I bought some pretty expensive Welwitschia seeds from them but after a month none have shown any sign of life despite being in a warm growbox. They should normally sprout within days. They don’t r... Näytä lisää
Yritys on vastannut
2 weken na bestelling contact opgenomen en e-mail antwoord verwijst me door naar hun website. Heel leuk want eigenaars blijken enkele weken op verlof te zijn. Bij hen besteld omdat ze bijzondere soort... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Update: Okay, ze hebben dus wel beloofd geld terug te geven, maar tweeënhalve week later heb ik het NOG STEEDS NIET GEKREGEN... :( Update: Uiteindelijk toch nog netjes opgelost. Geld ter... Näytä lisää
Hoewel de bestelde zaden op voorraad waren in maart, geen mededeling over te verwachten levering, bij navragen werd steeds andere datum belooft maar ook dat klopte niet. Pas weken later werd de beste... Näytä lisää
Al vanaf 1926 is ons bedrijf gespecialiseerd in zaden. Tegenwoordig ook met een complete tuinwinkel met zoveel speciale hoekjes dat haast elke stap een verrassing is.
Hollanti
Ei viimeaikaisia arvostelupyyntöjä
On vastannut 50 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista
Vastaa yleensä 2 viikon sisällä
Eigenlijk verdienen ze NOG NIET 1 STER...
9 weken wachten, nog niets geleverd... Had ik maar eerder andere recensies gelezen... Na 4 weken zelf gemaild omdat zij niks lieten weten.. Er werd bijna 2 weken later geantwoord en beloofd dat ze nu de 6 weken aantikken en de levering eraan zou komen... Helaas.. Nu 9 weken verder en nog niets...
Als ik dan nu ook de andere slechte reviews lees, dan zou ik wensen dat ik nooit mijn tijd had gestoken in daar een dikke bestelling te plaatsen. Vandaag gemaild om de bestelling te annuleren. Anders loop ik zoals andere klanten nog het risico dat ik een half jaar of langer moet wachten en andere duurdere zaden als alternatief krijg én meer moet betalen.. Bewijs dat ze niks tegemoet komen aan hun mankerende communicatie en kunde om een webshop te runnen.. Nu maar hopen dat ze de annulatie wél behandelen...
Dikke nul op 5!
Ook ik heb in januari mijn bestelling gedaan en ging er van uit als ik de nu nog steeds vermelde levertijd van 3 tot 6 weken aanhoud op tijd zou zijn om te beginnen met (voor) zaaien. Heb extra geen tomaten en paprika besteld omdat ik gelezen heb hoe dit bedrijf bekend staat. Netjes de tijd afgewacht en na 6 weken gevraagt wanneer ik mijn bestelling kan verwachten. Zoals verwacht geen antwoord. Nu hebben ze een automatisch antwoord ingesteld. Met de boodschap dat ze druk aan het werk zijn en wij ondertussen moeten genieten van de moestuin. Ze hebben zeker een groot assortiment maar heel veel van wat ze aanbieden hebben ze niet in voorraad. Ik
Wacht nu 2 maanden en als ik het zo
lees kan ik er rustig nog een maand bij optellen.Echt onvoorstelbaar en verschrikkelijk ergelijk. Als je nu nog moet bestellen kun je er echt vanuit gaan dat je in juni kunt beginnen en geen antwoord op mail krijgt Ik ga bij de concurrentie bestellen die de leveringen beter voor elkaar hebben. Kan Vreeken rustig aan doen en zal ik mijn bestelling van 150 euro misschien volgend jaar op tijd kunnen gebruiken. Jammer maar waar en bijzonder klantonvriendelijk!

Vastaus yritykseltä Vreeken's Zaden
Jammer dat men besteld, je krijgt dan geen status wanneer er ongeveer geleverd wordt. Wij extra uitkijken dat we alleen maar dat nemen wat op voorraad is maar, zelfs dan duurt het en duurt het. Ze leggen vriendelijk op de website uit dat telefonisch beantwoorden onmogelijk is, wat ik heel goed begrijpen kan. Er wordt daarom gevraagd te mailen over bestelstatus en andere vragen. Nou dat doe ik dan maar, vervolgens krijg je geen antwoord, na een 2de keer nog steeds geen antwoord. Echt ontzettend jammer. Heb nog maar eens een 3de keer gemaild, echter te toon is nu wel gezet, ik voel me in ieder geval als klant niet serieus genomen.
Uitgebreid sortiment, maar lang niet alles leverbaar. Soms erg lange wachttijd (weken). Hoge verzendkosten, standaard postnl tarieven worden systematisch verhoogd met zgn administratie en ‘verzendkosten’, dit is enigszins overdreven.

Vastaus yritykseltä Vreeken's Zaden
Vroeger heb ik altijd zaden besteld bij Chiltern Seeds in Engeland, maar helaas vanwege de Brexit leveren ze niet meer naar Europa. Dus zocht ik een alternatief.
Vreeken's zaden ziet er goed uit qua assortiment.
Ze waarschuwen op hun website dat ze lange levertijden hebben. 3 tot 6 weken moet je rekenen. OK, daar kan ik mee leven.
Maar na 6 weken heb ik nog steeds niets ontvangen. Je snapt toch dat zaden op een bepaald moment moeten worden gezaaid, en als je ze te laat levert, dat ik er dan niets meer aan heb ?
Geen telefoonnummer beschikbaar om contact op te nemen, ze willen dat je hen via email contacteert. Maar ook op de email heb ik na een week nog geen antwoord. Wat moet ik nu doen ? Ik weet zelfs niet of ik een andere leverancier moet zoeken. Op den duur zal ik gedwongen zijn om volwassen planten te kopen, maar weet je wel hoeveel duurder dat is ?
Brigitte Van Gerven
Lichtaart, België
===============
Aanvulling: vandaag (23/03/2023) de zaden ontvangen, bedankt!
Voor mij was niet zozeer de lange levertermijn een probleem, maar eerder de onzekerheid of/wanneer ik de zaden ging ontvangen.

Vastaus yritykseltä Vreeken's Zaden
Krijg m’n bestelling niet. Er wordt niet geantwoord op m’n mailtjes. Snap dat ze geen telefoonnummer geven. Ze zouden plat gebeld worden door ontevreden klanten.

Vastaus yritykseltä Vreeken's Zaden
Superblij met mijn bestelde artikelen.
Netjes verpakt.
En ja ,lange levertiid dat klopt.
Maar dat staat ook op de site, dat wist ik van tevoren.
Slechte service, wacht al een maand op een bestelling. Reageren niet op emails….

Vastaus yritykseltä Vreeken's Zaden
Op mijn bestelling van vanille orchideeën heb ik niets vernomen.
Vreeken's zaden is NIET telefonisch te bereiken, wat ik zeer klantonvriendelijk vind.
Vreeken gaat in zijn reactie niet inhoudelijk op mijn review in. Het is normaal dat op mijn bestelling per e-mail van de kant van Vreeken wordt gereageerd. Ik heb geen mail van Vreeken gekregen.

Vastaus yritykseltä Vreeken's Zaden
Nog nooit zo'n klant onvriendelijk bedrijf meegemaakt
Maak nooit een account aan want je komt er nooit meer vanaf! Jaar in jaar uit blijf je reclame ontvangen ook als je je uitschrijft. Als je ze vraagt te stoppen dan krijg je als antwoord dat je je zelf maar moet uitschrijven. Maar ook als je dat doet blijf je gespamd worden. Waardeloos bedrijf!

Vastaus yritykseltä Vreeken's Zaden
Ik had helaas geen tijd om de winkel te bezoeken maar gelukkig was online bestellen gewoon mogelijk. De bestelling kwam keurig verpakt aan en de zaden zijn goed ontkiemt. Een prima ervaring en een aanrader!
Eigenlijk is 1 ster nog te veel. Communicatie met dit bedrijf is niet mogelijk. Ze cashen direct maar reageren nergens op. NOOIT BESTELLEN, PAS OP.

Vastaus yritykseltä Vreeken's Zaden
Kan nergens een telefoonnummer vinden van hun dat zegt mij eigenlijk al wel genoeg jammer joh niet kunnen bellen dan zeker niks bestellen!

Vastaus yritykseltä Vreeken's Zaden
Om een lang verhaal kort te maken. Na een flinke mailwisseling met vreeken voor een oplossing over mijn klacht (niet ontkiemen van de zaden en niet opkomen van de dahlia's) moet ik tot de volgende conclusie komen. Vreeken geeft geen garantie hiervoor. In vervolg moet ik hun adviezen opvolgen en zelf nieuwe zaden ed aankopen. Dat is hun oplossing. De groeigarantie waarover gesuggereerd wordt in hun algemene voorwaarden geldt dus niet voor alles wat moet ontkiemen of van uit de grond omhoog moet komen. In mijn laatste email heb ik geschreven over het wettelijk recht van consumenten en dat zij moeten aantonen dat ik niet goed ben omgegaan met hun produkten. Ik heb een tweetal keren bij hun besteld vanwege hun bijzondere zaden. Helaas ben ik niet tevreden over hun kwaliteit van de zaden ed. Van beide zendingen is meer dan de helft aan zaden niet ontkiemt. Het ene zakje doet het uitermate goed en andere zakje is niks nada noppes. Ik vind het heel jammer dat ik me zo bekocht voel en helaas ben ik niet de enige gezien het zeer hoge aantal negatieve reviews. Toch maar weer eens eerst de reviews lezen van een webshop die ik voor de eerste keer bezoek en wat wil bestellen. Verder vind ik een automatische incasso niet meer van deze tijd (je moet er maar op vertrouwen dat ze dat netjes doen) de klantenservice, waarbij je elke keer een mail krijgt dat het druk is en dat je maar moet afwachten op een antwoord, en waarbij je als klant het gevoel krijgt dat zij er van overtuigd zijn dat zij goede kwaliteit leveren en dat de consument onkundig is in het gebruik van hun produkten. Ik vind dat ronduit arrogant. Zodra ik thuis ben van vakantie gaat er een aangetekend brief naar vreeken waarbij ik hun wijs op mijn rechten en hun plichten. In hun ogen zijn mijn bestel bedragen peanuts (30 en 40 euro) maar voor een consument is dat een flink bedrag. Om over de hoge verzendkosten en de lange levertijden (ondanks dat alles op voorraad is) maar te zwijgen.
naar aanleiding van de reactie van vreeken. Zoals ik heb meegedeeld heb ik het in bakken binnen gezaaid in bemeste tuinaarde (bewust tuinaarde omdat ik de tegenwoordige potgrond met alle vezels niks vind omdat het snel koek als het iets te veel indroogt en geen water meer op kan nemen) omdat ze niet tot onvoldoende kiemenden heb ik ze twee weken in de koelkast gezet. Daarna de kweekbakken buiten gezet. Weinig tot geen resultaat op een zakje (hysop) die overvloedig is uitgekomen onder dezelfde omstandigheden. Ook de klacht van de dahlia's heb ik doorgegeven. Voor mij is het een raadsel dat twee van de vier wel uitkomen en de andere twee niet (ook onder dezelfde omstandigheden. U mag mij arrogant vinden maar dat vind ik van u ook. Om uw adviezen op de volgen zal ik eerst weer een bestelling moeten doen (wat mij op kosten jaagt) en dat weiger ik. Ik vraag om een gedegen oplossing zoals de wet dat voorschrijft. Een nieuwe zending of geld terug. Want ik zelf, en dat mag u arrogant vinden ben niet overtuigd van uw goede kwaliteit van zaden. Want waarom komt het ene zakje wel uit en de andere niet? Dat mag u mij dan ook vertellen!

Wat een shit website.
Ik klikte op bestellen en in plaats van een scherm met betalingsmogelijkheden wordt het direct besteld!
Ik heb direct een mail gestuurd om te annuleren. Die is gewoon genegeerd, een lange tijd later krijg ik opeens een pakje zaden opgestuurd. Ik was vergeten dat die nog betaald moest worden met een bankgiro overdracht want zo betaal je nergens meer. Krijg ik ook nog incasso kosten er boven op..
Emails worden niet beantwoord omdat het te veel is. Dat kan toch niet waar zijn? Als bedrijf hoor je dat te regelen. Als je een normaal betalingssysteem er in doet heb je waarschijnlijk al veel minder emails.

Vastaus yritykseltä Vreeken's Zaden
Bestelling geplaatst, maar niks ontvangen.
Na maanden lang wachten en onbeantwoorde e-mails is het op een gegeven moment klaar. Vandaar deze recentie. Hij is ook niet telefonisch bereikbaar, raa raa hoe zou dat nou kunnen.
Wil je toch per se iets kopen? Dan zul je naar zijn winkel moeten gaan. Want bij online bestellingen word je gewoon opgelicht!

Vastaus yritykseltä Vreeken's Zaden
Ik schrok me rot toen ik Vreekens Zaden reviews intypte. Zo ontzettend veel negatieve reacties!
En terecht, want ikzelf heb dezelfde ervaring. Bestelling gedaan in september 2021, waar ik nog steeds niet aan aantal planten van binnen heb gekregen.
Tevens een plant gekregen, waar vraatgaatjes in zaten. Uiteindelijk heeft de plant het niet gered.
Erover gemaild, maar kreeg een niet bevredigend antwoord.
Nu zit ik na een tweede bestelling al sinds maart 2022 te wachten op een aantal nieuwe planten. Erover gecommuniceerd, maar nooit iets teruggehoord.
Mijn ervaringen zijn dus de ervaringen die zovelen hebben met dit bedrijf! Ik had er goede verhalen over gehoord, maar dit blijkt ver van de waarheid. Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen met dezelfde soort klachten komen!
Ik ben heel erg teleurgesteld! En vraag me af wanneer er überhaupt nog iets binnenkomt! Waarschijnlijk als het bloeiseizoen over is!
Zoveel problemen zouden opgelost kunnen worden, met iemand die je telefonisch te woord kan staan.
GA Kaemingk
Na 4 maanden nog niks vd bestelling gekregen en geen reactie op herhaalde emails. Begin bang te worden dat ik wordt opgelicht.