Banner for Fortum Suomi

Fortum Suomi Arvostelua

314
TrustScore 3/5 tähteä

3,0

Katso, mitä arvostelun kirjoittajat sanovat

Saanut 5/5 tähteä

Markkinoinnissa kehitetty uudenlaisia tuotteita. Hinnan lukituspalvelu hyvä. Sähkösopimusehdot selkeät. Myyjä tiesi perusteellisesti tuotteesta. Myyjä kuunteli asiakasta. Fortum voisi kehittää ”Suomi-... Näytä lisää

Saanut 2/5 tähteä

Tunnen tulleeni huijatuksi tekemällä asuntomessuilla esisopimuksen, minulle ei edustaja kertonut esim. Sopimuksella ei ole perumisoikeutta. Sopimus ja tilausvahvistukset lähetettiin minulle s.postilla... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Asiakaspalvelija soitti ja antoi tarjouksen määräaikaisena seuraavalle kahdelle vuodelle. Päätös olisi pitänyt tehdä ”heti” ja hetki oli silloin huono, joten sovimme että hän soittaa seuraavana päivän... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Erittäin hyvä ja vakaa sähköyhtiö. Hyvä palvelu ja ymmärrys asiakasta kohtaan. Minulla monen vuoden kokemus yhtiöstä ja olen ollut tyytyväinen Maksupalvelu hyvin joustava.

Yrityksen tiedot

1. Energiantoimittaja
  2. Sähkölaitos
  3. Energian tuotantolaitteet ja -ratkaisut
  4. Kaasuyhtiö
  5. Ympäristöystävällisen energian toimittaja
  6. Aurinkoenergiayhtiö

Yrityksen kirjoittama

Fortum on Suomen johtava energiayhtiö. Suomessa liike­toi­min­tamme keskittyy puhtaaseen sähkön­tuo­tantoon, kauko­lämpöön ja -jäähdy­tykseen, sähkön­myyntiin ja tulevai­suuden älykkäisiin ratkai­suihin.

Yhteystiedot

3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei viimeaikaisia arvostelupyyntöjä

Ei ole vastannut huonoihin arvosteluihin

Kaikki arvostelut

(314)

85 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Yritys Aktiivi täysi huijaus

Yritys Aktiivi täysi huijaus. Sähkön hinta on laskenut kaikkialla mutta tässä sopimuksessa olet pulassa. 6kk irtisanomisaika sen jo paljastaa.Sähkön hinta melkein 30sentti kun pörssisähkö alle 5 senttiä. Älkää tätä sopimusta ikinä ottako.

12. helmikuuta 2023

Hintojen kasvatusta ilman ilmoitusta

Otin Fortumilta sähkösopimuksen asunnolleni, hinnan suhteen ei ollut valittamista käytiin siinä 15snt/kWh hinnassa ja ilmoitettiin erikseen, että hinta nousee 30snt/kWh. Hinnan nousu ei itseäni harmittanut, sillä laskeskelin että varat riittävät hintojen tuplaantumiseen. Valitettavasti Fortumilta kilahti melkein 200€ sähkölasku, ihmettelin hinnan kasvua joten katsoin Oma Fortumista mistä on kyse. Olivat ilman varoitusta nostaneet sähkönhinnan melkein 50snt/kWh, täysin epärealistinen hinta sähkölle. Nyt joutuu miettimään miten saadaan ruokaa pöytään...

25. tammikuuta 2023

Yrityksille myytävä aktiivisopimus

Yrityksille myytävä aktiivisopimua myytiin täysin virheellisiä ja valheellisia tietoja käyttäen. Isot yritykset muka turvaisi sopimukset 30 sentin tasolle. Höpö höpö... Fortum lupaa, että heidän turvaamiskeinot saa nyt PK yritykset. Heidän tulisi todistaa tällaisen hintatason realisoituneen heille. Ei ole näin käynyt!! Uhka oli, mutta pörssisähkö ei ole sinne asettunut. Valhetta!!!!!!

14. tammikuuta 2023
Saanut 1/5 tähteä

Sama kokemus kuin aikaisemmilla…

Sama kokemus kuin aikaisemmilla vastaajilla. Kiero puhelinmyyjä puhui ympäri, nyt maksetaan ties miten paljon enemmän kuin jos olisi jääty pörssisähkölle. Tietysti oma vika, kun jäi lukematta se sopimus tarpeeksi tarkkaan, ja jäi huomioimatta 6 kk irtisanomisaika. Siperia opettaa. Onneksi huomattiin viime vuoden lopussa tehdä irtisanominen.

12. tammikuuta 2023
Saanut 1/5 tähteä

Ei kiitos, tämä kertakokemus riitti.

Olen aina vältellyt puhelinmyyntiä.
Fortumin myyjä sai lupauksillaan minut vaihtamaan sopimukseni heille.
Luvattua sopimusta ei tullut s-postiin. Kirjallinen sopimus tuli 13 vrk kuluttua.
Sopimusehdot erit kuin puhelimessa luvattu.
Asiakaspalvelu ei kyennyt korjaamaan tilannetta.
Kun sanoin, että puhelinmyyjän mukaan puhelut nauhoitetaan, asiakaspalvelija pyörtäen siirtyi toiseen asiaan.
Etuohjelma ei lähde toimimaan, toimiiko yrityksessä mikään?
Siirryn takaisin entiseen, valitettavasti huonommilla ehdoilla kuin sieltä lähtiessäni.
Nim: Syrjähypyt tulevat kalliiksi

14. joulukuuta 2022

Harhaanjohtavaa myyntiä

Tein puhelimitse 10/2021 Vakaa sopimuksen vuodelle alkaen 01.01.2022 hintaan 5,92c/kwh. Sopimus tuli ja siihen hinta oli merkitty 5,92c/kwh 01.01.2022 alkaen. 3/2022 tuli eka lasku ja hinta olikin 7,62c/kwh. Soitin Fortumiin ja sanoivat, että hinta muuttuu aina puolivuosittain eli 31.12. eikä olekkaan kirjallisesi sovittu 5,92c/kwh 01.01.2022 hinta.
Eli varokaa Fortumia ja heidän sopimuksiaan. Varokaa harhauttavaa myyntiä ja epärehellisyyttä.

28. helmikuuta 2022
Saanut 1/5 tähteä

Fortum oli joskus hyvä firma

Fortum oli joskus hyvä firma, mutta nykyään ainakin puhelinmyynti on hyvin harhaanjohtavaa ja epärehellistä, jotta saadaan maksimoitua tulot. En tekisi enää sähkö sopimusta tämän firman kanssa.

6. joulukuuta 2022
Saanut 1/5 tähteä

Vaihdoin yritys aktiivi sopimukseen…

Vaihdoin yritys aktiivi sopimukseen pörssisähköstä ja suuret oli fortumin lupaukset, mutta mainoslauseet on osoittautuneet valheiksi. Hinta ennuste on aina alempi kuin pörssisähkön keskihinta, mutta laskussa se on aina enemmän joten pörssisähkö olisi ollut itselle edullisempi. Lisäksi hintaa ei kerrota etukäteen vaan vasta laskussa näet paljonko fortum sinua kusetti. Hintaennuste voi olla vaikka 7c/kWh, ja todellisuus 45 c/kWh. Pörssisähköllä voisi edes ladata sähköautoa edullisilla tunneilla tai pitää sähkölämmitystä päällä. Nyt joudun maksamaan huippuhintaa ja pitämään talon kylmänä ja sopimuksesta ei pääse edes eroon kun siinä 6 kk irtisanomisaika. Jälleen joku on onnistunut luomaan laillistetun ryöstön.

2. joulukuuta 2022
Saanut 1/5 tähteä

18.1.22 Fortumin myyjä myi uutta…

18.1.22 Fortumin myyjä myi uutta tuotetta nimeltä "ID Security" puhelimitse. En ostanut sitä.
Heti kun lopetimme keskustelun, Fortum lähetti minulle heti sopimuksen nimeltä "Fortum Maksujousto" 4,90 euron kuukausimaksulla huomisesta alkaen.
Heidän asiakaspalvelunsa numero 0200 19000 toimii vain puhelinvastaajassa.Fortumin mobiilisovellus ei toimi.

==============

On 18.1.22, a Fortum salesperson was selling a new product called "ID Security". I didn't buy it.
As soon as we finished the conversation, Fortum immediately sent me a contract called "Fortum Maksujousto" with a payment of €4.90/month starting tomorrow.
Their customer service number 0200 19000 only works on an answering machine. The Fortum mobile application does not work.

18. marraskuuta 2022

Vanhoille ihmisille pakkomyyntiä!

Olemme +seitsemänkymppisiä eläkeläisiä. Sain puhelun, kun olin autonratissa. Mies ilmoitti olevansa sähköyhtiöni edustaja (ei siis sanonut yhtiötä tai omaa nimeään), joten luulin, että hän oli sen yhtiön edustaja, jossa sopimukseni on. Hän vaati henkilökohtaisia tietoja, vaikka yritin sanoa, että olen tien päällä, enkä voi puhua enempää. Kas, päivää myöhemmin minulle tuli sähköpostiin (mikä ei ole salainen) onnittelut siitä, että olen tehnyt uuden sähkösopimuksen Fortumin kanssa, mitä en koskaan ollut tehnyt! Kun soitin asiakaspalveluun, ne ilmottivat, että sähkösopimus on voimassa, ja että lasku tulee pian, vain tarvitsevat nykyisen sopimuksen perumispäivämääärän. Kun sanoin, että aion tehdä rikosilmoituksen vanhojen ihmisten häirinnästä, muuttui ääni kellossa, niin sanoakseni. Lupasivat poistaa kaikki tietomme. Sanoin myös, että jos mitään yhteydenottoa tulee eidän puoleltaan, teen rikosilmoituksen häirinnästä.

30. syyskuuta 2022

Fortum

Hei. Yksikin tähti on kyllä liiottelua tuohon puljuun.Pitäisi olla myös miinusmerkkisiä tähtiä. Minulle soitti 07.10 klo 11.56 puhelinmyyjä joka lupasi puolittaa sähkölaskuni 42,9c kwh-> 21,7 ,toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Kysyin puolenkymmentä kertaa että onhan tämä varmasti nyt lähempänä 20centtiä kuin 40c. Myyjä toisti että on on ja kaikki puhelut tallennetaan kyllä epäselvyyksien sopimiseksi. No äläpä mittään,parin viikon päästä avasin appin fortumille että joko pääsen saunaa lämmittämään, kun parin viikon irtisanotusta vanhasta sopimuksesta piti päästä luopumaan. Uudessa sopimuksessa olikin jo hinta 54c kwh. Seuraavana päivänä kun nitrot ja konjakit oli pehmentänyt mieltä ja kieltä uskaltauduin soittamaan asiakaspalveluun tämmöisen väärinkäsityksen oikaisemiseksi. Hyvää päivää kirvesvartta jne. Tunnustin sitte murheeni tälle flikalle ja aloin kyselemään niiden kovasti mainostettujen puhelun tallenteiden perään. Niitähän ei löydy mistään, kun heidän alihankkijafirmat pyörittävät puhelinmyyntiä ja Fortumin sisällä ei tiedetä mitkä alihankkijat siellä laskee lööperiä luureissa. Sain katkaistua heidän kanssaan tekemän sähkösopimuksen puhelimitse sillä kertaa kun virkailija ei viitsinyt alkaa jankkaamaan enemmälti kanssani. Eli Fortum voi olla rehti firma mutta alihankkijapuhelinmyyjäkusipäät ei ainakaan ole. Siperiaan joutaisi koko kulukumulukkumyyjä. Myyjän nimen laittaisin tähän jos muistaisin sen,nro on FORTUM 0409237741

7. lokakuuta 2022

Huijari Firma !!

Laittaisin vähemmän tähtiä jos pystyisin. Lisäävät maksujoustosopimuksen kysymättä, jolloin laskun summa ei vastaa todellista sähkön käyttöä. Soitin heille asiasta ja ilmoitin, että en ole missään vaiheessa tilannut tai allekirjoittanut maksujoustosopimusta. Asiakaspalvelija lupasi lopettaa sopimuksen, mutta kehotti maksamaan laskun ensin jonka jälkeen summa palautetaan. Kahden viikon jälkeen ei rahoja näkynyt tilillä vieläkään niin soitin uudestaan ja vastauksena oli että "kyseinen asiakaspalvelija on tehnyt virheen, eikä rahoja palauteta". Eli maksoin 2 sähkölaskua samana kuukautena turhaan. Purin heti sopimukseni. En suosittele Fortumia kenellekkään!!

7. maaliskuuta 2022
Saanut 1/5 tähteä

Tilasin netin kautta Fortum Kesto…

Tilasin netin kautta Fortum Kesto sähkösopimuksen,sain vahvistus viestin sähköpostiin että kaikki ok ja ei tarvi tehdä mitään enää,päivänä milloin sopimus oli määrä alkaa niin eipä sähköjä ollut kotona,kirjauduin omille sivulle Fortumissa ja eikä siellä ollutkaan lainkaan sopimusta,Fortumin omilla sivuilla Kesto sopimus ei ollut ollenkaan enää eli oli poistettu myynnistä kokonaan eikä siitä ilmoitettu minulle ja jätetty oman onnen varaan.Koitin soittaa asiakaspalveluun jossa sain paikan nro 26 eli sekin jäi pois.....Onneksi pystyin saamaan vanhan Sähköyhtiöni (Vaasan sähkö) hätänumerosta kiinni ystävällisen miehen joka hoiti yhdessä asiakaspalvelun kautta minulle takaisin vanhan sopimukseni ja vielä vanhaan todella halpaan hintaan.Eli en vaihda enää ikinä yhtiötä ja Fortumista kannattaa pysyä todella kaukana!

4. syyskuuta 2022
Saanut 1/5 tähteä

Surkea kokemus jo ennen sopimuksen alkua.

Pari päivää verkossa sopparin tekemisestä sain soiton fortumilta ja he esittelivät minulle heidän maksunjoustojärjestelmää. Sanoin että haluan ottaa itse selvää tästä järjestelmästä mutta katsos kummaa, asiakaspalveluajan jälkeen sähköpostiin ilmestyi tilausvahvistus maksujoustosta enkä voinut edes verkossa irtisanoa sitä. Röyhkeää toimintaa. Antaisin miinustähtiä jos vain mahdollista. Näin valtioyhtiö yrittää rahastaa ekaa kertaa omille muuttavia.

18. elokuuta 2022

Olin kiinnostunut tekemään…

Olin kiinnostunut tekemään sähkösopimuksen soittivat 3 kertaa yhteensä kun olin töissä ja sanoin että kahden jälkeen voi soittaa että nyt ei ole aikaa. Vastasivat okei soitan sillon ja ei ole vieläkään kuulunut... Noh eipä tarvitse tämän firman kanssa jatkossa asioida. Ja tämä 3 puhelua oli siis eri päivinä ja aina silloin kun olin töissä

7. kesäkuuta 2022
Saanut 1/5 tähteä

Puhelimitse ei kannata tämän…

Puhelimitse ei kannata tämän huijarifirman kanssa tehdä mitään sopimuksi. Epäselvät sopimusehdot aiheuttivat irtisanomisen yhteydessä yli 1000e loppulaskun. En suosittele kenellekkään.

28. huhtikuuta 2022

Minua laskutettiin kahdesta…

Minua laskutettiin kahdesta osoitteesta, vaikka olin tehnyt muuttoilmoituksen heidän sivuilla sekä soittanut varmistaakseni sen onnistumisen. Vasta äsköttäin sain väärän sopimuksen lakkautettua.
En suosittele tätä yritystä kenellekkään ja itse aion irtisanoa sopimukseni heiltä.

8. huhtikuuta 2022

En suosittele Fortumia

En suosittele ottamaan sähkösopimusta Fortumilta, ei varsinkaan määräaikaista.
Fortum ei antanut muuta vaihtoehtoa kuin solmia uusi määräaikainen kahden vuoden sopimus, kun nykyinen sopimus oli kohtuuton. Ei ollut mahdollisuutta valita mitään muuta sopimusta, eli kyllä Fortum käyttää valtaansa häikäilemättä ja kuluttajalla ei ole mitään oikeuksia.

21. helmikuuta 2022
Oma-aloitteinen arvostelu

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin