Yritys on vastannut
Goed opgeleide en dienstverlenende medewerkers. Ze willen echt dienst verlenen. Klinkt logisch, maar in de financiele dienstverlening is dat vaak ver te zoeken.. Goede site, je merkt dat de IT er ach... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Professioneel en betrouwbaar, goed werkend team van 45 man of vrouw die de zekerheden goed bewaken. Makkelijk contact te maken en snel bereikbaar. Al met al prima tevreden.
Yritys on vastannut
Collin Crowdfund is het crowdfunding platform voor kredietwaardige MKB-bedrijven die alternatieve (groei)financiering zoeken middels serieuze investeerders.
Yrityksen kirjoittama
Schijfstraat 6E, 5061 KB, Oisterwijk, Hollanti
Pyytää asiakkailta arvosteluja
On vastannut 91 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista
Vastaa yleensä 2 viikon sisällä
Interessante projecten om in te investeren, laagdrempelig en ook goed bereikbaar. Projecten zijn wel vaak snel vol, waardoor investeren niet altijd mogelijk is.

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund
Betrouwbaar goedlopend platform. Due diligent in het selecteren en beoordelen van projecten.
Reden voor de 3 sterren in plaats van 5:
De kosten zijn niet transparant en vele malen hoger dan die van vergelijkbare platforms.
Standaard rekent Collin “0.1% per maand”. Dat klinkt niet als veel, maar dat is 1.2% per jaar en op een jaarrente van 7%, ruim 17% van je totale maximale winst (bij een lagere rente meer, bij een hogere rente op het project natuurlijk minder), terwijl je wel zelf 100% van het risico neemt.
Bij andere platforms liggen deze kosten ruim onder de 10% (een aantal zelfs onder de 5%).
En de manier waarop Collin het 0.1% noemt is feitelijk misleiding, omdat er in alle andere tarieven op de website over jaarrente gesproken wordt. Dit zou dus als algemeen tarief ook als jaar kosten genoemd moeten worden van 1.2%. Daarnaast voor transparantie zou dit ook per project als percentage van de aangeboden rente genoemd moeten worden, zodat het per project geheel duidelijk is wat het maximale netto rendement is voor investeerders minus de vaste kosten die Collin in rekening brengt. Zoals ik de ECSP begrijp, zou dit ook veel transparanter moeten zijn.
Wel moet ik Collin nageven dat de projecten over de jaren heen veel duidelijker zijn geworden over het specifieke terugbetaalschema (dat liet voorheen te wensen over, maar nu is dat helemaal prima) dat nu duidelijk vermeld staat. En dat de wallet nu optioneel is (sinds de European Crowdfunding Service Providers (ECSP) Regulation (Regulation (EU) 2020/1503) eind 2023 van kracht werd voor bestaande crowdfundplatforms). Dus kwalitatief hoogwaardig platform. En kijkend naar mijn review van 2023 voor dit zelfde platform, zie ik een positieve ontwikkeling.
In conclusie, kwalitatief platform, maar bewust vage omschrijving van de kosten, daardoor niet transparant, en daarnaast veel hogere kosten dan vergelijkbare platforms.

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund
In de finaciële wereld is meestal niet alles goud wat blinkt. Goede balans tussen realiteit en optimisme. Goed bedrijf met goede mensen. Niet alles gaat goed. Maar iedereen doet wél zijn best. Mijn vertrouwen hebben ze.

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund
Wat er beter kan is de opvolging van achterstanden. Het duurt te lang.

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund
Te veel slechte investeringen.
Duurt lang voor er info over komt.

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund
Goede site, je merkt dat de IT er achter goed voor elkaar is.

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund
Mogelijkheid om op eenvoudige wijze in uiteenlopende projecten te investeren tegen een aantrekkelijk rendement.

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund
Makkelijk contact te maken en snel bereikbaar.
Al met al prima tevreden.

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund
Transparante communicatie over investeringen, kritische consistente toets van nieuwe investeringen waarop je kan vertrouwen, prima rendement.

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund
Ik kende deze manier van geld beleggen niet maar vooralsnog is het supermakkelijk en zeer overzichtelijk

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund
Eenvoudige site, duidelijke uitleg en je kunt snel aan de slag. Verificatie duurt even maar dat is natuurlijk logisch. Ik kan als beginner niet beoordelen hoe betrouwbaar alle info is, maar je kunt je altijd een goed beeld vormen van de projecten. En snap je het niet of twijfel je? Dan gewoon wachten op de volgende kans. Elke dag krijg je een melding als er nieuwe investeringskansen zijn en niet alles past bij jou wat misschien wel bij mij past.

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund
Duidelijke aanbiedingen, voorzien van risicoanalyse. Duidelijke site waar je je eigen portefeuille kan bekijken. Betalingen komen netjes en op tijd binnen.

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund
Goed platform en een eenvoudige manier om te investeren

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund
Snelle afhandeling van zaken en goede communicatie

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund
Ik zit inmiddels al een tijdje bij Collin Crowdfund en dat bevalt me eigenlijk prima. Wat ik vooral mooi vind is dat het gewoon duidelijk is. Je ziet waarin je investeert, wat het doel is en wat ongeveer de risico’s zijn. (DOE ALTIJD ZELF JE HUISWERK!) Geen moeilijke verhalen of gedoe, gewoon ondernemers en projecten waar je zelf gevoel bij kunt krijgen.
Ik spreid zelf over meerdere projecten en dat werkt voor mij prettig. Maandelijks zie je rente en aflossing terugkomen en dat maakt het ook wel leuk om te volgen.
Natuurlijk blijft investeren altijd een risico, dat moet je niet vergeten. Maar tot nu toe heb ik er een goed gevoel bij en vind ik Collin een net en overzichtelijk platform.
Voor mensen die iets anders zoeken dan alleen sparen op de bank, is het zeker interessant om eens naar te kijken.
Waarom geen 5-sterren?
Dit hoor ik veel van collega's. De investeringskansen zijn vrij snel volgeboekt. Ze moeten iets bedenken dat 'trouwe' investeerders (zie loyaliteitsprogramma) maar 70% bijvoorbeeld kunnen inschrijven. De overige 30% voor 'nieuwe' collega-investeerders. Dit geeft meer dynamiek en kansen voor mensen die het ook willen proberen. Is het na 12 uren nog niet vol? Dan weer openen voor iedereen bijvoorbeeld.

Vastaus yritykseltä Collin Crowdfund
Lue lisää muunlaisista arvosteluista.