Kolejny raz niepotrzebna akcja z wymianą kart płatniczych, fizycznej i wirtualnej, chociaż dotychczasowe mają ważność do 2029. Do tego informacja, że dotychczasowe karty stracą ważność "wkrótce", bez... Näytä lisää
Katso, mitä arvostelun kirjoittajat sanovat
Firma Twisto? Jedni wielcy naciągacze... Weźmiesz coś raz z odroczeniem płatności i płatnościom nie ma końca.... Spłacisz jedną kwotę nagle pojawia się kolejna i kolejna.... Jeśli się tego nie zapłaci... Näytä lisää
Nie polecam , Z karty Twisto zostały dokonane transakcje bez mojej wiedzy i autoryzacji 10 transakcji wszystkie w Niemczech czego wynikiem jest utrata wszystkich środków na karcie . Zgłosiłam spraw... Näytä lisää
Wygodna forma płatności, dobry sposób na codzienne wydatki (szczególnie w przypadku problemów z płynnością bliżej końca miesiąca), część rozwiązań pomaga podjąć wydatki, które normalnie trudno jest sf... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Yrityksen tiedot
Yrityksen kirjoittama
Twisto to jeden z najszybciej rosnących fintechów w Europie i lider płatności odroczonych w regionie CEE. Oferuje odroczone płatności omnichannel - bezpośrednio w sklepach internetowych oraz w aplikacji, dzięki której klient może przesunąć lub rozłożyć na raty płatność za zakup dokonany online i offline. Aplikacja Twisto jest połączona z kartą wielowalutową z kursem wymiany walut Mastercard bez opłat i prowizji.
Yhteystiedot
Smolna 40, Warszawa, Puola
- +48 22 263 02 10
- kontakt@twisto.pl
- twisto.pl
Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja
Ei ole vastannut huonoihin arvosteluihin
Twisto omijać szerokim łukiem
Nie polecam ,
Zgłosiłam sprawę do Twisto i uzyskałam odpowiedź że moje roszczenia celem odzyskania pieniędzy są bezzasadne gdyż potwierdziłam wszystkie transakcje co jest nieprawdą.
Twisto rujnuje zdolność kredytową
Chcesz uzyskać kredyt w przyszłości? UNIKAJ TWISTO JAK OGNIA!
Jestem po prostu zdruzgotany tym jakie problemy wywołało dla mnie korzystanie z usług firmy Twisto. Dwa lata temu, wbrew mojej wiedzy i woli przyznano mi rachunek odnawialny, którego nigdy nie chciałem i nie korzystałem. Dzisiaj po dwóch latach, odmówiono mi przyznania kredytu inwestycyjnego z uwagi na fakt posiadania tegoż limitu. Pomijam jak wiele czasu zajęło mi w ogóle dojście do tego, że to właśnie Twisto jest tą usługą, prez którą odmówiono mi kredytu.
NIE POLECAM, ODRADZAM, UNIKAĆ!!!
Nie polecam. Gówniana firma. Chciałem zamówić jedzenie. Mimo, że założyłem tam konto, zrobiłem zdjęcie dowodu to wyświetlił mi się komunikat "musimy Cię lepiej poznać ". Wyciągają dane osobowe. Sprawa zgłoszona do prokuratury.
Twisto to jakaś porażka
Twisto to jakaś porażka, płatność blik oczekuje na przekierowanie i nic, więc trzeba wybrać inną metodę płatności, nie polecam lepiej wybrac platnosc PayPo i zapłacić 1.50 tam nie ma żadnych problemów jest przejrzyste i czytelne. NIGDY WIĘCEJ KORZYSTANIA Z USLUG TWISTO!!!
Zlodzieje i krętacze
Zlodzieje i krętacze. Usuwają konto tak o z dnia na dzien.. chcą wyciagnąć zdjęcia dowodu i prawa jazdy.
Porażka. Odradzam kazdemu.. Trzymać się z dala od tych kanciarzy.
Twisto to żart
Będę składał drugą reklamację za odrzuconą płatność tak by uregulować limit na karcie Twisto, bo to jest jakiś żart. Człowiek chce im oddać pieniądze, to oni jeszcze ich nie chcą przyjąć. Nie dość, że będę musiał dzwonić do banku by przez to odzyskać pieniądze, to dług na koncie leży nieuregulowany
Nigdy więcej
Nigdy więcej! Ktoś włamał mi się na konto narobił zakupy na 480 zł dość że zglosilam to od razu dopóki nie było zaksięgowane to stwierdzili ze nic z tym zrobić nie mogą że muszę poczekać na zaksięgowanie to potem musiałam poszukać sobie sama sklepu gdzie zrobiono zakupy oczywiście nikt się że mną nie skontaktował tym bardziej że wychodzi na to że to w Afryce a potem musiałam do nich pisać reklamację zwrócili mi na jakiś czas punktami z3bym mogła spłaci do weryfikacji a teraz piszą że będę musiała im to zwrócić . Ja się pytam gdzie zabezpieczenia , gdzie reakcja na zgłoszenie, gdzie pomoc i dlaczego ja ma to spłacić skoro to tak naprawdę pieniadze Twisto a nie moje ... zastanawiam się czy ten bank czasmi nie okrada ludzi tym bardziej że czytałam że w czerwcu wyciekły dane z Twisto
Even though I repaid the loan on time
Even though I repaid the loan on time, I received information about the need to verify my income. I tried several times, but there were technical problems with the application. I reported the problem by e-mail, but I did not receive a response for 3 days. In the meantime, I received an e-mail that I had not verified my income and the limit would be reduced. After a while, I received another email with a proposal to increase the limit! When my e-mail about technical problems was finally answered, it turned out that I had not verified my income on time (even though it was technically impossible) and my contract had been terminated. I have never seen such chaos and disregard for the customer anywhere.
czemu możesz dotrzeć do moich zdjęć profilowych
Szybko proszę o zwrot pieniędzy za pomocą firmy windykacyjnej, a moja sprawa została rozwiązana w ciągu
17 dni, dzięki czemu możesz dotrzeć do moich zdjęć profilowych
Znikające konto
Widzę, że Twisto tu jest i odpowiada. To może się dowiem dla czego moje konto przestało istnieć? Zażądaliście dostępu do historii w moim banku celem weryfikacji dochodów. Dochody mogę udowodnić w inny sposób. Wy w trakcie trwania umowy zamykacie moje konto i karzecie spłacić resztę zadłużenia, które było rozłożone na raty.
Ta firma to jeden wielki żart
Ta firma to jeden wielki żart. Dział pomocy jest najbardziej niekompetentnym z jakim kiedykolwiek miałam do czynienia. Pod koniec stycznia uzupełniałam dane, wysłałam z konta z ostatnich 3 miesięcy, po czym w lutym dostaje wypowiedzenie umowy bo uwaga: „nie uzupełniłam wszystkich dokumentów”. Na nic się zdały tłumaczenia, screeny rozmów które zapewniały wcześniej że z moim kontem jest wszystko ok. W tydzień mam spłacić całą zaległość. Nie polecam nikomu bo to zwykli oszuści
Najgorsza platforma jaka widziałem
Najgorsza platforma jaka widziałem. Piszą 30 lub 45 dni ? Bzdura. Zrobiłem zakup 29.02 a 15.03 już kazali mi zapłacić.
Lepiej połączeń PayPo. Tam przynajmniej 30 dni to 30 dni, a nie wprowadzanie ukrytych informacji drobnym drukiem.
Jestem z Twisto od 2021 roku limit 1600…
Jestem z Twisto od 2021 roku limit 1600 zł. Nadszedł czas na zmiany nowe ustawy. Teraz weryfikują wszystkich proszą o wciągi bankowe, oświadczenia o dochodach i potwierdzenie. Ok tylko dlaczego nie weryfikują w BIK,KRD, ERIF to powinno być zupełnie wystarczające i zgodne z art. 9a ust.3 ustawy z dnia 12 maja 2011 r.Oświadczenie wraz z dokumentami, o których mowa w zdaniu pierwszym, odbiera się od konsumenta w każdym przypadku, w którym całkowita kwota kredytu przekracza dwukrotność wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę, ustalanego na podstawie ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (Dz. U. z 2020 r. poz. 2207). Twisto daje śmieszne limity np. 1200 zł i np. 8000zł limitu ratalnego który jest fikcją nie da się z tego korzystać to tylko tam widnieje. I oni stosują się do ów ustawy. Prawdę mówiąc do kredytu na zakup auta jest mniej formalności. Każdy klient TWISTO będzie trzepany jak stary dywan i w razie nie przedłużenia umowy trzeba będzie spłacić całą kwotę limitu który został wykorzystany i tu proponują kontakt z windykacją co jest wręcz niedorzeczne. Ja przekazałam im moje wyciągi z banku stwierdzili, że nie ma tam mojego dochodu. No pewno, że go tam niema bo nie ma obowiązku wypłaty wynagrodzenia na konto. Trzęsą dupką przed kontrolą KNF. ZAKŁADAM Grupę na Facebook w temacie TWISTO tam będzie można wymienić się wiedzą w temacie Twisto.
Kiepsko
Niech mi jakiś idiota z Twisto wytłumaczy
dlaczego tak beznadziejnie wymyślony jest system płatności. Skoro masz do zapłacenia pewną kwotę to dlaczego nie ma opcji by część zapłacić z jednego swojego konta a drugą np.drugiego swego konta. To taka filozofia by dodać możliwość podziału płatności??
Nigdy więcej zakupów poprzez twisto…
Nigdy więcej zakupów poprzez twisto jeżeli chcesz usłyszeć straszenie windykacją dzień po nie opłaceniu rachunku , na czacie kiedy wyjaśniasz swój kryzys finansowy gdzie nie jesteś w stanie opłacić długu konsultant opuszcza czas tak o bez niczego bez żadnej odpowiedzi żeby Ci pomóc to jest to idealna platforma dla Ciebie:) A i nie polecam nie miłego Pana z windykacji mam nadzieję że dobrze Ci się śpi w nocy chamie zostawiając ludzi bez pomocy<3 Tylko Klarna i PayPo
Nie polecam. Nieuczciwa firma.
Też dostałam wypowiedzenie bo wszystko na czas spłacałam. Śni jednego dnia opóźnienia. A widocznie trzeba było rozkładać na raty więcej. Teraz odrzucają wniosku bez podania przyczyny. Tylko w twisto takie rzeczy są możliwe
Zainwestowałem 250 000 dolarów w Twisto, zacząłem handlować w ramach badań naukowych w październiku 2022 r. i handlowałem z nimi przez 3 miesiące, próbowałem pierwszych wypłat w Niemczech, ale nie pozwolili mi na wypłatę, skontaktowałem się z pomocą techniczną i nie otrzymałem odpowiedzi. Ta firma ma niekończący się problem z wypłatami. Zatrudniliśmy specjalistę w zakresie recyklingu odpadów,
𝘎𝘭𝘰𝘣𝘢𝘭𝘳𝘦𝘤𝘰𝘷𝘦𝘳𝘺𝘢𝘨𝘦𝘯𝘤𝘺,𝔬𝔫𝔩𝔦𝔫𝔢 pomogły wstać
wszystkie moje pieniądze.
Zostałem oszukany przez tę firmę! Zamknęli stronę po zabraniu wszystkich moich pieniędzy. ᴳᴸᴼᴮᴬᴸᴿᴱᶜᴼᵛᴱᴿᵞᴬᴳᴱᴺᶜᵞ,ᴼᴺᴸᴵᴺᴱ
ᴳᴸᴼᴮᴬᴸᴿᴱᶜᴼᵛᴱᴿᵞᴬᴳᴱᴺᶜᵞ,ᴼᴺᴸᴵᴺᴱ
Zostałem oszukany przez tę firmę! Zamknęli stronę po zabraniu wszystkich moich pieniędzy. Byłem wściekły! Dzięki
Boże, trafiłem
ᴳᴸᴼᴮᴬᴸ ᴿᴱᶜᴼᵛᴱᴿᵞ ᴬᴳᴱᴺᶜᵞ ᴼᴺᴸᴵᴺᴱ co
poleciła mi go koleżanka i jestem bardzo zaskoczona szybkością reakcji na moje zgłoszenie. Otrzymałem zwrot pieniędzy. Dziękuję, dziękuję, jesteś najlepszy!
Nie poleca,
Przez kilka lat korzystałem z usług firmy Twisto z przyznanym limitem na 3000 PLN. W tym czasie nigdy nie miałem żadnych problemów z terminową spłatą. Jednak moje doświadczenia z tą firmą w ostatnich miesiącach były absolutnie rozczarowujące.
W marcu bieżącego roku otrzymałem wypowiedzenie umowy od Twisto, które to wytłumaczone zostało "obecną sytuacją makroekonomiczną i rosnącą inflacją". Zrozumiałbym, gdyby to była sytuacja, w której naruszyłem warunki umowy, ale nie było tak. Moje spłaty były terminowe i nie miałem żadnych zaległości. Wypowiedzenie wydaje się być niesprawiedliwe i arbitralne.
Co więcej, obecnie nie mogę nawet skorzystać z płatności odroczonych na kwotę zaledwie 70 PLN, ponieważ Twisto odrzuca moje wnioski bez podania żadnego uzasadnienia. To jest absolutnie nieakceptowalne i sprawia, że czuję się, jakbym został zignorowany jako klient.
Wynika z tego, że Twisto traktuje klientów w sposób niesprawiedliwy i nieuczciwy. Nie polecam tej firmy nikomu, ponieważ ich podejście do klientów jest absolutnie niezrozumiałe i niesprawiedliwe. To nie jest sposób, w jaki firma powinna traktować swoich klientów, zwłaszcza tych, którzy byli lojalni i terminowi w spłatach przez wiele lat.
PayPo lepsze
Mimo, że młody to uczciwie pracuje i zgaduję, że zarabiam lepiej niż oferują w tym pożal się Boże customer servisie. W tym miesiącu miałem sporo wydatków związanych z remontem i myśle sobie, a czemu nie, spróbuje odroczenia płatności bo wypłata dopiero 15-tego. Po wypytaniu mnie o wszystkie informacje wraz z numerem buta Twisto najwidoczniej stwierdziło, że nie poradzę sobie ze spłatą rachunku na 70 złotych. Żenada, nie firma. Weryfikacje też odrzucają bez podania przyczyny. Generalnie, na większość zgód marketingowych odpowiedziałem negatywnie, mam nadzieje, że nie będą zarabiać sprzedając moje dane, po odmówieniu opłaty ;-)
Trustpilot-kokemus
Lue lisää muunlaisista arvosteluista.