicze,robienie z igły widły.Mam ubezpieczone pojazdy w innych firmach i nie ma takiego problemu.Nigdy więcej nie dam się namówić na jakiekolwiek ubezpieczenie w firmie Uniqa.Jedna gwiazdka to i tak za duzo
Ubezpieczyciel godny zaufania.
Ubezpieczyciel godny zaufania.
Pod koniec lutego br. wyjechałam turystycznie zagranicę, niestety w drugiej dobie pobytu nagle się mocno rozchorowałam, z uwagi na zły stan trafiłam do lekarza do pierwszej kliniki pod hotelem, gdzie otrzymałam pomoc lekarską oraz leki. Tego samego dnia wieczorem skontaktowałam się z ubezpieczycielem, informując o zdarzeniu. Spotkałam się z profesjonalną obsługą, wszystko zostało w sposób klarowny wyjaśnione na infolinii, po rozmowie otrzymałam od razu e-mail z potwierdzeniem wszczęcia procesu likwidacji szkody i formularz do wypełnienia. . Wypełniłam dokumentację załączając niezbędne skany zaświadczeń i rachunków. Proces wydawania decyzji trwał prawie miesiąc, ale dziś otrzymałam pozytywną decyzję i przyznanie odszkodowania w pełnej kwocie za poniesione koszty leczenia. Jestem bardzo podbudowana obrotem sprawy . Bardzo polecam tego ubezpieczyciela, dodam, że była to moja pierwsza sytuacja w dochodzeniu jakiegokolwiek odszkodowania - i mam nadzieję, że ostatnia.
Beratungsmängel bei Vertretern
Sehr schwache, mangelhafte und inkompetente Beraterleistungen der bisherigen Versicherungsvertreter. Bei einem internen Vertreterwechsel wird auf eine Information an den Kunden einfach verzichtet. Zugesagte Erledigungen erfolgen nicht - oder deutlich verspätet.
Wycena z autocasco
Auto zostało spalone(policja bada przyczyny)nie w moim miejscu zamieszkania i województwie. Szkoda z autocasco. Rzeczoznawca miał się odezwać do 3 dni roboczych. Po 5 dniach łaskawie się odezwał i chce oglądać auto w moim miejscu zamieszkania, chociaż w przyjęciu zgłoszenia szkody dokładnie jest napisane gdzie to się stało. Oni myślą że miałem przyjechać wrakiem samochodu na oględziny...Przekazał sprawę do okręgu miejsca postoju auta, pewnie sobie poczekam następne 5 dni... Żenada.. Ostatni raz ubezpieczam się w tej firmie...
Biorą a nie dają
Nie polecam ubezpieczyciela. Biorą pieniądze, a jak przychodzi co do czego i człowiek ma wypadek to nie wypłacają nic bo wypadek uznają za 'nie wypadek'.
Jednocześnie czuć, że osoby tam pracujące są nastawione przeciwko człowiekowi i robią wszystko aby odmówić. Są jednocześnie niemili.
Niepoważni ludzie
Podludzie z uniqi myślą tylko jak wyciągnąć od Ciebie największą ilość pieniędzy przy możliwie najgorszej ofercie na rynku, podczas rozmowy z konsultantem która odbyła się 3h po zakupie samochodu jasno powiedziałem że nie chce korzystać z ich usług i mam swojego ubezpieczyciela, za miesiąc przychodzi mi nakaz płatniczy 1900zł za ubezpieczenie którego nie chciałem, nie polecam a nawet stanowczo odradzam ta ubezpieczalnie
Trustpilot-kokemus
Lue lisää muunlaisista arvosteluista.