Collin Crowdfund Arvostelua 2 712

TrustScore 4.5/5 tähteä

4,4

Saanut 5/5 tähteä

Eenvoudige site, duidelijke uitleg en je kunt snel aan de slag. Verificatie duurt even maar dat is natuurlijk logisch. Ik kan als beginner niet beoordelen hoe betrouwbaar alle info is, maar je kunt je... Näytä lisää

Saanut 4/5 tähteä

In de finaciële wereld is meestal niet alles goud wat blinkt. Goede balans tussen realiteit en optimisme. Goed bedrijf met goede mensen. Niet alles gaat goed. Maar iedereen doet wél zijn best. Mijn ve... Näytä lisää

Saanut 4/5 tähteä

Goed opgeleide en dienstverlenende medewerkers. Ze willen echt dienst verlenen. Klinkt logisch, maar in de financiele dienstverlening is dat vaak ver te zoeken.. Goede site, je merkt dat de IT er ach... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Professioneel en betrouwbaar, goed werkend team van 45 man of vrouw die de zekerheden goed bewaken. Makkelijk contact te maken en snel bereikbaar. Al met al prima tevreden.

1. Rahoituslaitos

Yrityksen kirjoittama

Collin Crowdfund is het crowdfunding platform voor kredietwaardige MKB-bedrijven die alternatieve (groei)financiering zoeken middels serieuze investeerders.

Yrityksen kirjoittama

Collin Crowdfund biedt ondernemers ruimte via serieuze investeerders!
Collin Crowdfund is een deskundig, toegankelijk en transparant crowdfunding platform voor gevestigde, kredietwaardige MKB-bedrijven, die financiering zoeken voor hun ambities. Serieuze investeerders bereiken via Collin mooie rendementen tegen verantwoorde risico’s.

4,4

Pyytää asiakkailta arvosteluja

On vastannut 91 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaa yleensä 2 viikon sisällä

Heldere communicatie

Heldere communicatie. Zorgvuldig uitgezochte projecten.

13. helmikuuta 2026

Beste Roelof,

Hartelijk dank voor uw vijfsterrenreview en uw mooie, duidelijke woorden.

Fijn om te lezen dat u onze communicatie als helder ervaart en dat u vertrouwen heeft in de zorgvuldige selectie van onze projecten. Achter de schermen werken onze collega’s dagelijks met veel aandacht aan een gedegen beoordeling en transparante informatievoorziening – mooi dat dat zo wordt gewaardeerd.

Dank voor uw vertrouwen in Collin Crowdfund, Roelof.

Saanut 5/5 tähteä

Ik ben onder de indruk van de wijze…communicatie.

Ik ben onder de indruk van de wijze waarop Collin zijn investeerders voorziet van optimale informatie. De mate waarin hun app je navigeert door alle relevante facetten is fenomenaal.

10. helmikuuta 2026

Beste Joop,

Hartelijk dank voor uw prachtige review en uw mooie woorden. Wat goed om te horen dat u zo onder de indruk bent van onze communicatie en informatievoorziening.

We vinden het belangrijk dat onze investeerders optimaal geïnformeerd worden en eenvoudig door alle relevante facetten kunnen navigeren. Dat u onze app daarbij als fenomenaal ervaart, is een groot compliment voor ons team.

Dank voor uw vertrouwen, Joop. Mocht u in de toekomst nog suggesties hebben, dan horen wij dat uiteraard graag.

Prima crowdfinance platform

Dit is een van de beste crowdfinance platforms die je in Nederland kunt vinden, zo niet de beste. Het is een betrouwbaar en degelijk bedrijf. Uiteraard gaat hier ook wel eens wat mis of gaat een project op de fles vandaar dat ook hier op gaat spreiden, spreiden en spreiden zodat je een zeer ruime spreiding over verschillende projecten hebt. Ook bij Collin zijn er verbeterpuntjes te benoemen. Zo zou ik bijvoorbeeld graag de taxatierapporten van onderpanden van projecten willen kunnen inzien om zo een betere risico inschatting te kunnen maken. Helaas is dit nog steeds niet mogelijk.

1. helmikuuta 2026

Beste René,

Hartelijk dank voor uw mooie woorden en uw vijfsterrenreview. Wat goed om te lezen dat u Collin Crowdfund ziet als één van de beste crowdfinanceplatforms van Nederland – dat waarderen wij enorm. Fijn ook dat u het belang van spreiding benoemt; dat is en blijft een belangrijk uitgangspunt bij investeren.

Tegelijkertijd waarderen wij uw kritische noot. Uw wens om taxatierapporten van onderpanden te kunnen inzien, zodat u zelf een nog betere risico-inschatting kunt maken, begrijpen wij heel goed. Transparantie is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Op dit moment delen wij de relevante kerngegevens en zekerheden in de pitchinformatie, maar wij nemen signalen zoals die van u serieus in onze voortdurende doorontwikkeling van het platform en de informatievoorziening.

Mocht u hierover eens verder van gedachten willen wisselen, dan staan wij uiteraard graag voor u klaar.

Nogmaals dank voor uw vertrouwen en betrokkenheid, René.

Feedback

Feedback. Duidelijk. Openheid

5. helmikuuta 2026

Beste,

Dank voor uw review en uw feedback. Fijn om te lezen dat u duidelijkheid en openheid ervaart — dat vinden we belangrijke uitgangspunten in onze communicatie. Mocht u nog verbeterpunten of aanvullingen hebben, dan horen we die uiteraard graag.

Ziet er veelbelovend uit

Ziet er veelbelovend uit

4. helmikuuta 2026

Beste,

Dank voor uw positieve review. Fijn om te horen dat het platform een veelbelovende indruk op u maakt. We werken dagelijks aan verdere verbeteringen en hopen dat dit zich ook voor u blijft vertalen in een prettige investeerervaring.

Pushnotificaties.

Probleempje gehad met het binnenkomen van de pushnotificaties.
Geholpen door Brechtje.
Vakkundig geholpen en opgelost.

3. helmikuuta 2026

Beste,

Bedankt voor uw mooie review en het delen van uw ervaring. Fijn om te horen dat het probleem met de pushnotificaties snel en vakkundig is opgelost. We geven uw compliment graag door aan Brechtje.

Achtergestelde investeerders

Ik ben al een paar jaar investeerder maar wat de laatste tijd gebeurt lijkt mij niet correct.
Zoals vandaag op een investering van 3.300.000. Kreeg een melding om 11:01 en om 11:09 (toen ik het bericht zag) was het doel al bereikt.
Mijn vermoeden is dan ook dat zo'n groot bedrag al met voorinschrijving is bereikt. Er waren ook maar 1002 investeerders, dus een gemiddelde van ruim 3000 per investeerder is ook bovengemiddeld.
Hebben meerdere investeerders dit gevoel dat niet iedereen een gelijke kans krijgt.

4. helmikuuta 2026

Beste,

Dank voor uw review en het delen van uw observaties. We lichten dit graag toe. Het kan inderdaad voorkomen dat een investering met een hoger bedrag snel volgeschreven is. Dit komt doordat een lening vóór de publieke livegang al (deels) kan zijn ingevuld.

Voordat een investering voor alle investeerders zichtbaar wordt, kunnen er inschrijvingen plaatsvinden vanuit het Collin MKB Leningen Fonds, investeerders die eerder hebben deelgenomen aan een lening van dezelfde ondernemer en via de innercrowd van de ondernemer (familie, vrienden en kennissen). Hierdoor kan het totaalbedrag bij publicatie al grotendeels zijn bereikt, waardoor het voor overige investeerders snel kan gaan.

Om uw kans op deelname te vergroten adviseren wij om vóór 11.00 uur al ingelogd te zijn en ervoor te zorgen dat er voldoende saldo op uw account beschikbaar is. Zo kunt u direct inschrijven op het moment dat een investering live gaat.

Saanut 4/5 tähteä

Geen vijf sterren want regelmatig is…

Geen vijf sterren want regelmatig is project al vol wanneer ik op de genoemde tijdstippen wil investeren.

30. tammikuuta 2026

Beste,

Hartelijk dank voor uw beoordeling. We begrijpen dat het teleurstellend kan zijn wanneer een project al volgeschreven is op het moment dat u wilt investeren.

Het kan voorkomen dat een lening al (deels) is ingevuld voordat deze publiekelijk live gaat, bijvoorbeeld door deelname van het Collin MKB Leningen Fonds, investeerders die eerder aan een lening van dezelfde ondernemer hebben deelgenomen of via de innercrowd van de ondernemer. Daarnaast zien we dat populaire projecten door de groei van het aantal investeerders snel vollopen.

1e kennismaking met Collin crowdfunf

Proffesionele en duidelijke website, telefonisch goed bereikbaar. Nog geen ervaring met afhandeling langlopende investeringen.

Beste,

Hartelijk dank voor uw beoordeling. Fijn om te horen dat u onze website als professioneel en duidelijk ervaart en dat u ons telefonisch goed bereikbaar vindt. Wij wensen u veel succes met het investeren!

Goede app en prima mogelijkheden

Goede app en prima mogelijkheden

18. syyskuuta 2025

Beste,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling. Fijn om te horen dat u tevreden bent over de app en de mogelijkheden die het platform biedt.

Duidelijke communicatie

Duidelijke communicatie, duidelijke site. Snelle terugbetaling. Tevreden gebruiker!

Beste,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling. Fijn om te horen dat u tevreden bent over onze communicatie, de duidelijkheid van de site en de snelle terugbetaling.

Saanut 4/5 tähteä

Mooi platform, ook voor beginnende investeerders

Heel duidelijk platform. Goede uitleg en mooie kansen om te investeren. Alleen lastig voor starters om loyaliteit op te bouwen en goed mee te doen met mooie deals. Veel investeringskansen zitten al bijna vol voor die online komt.

20. tammikuuta 2026

Beste,

Hartelijk dank voor uw beoordeling. Fijn om te horen dat u het platform als duidelijk ervaart en tevreden bent over de uitleg en de investeringskansen.

Uw punt over het lastig kunnen instappen als startende investeerder begrijpen we. Het kan voorkomen dat investeringskansen al (deels) volgeschreven zijn voordat ze publiekelijk live gaan. Dit komt doordat er in sommige gevallen vooraf wordt geïnvesteerd door het Collin MKB Leningen Fonds, investeerders die eerder aan een lening van dezelfde ondernemer hebben deelgenomen en de innercrowd van de ondernemer. Hierdoor kan de beschikbare ruimte bij publicatie beperkt zijn.

We blijven ons inzetten om het platform zo toegankelijk mogelijk te houden voor zowel nieuwe als ervaren investeerders.

Saanut 3/5 tähteä

Communicatie richting investeerders mag vlotter.

Heb een opmerking geplaatst met een vraag. Er zou binnen twee dagen gereageerd worden, maar ik heb nog niets gehoord (na 9 dagen).

20. tammikuuta 2026

Beste Rieks,

Dank voor uw review. Naar aanleiding van uw bericht hebben wij dit intern nagekeken, maar wij hebben helaas geen e-mail of bericht van u kunnen terugvinden. Het kan zijn dat deze ons niet heeft bereikt.

We vinden het belangrijk om vragen van investeerders zo snel mogelijk te beantwoorden. Mocht u nog steeds een vraag hebben, dan nodigen wij u graag uit om telefonisch contact met ons op te nemen, zodat we u direct verder kunnen helpen. U kunt ons bereiken via 085 401 6546.

Saanut 1/5 tähteä

Laksheid als leningen niet worden afgelost

Als een lening niet volgens de voorwaarden wordt afgelost dan hoor je ze bij Collin Crowdfund niet. Na aantal keer bellen en mailen krijg je uiteindelijk een antwoord dat ze in gesprek gaan. Ik had het idee dat ze het zelf nog niet hadden gezien, terwijl dit al maanden achter liep. Dus als het gaat zoals het hoort is er niks aan de hand, maar als het dus fout gaat dan gebeurt er vrij weinig. Ze zitten er totaal niet kort op. Ze moeten ervoor zorgen dat het geïnvesteerde bedrag zo snel mogelijk wordt voldaan aan de investeerders.

8. lokakuuta 2025

Beste,

Bedankt voor uw review. Het is vervelend om te lezen dat u de indruk heeft dat er onvoldoende opvolging plaatsvindt wanneer een lening niet volgens afspraak wordt afgelost. Bij betalingsachterstanden wordt het dossier door onze beheerafdeling in behandeling genomen en vindt er contact plaats met de ondernemer om tot een oplossing te komen. Dit soort trajecten kan tijd vergen en is vaak afhankelijk van externe partijen, maar wordt wel actief opgevolgd.

We hechten veel waarde aan zorgvuldigheid in dit proces en streven ernaar investeerders te informeren zodra er relevante ontwikkelingen zijn. Wanneer dat in uw geval anders is ervaren, nemen wij dat signaal serieus.

Wij komen graag persoonlijk met u in contact om uw situatie te bespreken en toe te lichten hoe onze werkwijze bij betalingsachterstanden eruitziet. U kunt contact met ons opnemen via beheer@collincrowdfund.nl
of telefonisch via 085 401 6546, zodat we u persoonlijk te woord kunnen staan.

Saanut 5/5 tähteä

Eind 2021 begonnen bij Collin met…

Eind 2021 begonnen bij Collin met investeren. heb sindsdien een mooie gespreide portefeuille opgebouwd, 250+ waarvan een deel alweer zijn afgelost en weer opnieuw geïnvesteerd. Mijn netto rendement op dit moment 7,07%. Collin is voor mij een betrouwbare en transparante partner.
Ik ben super tevreden over dit resultaat, en een mooie aanvulling bij mijn pensioen.

28. tammikuuta 2026

Beste Theo,

Hartelijk dank voor uw uitgebreide en positieve beoordeling. Fijn om te horen dat u sinds eind 2021 via Collin investeert en inmiddels een mooi gespreide portefeuille heeft opgebouwd. Het is mooi om te lezen dat u tevreden bent over het behaalde netto rendement en dat u Collin ervaart als een betrouwbare en transparante partner.

Goed om te horen dat investeren via Collin voor u een waardevolle aanvulling is richting uw pensioen.

Saanut 3/5 tähteä

niet helemaal wat ik er van verwacht had.

alhoewel het concept mij aanspreekt, en het een ICT hoogstandje is, is mijn rendement uitgekomen op 1.5%. Trek daar de beheerskosten van af dan ben ik in totaal niets mee opgeschoten. Als er van de 37 investeringen een paar om zeep gaan telt het hard af. Is er dan wel voldoende boeken onderzoek gedaan? Hoe dan ook, Ik stop ermee

26. tammikuuta 2026

Beste heer Boekee,

Dank voor uw review en het delen van uw ervaring. Jammer om te lezen dat het rendement voor u niet heeft gebracht wat u ervan had verwacht en dat u daarom heeft besloten te stoppen. Dat vinden wij oprecht spijtig.

Onze kredietanalisten beoordelen iedere financieringsaanvraag zorgvuldig op basis van uitgebreide financiële informatie, risicoanalyses en zekerheden. Desondanks blijft investeren via crowdfunding, ook met spreiding, in de basis risicoarm maar niet risicovrij. Wanneer enkele investeringen tegenvallen, kan dit inderdaad een merkbare invloed hebben op het totaalrendement.

We vinden het jammer dat Collin voor u niet de uitkomst heeft geboden waar u op hoopte en danken u voor de tijd en het vertrouwen dat u in ons platform heeft gestoken.

Saanut 5/5 tähteä

Goede ervaring en goede service

Goede ervaring en goede service, je krijgt t.o.v. verschillende banken spoedig iemand aan de telefoon

Beste,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling. Fijn om te horen dat u goede ervaringen heeft met onze service en dat u het snelle en persoonlijke contact waardeert in vergelijking met banken.

Saanut 4/5 tähteä

Grote spreiding resulteert in goed rendement

Ik ben investeerder sinds 2019 en zeer tevreden over Collin als crowdfundingplatform. Aanpassingen in Collin Direct per februari zijn positief omdat het tot op heden lastig is om tijdig te investeren in kleinere leningen. Vaak binnen enkele minuten vol. Ook complimenten aan Collin Bijzonder Beheer.

16. tammikuuta 2026

Beste,

Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling en het vertrouwen dat u sinds 2019 in Collin stelt. Fijn om te horen dat u tevreden bent over het platform en dat de aanpassingen in Collin Direct als positief worden ervaren.

We herkennen dat het soms lastig kan zijn om tijdig deel te nemen aan kleinere leningen, omdat deze snel volgeschreven zijn. Goed om te lezen dat de recente aanpassingen hier voor u verbetering in brengen. Ook uw complimenten aan onze afdeling Bijzonder Beheer waarderen wij zeer.

Collin Crowdfund - betrouwbaar platform

Collin Crowdfund biedt een betrouwbaar en transparant platform voor investeerders (ook kleine!) in crowdfundingprojecten.
In geval van achterstanden (want dat komt af en toe voor) maken zij er écht werk van en zorgen voor regelmatige informatie.

Beste,

Hartelijk dank voor uw mooie beoordeling. Fijn om te horen dat u Collin Crowdfund ervaart als een betrouwbaar en transparant platform, ook voor kleinere investeerders. Ook uw waardering voor onze aanpak en communicatie bij eventuele achterstanden stellen wij zeer op prijs.

Collin Crowdfund

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin