Saanut 5/5 tähteä

Ik heb een Balance fiets aangeschaft in oktober vorig jaar. Heb nog geen beperkingen maar ben 75 en wilde een veilige fiets waar ik met de voeten aan de grond kon ook met het oog op de toekomst. Het i... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Wir- ein älteres Ehepaar, benötigen, um beweglich zu bleiben, einen Fahrradträger für das Easy Rider 3. Dieser Träger wurde pünktlich auf Termin von einem sehr kompetenten und hilfsbereiten Polen... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Die Einweisung in den verschiedenen Dreiräder war sehr interessant und wurde intensiv unternommen. Der Parcour, auf dem Gelände war sehr wichtig, um das Gefühl für ein Dreirad zu bekommen. Die Firma h... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Die Servicehotline hat innerhalb kürzester Zeit auf meine Anfrage geantwortet. Ein Problem, dass der in meinen Augen eigentlich zuständige Händler für mich längere Zeit nicht lösen wollte, hat der Her... Näytä lisää

1. Valmistaja
  2. Vammaisapuvälineiden toimittaja
  3. Terveydenhuollon laitteiden valmistaja
  4. Metallien jalostusyritys

Yrityksen kirjoittama

Van Raam is a manufacturer of special needs bicycles for people with disabilities or who no longer want to or can cycle on a standard two-wheel bike. We specialise in the production of tricycles, the mobility scooter, low entry bicycles, the walking aid, duo bikes, tandems, wheelchair bikes and transport bikes. We want to contribute to the integration of people with disabilities in society. That is the reason for our existence. We are proud of what we achieve together and the sustainable impact we have on customers. Let's all cycle!

4,3

1 tähti

On vastannut 100 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaa yleensä 48 tunnin sisällä

van raam app

sehr geehrtes team, ich hatte probleme mit euerer app. das team hat mir geholfen und sehr schnell und kompetent reagiert.
das dreirad easy ryder ist super und man gewöhnt sich sehr schnell an das rad.
ich bedanke mich nochmals für alles und kann van raam nur weiter empfehlen.

Vastaus yritykseltä vanRaam

Vielen Dank für Ihre nette Bewertung. Schön zu hören, dass Sie gut und schnell geholfen wurde. Wir wünschen Ihnen viel Spaß beim Radfahren. Mit freundlichen Grüße

Saanut 4/5 tähteä

Der Support van Raam gut

Der Support direkt bei van Raam , Niederlande, ist super. Aber leider kann ich das von meinem Händler vor Ort nicht sagen. Das Dreirad ist knapp zwei Jahre bei mir und hatte schon zwei Reperaturen nötig. Dieses Wochenende war es der Akku,der knapp zwei Jahre hielt. Und immer muss ich mit meinem Händler diskutieren, Obwohl noch Garantie ist. Erst wenn ich sage, ich wende mich direkt an van Raam, werden die Konditionen besser. Beim ersten Mal wurden mir fast 300€ erlassen diesmal kam es nach dem Disput zum Austausch des Akkus, ansonsten hätte ich Wochen warten müssen, und ich brauch das Rad behinderungsbedingt.

Vastaus yritykseltä vanRaam

Vielen Dank, dass Sie sich die Zeit genommen haben, Ihre Erfahrungen so ausführlich zu schildern.

Es freut uns sehr, dass Sie mit Ihrem Van Raam Dreirad und unserer direkten Betreuung zufrieden sind.

Wir nehmen Ihr Feedback sehr ernst und nutzen es zum Anlass, die Zusammenarbeit mit unseren Handelspartnern weiter zu evaluieren und zu verbessern. Wir möchten, dass alle unsere Kunden, insbesondere diejenigen mit besonderen Mobilitätsbedürfnissen, jederzeit eine zuverlässige Betreuung erhalten.

Vielen Dank für Ihre Offenheit. Sollten Sie darüber hinaus Unterstützung benötigen, stehen wir Ihnen gerne zur Verfügung.

Mit freundlichen grussen,
Team Kundenerlebnis vanRaam

Ik heb een Van Raam easyrider uit 2016

Ik heb een Van Raam easyrider uit 2016. Ik kan sinds deze week niet meer inloggen in de (oude) app. Nu blijkt de (oude app) niet meer werkzaam te zijn. Er is een hele nieuwe app gekomen, maar daar kan ik met mijn fiets uit 2016 geen verbinding meer mee maken. Volgens Van Raam kan ik mijn fiets gewoon blijven gebruiken zonder de app. Maar er zijn gegevens van de fiets die ik alleen via de app kan zien. In november 2024 waren er problemen met de app. Er zou in het voorjaar 2025 een update komen, ook voor de 2016, 2017 en 2018 Easyrider modellen, maar die werkte niet. Ze zouden een oplossing zoeken. Maar ik kan nu de nieuwe Van Raam app helaas niet gebruiken.

Update: ik heb inmiddels telefonisch contact gehad met Van Raam. Er is vanuit Van Raam een oplossing gekomen waar ik zeer tevreden over ben. Ik waardeer dit zeker. Bedankt voor deze oplossing.

Mvg, Eric

Beste heer Boon,

Wij hebben inmiddels contact met u gehad en hebben naar uw tevredenheid een oplossing kunnen bespreken.

Saanut 3/5 tähteä

Half tevreden

Fijne echt lage instap, waardoor ik me veiliger voel. De zwaarste accu genomen, maar haalt slechts 70 km op laagste ondersteuning, wat ik erg weinig vind. Vering ontbreekt volkomen. De minste oneffenheid op de weg geeft een enorme klap, waardoor het zadel losschoot en nu ook de spiegel. De knopjes op het paneel zijn moeilijk te bedienen: moet heel hard drukken. Mijns inziens essentiële zaken, waardoor ik de fiets niet opnieuw zou kopen als ik dit had geweten. Mijn beoordeling is eigenlijk een 2,5.

3. toukokuuta 2025

Beste mevrouw Molendijk,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. Fijn dat u zich veiliger voelt op onze fiets, daar zijn wij erg blij mee! We vinden het uiteraard erg jammer om te horen dat u teleurgesteld bent in de vering en de actieradius. We begrijpen dat dit erg vervelend is, zeker omdat u zo blij bent met de lage instap.

De actieradius van de trapondersteuning is van vele factoren afhankelijk. Voor meer actieradius is het bij veel modellen mogelijk een extra accu te plaatsen, dit verdubbelt het aantal kilometers. Daarnaast is het uiteraard niet goed als het zadel en de spiegel los zit. Laten we samen even kijken hoe dit kan zodat wij een passende oplossing kunnen vinden, we willen u dan ook graag helpen om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Je kan ons telefonisch bereiken op 0315 25 73 70 of stuur een mail naar cc@vanraam.com.

Saanut 4/5 tähteä

Lang gewacht maar toch gekregen

Lang heb ik er op moeten wachten, maar de app werkt weer. Ik kan weer met plezier fietsen

30. huhtikuuta 2025

Beste M van den Broeke,

Wat fijn om te lezen dat alles voor u is opgelost en u weer met plezier van de app gebruikt kunt maken.

Vriendelijke en professionele uitleg

Vriendelijke en professionele uitleg. Peter nam de tijd om precies alle mogelijkheden aan te geven.

18. huhtikuuta 2025

Beste Peter C,

Wat fijn om te lezen dat het gesprek met onze collega naar wens is geweest.

Dreirad-Tage

Für mich waren die Dreirad-Tage, die Emotion in Leeder/Obby. anboten ein besonderes Erlebnis. Die Auswahl, die individuelle Beratung für mich etwas älteres Semester, auf mich zugeschnitten, zugewandt, fand ich großartig. Das alles hat mich überzeugt und zum Kauf eines VanRaam-Dreirades veranlaßt, mit dem ich große Freude habe und viel unterwegs. bin

20. huhtikuuta 2024

Liebe CF,

Es ist schön zu lesen, dass Sie von unserem Produkt überzeugt sind. Wir wünschen Ihnen viele schöne Radkilometer nach der Lieferung des Rades!

Mit freundlichen Grüßen,

Pünktliche Lieferung, Umfang wie bestellt

Die Auslieferung erfolgte absolut pünktlich und der Umfang war genau wie bestellt. Der Easy Rider war top verpackt, wenig Verpackungsmüll aber sicher auf einer Palette.

7. huhtikuuta 2025

Sehr geehrter Van Raam-Händler,

Wir freuen uns über die zufriedenstellende Zusammenarbeit und die ordnungsgemäße Lieferung unserer Produkte an Sie. Wir freuen uns auf die weitere Zusammenarbeit und wünschen Ihrem Endverbraucher viele schöne Radkilometer!

Mit freundlichen Grüßen,

Saanut 1/5 tähteä

overmatige slijtage, geen coulance

Onze zoon (met lichte verstandelijke beperking) heeft sinds 3 jaar een Easy Rider, en is voor eigen vervoer daar afhankelijk van. Vorige week werd vastgesteld dat de achterassen versleten waren, en vervangen moesten worden, inclusief het differentieel. Samen met nog wat slijtonderdelen zoals kettingen en tandwielen een reparatie van net over de 1000 euro (dit is geen typefout). Commentaar van Van Raam (via de dealer) was dat dit normale slijtage was, omdat de fiets intensief wordt gebruikt, geen coulance...... Voorzover ik weet, zitten assen meestal in lagers, en de lagers zouden kunnen slijten; maar de assen zelf ? En je mag er toch van uitgaan dat een fiets van ongeveer 7000 euro ook regelmatig gebruikt kan worden zonder na 3 jaar al met een mega rekening te worden geconfronteerd ? Al met al teleurstellend.

Vandaag (22 april) contact gehad met Van Raam; ze gaan de vervangen onderdelen analyseren, en nemen daarna weer contact op om verder te overleggen.

Update 9 mei: nog geen bericht van Van Raam ontvangen. Overigens een kleine berekening gemaakt; de fiets heeft ongeveer 7000 km in 3 jaar gereden, dat is nog geen 7 km gemiddeld per dag.........

Update 15 mei: na bestudering van de onderdelen is de conclusie van Van Raam dat dit normale slijtage is. Mijn conclusie is dan dat je beter geen Van Raam kunt kopen als je de fiets dagelijks wil gaan gebruiken, tenzij je deze dure reparaties elke 3 jaar voor lief wilt nemen.

9. huhtikuuta 2025

Beste Kees,

Hartelijk dank voor uw review en voor het delen van uw ervaring. We begrijpen dat het bijzonder vervelend is wanneer u na enkele jaren gebruik van de Easy Rider geconfronteerd wordt met een grote reparatie.

Zoals u aangeeft, hebben onze engineers inmiddels de onderdelen geanalyseerd om een goed beeld te krijgen van de slijtage en mogelijke oorzaken. Hierin hebben wij kunnen opmaken dat na ruim 7000km fietsen er zichtbaar slijtage is aan de assen en daardoor ook aan het differentieel.

We vinden het belangrijk dat onze gebruikers – zeker wanneer er sprake is van afhankelijkheid van de fiets – kunnen rekenen op een betrouwbaar product en op een goede service. We vinden het dan ook vervelend om te horen dat u het gevoel heeft geen gehoor te krijgen op uw zorgen. Gelukkig heeft uw dealer inmiddels de fiets onderhouden zodat er weer gebruik gemaakt kan worden van de fiets.

Snel geantwoord

Snel geantwoord

11. huhtikuuta 2025

Beste Batyka,

Fijn om te lezen dat u tevreden bent met de snelheid van de gegeven antwoorden op uw vraag.

Wij wensen u nog veel plezierige fietskilometers!

Excellent service

Chris was flexible and helpful, bringing more adapted Van Raam cycle models than we'd requested which was so helpful in letting us trial potential micro mobility solutions for a major council project. He arrived promptly and the cycles were in great condition and fully charged. Fantastic to work with - really appreciate him coming all this way from York. Thanks Chris!

11. huhtikuuta 2025

Dear customer,

Thank you for your review, we're happy that Chris' help was pleasant for you!

We wish you enjoyable miles on your bike!

Saanut 1/5 tähteä

Service ver te zoeken

Na 2 jaar en 4 maanden is mijn fiets van €6500 rijp voor de sloop.
Lagers kapot, kettingkast en tandwielen versleten.
Pas op als je een van Raam fiets koop.
Mensen met een beperking hebben deze fietsen nodig maar geen service en geen coulance.

7. huhtikuuta 2025

Beste meneer Zelst,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. We vinden het uiteraard erg jammer om te horen dat u teleurgesteld bent in uw fiets en onze service.
We hebben al contact met u gehad en vinden het bijzonder om te horen dat u in twee jaar tijd meer dan 20.000 kilometer heeft gefietst – dat is een indrukwekkende prestatie. Bij dit intensieve gebruik is slijtage aan draaiende onderdelen helaas niet volledig te voorkomen. We begrijpen dat dit erg vervelend is, zeker omdat u afhankelijk bent van uw fiets.

Belangrijk om te benadrukken: uw fiets is zeker nog niet ‘rijp voor de sloop’. De genoemde onderdelen zijn vervangbaar en wij kunnen dit uiteraard voor u repareren. We willen u dan ook graag helpen om dit zo snel mogelijk op te lossen.

We kijken graag met u naar een passende oplossing!

0315 – 257 370

Cockpit gebroken van Raam Midi 2014

Wij hebben een van Raam Midi 2014, waarvan de cockpit beugel broos is geworden en afgebroken van de behuizing, door de jaren weersinvloeden. Nu kan ik maar nergens zo'n klokje vinden op internet. Misschien dat van Raam mij via deze weg kan helpen, zodat mijn vrouw weer met ondersteuning kan fietsen?

1. huhtikuuta 2025

Beste meneer van Oss,

Wij hebben inmiddels contact met u gehad. Via uw dealer kunt u onderdelen voor uw fiets bestellen. Zij nemen bij onduidelijkheden contact met ons op.

Wij wensen u nog veel plezierige fietskilometers toe!

Saanut 5/5 tähteä

Zeer tevreden over de professionele…

Zeer tevreden over de professionele hulp die we mochten krijgen van de heer R.Arnoldus bij het uitproberen van de fiets die voor mij het beste past.zelf had ik een ander model in gedachte maar na enig proberen onder begeleiding van Richard zagen we ook wel dat onze keuze niet de beste was. Geen probleem voor Richard die gelijk een ander model gereed zette en waar ik meteen al een veel veiliger gevoel bij had.Ik fietste er zo op weg ook over hobels en putjes die Richard mij als te volgen route aanwees.
Super.Bedankt.
Martha.

1. huhtikuuta 2025

Beste Martha,

Wat fijn om te lezen dat het gesprek met onze collega naar wens is geweest.

van Raam Scootmobielfiets Easy Go

van Raam Scootmobielfiets Easy Go
Ik ben heel gelukkig met deze uitvinding omdat ik dolgraag fiets, maar ben ik een keer moe kan ik altijd nog naar huis scooten. Het is voor mij de uitvinding van het jaar 2024. Ik zou niets anders willen.

30. maaliskuuta 2025

Beste mevrouw Kniest,

Wat fijn om te lezen dat de Easy Go volledig naar uw wens is.

Wij wensen u nog vele fijne fietskilometers op uw fiets!

Fun to go, j’adore

J’ai découvert Vanraam il y a 3 ans alors que je lançais mon entreprise Ergo’vélo. Mon envie : rendre le vélo accessible à tous. En plus de vendre ces vélos, j’organise des animations dans des établissements spécialisés pour personnes âgées et en situation de handicap. Le modèle Fun to Go est idéal car il me permet aussi bien de faire des sorties entre amis que de promener des personnes qui ne peuvent plus faire de vélo de façon autonome. Être côte à côte est formidable pour pouvoir discuter facilement avec son passager. Confortablement installés, avec l’assistance électrique, nous parcourons les pistes cyclables et les routes de campagne vosgiennes. Avec l’attelage Funtrain associé, nous nous baladons à 4. Certains pédalent, chacun à son allure grâce aux vitesses indépendantes, alors que d’autres profitent de la balade en utilisant le repose pied dès qu’ils ont besoin de repos. Ce modèle permet de pratiquer une activité physique à son rythme. Je l’utilise aussi dans des centres de rééducation.
Plusieurs de mes clients m’ont fait part des progrès réalisés par leur conjoint (AVC, Parkinson, sclérose en plaques…)grâce à l’utilisation régulière du fun to go. Que ce soit la dimension sociale où l’activité physique, tout est réuni pour passer un bon moment et garder le moral.

Fred de Ergo’Velo

29. maaliskuuta 2025

Bonjour Fred,

Nous sommes également très heureux de la coopération avec vous en tant que revendeur. Avec votre expertise et votre sens du client, vous êtes un bon ambassadeur pour nos vélos.

Ensemble, faisons du vélo !

Deskundig advies

Prachtige showroom, vriendelijke mensen. Zeer deskundig personeel. Wij zijn geholpen door Peter, hij sluit heel goed aan op de persoon in zijn geheel.
Hij ziet heel goed welke fiets past en welke aanpassingen nodig zijn.

28. maaliskuuta 2025

Beste Jan,

Saanut 5/5 tähteä

Peter heeft ons fantastisch geholpen.

25. maaliskuuta 2025

Beste Linda,

Info

Goed voorgelicht over de mogelijkheden van mijn nieuwe easy-rider zodat ik met een gerust hart kan fietsen deze zomer.

20. maaliskuuta 2025

Beste mevrouw Smilda,

Top bezoek!

Er was voldoende tijd voor ons en een erg prettige en open houding. We kregen goed advies en gaan met een mooie offerte tevreden naar huis.

12. maaliskuuta 2025

Beste Emily,

Wij wensen u veel plezierige fietskilometers!

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin