Jeg opplevde dessverre at servicen i…
Jeg opplevde dessverre at servicen i forbindelse med bytte fra tysk til norsk førerkort kunne vært langt bedre.
For å få byttet førerkortet måtte jeg levere både helseattest og synstest. Jeg fikk et midlertidig førerkort som er gyldig til 30. juli. Da jeg ønsket å levere dokumentene ved trafikkstasjonen i Egersund, oppdaget jeg at kontoret holder stengt i hele juli og ikke åpner igjen før 27. august. Siden det midlertidige førerkortet utløper allerede 30. juli, var jeg nødt til å kjøre helt til Stavanger for å levere papirene. Dette fremstår som lite brukervennlig og gir et unødvendig ekstraarbeid for dem som bor langt unna.
I tillegg opplevde jeg en kundeservicemedarbeider på telefon som lite imøtekommende. Da jeg ringte for å spørre om jeg måtte bestille en ny time for å levere helseattesten, fikk jeg en belærende kommentar om at jeg burde lese brevene jeg mottar fra Statens vegvesen ordentlig. Spørsmålet mitt var enkelt og helt legitimt, og jeg hadde forventet en høflig og serviceinnstilt veiledning.
Jeg håper Statens vegvesen kan se nærmere på både tilgjengeligheten ved lokale trafikkstasjoner og måten kunder blir møtt på. God service handler ikke bare om riktige rutiner, men også om å møte mennesker med respekt og forståelse