Wegwijs in de WIA Arvostelua

TrustScore 4.5/5 tähteä

Saanut 5/5 tähteä

Wat geweldig dat Nicoline deze boeken schrijft! Voor iedereen die met verzuim en de WIA te maken krijgt, zijn ze een absolute aanrader. Ook de nieuwe webinars zijn fantastisch: alles wordt op een held... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Goed en praktisch toepasbaar boek. Zeer duidelijk het hele proces van aanvraag WIA uitgelegd met praktische tips hoe je de WIA aanvraag moet doen. Ook duidelijke uitleg over de soorten WIA-uitkeringen... Näytä lisää

Yritys on vastannut

Saanut 2/5 tähteä

Omdat ik op zoek was naar meer diepgang rondom specifieke situaties rondom de WIA heb ik het boek gekocht. Ik had hoge verwachtingen van het boek, omdat het op voor meer duidelijkheid zou moeten zorge... Näytä lisää

1. Tietopalvelut

Yrityksen kirjoittama

Ben je bijna twee jaar arbeidsongeschikt, dan moet je de WIA-aanvraag indienen. Naast je onzekere gezondheidssituatie kan dit veel stress, angst en onrust veroorzaken. Zeker omdat je grotendeels zelf uit moet zoeken hoe het werkt. Heb je geen idee wat je hierbij te wachten staat? Dit boek neemt je stap voor stap mee in de wereld van de WIA, op een manier dat je het kunt begrijpen en zodat je weet wat er van je wordt verwacht. Je krijgt concrete antwoorden op belangrijke vragen zoals: • Hoe vraag je een WIA-uitkering aan? • Hoe lang heb je recht op een WIA-uitkering? • Hoe weet je of je moet solliciteren? • Hoe zit het met de financiële gevolgen van een WIA-uitkering? • Hoe gaat het als je weer gaat werken? Nicoline vertelt je alles over de WIA, vanaf het moment dat je de WIA-aanvraag indient tot de beslissing over het wel of niet krijgen van een WIA-uitkering. Ook lees je hoe het arbeidsongeschiktheidspercentage tot stand komt en waar je allemaal rekening mee moet houden. Inclusief link naar video’s met stap-voor-stapuitleg, handige factsheets, voorbeeldbrieven en nuttige UWV-formulier met uitleg hoe je deze moet invullen. Nicoline van Klaveren is arbeidsdeskundige, WIA-casemanager en bekend als de WIA-expert. Door haar uitgebreide kennis van de Wet WIA weet ze precies hoe een WIA-beoordeling eraan toe gaat en heeft ze al veel mensen persoonlijk mogen bijstaan tijdens hun traject. Daarnaast helpt zij mensen bij het aanvragen van een herbeoordeling en maakt bezwaar tegen beslissingen van UWV.

Erinomainen

3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei viimeaikaisia arvostelupyyntöjä

Ei ole vastannut huonoihin arvosteluihin

Kaikki arvostelut

10 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Fijn boek

Fijn boek, makkelijk toe te passen in praktijk TOP!

17. maaliskuuta 2025

Dankjewel!

Eindelijk de juiste informatie

Na maanden proberen de juiste informatie te zoeken, werd me eindelijk alles duidelijk toen ik het boek las. Ik kan het iedereen aanraden.

5. tammikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dankjewel voor deze mooie review en de aanbeveling

Saanut 5/5 tähteä

Duidelijk, actueel en genuanceerd!

Een heel duidelijk boek, actueel en onderwerpen worden van meerdere kanten belicht. Ik had het boek graag al gelezen aan het begin van mijn WIA-procedure, dan was de informatie voor mij nog relevanter geweest.

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Het is spijtig dat het er nog niet eerder was. Dank voor deze mooie review.

Saanut 5/5 tähteä

Heel fijn dat er eindelijk een boek is…

Heel fijn dat er eindelijk een boek is dat mensen helpt in het vaak taaie proces van de WIA-aanvraag. Naast al deze regeltjes komen er voor mensen vaak een heel palet aan emoties bij kijken. Een duidelijke leidraad die hen dan door het hele proces heen helpt, is precies wat nodig is om helderheid te krijgen en een zekere mate van rust. Want niets is zo vervelend als in zulke omstandigheden ook nog eens stress te hebben over de onzekerheid van hoe het een en ander werkt. Nicole heeft daarin een goede slag geslagen en het boek is dus ook zonder meer een aanrader voor een ieder die werkt in het WIA-proces, om zo anderen weer te kunnen adviseren of te verwijzen naar dit fijne boek.

18. kesäkuuta 2024

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dankjewel voor deze mooie recensie en je aanbeveling.

Goed, duidelijk boek.

Goed boek, die het verloop vanaf het begin van de WIA totaan het eind ervan duidelijk uitlegt. Is adhv. voorbeelden ook goed te volgen en heeft ook na ieder hoofstuk allerlei tips om online te bekijken of te downloaden. Daarnaast kun je je ook opgeven om weekelijks een blog van Nicoline te volgen over het onderwerp in je mail. Op You-Tube heeft Nicoline ook hele duidelijke filmpjes over de WIA geplaatst. Echt een aanrader voor diegenen die er geen kaas van hebben gegeten.

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Fijn dat je ook mijn andere kanalen noemt. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen hierdoor beter worden geïnformeerd. Dankjewel!

Wil je ook nog je e-mailadres aan me doorgeven zodat ik je de link kan sturen voor de WIA Wijzer lunchsessie?

Saanut 5/5 tähteä

Een must have, zeer compleet en begrijpelijk geschreven!

Dit boek geeft precies de informatie die je nodig hebt als je je met verzuim bezig houdt. Zeer compleet en fijn, erg begrijpelijk geschreven. Ik zou dit iedereen aanraden. Of je nou veel of weinig ervaring hebt met verzuim, dit boek voegt altijd iets toe!

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dankjewel voor de aanbeveling en je mooie woorden.

Saanut 5/5 tähteä

Een heel duidelijk geschreven boek

Een heel duidelijk geschreven boek! Vanuit haar jarenlange ervaring zet ze helder uiteen, hoe alles vooraf, tijdens en na de WIA gebeurt.En door de de "boekbonus" krjjg je veel extra informatie en tools
Ik werk voor een organisatie en krijg veel mensen met vragen over de WIA en kan dit boek goed gebruiken.
Het enige dat ik graag in het boek had gezien, is een soort schema waardoor alles nog duidelujker wordt. Want de tekst met alle benamingen werkt soms nog wat verwarrend.

17. heinäkuuta 2024

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dank voor deze mooie review en je suggestie voor het schema. Daar zou ik graag meer over willen weten. Wil je contact met me opnemen?

Saanut 5/5 tähteä

WIA in begrijpelijke taal uitgelegd

Het is een heel duidelijk boek met concrete voorbeelden waardoor het voor iedereen te begrijpen is. Het is een handig naslagwerk voor zowel werkgever, werknemer als verzuim professionals.

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dankjewel voor deze mooie recensie.

Prachtige uitleg over de WIA in het boek van Nicoline van Klaveren

Beste casemanagers en verzuimbegeleiding. Wil je moeiteloos de procedure van de WIA doorlopen, gebruik dan het boek Weg wijs in de WIA van Nicoline van Klaveren.
Vragen van medewerkers en werkgever, maar ook van je collega's zijn heel goed te beantwoorden als je ditboek gebruikt. Mijn ervaring is dat je snel en duidelijk kan lezen hoe e.e.a. in elkaar zit over de WIA.

1. heinäkuuta 2024

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Mooi om te lezen en fijn dat alles duidelijk(er) is geworden. Dankjewel voor de fijne review.

Saanut 5/5 tähteä

Wegwijs in de WIA is een onmisbaar en verhelderend handboek !

Wegwijs in de WIA is een onmisbaar handboek voor zowel professionals als mensen die te maken hebben met de WIA. Materie welke op een zeer duidelijke en verhelderende wijze wordt uitgelegd en zeer leesbaar is. Ook goed bruikbaar als je mensen die in de WIA zitten, uitleg wilt geven over deze wet en uitkeringen.

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dankjewel voor deze prachtige review.

Saanut 5/5 tähteä

Van warboel tot over- en inzicht!

Voor het UWV en via andere opdrachtgevers doe ik regelmatig tweede spoor trajecten. En dan krijg je ook te maken met de regels en processen rondom de WIA. Het was een warboel en kon nergens een overzicht van informatie vinden. Totdat een collega mij wees op de site en het boek van de wiaexpert. Wat een verademing! Mijn cliënten kan ik nu ook nog beter begeleiden met bijvoorbeeld de kalender. Ze weten in een oogopslag welke stappen er op hen afkomen en dat neemt al een heleboel onnodige stress weg!

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Wat mooi om te horen! Dat is precies mijn bedoeling. Dank voor deze mooie recensie.

Aanrader!

Ik heb het boek (als ervaren jobcoach) gelezen. Het is ook voor ervaren coaches en professionals een aanrader!

1. heinäkuuta 2024

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dat is een mooie aanbeveling, dankjewel!

Saanut 5/5 tähteä

Het is echt een heel fijn boek

Het is echt een heel fijn boek, zeker voor mij als beginnend verzuimcoördinator. Geen ingewikkelde teksten.

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dankjewel voor de review en fijn te horen.

Saanut 5/5 tähteä

Het boek doet precies wat de titel zegt.

Het boek doet precies wat de titel zegt. Zonder dit boek moet je informatie van verschillende plaatsen halen en is de uitleg/beschrijving vaak lastig te begrijpen. Dit boek van Nicoline legt alles wat er over de WIA te weten valt in heldere taal en volgorde uit.

4. huhtikuuta 2024

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dankjewel voor deze fijne review

Saanut 5/5 tähteä

Wegwijs in de WIA is zeer behulpzaam voor langdurig zieken en hun manager

"Wegwijs in de WIA" is een duidelijk boek in begrijpelijke taal voor zowel managers als werknemers die met deze situatie te maken krijgen.
Verder biedt de schrijfster Nicoline van Klaveren heel veel extra informatie in blogs, podcast en op haar website.
Een enorme hulp bij het begrijpen van de WIA-procedures en het invullen van de WIA-aanvraag.
Nicoline van Klaveren is een expert op dit gebied die je in deze stressvolle tijd verder kan helpen.

8. tammikuuta 2024

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Beetje late reactie van mij maar dank voor deze mooie review.

Saanut 5/5 tähteä

Een aanrader het boek wegwijs in de WIA.

Het boek leest makkelijk weg, geeft een duidelijke stapsgewijze uitleg. Handig voor de professional maar helemaal voor diegene die met de wegwijs in de WIA te maken krijgt.

24. marraskuuta 2023

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dankjewel voor de fijne review.

Saanut 5/5 tähteä

Boek is zeer uitgebreid en waardevol

Boek is zeer uitgebreid en waardevol. Het meest waardevolle is dat wij als re-integratiebureau nu overzichtelijke informatie hebben, waarmee wij onze klanten betrouwbaar kunnen informeren.

24. marraskuuta 2023

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dankjewel voor deze prettige review. Mooi te horen dat jullie er weer anderen mee kunnen helpen

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin