1. Lentojen hakusivusto
  2. Matkanjärjestäjä
  3. Matkatoimisto

Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto

Vlieg met Corendon Dutch Airlines naar diverse bestemmingen in Europa en Afrika.

1,4

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja

1,4

Kaikki arvostelut

42 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Slecht geholpen door Engels sprekende medewerkers maar top door Inge

Slecht geholpen door Engels sprekende medewerkers. Ik kon zelf de stoelen niet aanklikken en geen medische bagage toevoegen. Engels sprekende medewerkers gaven aan het geregeld te hebben. Dat was niet het geval mijn partner en ik zaten niet naast elkaar wat we wel door gegeven hadden. Gelukkig terug gebeld door Inge. Zij heeft ons fijn geholpen. Ze neemt de tijd en heeft alles geregeld voor ons!

16. heinäkuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Een grote oplichting dit bedrijf

Een grote oplichting dit bedrijf. Zowel naar Hurghada als Curacao gevolgen met Corendon. Wat een afgang. Op allebei de reizen stoelen geboekt en 2 keer niet gekregen. Werd door de stewardess verteld dat de websites van Corendon Dutch airlines en Corendon de touroperator samen zijn gegaan, waardoor er allemaal overboekingen waren. Dit was op de vlucht naar Hurghada. Een maand later vloog ik naar Curacao en tijdens het inchecken kwam ik erachter dat we weer nieuwe andere stoelen hadden gekregen dan geboekt en betaald. Gebeld dat ik mijn geboekte stoelen terug wilde hebben, maar dit was niet meer mogelijk. De mevrouw aan de telefoon begon te klagen tegen mij over haar eigen werk, dat ik de zoveelste beller die dag was over dit onderwerp. Sterker nog, ze vertelde dat ze tot 1 oktober 2026 niets aan dit probleem gaan verhelpen en dat ik achteraf een claim in kon dienen. Mijn reactie was: Dus tot die tijd gaan jullie mensen oplichten, waarop zij dit bevestigde. Mijn reisgenoot en ik zaten dus nu ook niet naast elkaar in het vliegtuig. Een groot drama in het vliegtuig met mensen die overboekt waren. Werd er door het cabinepersoneel gezegd dat het allemaal aan Schiphol ligt en dat Corendon hier helemaal niks aan kan doen. Er werd zelfs gedreigd dat we niet meer gingen vertrekken als niemand gewoon op random plekken ging zitten. Achteraf natuurlijk een klacht ingediend met een claim. Ze reageren helemaal nergens op. Inmiddels heb ik ze in gebreke gesteld en konden ze wel reageren. Alleen excuus gekregen over dat het zo lang duurde om te reageren, maar verder helemaal niks. Ook waren ze de flight safety video vergeten. Deze werd pas tijdens het opstijgen gestart. Ik raad het iedereen ten strengste af om zaken te doen met Corendon!

26. huhtikuuta 2026

Belachelijk

Belachelijk! We zitten nou al uren in het vliegtuig en we stijgen maar niet op vanwege het drukke verkeer. Op de a58 staat ook altijd file en dan rijd ik toch ook gewoon! Misschien nog wel erger, er kan geen drinken besteld worden, waardoor de rit niet aangenamer wordt.

15. heinäkuuta 2026

Zeer slecht!

Zeer slecht!! Totaal geen hulp van lokaal personeel omdat ze er geen zin in hebben! Daarnaast praten zij zichzelf tegen over het reizen met minderjarige kinderen! Op de website staat; naast 1 meereizende volwassen! In de mail zeggen ze; je kind van 3 kan gewoon naast een wildvreemde worden geplaatst! Achterlijk en idioot voor woorden! NOOIT meer Corendon!! Nog duur ook in vergelijking met andere organisaties!

10. heinäkuuta 2026

Vertraging van meer dan 6 uur!!!!!

Een jaar geleden heb ik via klachten formulier (op de website) alles netjes ingevuld en krijg niets te horen. ik wenste eerst vergoeding, door lang gewacht te hebben toch gekozen voor voucher. krijgen we niets meer te horen en is mijn 'case' gesloten.. Ik heb meerdere keren gebeld en krijg gewoon geen gehoor.

Vertraging van meer dan 6 uur!!!!!
Op terugkomst van ons vakantie vanuit Hurghuda (Egypte) hebben wij de hele nacht moeten doorhalen op de luchthaven zonder enkel informatie. Er was niemand te vinden. Wij hebben twee kleine kinderen (een kind van 3 en 2 maanden), ik en mijn partner zijn beiden DOOF. Er was niemand te vinden die ons kon helpen en de vlucht was ENORM vertraagd. We zouden normaliter om 22:25 vertrekken, zagen we op het bord dat het vertraagd was naar 23:00 uur. Daarna naar 03:00 uur en uiteindelijk vlogen we pas om 06:00 uur smorgens met 2 kleine kids, zonder informatie, geen mens te vinden op het luchthaven, geen compensatie NIETS.. Ik probeer al maanden contact op te nemen met jullie. Geen gehoor. Onbeschoft dit.. AL hadden we een kleine excuses of compensatie gehad, waren we hier wel blij mee. Maar met dit service, echt niet te doen en niet toegankelijk voor dove mensen. Via de klachten website heb ik ook al maanden geen gehoor. Ik zou recht hebben op een compensatie, krijg alleen het bericht dat mijn bericht is gelezen voor de rest geen gehoor niets nada..

22. syyskuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Ik had gisteren een reis geboekt naar…

Ik had gisteren een reis geboekt naar parga voor 813 euro, vandaag boek ik voor 2 personen erbij alles ingevuld voor exact dezelfde prijs, ga ik naar afrekenen zeggen de website dat er een fout is opgetreden dus kan je niet betalen. Dus ik bellen klantenservice aardige jongeman aan de lijn hoor, maar dezelfde reis was ineens 200 euro duurder geworden, tsja nu snap ik dat corendon rijk wordt over de rug van hardwerkende mensen,beetje jammer van corendon.dit is de eerste keer dat ik met corendon boek, nou ben ik 2x geweest, is meteen de eerste en laatste keer

7. heinäkuuta 2026
Saanut 2/5 tähteä

Reserveer geen stoelen, je betaalt voor nix!

2 maand van te voren 2 stoelen gereserveerd, waar ik €40,- voor betaald heb stoel 2a en 2b.
Bij het inchecken bleken onze stoelen ineens vergeven aan een ander.
Mijn kind wou erg graag bij het raam, nu hebben we stoelen aan het gangpad.
Geen compensatie nix.
Slecht!

4. heinäkuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Nooit meer Corendon. Wat een armoede!

We hadden een reis laten samenstellen in het hoogseizoen. Twee weken voor de reis verplaatste Corendon onze vlucht. Dit kwam ons totaal niet uit. De keuze: accepteren of annuleren.

De huurauto was niet beschikbaar. Toen we hem uiteindelijk wel kregen was hij vies. Met de rest van de reisplanning had Corendon ook fouten gemaakt. DIt resulteerde erin dat we met onze terugvlucht niet meekonden. De oplossing van Corendon: boek zelf maar nieuwe vluchten (1600 euro per persoon extra) en probeer het later maar bij ons terug te krijgen.

Er was totaal geen begrip en geen inzet om hun eigen fouten op te lossen. De reisleiding ter plaatse was niet bereikbaar. Uiteindelijk, na een dag wachten en van het kastje naar de muur gestuurd te zijn, begreep Corendon dat het wel heel vreemd was wat ze deden en mochten we toch met een latere vlucht mee. Het had ons inmiddels een vakantiedag gekost.

Het hotel was gehorig met slechte airco. De huurauto vies en te laat. Het vliegtuig was vol, krap en lawaaierig. Wat een armoedige maatschappij. Zo'n 3500 euro per persoon uitgegeven aan waarschijnlijk de meest verschrikkelijke reis van ons leven. Daarvan kregen we 200 euro in totaal terug voor de geleden schade. Werkelijk te belachelijk voor woorden.

Wij hebben gezworen: nooit meer Corendon!

4. helmikuuta 2026

Dit is nu inmiddels mijn tweede klacht

Dit is nu inmiddels mijn tweede klacht
Mbt vlucht E35AG3
De vliegdatum is 20-06-2026 om 06.00 uur.

Ik heb zojuist eindelijk fatsoenlijk kunnen inchecken. Nu wil ik bagage bijboeken maar kan niet want krijg melding dat het niet kan want uw vlucht vertrekt binnen vijf uur? Pardon mijn vlucht vertrekt pas zaterdag ochtend. Nu krijg ik weer een heel probleem met de incheck balie zaterdagochtend. Waar ik absoluut niet op zit te wachten. Want ze zijn niet capabel om te luisteren maar enkel geld te innen.

Bij de heen vlucht.
4 keer 15 euro afgerekend omdat ik niet online gecheckt had. Plus voor de koffers terwijl ik aan de afmetingen voldeed hebben ze ook nog is 70 extra geind want koffers mochten niet mee in het vliegtuig! Bewijs gestuurd kon niet inloggen tot op heden geen enkele reactie!

Terug vlucht nu kan ik geen bagage bijboeken? Want mijn vliegtuig vertrekt binnen vijf uur. Het wordt steeds gekker met deze maatschappij.

Nou voor mij de laatste keer.

18. kesäkuuta 2026

16 maanden wachten en nog steeds geen vergoeding ontvangen

Wij hebben in februari 2025 via Corendon een vakantie naar Curaçao geboekt voor mijn vrouw, onze 1-jarige peuter en mijzelf. Wat een ontspannen gezinsvakantie had moeten worden, veranderde direct bij aankomst in een grote frustratie.

Onze koffers waren zoekgeraakt. Voor ons als volwassenen was dat vervelend, maar voor onze peuter was het een serieus probleem. In de koffers zaten essentiële spullen zoals babymelk, luiers, kleding en andere benodigdheden. In plaats van van onze vakantie te genieten, waren wij dagelijks bezig met het zoeken naar winkels voor babyspullen en het vervangen van alles wat wij nodig hadden.

Tijdens onze vakantie hebben wij meerdere keren contact opgenomen met Corendon. Telkens kregen wij hetzelfde advies: koop wat nodig is, bewaar alle bonnetjes en de gemaakte kosten zouden worden vergoed. Dat hebben wij netjes gedaan.

Pas op de dag van onze terugreis kregen wij bericht dat de koffers waren teruggevonden en naar het hotel zouden worden gebracht. Veel te laat, want onze vakantie was toen praktisch voorbij.

Eenmaal terug in Nederland begon de volgende teleurstelling. Ondanks alle toezeggingen wilde Corendon de gemaakte kosten niet vergoeden. Uiteindelijk boden zij slechts €200 aan. Hoewel wij dit bedrag veel te laag vonden, zijn wij zelfs daarmee akkoord gegaan om de zaak af te sluiten.

Daarna werd het stil. Op e-mails werd niet meer gereageerd en tot op de dag van vandaag hebben wij geen cent ontvangen. 16 maanden lang.

Het meest teleurstellende is niet eens het kwijtgeraakte bagageprobleem, maar de manier waarop Corendon vervolgens met ons is omgegaan. Beloftes worden gedaan, maar niet nagekomen. Voor een groot reisbedrijf vind ik dit een zeer slechte vorm van klantenservice.

Helaas heeft deze ervaring ons vertrouwen in Corendon volledig weggenomen.

Tag nummer: 1P346638

11. kesäkuuta 2026

NOOIT meer Corendon

“Boekte een reis via Corendon. De dag na boeking brak oorlog uit in een buurland van de bestemming. Familie ter plaatse raadde me expliciet af te komen omwille van de veiligheidssituatie. Corendon weigerde elke vorm van terugbetaling of alternatief, en verschool zich achter de algemene voorwaarden zonder enige menselijke afweging van de situatie.

Ik werk zelf in de dienstensector en begrijp dat regels bestaan, maar een klantvriendelijke organisatie kijkt naar de context van een dossier. Dat deed Corendon niet.

Ik zal deze organisatie nooit meer aanbevelen, privé noch professioneel.

14. huhtikuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Zeer teleurstellende ervaring met… corendon

Zeer teleurstellende ervaring met Corendon.

Wij boekten bewust Ipanema Park op Mallorca, maar werden bij aankomst ondergebracht in Ipanema Beach Hotel. Later bleek dat het hotel dat wij geboekt hadden gesloten was vanwege verbouwingen. Toch werd dit hotel nog gewoon aangeboden en verkocht. Wij zijn hier vooraf niet over geïnformeerd.

Het vervangende hotel was goedkoper dan het hotel waarvoor wij betaald hadden en voldeed absoluut niet aan onze verwachtingen. Het eten was slecht, het personeel weinig behulpzaam en onze kamer was bij aankomst niet schoon.

Daarnaast werden wij iedere ochtend rond 06:00 uur wakker door lawaai van een grote verbouwing aan de overkant van het hotel waar wij verbleven. Van deze overlast hebben wij videobeelden gemaakt.

Wat deze ervaring nog erger maakt, is de manier waarop Corendon met klachten omgaat. Tijdens onze vakantie hebben wij dagelijks contact gezocht met Corendon. Iedere keer werden wij doorverwezen naar de reisleiding omdat Corendon naar eigen zeggen niets voor ons kon betekenen zolang wij geen contact hadden gehad met de reisleiding.

Dat terwijl een medewerkster van Corendon ons eerder telefonisch had verteld dat het indienen van een officiële klacht via onze boekingsomgeving voldoende zou zijn. Kortom: de ene medewerker zegt het één, de andere zegt het ander. Als klant word je van het kastje naar de muur gestuurd.

Ook de bereikbaarheid was ronduit slecht. Meerdere keren hebben wij aan de telefoon gehangen terwijl er nog 38 wachtenden vóór ons waren. Tijdens een vakantie is dat gewoon belachelijk. De zogenaamd 24/7 bereikbare reisleiding bleek vervolgens ook niet bereikbaar. Uiteindelijk hebben wij zelfs een e-mail gestuurd naar W2M, zoals ons werd opgedragen.

Inmiddels zijn wij alweer een week thuis en hebben wij nog steeds geen enkele reactie ontvangen van de reisleiding. Ook Corendon heeft niets meer van zich laten horen. Na alle telefoontjes, wachttijden, e-mails, klachten en bewijsmateriaal lijkt het erop dat je als klant simpelweg wordt genegeerd zodra de vakantie voorbij is.

Het gevoel dat achterblijft is dat je eerst niet krijgt waarvoor je betaald hebt, vervolgens zelf alle moeite moet doen om hulp te krijgen en uiteindelijk nergens meer reactie op krijgt. Dat is geen service en geen manier om met klanten om te gaan.

Wij wachten nog steeds op een inhoudelijke reactie en een passende oplossing.

26. toukokuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Zeer slechte ervaring met Corendon.

Zeer slechte ervaring met Corendon.

Wij hebben bewust een duurdere vakantie geboekt met vertrek vanaf Groningen Airport. De reden hiervoor was juist het gemak: dichtbij huis vertrekken, een rustig vliegveld en gratis parkeren inbegrepen. Als wij vanaf Amsterdam hadden willen vliegen, hadden wij dezelfde vakantie bij een andere maatschappij veel goedkoper kunnen boeken.

Bij die andere aanbieder zat zelfs standaard 20 kg bagage inbegrepen, terwijl wij bij Corendon ook nog eens €110 per koffer extra hebben moeten betalen voor ruimbagage. En zelfs mét die extra bagagekosten was die reis vanaf Amsterdam nog goedkoper dan wat wij uiteindelijk bij Corendon betaald hebben.

Vervolgens kregen wij bericht dat onze vlucht vanaf Groningen was geannuleerd en dat Corendon onze vlucht had verplaatst naar vertrek vanaf Schiphol. Dus uiteindelijk betaal je extra voor het gemak van Groningen Airport, maar vertrek je alsnog vanaf Amsterdam.

Het “gratis parkeren” dat zij vervolgens aanbieden blijkt parkeren op afstand van Schiphol te zijn, waarna je nog met een shuttlebus naar de luchthaven moet. Dat is totaal niet het gemak waarvoor wij oorspronkelijk geboekt hebben.

Daarnaast wordt er geen enkele compensatie aangeboden voor het ongemak, de extra reistijd en het feit dat de complete vertrekervaring waarvoor wij betaald hebben veranderd is.

De enige opties die wij kregen:

* akkoord gaan met vertrek vanaf Schiphol;
* de vakantie met 2 dagen inkorten om alsnog vanaf Groningen te vliegen;
* of alles annuleren.

Wij vinden het erg teleurstellend dat Corendon op deze manier met klanten omgaat. Mensen kiezen bewust voor een bepaalde luchthaven en betalen daar soms ook extra voor. Dan is het niet netjes om vervolgens simpelweg alles naar Schiphol te verplaatsen en te doen alsof gratis parkeren op afstand dezelfde service is.

21. toukokuuta 2026

Waardeloos

Waardeloos, bijna onmogelijk om iemand aan de telefoon te krijgen, 2 maal 40 minuten in de wacht gestaan voor de antwoord op mijn vraag, en niet geholpen.

4. toukokuuta 2026

Met Correndon een vakantie naar…curaçao

Met Correndon een vakantie naar Curacao. Heenvlucht: krappe plaatsen, 10 uur vliegen. Na 1 uur een kleine warme maaltijd in een doosje, met een glaasje drinken. Na een paar uur komt de drankwagen nog een keer langs, maar stopt bij mij wegens turbulentie en is niet meer teruggeweest. Na 7 UUR een snackje. Al met al honger en dorst geleden. Nors personeel.
Terugweg hetzelfde patroon.
Correndon , schaam je!!!

6. toukokuuta 2026

Meest schandalige klantenservice ooit

Negeren me op de app, verwijzen me via de telefoon, hebben een niet functionerende site waar inloggen onmogelijk blijkt (met 3 e-mail adres geprobeerd) en de enige mail waarop ze reageren zegt; sorry maar je bent verbonden met de verkeerde afdeling (en succes). Ook op Tripadvisor krijg ik een soort AI antwoord die mijn vraag niet heeft gelezen. Ik heb de hulp van Corendon nodig en dit wordt op alle fronten geweigerd!

2. toukokuuta 2026

Claim positief afgehandeld.

Vlucht Bonaire-Curaçao-Amsterdam op 16 december 2025 had bijna 26 uur vertraging vanwege defecte airco. Claim ingediend en deze is na ca. 10 weken gehonoreerd en na 13 weken uitbetaald muv taxikosten. Dit heeft Corendon naar tevredenheid afgehandeld, waarvoor dank.

16. joulukuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Meer dan 32 uur vertraging!!

Meer dan 32 uur vertraging op onze vlucht van Amsterdam naar Hurghada. Geen tot zeer slechte communicatie. 2x €12,50 vouchers gehad zodat je wat kon eten op Schiphol. Daar krijg je 2 kopjes zwarte koffie voor en 1 Snicker die we met samen hebben gedeeld. Er is een claim onderweg voor de vertraging, de extra kosten die wij hebben gemaakt op Schiphol voor eten en drinken en de gemiste vakantiedag. Als alle passagiers dit gaan doen, hebben ze een beste kostenpost!

8. maaliskuuta 2026
Saanut 2/5 tähteä

Oud toestel

Oud toestel, keiharde stoelen. Tv scherm moet je vasthouden ( vast gezet met ducttape) anders valt hij steeds naar beneden. Vieze wc's. Wij hadden gelukkig XL- stoelen anders is het niet te doen om 10 uur lang in zo'n stoel te zitten. Bij de incheck van je koffer op schiphol heeft het personeel er ook geen zin in, er kan geen goedemorgen vanaf. In het vliegtuig wel vriendelijk personeel gelukkig. Dit is de eerste en zeker de laatste keer met deze maatschappij.

15. maaliskuuta 2026

Bagger

Wat een bagger is dit. Sta je hie rin de bus, op Amsterdam nota bene..en we staan te wachten op de minder valide. Rij ons heen en kom dan terug. Alles om te bezuinigen. Een en al ellende. Nooit meer..wat een flutbedrijf.

15. maaliskuuta 2026
Oma-aloitteinen arvostelu

Onko tämä sinun yrityksesi?

Hanki ilmainen tili

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin