Bjelin Sweden Arvostelua

1 272
TrustScore 4/5 tähteä

Saanut 5/5 tähteä

Fantastisk service från början till slut! Allt gick smidigt och professionellt, med bra kommunikation och snabb leverans. Väldigt nöjd med både bemötandet och hela upplevelsen. Rekommenderas varmt!

Saanut 4/5 tähteä

Gillar produkten, och fin anläggning i Väla. Dock dåligt skyltat, och kört fel bägge gångerna på väg dit. Ingen skylt vid stora vägen, ingen skylt vid entren som säger öppettider, porten vid utlastn... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Otroligt sen leverans, trots att man betalt i förskott och betalningen bekräftats på torsdagen, så har vi inte fått parketten en vecka senare, trots att vi har påpekat att det är extremt bråttom med... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Otroligt lätt att beställa och är extremt imponerad över hur snabbt vi fick golvet! Bor i jokkmokk och fick levererat till dörren bara efter 4 arbetsdagar vilket var perfekt då snickaren var på plats.... Näytä lisää

Yrityksen tiedot

1. Lattiaurakoitsija

Yrityksen kirjoittama

Bjelin utvecklar, tillverkar och säljer en bred produktportfölj av både traditionella trägolv och nya innovativa golv i nya material.

Hyvä

(1 272)

47 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Saanut 4/5 tähteä

Snabb leverans men kunde skickat brev…

Snabb leverans men kunde skickat brev istället för utlämning hos ombud

26. toukokuuta 2025

Hej Patrik!
Tack för din feedback! Vi är glada att leveransen gick snabbt, men tar till oss din synpunkt kring leveranssättet. Vi strävar alltid efter att göra det så smidigt som möjligt för våra kunder, och ska se över om brevleverans kan vara ett alternativ för liknande försändelser framöver. Tack för att du hörde av dig!

Kanonbra

Kanonbra! Fick mina golvprover som jag önskade mig !

17. toukokuuta 2025

Vastaus yritykseltä Bjelin Sweden

Vad härligt att höra – stort tack för din återkoppling! Vi är glada att dina golvprover kom fram som önskat. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller behöver vidare hjälp i valet av golv. Lycka till med ditt projekt! 🌟

Saanut 3/5 tähteä

Var lite förvirrandebara lite diam då lev tid var i…

Var lite förvirrande då lev tid var i princip omgående sen i orderbekräftelsen står det 1-7 dagar pga leverantören
Nu löste det sej på 2 dagar vilket är bra

13. toukokuuta 2025

Hej Nils Håkan!
Tack för din återkoppling! Vi förstår att leveranstiden kan uppfattas som förvirrande. Vi skickar omedelbart från vårt lager och därefter varierar transporttiden från speditörens sida, beroende på var i landet man bor, men vi är glada att det i detta fall löste sig snabbt – leverans på två dagar är vi nöjda med!

Saanut 5/5 tähteä

Bjelin outstanding när de gäller…

Bjelin outstanding när de gäller högkvalitativt golv och service! En av de främsta på marknaden :)

12. toukokuuta 2025

Hej Tobias!
Stort tack för dina fina ord! Det gläder oss verkligen att du är nöjd med både våra golv och vår service. Vi strävar alltid efter att leverera högsta kvalitet – både i våra produkter och i bemötandet. Varmt välkommen tillbaka när det är dags för nästa projekt! 😊

Saanut 1/5 tähteä

Köpt golv från Bjelin eller via…

Köpt golv från Bjelin eller via Byggmax, efter ett års användning reklamerade jag golvet då vi fått lacksläpp mellan varje planka, tänk er ett ljus golv men i varje skarv är de brunt pga av lacksläpp,

Besiktningsmannen som var ut uttryckte " det här golvet ser inte bra ut" men i besiktningsrapporten bedömer man det som ett icke produktionsfel då lacksläpp uppkommit efter installation och man skyller på saker som yttre påverkan..... suck... varje skarv på golvet saknar lack.
Hur man ens kan få bedriva företag och lura kunder på denna såkallade kvalité..

Vad ni än gör, köp aldrig golv från Bjelin, och mer mindre köp aldrig ett ljus golv för de kan enkelt skylla på att ljusa golv är känsligare än andra, och vad ni än gör, skura aldrig golvet för de skyller dom
också på, att smuts kan fastna mellan springorna sen släpper lacken, Vårat nya golv är förstört efter ett års användning,dom tar absolut inget ansvar och dom som gör sina kontroller innan, ni kommer se att detta är en röd tråd hos Bjelin att undkomma ansvaret.

10. toukokuuta 2025

Vastaus yritykseltä Bjelin Sweden

Tack för att du delar med dig av din upplevelse – vi är verkligen ledsna att höra att du känner dig besviken.

Vi tar alla reklamationer på största allvar och följer alltid tydliga rutiner, inklusive bedömning av oberoende besiktningsman när det behövs.

Eftersom vi inte kan koppla din recension till ett specifikt ärende vill vi gärna uppmana dig att kontakta vår kundservice direkt om du har frågor eller synpunkter kring det beslut som fattats. Vi finns här för att hjälpa till.

Om du önskar kan du även vända dig till en oberoende besiktningsman certifierad av GBR (Golvbranschens Riksorganisation) för en oberoende bedömning – vi följer deras utlåtanden.

Vi förstår att detta inte motsvarade dina förväntningar, och vi beklagar att du känner dig missnöjd med både produkt och hantering.

Snabbt och rätt

5. toukokuuta 2025

Hej Pelle!
Stort tack för din fina feedback – snabbt och rätt är vårt mål varje gång!

Angrer…

Skulle være ett produkt som var det beste av parkett og laminat, men har bare de værste egenskapene. Suger vann, riper lett og blir veldig fort stygt. Angrer

10. toukokuuta 2025

Hej Tommy,
Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi är verkligen ledsna att du känner dig besviken – det är absolut inte den upplevelse vi önskar att någon av våra kunder ska ha.

Det du beskriver låter som typiska problem som kan uppstå om ett hårdvaxoljat golv inte underhålls enligt våra rekommendationer. Våra golv kombinerar egenskaperna från både parkett och laminat, men för att bibehålla både utseende och hållbarhet är det viktigt med rätt skötsel, särskilt när det gäller skydd mot väta och repor.

Vi vill gärna få chansen att hjälpa dig vidare – kanske kan vi tillsammans titta på vad som hänt och vad som eventuellt kan åtgärdas? Jag kan inte se att vi har varit i kontakt tidigare. Du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice, så ser vi över ärendet mer i detalj.

2. toukokuuta 2025

Vastaus yritykseltä Bjelin Sweden

Toppen att höra – tack för att du skrev! Vi gillar också när det går undan 😄

Snabb och bra support

Snabb och bra support! :-)

23. huhtikuuta 2025

Hej Tommy,
Tack för din recension! Det betyder mycket för oss att du upplevde vår support som snabb och bra – precis som vi vill att den ska vara!

Bra produkter

Trevliga och bra service och bra produkter.

21. huhtikuuta 2025

Hej Annika Sofia,
Tack för dina fina ord – vi blir verkligen glada över att höra att du är nöjd med både vår service och våra produkter! Det betyder mycket för oss att du tog dig tid att lämna ett omdöme.

Varmt välkommen tillbaka om vi kan hjälpa dig med något i framtiden!

Härdad parket ? BULLSHIT

För ungefär ett år sedan flyttade vi in i vårt nybyggda hus där vi valde att lägga golv från Bjelin. Vi fastnade för deras marknadsföring om ett slitstarkt, härdat parkettgolv som skulle vara särskilt tåligt – något vi ansåg passade perfekt för en småbarnsfamilj med mycket aktivitet i hemmet.

Redan efter ett halvår började vi märka att golvet lyfte på flera ställen. Dessutom har det uppstått repor och märken av de mest vardagliga saker – något man absolut inte förväntar sig av ett golv som beskrivs som extra slitstarkt. Idag, ett år senare, har vi mängder av smårepor och ett golv som är ojämnt och har börjat släppa i flera områden.

Vi fick till slut en inspektion från Bjelin, men istället för att ta ansvar lades all skuld på installationen, luftfuktigheten och värmen – bland annat på grund av våra stora fönsterpartier och golvvärme. Det är faktorer som golvet enligt deras egen produktinformation ska vara anpassat för. Vi hade förväntat oss ett golv som klarar av vardagen, men tyvärr har upplevelsen varit raka motsatsen.

Vi är mycket besvikna och känner oss lurade av både marknadsföringen och den bristande kundservicen. Det här är inte ett golv jag skulle rekommendera till någon – särskilt inte om du har barn, golvvärme eller helt vanliga krav på kvalitet och hållbarhet.

Efter att detta hänt oss har vi dessutom kommit i kontakt med andra familjer som valt samma golv från Bjelin – och upplevt precis samma problem med både kvaliteten och företagets ovilja att ta ansvar. Det känns som ett återkommande mönster, vilket gör oss ännu mer tveksamma till både produkten och varumärket.

1. toukokuuta 2025

Hej Alexander!

Tack för att ni delar med er av er upplevelse.

Vi är uppriktigt ledsna att höra att ni inte är nöjda med ert golv och att det inte motsvarat de förväntningar ni hade vid inflytt. Det är absolut inte den upplevelse vi önskar att våra kunder ska ha.

Jag har undersökt ditt ärende och ser att vid vår besiktning framkom flera faktorer som tyder på att problemen uppstått till följd av installationsrelaterade orsaker – såsom bristande rörelsemån, flera låspunkter samt ett ojämnt underlag – vilket påverkar hur ett flytande trägolv beter sig över tid. Eftersom dessa omständigheter ligger utanför produktens konstruktion och vårt leveransansvar, har vi därför inte kunnat bedöma att det rör sig om ett produktfel.

Vi förstår att det kan kännas frustrerande när man som kund inte får det besked man hoppats på, och därför har vi också föreslagit att ni – om ni önskar en ytterligare granskning – vänder er till en oberoende besiktningsman via Golvbranschens Riksorganisation (GBR). Vi har varit tydliga med att vi naturligtvis kommer att förhålla oss till det utlåtande som ges därifrån.

Samtidigt tar vi till oss av er kritik, särskilt vad gäller hur ni upplevt vårt bemötande under ärendets gång. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra både vår kommunikation och våra interna rutiner – och er återkoppling är en viktig del i det arbetet.

Vi tackar för att ni hörde av er och vår kundtjänst är fortsatt tillgängliga om det skulle uppstå fler frågor.

Weronica, Kundserviceansvarig
Bjelin International AB

Saanut 4/5 tähteä

Beställde bara tre provbitar av parkett…

Beställde bara tre provbitar av parkett golv

10. huhtikuuta 2025

Hej Maria,
VI hoppas att proverna har varit till hjälp för dig under beslutsprocessen! Hör av dig om du behöver ytterligare stöd och hjälp i resan mot ett nytt golv! Vi finns här för Er!

Hej Åsa!
Tyvärr kom inte hela din recension med och jag hittar inte något ärende hos oss där vi haft kontakt med dig om detta (jag misstänker att du är missnöjd över färgmatchningen mellan trälist och trägolv?). Golvet och listen är trämaterial och variationer i träets nyans förekommer då det är ett naturmaterial. Det är därför svårt att få en exakt matchning, även om infärgningen på listen och golvet är densamma. Du är välkommen att kontakta oss och skicka in bilder på ditt golv och din list så kan vi försöka hjälpa dig vidare 🤗

Saanut 5/5 tähteä

Fick tipset om ert golv av min svärson…

Fick tipset om ert golv av min svärson som är snickare.

18. maaliskuuta 2025

Hej Christer,

Så klart alltid roligt att höra när ordet om vårs produkter sprids. Vi hoppas du blir nöjd med ditt nya golv och du är varmt välkommen åter om vi kan hjälpa eller stötta dig med det i framtiden.

Ha en fin dag!
Hälsningar,

Fina hållbara golv som är lätt att lägga

Fina hållbara golv som är lätt att lägga

16. maaliskuuta 2025

Hej Robert,

Tack för ditt fina omdöme!
Roligt att du är så nöjd med ditt nya golv. Välkommen åter till oss för framtida beställningar eller bara råd och tips för skötsel av golvet.

Bästa hälsningar,

9. maaliskuuta 2025

Hej Anna,

Kul att du är nöjd med din snabba leverans. Välkommen åter om du behöver mer råd och tips för underhållning av ditt golv.

Ha en fin dag!
Hälsningar,

Hej Mats,
Bjelin Woodura är ett härdat trägolv, till skillnad från laminat som är ett tryck på papper som laminerats i plast. Våra Wooduragolv erbjuder därför lika mycket liv och värme som ett traditionellt trägolv, men är tåligare och snällare mot skogen.
Med Vänliga Hälsningar,

Nöjd

Enkelt, snabbt och smidigt att beställa, snabb respons vid mailkontakt.

6. maaliskuuta 2025

Hej Dana,

Vad skönt att du är nöjd med vårt bemötande, det ligger högt i vår prioritet. Vi hoppas dina tillbehör passade bra och önskar dig välkommen tillbaka i framtiden.

Bästa hälsningar,

Saanut 5/5 tähteä

Smidog leverans och bra produkt för att…

Smidog leverans och bra produkt för att skura golvet, blev inga skurmärken efteråt.

2. maaliskuuta 2025

Hej Elin,
Vad roligt att du är nöjd med dina underhållsprodukter. Du är alltid varmt välkommen tillbaka till oss för mer råd eller tips om ditt golv.

Emma, Bjelin Kundservice

Saanut 5/5 tähteä

Fick en mindre chock när golvet anlände…

Fick en mindre chock när golvet anlände och inte alls såg ut som på bilderna, men det visade sig att översta plankan låg med undersidan upp. Annars var det helt perfekt!

3. maaliskuuta 2025

Vastaus yritykseltä Bjelin Sweden

Vad bra att det löste sig, översta plankan ligger alltid upp och ner i paketen för att skydda golvet vid leverans.
Mvh, Bjelin Kundtjänst.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin