Przewoźnik oferuje WiFi którego nie ma gdy się chcemy połączyć jasno pisze że brak dostępu co jasno ukazuje brak przyłącza z siecią co przewoźnik musi wiedzieć bo na urządzeniu z IOS się wyświetla że... Näytä lisää
Katso, mitä arvostelun kirjoittajat sanovat
28 marzec podróż z Savona do Inowroclaw na tej trasie od jakiegoś czasu nie ma pilota,nie ma kto zrobić coś ciepłego do picia,nie ma przerw,w ciągu całej podróży dwie przerwy po 15 minut.Porazka przys... Näytä lisää
Porażka to mało powiedziane. W dniu dzisiejszym wyjazd do NL na bilecie źle nabita data. Dzwonie na infolinię mówią że nie będzie problemu ze to zaraz zgłoszą do kierowcy. Dzwonie do kierowcy żeby się... Näytä lisää
Bus do Słubic. Toaleta działa, gniazdka też ale za to że nie ma WiFi powinniście oddawać połowę pieniędzy za bilet. Jedni nie mogą korzystać w całe a Ci co leca na swoich pakietach danych muszą płacić... Näytä lisää
Yrityksen tiedot
Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto
Atrakcyjne ceny i wieloletnie doświadczenie - jesteśmy liderem międzynarodowych przewozów autokarowych w Polsce. Sindbad - podróżuj z nami!
Yhteystiedot
Działkowa 4, 46-020, Opole, Puola
- sindbad.pl
Not worth the effort.Waste of money.
Yes, I eventually got to London Victoria Coach Station, from Lille, France, but much later than planned, (even though I left 75 minutes inbetween the claimed arrival of 18:30 and my train) and so I missed my connecting train, and had to buy a new ticket, annulling any benefit I could have had from choosing this option of a Channel crossing over a Eurostar.
It wasn't a coach with toilets, crew and refreshments. It was merely a minibus (Mercedes, so comfortable enough, to be fair) without toilets or access to water - and we didn't even make pit stops to compensate.
The driver did not greet / welcome us, nor did he explain the route we would take, let a lone thank us and say goodbye at the end. There was barely any communication.
We could easily have taken the ferry at Dunkerque ( we drove right past it) and saved time and had an more pleasant crossing, but it turned out we were bound for the shuttle, which had the delays for border checks etc. and substandard crossing conditions as usual (no toilets available).
The windscreen of the minibus was very dirty.
The driver used his mobile phone to make calls and check texts whilst driving on the M20, without any hands-free equipment or arrangements...
So the journey was unpleasant, took way longer than Eurostar ( as one has to get a train to Lille, first and then there's the coach journey and long waiting times at Coquelles Shuttle terminal with ensuing delays... it is in no way a decent alternative to traveling with the Eurostar, if you need to continue your journey within the UK the same day, and have already booked ongoing travel.
Arriving in the outskirts of London at about 6pm you hit evening traffic and traffic lights, so the claimed 18:30 arrival time in Victoria Coach station is unrealistic. And there is no tube station at Victoria CS. The nearest are all a good 15min walk away. So to get to Paddington and into your next train, you need at least 45 minutes from arrival in Victoria CS.
If people only want to get from Lille to London on a budget, then it's an unpleasant and uninspiring journey, but it gets you there.
Nigdy nie pisze recenzji, ale TYM przesadzili.
Szczerze nigdy nie piszę recenzji, czuje że jest to zbędne-chyba że usługa jest naprawdę bardzo dobra, lub okropna.
W trzech przesiadkach trafiłem za każdym razem na obsługę, której tylko należy się odpyskować.
Zero poszanowania klienta, totalnie nieprofesjonalne odpowiedzi na najnormalniejsze pytania jak cena kawy.
Głupie odzywki do ludzi zadających najnormalniejsze pytania to nie koniec.
Pakowanie bagaży dla obsługi jest naprawdę czymś strasznie problematycznym, zero dogadania między pracownikami a jeżeli broń boże ktoś nie zrozumie ich własnego zamieszania-odpowiedź na twoje pytanie będzie poprzedzona tym, jak mało bystry jesteś nie domyślając się co pracownik sinbadu chce zrobić.
Jeżeli myślicie nad podróżą SinBadem, szczerze polecam dopłacić pare dych i pojechać inną, szanującą Cię firmą przy której nie będziesz obawiał się wyjść na przerwę przez to że bus może Ci odjechać.
Szczerze, sam fakt nastawienia mnie mógł trochę za bardzo rozwścieczyć, samo wyposażenie busa jest dobre - ale narzekanie na pracowników jak widać nie jest niczym nowym.
Porażka
WiFi oczywiście to ściema. Rzucanie bagażami jakby to były śmieci to tutaj normalne. Nagle w nocy każą wyjść z autokaru i odjeżdżają z twoimi rzeczami. Ciągły stres. Nie polecam.
Jak zawsze wszystko OK
Jak zawsze wszystko OK. Ostatnio niestety trafiłem na miejsce na samym tyle, jest tam 5 foteli lecz miejsca tylko na 4 osoby. Uważam że nie powinni się sprzedawać tam 5 miejsc aby uniknąć nieporozumień.
Poza tym fatalnym miejscem to do reszty nie można się przyczepić. Kierowcy i pilotka OK. Punktualność tak jak na drodze, kto jeździ ten zrozumie.
Mega niewygodne fotele a miało być…
Mega niewygodne fotele a miało być komfortowo. W ofercie miało być WiFi a nie było. Nie polecam
Zuverlässig von Brüssel nach Dortmund
Ich bin wieder mit Sindbad gefahren und es verlief alles reibungslos.
Die Fahrer sind freundlich
Der Bus sehr sauber und die Sitze bequem.
Auf Pünktlichkeit wird allerdings kein Wert gelegt.
15.45 war geplant, der Bus kam um 15.15 und nach wenigen Minuten fuhren wir auch schon los.
Wer um 15.40 noch am Bus erscheint, hat Pech.
Für die vollen Straßen, Stau und dadurch verspätete Ankunft um 45 Minuten können die Fahrer nichts.
Ich würde immer wieder mitfahren.
Danke für die bequeme,ruhige und sichere Fahrt.
Dziekuję Firmie Sindbad
Dziekuję Firmie Sindbad.
Dziękuję wszystkim kierowcom pilotom Sindbada.
Jestem Waszą stałą klientką. Przejechałam Niemcy wzdłuż i wszerz Waszymi autokarami ponieważ pracowałam w różnych miejscach. Teraz podróżuję z Wami do Szwajcarii. Chociaż nie jest to proste bo często zorganizowanych jest co najmniej dwie przesiadki. Chociaż nie jest to super komfortowe bo autokary pełne podróżnych i mam wrażenie, że coraz węższe miejsce na nogi.
To zawsze! tak jak i dzisiaj docieram szczęśliwie na miejsce. Jesteście wspaniali i macie wspaniałych pracowników. Czuję się bezpiecznie w podróży. Przyjeżdżam na czas, a nawet przed czasem. Dzisiaj wróciłam do Warszawy z Zurychu. Długa mozolna podróż, lecz dzięki Wam bezpieczna. Przez 11 lat mojej pracy za granicą nigdy nie pisałam opinii. Uważam, że należy docenić to co robicie. Jesteście pewną firmą na której nigdy się nie zawiodłam. Jeszcze raz podkreślam, że jest to absolutnie zasługa wspaniałych kierowców i obsługi z którymi podróżuję. Nie znam nikogo personalnie. I nie chodzi o konkretne osoby. Chodzi o wszystkich bardzo kompetentnych i wspaniałych ludzi dzięki którym mogę wyruszyc w długą podróż do pracy tysiąc kilometrów od domu i bezpiecznie wrócić z powrotem. W tym wpisie pragnę wyrazic swoją wdzięczność za wszystkie lata Waszej wspaniałej pracy.
Z wyrazami wdzięczności
Iwona Kaniewska
Bin gestern aus Polen zurück gekommen…
Bin gestern aus Polen zurück gekommen und kann mich nicht beschweren. Die Abholung v Bahnhof lief reibungslos, Bus kam pünktlich und ein tausch v Sitzplatz ging ohne Probleme.
Für viele die hier ihre Schlechte Bewertung hinterlassen möchte ich nur hinweisen dass es sich um eine Busfahrt handelt und nicht ein Flugzeug 1Klasse. Falls jemand bequem schlafen möchte ist im eine 1 Klasse Flugzeug bestens aufgehoben.
Die Firma Sindbad ist sehr sauber. Toiletten klein aber viel sauberer als auf eine Raststätte. Mein Lob. Ich war nach 13h Fahrt erschöpft den es war etwas eng aber im großen und ganzen mein Lob an die Firma Sindbad. Vielen Dank und bis zum nächsten Mal 👌
Porażka
Porażka. Poniewierać się nie damy więcej. Podróż do Londynu była długa z opóźnieniem brak rzetelnej informacji, ciasnota a gdyby to było mało to jeszcze można czekając na następny autokar, nieźle zmarznąć i przemoczyć się. Wszystko pod gołym niebem. Zamiast 2 były 3 przesiadki. Ogólnie makabra. Nie polecamy.
Rozkład jazdy.
Nie rozumiem dlaczego zmieniono rozkład jazdy z Innsbrucka I do Innsbrucka.Wcześniejszy rozkład był dobry a teraz to tragedia.
stewardess lier and rude like animals
I encountered unprofessional behavior from the stewardess on the bus 112 at 09.02.2025 - rude, behaved inappropriately and lied.
Nie pojęte
A więc zacznę może od tego gdy zamawiałem przejazd była tylko jedna przesiadka co już wiązało się z dyskomfortem ponieważ podczas trasy która trwa 20 godzin każda przesiadka jest uciążliwa druga sytuacja jest to że obsługa Zachowuje się nie kultulqrnie wobec innych pasażerów przykładem była kobietą która pomyliła sobie piętra ta pani z obsługi zaskakując na nią kazała opuścić wyższe piętro i zejść niżej zero kultury osobistej poza tym pan gdy opuszczałem toaletę kazał mi spuścić deskę klozetowa na dół co to jest jeśli ktoś zwraca uwagę obcej 0sobie na tego typu szczegóły
Nieprzyjemna atmosfera
Opinia dotyczy kierowcy linii numer 73 z dnia 2go Lutego br. Kierowca krępej postury, w dłuższawych ciemnobrązowych włosach odjechał planowo z Olszyny o godzinie 00:00. Według planu kolejnym punktem przystankowym powinien być Am Fichtenplan Mittenwalde-Brusendorf, który został pominięty. Następny na mapie był ZOB Berlin na którym Pan kierowca dał surowy zakaz wyjścia z autokaru (godzina 2:15). Na pytanie osoby palącej kiedy będzie możliwość zrobienia krótkiej przerwy na papierosa, Pan odpowiedział, że za 1.5 godziny na stacji benzynowej. Do postoju doszło o godzinie 5:00 w miejscu oddalonym o 40 km od planowego postoju w Hamburgu. W międzyczasie 4 osoby pytały Pana co się stało z planowanym postojem, Pan za każdym razem odpowiadał, że za pół godziny. (Osobiście nie rozumiem tego zachowania skoro Panowie mieli bardzo duży zapas czasowy.) Kierowca non stop zjeżdżał na linię pobocza, po czym stwierdzić można, że był zmęczony. Nie jest to jednak argumentem do bycia niesłownym oraz niemiłym dla pasażerów. Skoro Pan kierowca czuł się senny, mógł się zmienić z drugim kierowcą, który był obecny na pokładzie. Szefostwu firmy Sindbad proponuję zakup zegarka dla owego Pana jako prezent na nadchodzące urodziny.
Bardzo fajna atmosfera przez pana…
Bardzo fajna atmosfera przez pana prowadzącego. Pasażerowie zadowoleni. Polecam !!
Ich bin am 28.01.2025 von Żywiec nach…
Ich bin am 28.01.2025 von Żywiec nach Duisburg gefahren. Der Busfahrer Herr Marek von Bus Nr.41 musste auf ein Kundin warten. Er war sehr geduldig, verständnisvoll und freundlich. Ich würde mir wünschen, dass alle Fahrer so sind wie Herr Marek
Odradzam stanowczo podróż z tym…
Odradzam stanowczo podróż z tym przewoźnikiem. Dwa razy droższe bilety niż konkurencja i prawie nic na plus.. Jechałam z Nirmiec do PL . W Słubicach miała być tylko przesiadka a w rezultacie prawie godzinę trzeba było czekać na zewnątrz o 4 rano w zimie. Jeśli tak wygląda podróż to powinno się wcześniej poinformować ile czasu trwa taki cyrk i o której dokładnie odjeżdża autobus docelowy po przesiadce . A tak bałagan i haos, pasażer jak już zapłacił to się nie liczy zupełnie, może stać na zimnie i czekać. A po takim rejsie choroba murowana jak u mnie. Stiuardesa też się wyłoniła dopiero ku końcowi mojej podróży, i z tonem obrażonej tak chętnie proponowała herbatę że nikt z autokaru nie skorzystał. Porażka. Jeśli miałabym coś dodać na plus to tylko kulturę i dobrą ,bezpieczną jazdę Panów kierowców .
Powrót Gdansk-Ravensburg w dn.19.01.25
Mimo że miałam dwie przesiadki :Słubice i Hof,wszystko przebiegało szybko i sprawnie.Kierowcy autokarów byli bardzo sympatyczni i pomocni do tego w autokarach było czysto.Dziękuję jeszcze raz za miło spędzoną podróż.
Ciężko napisać cokolwiek na temat…
Ciężko napisać cokolwiek na temat przejazdu skoro przewoźnik nawet nie odbiera pasażerów z miejsca odbioru, przed samymi świetami, nigdy więcej nie skorzystam z usług tej firmy bardzo nieprofesjonalne podejście, musiałem wynająć hotel u zarezerwować drugiego przewoźnika.
Sindbad wsadźcie sobie w dupe te…
Sindbad wsadźcie sobie w dupe te autokary,gniazdka zamontowane do ładowania tak że nie ma jak korzystać,ciasno,brak luzu.Przejazd Polska-Holandia dramat.Ale co się dziwić komuna PL.
sindBAD
sindBAD. where is my bus?!?! Of course, I can't call anyone at 04:45 from the busstation of Lublin.
Trustpilot-kokemus
Lue lisää muunlaisista arvosteluista.