Collin Crowdfund Arvostelua 2 712

TrustScore 4.5/5 tähteä

4,4

Saanut 5/5 tähteä

Eenvoudige site, duidelijke uitleg en je kunt snel aan de slag. Verificatie duurt even maar dat is natuurlijk logisch. Ik kan als beginner niet beoordelen hoe betrouwbaar alle info is, maar je kunt je... Näytä lisää

Saanut 4/5 tähteä

In de finaciële wereld is meestal niet alles goud wat blinkt. Goede balans tussen realiteit en optimisme. Goed bedrijf met goede mensen. Niet alles gaat goed. Maar iedereen doet wél zijn best. Mijn ve... Näytä lisää

Saanut 4/5 tähteä

Goed opgeleide en dienstverlenende medewerkers. Ze willen echt dienst verlenen. Klinkt logisch, maar in de financiele dienstverlening is dat vaak ver te zoeken.. Goede site, je merkt dat de IT er ach... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Professioneel en betrouwbaar, goed werkend team van 45 man of vrouw die de zekerheden goed bewaken. Makkelijk contact te maken en snel bereikbaar. Al met al prima tevreden.

1. Rahoituslaitos

Yrityksen kirjoittama

Collin Crowdfund is het crowdfunding platform voor kredietwaardige MKB-bedrijven die alternatieve (groei)financiering zoeken middels serieuze investeerders.

Yrityksen kirjoittama

Collin Crowdfund biedt ondernemers ruimte via serieuze investeerders!
Collin Crowdfund is een deskundig, toegankelijk en transparant crowdfunding platform voor gevestigde, kredietwaardige MKB-bedrijven, die financiering zoeken voor hun ambities. Serieuze investeerders bereiken via Collin mooie rendementen tegen verantwoorde risico’s.

4,4

Pyytää asiakkailta arvosteluja

On vastannut 91 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaa yleensä 2 viikon sisällä

Saanut 4/5 tähteä

Overzichtelijke app en heel…

Overzichtelijke app en heel gebruiksvriendelijk. Helaas de laatste tijd erg veel herfinancieringen, werkkapitaal en veel investeringen in Duitsland.

23. tammikuuta 2026

Beste,

Hartelijk dank voor uw beoordeling. Fijn om te horen dat u de app als overzichtelijk en gebruiksvriendelijk ervaart.

Het aanbod aan investeringskansen kan per periode verschillen en is afhankelijk van de aanvragen die bij ons worden ingediend. Daarbij komen onder andere herfinancieringen, werkkapitaalfinancieringen en internationale projecten voorbij. We blijven ons inzetten voor een evenwichtig en kwalitatief aanbod binnen onze beoordelingscriteria.

Saanut 5/5 tähteä

Binnen een paar weken geregeld

Het was binnen een paar weken geregeld. Collon crowdfund vroeg een paar keer om gevens, waarna e.e.a. in werking werd gezet. Ik heb dit erg positief ervaren!

23. tammikuuta 2026

Beste,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling. Fijn om te horen dat het traject binnen enkele weken is afgerond en dat u het proces als prettig en duidelijk heeft ervaren.

Saanut 5/5 tähteä

Op rolletjes met een kanttekening

Nou ja, dat heb ik al eerder gezegd. Alles loopt op rolletjes. Wel één kanttekening: ik zou ieen onmiddellijk bericht op prijs stellen dat de investering gelukt is. Nu dacht ik dat het niet gelukt was en zocht verder naar wat ik fout gedaan had..... Toen ik teleurgesteld stopte, zag ik een mail de de investering wel gelukt was.

20. tammikuuta 2026

Beste,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling. Fijn om te horen dat alles voor u op rolletjes loopt.

Na een succesvolle inschrijving ontvangt u altijd direct een bevestiging per e-mail. We begrijpen dat dit moment belangrijk is en dat het verwarrend kan zijn wanneer deze bevestiging niet meteen wordt opgemerkt. Goed dat u dit aangeeft; uw feedback helpt ons om de communicatie rondom inschrijvingen verder te verduidelijken.

Saanut 5/5 tähteä

Je kunt snel handelen bij een…

Je kunt snel handelen bij een inschrijving lening door de manier hoe dit aangeboden wordt.

20. tammikuuta 2026

Beste,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling. Fijn om te horen dat u het inschrijven op leningen als snel en prettig ervaart door de manier waarop dit wordt aangeboden.

Beste,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling. Fijn om te horen dat u Collin ervaart als een super klantvriendelijk bedrijf.

Saanut 3/5 tähteä

Wat is goed en wat kan en moet beter

Collin ontwikkelt zich sterk en breidt het aanbod van leningen zichtbaar uit. Deze groei is positief en als investeerder waardeer ik die professionalisering.

Er zijn echter punten waar verbetering noodzakelijk is. De individuele communicatie richting investeerders blijft achter. Inhoudelijke vragen of opmerkingen vanuit investeerdersperspectief blijven onbeantwoord, ook wanneer deze relevant zijn voor de beoordeling van risico’s. Dit ervaar ik als -goud‑investeerder als een gemis.

Daarnaast valt op dat Collin terughoudend optreedt bij wanbetalers. Tijdig en proactief handelen is essentieel om het investeerdersbelang te beschermen, en daar mag meer alertheid worden verwacht.

Kort samengevat: het belang van de investeerder verdient een centralere positie in de dienstverlening. Ik plaats deze review omdat meerdere e‑mails in de afgelopen weken onbeantwoord zijn gebleven. Hopelijk leidt dit tot contact en verbetering.

21. tammikuuta 2026

Beste,

Dank voor uw uitgebreide en oprechte review. Allereerst goed om te lezen dat u de groei en professionalisering van Collin positief waardeert. Dat betekent veel voor ons.

Naar aanleiding van uw review hebben wij geprobeerd telefonisch contact met u op te nemen om uw ervaringen persoonlijk te bespreken. Helaas hebben wij u nog niet kunnen bereiken. Wij komen graag alsnog met u in contact om te achterhalen waar het is misgelopen en om uw openstaande vragen inhoudelijk te beantwoorden.

Ook uw opmerking over de aanpak van wanbetalers nemen wij serieus. Binnen onze beheerorganisatie wordt actief gestuurd op opvolging en zekerheden, maar wij begrijpen dat u daar als investeerder transparantie en voortvarendheid in wilt zien. Dat lichten wij graag nader toe in een persoonlijk gesprek.

Wilt u contact met ons opnemen via info@collincrowdfund.nl
of telefonisch via 085 401 6546? Dan zorgen wij dat u rechtstreeks met de juiste collega wordt verbonden.

Dank dat u de moeite heeft genomen uw ervaringen te delen. Wij gaan graag met u in gesprek.

Saanut 5/5 tähteä

Super platform met goede screening van projecten.

Als investeerder heb ik zeer positieve ervaringen met Collin Crowdfund. Het platform onderscheidt zich door transparantie, professionaliteit en een duidelijke focus op kwaliteit.

Wat vooral opvalt is de zorgvuldige selectie en screening van projecten. Elke investering wordt uitgebreid toegelicht met heldere financiële informatie, risicoanalyses en realistische prognoses. Dit geeft vertrouwen en maakt het mogelijk om weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen.

Daarnaast is het platform gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Het investeren verloopt soepel en de rapportages zijn duidelijk en tijdig. Ook de communicatie vanuit Collin Crowdfund is prettig: updates over projecten en betalingen zijn consistent en helder.

Tot slot waardeer ik de professionele aanpak en betrokkenheid van het team. Vragen worden snel en deskundig beantwoord, wat het gevoel versterkt dat je als investeerder serieus wordt genomen.

Conclusie: Collin Crowdfund is wat mij betreft een betrouwbaar en professioneel crowdfundingplatform en een waardevolle aanvulling binnen een gespreide investeringsportefeuille.

19. tammikuuta 2026

Beste,

Hartelijk dank voor uw uitgebreide en zeer mooie beoordeling. Fijn om te lezen dat u zo positief bent over Collin Crowdfund en onze manier van werken. Uw woorden over transparantie, professionaliteit en de focus op kwaliteit sluiten precies aan bij waar wij dagelijks naar streven.

Goed om te horen dat onze zorgvuldige screening en heldere toelichting per project u helpen bij het maken van weloverwogen investeringskeuzes. Dat vertrouwen is voor ons essentieel. Ook uw waardering voor de gebruiksvriendelijkheid van het platform, de rapportages en de consistente communicatie rondom projecten en betalingen nemen wij graag ter harte.

Daarnaast doet het ons veel plezier dat u de betrokkenheid en deskundigheid van het team benoemt. We vinden het belangrijk dat investeerders zich serieus genomen voelen en snel en inhoudelijk antwoord krijgen op hun vragen.

Dank voor het delen van uw ervaring en het vertrouwen dat u in Collin stelt.

Beste,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling. Fijn om te horen dat u het platform makkelijk en duidelijk vond om te installeren en te gebruiken.

Saanut 5/5 tähteä

Goed en betrouwbaar bedrijf voor…

Goed en betrouwbaar bedrijf voor investeringen door crowdfunding. Goede bewaking van en informatie over de investeringen. Vooruitdenkend.

Beste,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling. Fijn om te horen dat u Collin ervaart als een goed en betrouwbaar crowdfundingplatform en tevreden bent over de bewaking en informatievoorziening rondom investeringen. Ook uw waardering voor onze vooruitdenkende aanpak stellen wij zeer op prijs.

Duidelijk plaform

Ik ben een startende belegger op dit platform. Mijn eerste ervaring is goed bevallen. Wel is het soms moeilijk om te investeren bij een gewilde aanbieding.

9. tammikuuta 2026

Beste,

Hartelijk dank voor uw beoordeling. Fijn om te horen dat uw eerste ervaring met ons platform goed is bevallen en dat u het platform als duidelijk ervaart.

Dat investeringskansen soms snel volgeschreven zijn, kan verschillende oorzaken hebben. Voordat een lening publiekelijk live gaat, kunnen er al inschrijvingen plaatsvinden vanuit het Collin MKB Leningen Fonds, door investeerders die eerder hebben deelgenomen aan een lening van dezelfde ondernemer en via de innercrowd van de ondernemer (familie, vrienden en kennissen). Hierdoor kan een lening bij publicatie al (deels) gevuld zijn. Daarnaast zien we dat populaire projecten door de groei van het aantal investeerders vaak snel vollopen.

Altijd tevreden

In de afgelopen 10 jaar inmiddels 30 keer geïnvesteerd via dit platform en kom nog steeds terug voor nieuwe investeringen. Dat zegt genoeg denk ik.

18. tammikuuta 2026

Beste,

Hartelijk dank voor uw beoordeling. Goed om te lezen dat u al geruime tijd via ons platform investeert en uw ervaringen met ons deelt.

Goede communicatie

Goede communicatie. Makkelijk platform om.mee te werken.

16. tammikuuta 2026

Beste,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling. Fijn om te horen dat u tevreden bent over onze communicatie en het platform als makkelijk in gebruik ervaart.

Niets op aan te merken

Niets op aan te merken. Doet wat het belooft

8. tammikuuta 2026

Beste,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling. Fijn om te horen dat alles naar wens verloopt en dat Collin doet wat het belooft.

Zeer betrouwbaar

Zeer goede informatiestroom en snel en adequaat op betalingsproblemen reageren als die zich aandienen. Uitstekende voorselectie waardoor problemen voorkomen worden doordat te gretig nieuwe financieringen binnengehaald worden. Ben al jaren trouwe financier bij hun klanten. Veel beter dan een ander crowdfunds “Geld voor elkaar”.

Beste,

Hartelijk dank voor uw mooie en uitgebreide beoordeling. Fijn om te horen dat u tevreden bent over onze informatiestroom en de manier waarop wij snel en adequaat handelen bij betalingsproblemen. Ook uw waardering voor onze voorselectie en zorgvuldige benadering bij het aangaan van nieuwe financieringen stellen wij zeer op prijs.

Mooi dat u al jaren een trouwe investeerder bent bij de ondernemers die via Collin financieren.

Al vele jaren

Al vele jaren! Uw berichtje lijkt aan te geven dat ik voor het eerst heb deelgenomen??

Beste,

Hartelijk dank voor uw vijfsterrenbeoordeling. Goed om te verduidelijken dat de automatische uitnodiging voor Trustpilot niet alleen naar nieuwe investeerders wordt gestuurd. Deze uitnodigingen gaan ook naar investeerders die al langer actief zijn, zodat we een goed en actueel beeld krijgen van ervaringen over de hele linie.

Fijn om te lezen dat u al vele jaren betrokken bent bij Collin en de moeite neemt om uw ervaring te delen.

Goede website en app.

6. tammikuuta 2026

Beste,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling. Fijn om te horen dat u tevreden bent over onze website en app.

Saanut 4/5 tähteä

Snelle afwikkeling( althans als je op…

Snelle afwikkeling( althans als je op tijd bent om deel te nemen, vaak binnen 10 minuten vol)

Ruim en gevarieerd aanbod

Goede aftersales ook juridisch

12. tammikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund

Dank voor uw uitgebreide feedback! Fijn dat u onze snelle afwikkeling, het brede aanbod en de aftersales waardeert. Projecten kunnen inderdaad snel vollopen — we blijven werken aan goede informatievoorziening en ondersteuning.

Saanut 5/5 tähteä

jullie doen precies wat belooft wordt…

jullie doen precies wat belooft wordt en zijn erg duidelijk in de procedure

2. tammikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund

Dank Jan, fijn om te horen dat u onze werkwijze en procedures als duidelijk en betrouwbaar ervaart. Dat is precies waar we voor staan.

Saanut 3/5 tähteä

Mixed feelings

PLUS:
- ze hebben veel aanbod

MIN:
- via fondsen die ze zelf beheren hebben ze voorrang op de andere gegadigden
- er is amper tijd om te investeren, meestal binnen 5 minuten volgeschreven
- bij de pitch zijn er veel zekerheden, maar bij wanbetaling wordt er soft ingegrepen.

8. tammikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund

Dank voor uw open en duidelijke feedback. Fijn dat u het brede aanbod waardeert. Tegelijk begrijpen we uw punten over de snelheid van funding, de rol van fondsen en de aanpak bij wanbetaling. Zeker bij investeringen is transparantie en voortvarend handelen belangrijk.

We hebben uw opmerkingen gedeeld met onze beheerafdeling en lichten onze werkwijze graag persoonlijk toe. Neemt u gerust contact op via beheer@collincrowdfund.nl
of 085 401 6546, dan kijken we samen met u mee.

Grote mate van solide beleggingen

Grote mate van solide beleggingen

2. tammikuuta 2026

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund

Dank Jan, goed om te horen dat u onze investeringen als solide ervaart. We waarderen uw vertrouwen in onze aanpak.

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin