Wegwijs in de WIA Arvostelua

TrustScore 4.5/5 tähteä

Saanut 5/5 tähteä

Goed boek, die het verloop vanaf het begin van de WIA totaan het eind ervan duidelijk uitlegt. Is adhv. voorbeelden ook goed te volgen en heeft ook na ieder hoofstuk allerlei tips om online te bekijke... Näytä lisää

Yritys on vastannut

Saanut 2/5 tähteä

1. Tietopalvelut

Yrityksen kirjoittama

Ben je bijna twee jaar arbeidsongeschikt, dan moet je de WIA-aanvraag indienen. Naast je onzekere gezondheidssituatie kan dit veel stress, angst en onrust veroorzaken. Zeker omdat je grotendeels zelf uit moet zoeken hoe het werkt. Heb je geen idee wat je hierbij te wachten staat? Dit boek neemt je stap voor stap mee in de wereld van de WIA, op een manier dat je het kunt begrijpen en zodat je weet wat er van je wordt verwacht. Je krijgt concrete antwoorden op belangrijke vragen zoals: • Hoe vraag je een WIA-uitkering aan? • Hoe lang heb je recht op een WIA-uitkering? • Hoe weet je of je moet solliciteren? • Hoe zit het met de financiële gevolgen van een WIA-uitkering? • Hoe gaat het als je weer gaat werken? Nicoline vertelt je alles over de WIA, vanaf het moment dat je de WIA-aanvraag indient tot de beslissing over het wel of niet krijgen van een WIA-uitkering. Ook lees je hoe het arbeidsongeschiktheidspercentage tot stand komt en waar je allemaal rekening mee moet houden. Inclusief link naar video’s met stap-voor-stapuitleg, handige factsheets, voorbeeldbrieven en nuttige UWV-formulier met uitleg hoe je deze moet invullen. Nicoline van Klaveren is arbeidsdeskundige, WIA-casemanager en bekend als de WIA-expert. Door haar uitgebreide kennis van de Wet WIA weet ze precies hoe een WIA-beoordeling eraan toe gaat en heeft ze al veel mensen persoonlijk mogen bijstaan tijdens hun traject. Daarnaast helpt zij mensen bij het aanvragen van een herbeoordeling en maakt bezwaar tegen beslissingen van UWV.

Erinomainen

3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei viimeaikaisia arvostelupyyntöjä

Ei ole vastannut huonoihin arvosteluihin

Kaikki arvostelut

10 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Geweldig informatief boek

Geweldig informatief boek - het staat bordevol met praktische uitleg en tips. Jouw hulp in donkere tijden!!! Verplichte kost voor het UWV en de wetgever om in te zien hoe ontzettend complex de WIA feitelijk is. Het kan niet verbazen dat een uitvoeringsorganisatie deze complexe wet niet of tegen extreme kosten kan uitvoeren, met een grote kans op falen.

19. elokuuta 2026

Een absolute aanrader!

Wat geweldig dat Nicoline deze boeken schrijft! Voor iedereen die met verzuim en de WIA te maken krijgt, zijn ze een absolute aanrader. Ook de nieuwe webinars zijn fantastisch: alles wordt op een heldere en duidelijke manier uitgelegd. Echt een must voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in deze complexe materie!

30. heinäkuuta 2026
Saanut 5/5 tähteä

Als ervaringsdeskundige met een behoorlijk complex WIA-traject…

Als ervaringsdeskundige met een behoorlijk complex WIA-traject kan ik de twee boeken van harte aanbevelen. Beide boeken bieden waardevolle inzichten in een stelsel dat in de praktijk vaak lastig te doorgronden is.

De WIA blijkt voor veel mensen moeilijk te begrijpen, zelfs wanneer je al redelijk goed bent ingevoerd in de materie. Regels, procedures en begrippen zijn vaak juridisch en technisch geformuleerd, waardoor het lastig is om te overzien wat er in samenhang gebeurt en waarom bepaalde beslissingen worden genomen of waarom bepaalde regels wel of niet van toepassing zijn.

"Wegwijs in de WIA" slaagt erin om deze ingewikkelde materie op een begrijpelijke en toegankelijke manier uit te leggen zonder belangrijke nuances te verliezen. Het boek geeft niet alleen inzicht in het beoordelingsproces, maar helpt ook om beter te begrijpen welke partijen betrokken zijn, welke stappen worden doorlopen en wat je na een WIA-beslissing kunt verwachten.

Het boek "Wat ingewikkeld allemaal" gaat op diverse onderwerpen nog verder de diepte in en biedt aanvullende inzichten in situaties die in de praktijk regelmatig voorkomen.

Wat ik vooral waardeer, is dat beide boeken in duidelijke taal zijn geschreven. Daardoor zijn ze niet alleen geschikt voor werknemers die met de WIA te maken krijgen, maar ook voor werkgevers, leidinggevenden, HR-professionals en andere betrokkenen. Daarnaast bieden zij ook voor mensen die al verder in het traject zitten een goed overzicht van de mogelijke gevolgen van bepaalde keuzes, besluiten en ontwikkelingen.

Voor iedereen die meer duidelijkheid zoekt binnen een vaak ingewikkeld stelsel vormen deze boeken een waardevolle informatiebron en een goede aanvulling op de informatie van het UWV, werkgevers en andere betrokken professionals.

Raymond

15. kesäkuuta 2026

Aanrader

Nicoline kan moeilijke materie erg goed toelichten en uitleggen. Een aanrader voor iedereen die te maken krijgt met de WIA, maar zeker ook een mooi naslagwerk voor professionals.

9. toukokuuta 2026

Aanwinst

De link met de praktijk en de uitleg in helder Nederlands maken dit boek een aanwinst voor iedereen die meer wil weten van de WIA.

22. huhtikuuta 2026
Saanut 5/5 tähteä

Duidelijk en helder beschreven boek.

Ik heb het boek wegwijs in de WIA aangeschaft om meer inzicht te krijgen in de jungle van de WIA. In het boek wordt het hele process van van de WIA duidelijk omschreven. Het boek heeft mij enorm geholpen op vele vragen, welke vormen van WIA, IVA, WGA, de LGU, LAU, bijverdienen etc etc. Mevr. Nicolle van Klaveren beschrijft alles in duidelijke heldere taal. ChatGPT gaf mij persoonlijk meer onrust en onduidelijkheid, omdat op het moment dat je niet de juiste vraag stelt, hierdoor vaak meerdere verschillende antwoorden kreeg. Hierdoor werd de verwarring voor mij des te groter! Het boek bevat 20 hoofdstukken en bevat bijna 150 pagina’s met informatie over de WIA.
Ik vond het boek een aanwinst voor mijn weg naar de WIA.

18. helmikuuta 2026
Saanut 2/5 tähteä

Niet de verwachte diepgang

Omdat ik op zoek was naar meer diepgang rondom specifieke situaties rondom de WIA heb ik het boek gekocht. Ik had hoge verwachtingen van het boek, omdat het op voor meer duidelijkheid zou moeten zorgen. Helaas werden de onderwerpen niet verdiept en gaf het eigenlijk helemaal niet meer diepgang dan ik ook via Google/Gemini/ChatGPT zelf kan opzoeken. Best wel een teleurstelling want nu heb ik geld, dat ik toch al moeilijk kan missen, uitgegeven zonder meer duidelijkheid te krijgen. Jammer.

3. joulukuuta 2025
Saanut 5/5 tähteä

Goed en praktisch toepasbaar boek

Goed en praktisch toepasbaar boek. Zeer duidelijk het hele proces van aanvraag WIA uitgelegd met praktische tips hoe je de WIA aanvraag moet doen. Ook duidelijke uitleg over de soorten WIA-uitkeringen en berekeningen m.b.t. bijverdienen bij deze uitkeringen. Heeft mij geholpen bij een succesvolle aanvraag voor WIA-aanvraag voor dochter.

20. marraskuuta 2025
Saanut 1/5 tähteä

Uiteindelijk moet je bij bestelling voor 11 november toch verzendkosten betalen.

Ik heb het boek besteld en hopelijk krijg ik het snel binnen, zodat de voorbereiding kan beginnen. Alleen begrijp ik v/d actie dat het boek dit keer 24,50 zou kosten, alleen bij afrekenen moet ik toch echt 28,65 betalen.
Voor mijn gevoel is de actie geen portokosten betalen een lokkertje. Verder is het jammer dat je hierover niet kunt mailen. Ik zie alleen facebook, X en dat heb ik allemaal niet en wil ook niet op die kanalen zitten.

9. marraskuuta 2025
Saanut 5/5 tähteä

Prettig leesbaar en zeer bruikbaar

Makkelijk leesbaar, veel informatie. Ik heb het boek tijdens de aanloop periode naar de WIA beoordeling er behoorlijk vaak bij gepakt. Het heeft mij echt geholpen met de voorbereiding op de gesprekken bij het UWV tijdens mijn beoordeling. Had destijds de 3e druk, maar na wat regel wijzigingen kwam de 4e druk uit en die gelijk ook bijbesteld.

1. elokuuta 2025
Saanut 5/5 tähteä

Helder en duidelijk naslagwerk!

Vanuit het ERD van ons bedrijf, begeleid ik al jaren ex-medewerkers die in de WIA zijn beland. Dit boek is een handig naslagwerk en geeft een duidelijke heldere uitleg wat kan ondersteunen bij de gesprekken met de medewerker.

7. toukokuuta 2025
Saanut 5/5 tähteä

Overzichtelijk en in begrijpbare taal geschreven!

Ik ben werkzaam als Casemanager Verzuim en tijdens mijn opleiding tot Crov werd ik getipt door een medestudent om dit boek aan te schaffen. Ik vind de WIA best ingewikkeld en dit boek heeft me geholpen om het systeem goed te begrijpen. Ik blader het boek nog steeds af en toe door.

5. toukokuuta 2025

Heel duidelijk boek

Heel duidelijk boek. Telkens opnieuw erbij te pakken als je ziek wordt en uiteindelijk wel of niet wordt afgekeurd. Alle medewerkers van het UWV zouden het moeten lezen en als naslagwerk kunnen gebruiken. Ook aangeraden aan mijn werkcoach en de afdeling HR.

4. toukokuuta 2025

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dankjewel voor de mooie review - en ik ben het helemaal met je eens wat betreft het beschikbaar stellen voor medewerkers van het UWV.

Saanut 5/5 tähteä

Een must have voor iedereen die met de WIA te maken heeft of krijgt

Een duidelijk, prettig leesbaar boek waar je delen van kunt lezen die op dat moment voor jou van toepassing zijn.
Dit boek zou iedereen van HR aan z’n medewerkers moeten uitreiken die met de WIA te maken krijgt na 2 jaar ziekte, het maakt het proces waar medewerkers doorheen gaan iets makkelijker.

29. huhtikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dankjewel voor deze fijne review en aanbeveling

Saanut 5/5 tähteä

Goed boek en heel prettig geschreven.

Goed boek en heel prettig geschreven.
Nicoline van Klaveren is een gepassioneerde expert.
Helaas is dit boek nodig omdat de WIA anders heel moeilijk te doorgronden is.
Iedereen heel veel succes gewenst die in het WIA traject zit, dit boek zal je er zeker bij ondersteunen.

14. huhtikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dankjewel voor de mooie review, het is inderdaad helaas hard nodig.

Saanut 5/5 tähteä

Veel beter leesbaar dan de informatie van UWV

Duidelijke uitleg van WIA en de praktische gevolgen van jouw 'nieuwe werkelijkheid'. Het geeft comfort dat jij weet wat op je afkomt en wat een en ander financieel kan betekenen.

26. huhtikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Wow, dát is een mooi compliment. Dankjewel.

Saanut 5/5 tähteä

Eindelijk alle informatie over WIA-procedure verzameld in een boek!

Ik ben zo enthousiast over dit goed opgebouwde, duidelijk geschreven WIA naslagwerk, dat ik iedereen die op welke wijze dan ook te maken heeft met de WIA aanraad het aan te schaffen! In de begeleiding van langdurig zieke werknemers gebruik ik het boek om beter inzicht te geven in at er komen gaat. In combinatie met de posts op LinkedIn, via de website WIAexpert.nl en andere social mediakanalen raad ik het aan voor collega's en vakgenoten.

24. huhtikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dankjewel voor deze fijne review en de aanbeveling!

Saanut 5/5 tähteä

Een goed leesbaar boek met alle informatie over de WIA

Een goed leesbaar boek met alle informatie als je zelf (gedeeltelijk)arbeidsongeschikt bent verklaard. Alle onzekerheden en vragen waar ik mee zat worden beantwoord en bij twijfel neem ik contact op met Nicoline.

15. huhtikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Wegwijs in de WIA

Dank voor je mooie review

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin