Firmoo Arvostelua

TrustScore 4.5/5 tähteä

4,5

Katso, mitä arvostelun kirjoittajat sanovat

Saanut 5/5 tähteä

To mój pierwszy zakup z wielką obawą czy będzie tak dobrze jak u optyka stacjonarnego. I było warto. Oprawki są świetne, ale najważniejsze, że soczewki progresywne są na świetnym poziomie. Nieco węższ... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Wygląd 10/10, cena 10/10 jakość 10/10 w zależności od oprawek. To już moja druga para okularów od tej firmy i jestem niesamowicie pozytywnie zaskoczony jak i bardzo zadowolony. Okulary przeciwsłoneczn... Näytä lisää

Saanut 3/5 tähteä

Zamówiłam 2 pary,jedne do czytania drugie do chodzenia,niby takie same rozmiary,a do czytania spadają mi z nosa tak szerokie są zauszniki i nic nie da się zrobić .Naromiast do chodzenia okularki zbyt... Näytä lisää

Yritys on vastannut

Saanut 5/5 tähteä

Dzisiaj dostałam, zamówione 2 pary okularów Jedne do noszenia na codzień,a drugie przeciwsłoneczne ( szkła przyciemniane i korekcyjne Jezeli sie zastanawiacie ,czy zamówić, to naprawdę nie ma o... Näytä lisää

Yhteystiedot

58 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Saanut 4/5 tähteä

Rewelacja za niską cenę

Pierwszy raz zamówiłam okulary przez internet i jestem naprawdę bardzo pozytywnie zadkoczona. Okulary są bardzo ładne, dobrze wykonane i nie odbiegają od tych w salonach okulistycznych a ich cena jest zdecydowanie konkurencyjna. Zamówiłam kolejne. Jestem bardzo zadowolona. Jedynym minus to czas oczekiwania na dotarcie okularów.

21. tammikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Firmoo

Cześć Dorota. Dziękujemy za opinię. Prosimy o zrozumienie, że obecnie standardowa wysyłka do Polski trwa 8-17 dni. Będziemy nadal udoskonalać wysyłkę, aby zapewnić Ci lepsze wrażenia z zakupów. Życzymy Ci wszystkiego najlepszego.

Saanut 5/5 tähteä

Trochę niepewnie podchodziłam do…

Trochę niepewnie podchodziłam do zamówienia okularów z internetu, bez przymierzenia. Jednak po otrzymaniu przesyłki zmieniłam zdanie. Okulary solidnie wykonane, wszystko zgodne z opisem. Zarówno oprawki i jak i szkła. Już wybieram następny model. Polecam.

14. tammikuuta 2025
Saanut 5/5 tähteä

Z pewną ostrożnością podeszłam do…

Z pewną ostrożnością podeszłam do oferty tej firmy, zamówiłam jednak okulary i jestem bardzo zadowolona. Oprawki , zgodne ze zdjęciem, dobrej jakości, szkła zgodne z receptą. Zaskoczyło, oczywiście pozytywnie wszystko- jakość, cena oraz tempo dostawy. Już mam w planach zamówienie kolejnych okularów z tej firmy, gorąco polecam!

27. tammikuuta 2025

Spoko okularki

Przede wszystkim przysłano mi okulary zgodne z zamówieniem, rozmiar, model, moce, wszytko było w porządku. Zamówiłem 4 pary z żoną. Okulary ładne, wyglądają lepiej niż na zdjęciach i na dużo droższe. Co do wytrzymałości, ciężko się wypowiedzieć ale jak dla mnie nie odbiegają od tego co oferują salony w centrach handlowych. Polecam.

6. tammikuuta 2025
Saanut 4/5 tähteä

Spodziewałam się tandety, a jest lepiej niż z sieciówek

Sadzac po cenie, spodziewałam się trochę chińskiego bubla, natomiast to co dostałam mnie totalnie zaskoczyło. Zamówiłam dwie pary okularów na promocji, z racji pracy — oba z filtrem światła niebieskiego.

Obie pary są bardzo porządnie wykonane, nauszniki są sztywne, soczewki takie same jak nie lepsze niż w te które miałam z vision express.

Same szkła są naprawdę świetnie zrobione, poza dioptriami mam też cylindry na astygmatyzm i wszystko jest bardzo wyraźne, bez żadnej skazy czy jakiś uszkodzeń.

Jeżeli chodzi o filtr światła niebieskiego — tutaj trochę gorzej, ponieważ szkła zażółcają dość mocno, a w przypadku pracy grafika potrzebne są kolory. Kiedyś ten żółty kolor przy szkłach do komputera to była norma, teraz są już dostępne szkła które nie dają takiego efektu.

Zdecydowanie polecam, jakość porównywalna, jak nie lepsza do okularów stacjonarnych z vision albo fielmanna.

Odejmuje jedną gwiazdkę tylko ze względu na filtr światła niebieskiego — ogólnie jest naprawdę dobry i czuć różnicę, niestety zażółca kolory, co w przypadku mojej pracy jest problemem. Natomiast liczę szczerze na to że dodadzą szkła z filtrem który nie zmienia kolorów, a za taką cenę planuje kupić po prostu dodatkową parę bez filtra i używać jej kiedy potrzebuje.

10. tammikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Firmoo

Cześć Agnieszka. Dziękujemy za opinię. Soczewki blokujące światło niebieskie mają jasnobrązową/żółtą bazę z niebieską, zieloną lub fioletową powłoką odblaskową. Jeśli ma to wpływ na Twoją pracę, możesz rozważyć zwykłe soczewki z powłoką antyrefleksyjną zamiast soczewek blokujących światło niebieskie. Aby uzyskać więcej informacji na temat powłok, zapoznaj się z tą stroną: https://www.firmoo.pl/help-p-276.shtml. W przypadku pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt (Livechat: 24/7). Życzymy wszystkiego najlepszego.

Saanut 1/5 tähteä

Okulary do mnie nie dotarły i nie mam za nie zwrotu

Okulary do mnie nie dotarły i nie mam za nie zwrotu środków. Pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Zamówienie składałam jeszcze w listopadzie 2024

23. joulukuuta 2024

Vastaus yritykseltä Firmoo

Cześć Klaudia. Przykro mi to słyszeć. Po sprawdzeniu przesyłka została zwrócona, ponieważ nie mogła zostać dostarczona z powodu nieobecności adresata. Zaproponowaliśmy Ci rozwiązanie problemu zagubionej przesyłki za pośrednictwem poczty e-mail i nie otrzymaliśmy od Ciebie więcej odpowiedzi. Nasz przedstawiciel obsługi klienta przetworzy pełny zwrot pieniędzy i przekaże szczegółowe informacje za pośrednictwem poczty e-mail w ciągu 24 do 48 godzin. Sprawdź wtedy swoją skrzynkę odbiorczą. Bardzo doceniamy Twoje zrozumienie i cierpliwość. Życzymy Ci wszystkiego najlepszego.

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Zamówiłam 2 pary jako zapasowe - fotochrony i przeciwsłoneczne lustrzanki i oba są super. Mam minusy z astygmatyzmem i szkła są OK. Głowa nic mnie nie bolała itp. po przejściu z okularów robionych w salonie w Polce. Więc warto spróbować.

22. tammikuuta 2025

Tanie a dobre

Oprawki i szkła dobrej jakości za ułamek ceny, którą zapłaciłabym u optyka.
Bardzo dobra i szybka obsługa klienta - bezpłatna wymiana na nowe oprawki ze szkłami w ramach gwarancji.
Ogromny wybór oprawek.

20. joulukuuta 2024

Trustpilot-kokemus

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin