Katso, mitä arvostelun kirjoittajat sanovat

Saanut 2/5 tähteä

Przewoźnik oferuje WiFi którego nie ma gdy się chcemy połączyć jasno pisze że brak dostępu co jasno ukazuje brak przyłącza z siecią co przewoźnik musi wiedzieć bo na urządzeniu z IOS się wyświetla że... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

28 marzec podróż z Savona do Inowroclaw na tej trasie od jakiegoś czasu nie ma pilota,nie ma kto zrobić coś ciepłego do picia,nie ma przerw,w ciągu całej podróży dwie przerwy po 15 minut.Porazka przys... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Porażka to mało powiedziane. W dniu dzisiejszym wyjazd do NL na bilecie źle nabita data. Dzwonie na infolinię mówią że nie będzie problemu ze to zaraz zgłoszą do kierowcy. Dzwonie do kierowcy żeby się... Näytä lisää

Saanut 2/5 tähteä

Bus do Słubic. Toaleta działa, gniazdka też ale za to że nie ma WiFi powinniście oddawać połowę pieniędzy za bilet. Jedni nie mogą korzystać w całe a Ci co leca na swoich pakietach danych muszą płacić... Näytä lisää

Yrityksen tiedot

1. Matkatoimisto
  2. Matkanjärjestäjä
  3. Kuljetuspalvelu

Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto

Atrakcyjne ceny i wieloletnie doświadczenie - jesteśmy liderem międzynarodowych przewozów autokarowych w Polsce. Sindbad - podróżuj z nami!

Yhteystiedot

3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Hamburg

Hamburg - Gorzow slaski 21.06 2025 wylaz 21:30 z Hamburg mial startowac , wyjazd z spóźnieniem o 1 godzinę 20 ,kierowcy ani pilot nie poinformuję z jakogo powodu , miałam prośbę o miejsce przy okie z przodu , bilet wykupiony ponad tydzień przed wyjazdem miejsca z numerem nie można wykupić dostałam 48 w ganku. Pijani pasażery którzy swoje piwo i małpki na przystanku w hamburg pili mogli wszyscy jechaći dalej w autobusie pic ,zainteresowanie pilota nie bylo w ogóle jeden z nich był w berline przez kierowcy wyrzucony beż bagaży. Ogólnie nie miła podróż .

21. kesäkuuta 2025

Przesiadki

Do przesiadek w autokarach już mozna się przyzwyczaić ale żeby zostawić ludzi na 40 minut obok lotniska we Frankfurcie i powiedzieć czekajcie sobie to już lekka przesada zero lawek i stój tak i czekaj.Druga sprawa kupiłam bilety dla dziecka i rodziców ,dzwoniłam specjalnie upewnić się żeby siedzieć razem i w 1 autokarze Pan kierowca sam powiedział że tak ma zaznaczone a w drugim już problem pilotka dała miejsca w różnych miejscach i bezczelnie wmawiała ze przecież są obok siebie a innych nie ma.Brak totalnie organizacji a ceny biletów nie są zbyt niskie by tak traktować ludzi

22. kesäkuuta 2025
Saanut 2/5 tähteä

Przez 12 lat korzystałam z usług…

Przez 12 lat korzystałam z usług Sindbada i bylam zadowolona ,ale od ostatniego czasu zawiodłam się po tym jak zostały skradzione okulary zdrowotne mojego syna I złodziej który ukradł okulary wysiadł w Niemiec . Jak można ukraść okulary dziecku który użytkuje je na codzień. To ś...ia i tyle. Zgłosiłam ta sytuację do obsługi Sindbada i nikt z tym nic nie zrobił . Pan kierowca machnął ramionami jakby to była moja wina . Więc uważajcie państwo , bo tymi liniami jedzą też złodzieje i jeśli coś wam zginie firma Sindbad nie czuje się za to odpowiedzialna .

5. tammikuuta 2025
Saanut 2/5 tähteä

Karta VIP i wolne miejsca!

Karta VIP ma którą zapracowałam jeżdżąc przez 12 lat i wydając mnóstwo pieniędzy okazuje się nic nie warta!!! Wg. regulaminu należy się podwójne miejsce jeżeli jest taka możliwość. I co? 6 wolnych miejsc a ja siedzę z pijanym. Nawet pomijając kartę, to gdzie zwykła przyzwoitość? Na moje pytanie czy mogę usiąść na wolnym miejscu, kierowca z satysfakcją mówi krótkie "nie" (!) i idzie spać. Co to ma być? Autokar 49. Całe szczęście, że nie zawsze tak jest. Przez te lata poznałam cudownych kierowców i pilotki- te są nieocenione :) Ale jak można nie dać wolnego miejsca skoro 6 pustych? Żenada...

7. kesäkuuta 2025

Respekltoser Busfahrer

Hallo.
Der Busfahrer welcher heute um 20:45 in Paderborn hielt war so unfassbar unfreundlich.
Ich begleitete meinen Opa zu seinem Sitzplatz um ihm beim Einsteigen in die Enge Sitzreihe zu helfen.
Als ich den Bus verließ und an dem Fahrer vorbei ging stellte ich fest, dass sich dieser bei den anderen Passagieren hinter ihm darüber beschwerte.
Als er mich dann auch noch ansprach und sagte: man verabschiedet sich vor dem Bus und nicht im Bus, erklärte ich ihm, dass mein Opa 88 ist und es nicht so leicht für ihn ist da einzusteigen.
Seine Antwort: dann lässt man so einen Mann nicht mit einem Bus fahren.
Ich denke diese Arbeit ist nicht leicht.
Ich denke aber auch, dass dieser Fahrer wirklich ein trauriger Mensch sein muss.
Respektvoller Umgang mit Menschen sollte in so einer Position Voraussetzung sein.
So jemand trägt immerhin Verantwortung für sehr viele Menschen.

6. kesäkuuta 2025

Organizacją nie istnieje

Kierowcy nie wydają komunikatów dotyczących zmian trasy, potężne opóźnienia oraz uprzywilejowane traktowanie niektórych pasażerów, grupa Niemców wysadzona pod adres mimo braku tegoż adresu w rozkładzie(!)
Zmęczony zapytałem o poranną kawę i mimo początkowych zapewnień do obsługi baru to kierowca olał moją prośbę i stwierdził że..kawy nie sprzeda.
Nie polecam nikomu kto chce dojechać punktualnie oraz bez docinek że strony szwabskich uprzywilejowanych pasażerów

3. kesäkuuta 2025

Przesiadki za przesiadkami

Trasa legnica-mannheim trwa 14 godzin! Bo jak to powiedział pilot "autokary muszą sie skoordynować " skandal. Ten kto układa logistykę nie zna sie na rzeczy. Ja już podziękuję tej firmie. Bo to nie pierwszy raz gdy na trasie spotykam sie z tyloma przesiadkami. Okropne. Autokar nr 4 dziś 24.05.2025 ma bardzo dlugoe przerwy "Bo czekamy na inne autokary" przez to mamy 2 godziny opóźnienia a na trasie ZERO korków spowodowanych z robót ulicznych czy wypadkami.
A więc, szykując sie na podróż firma sindbad wiedz że na pewno nie dojedziesz na czas jak stoi na deklaracji przez przewoźnika.

24. toukokuuta 2025

TRAGEDIA

TRAGEDIA – nigdy więcej!

Jeśli zależy Ci na komforcie podróży – omijaj szerokim łukiem.
Trasa Niemcy–Polska, autobus stary, skrzypi i trzeszczy – jakby pamiętał jeszcze czasy kaset magnetofonowych. Żadnych zniżek, ceny z kosmosu, komfort z piekła rodem.

Siedzenia? Koszmar.
Ciasnota jak w tanim samolocie niskobudżetowym, tylko że podróż trwa kilkanaście godzin. Zero miejsca na nogi, człowiek siedzi skulony jak sardynka. Nie da się spać, nie da się siedzieć wygodnie, nie da się wytrzymać.

A klimatyzacja? Zipie jak stary wentylator z PRL-u.
W środku duszno, gorąco, pot leje się po plecach – można się udusić. Latem taka podróż to autokarowy survival.

Jedyny plus? Kierowcy mili i cierpliwi. Ale co z tego, skoro firma ewidentnie oszczędza na wszystkim, co się da – tylko nie na biletach.

Nie polecam.

Dla zdrowia fizycznego i psychicznego – lepiej dopłacić i wybrać coś normalnego.

24. toukokuuta 2025
Saanut 3/5 tähteä

Mój mąż chwali sobie podróż Sindbadem…

Mój mąż chwali sobie podróż Sindbadem naprawdę kierowcy dobrze wytłumaczyli co i jak, pomoc w pakowaniu walizek itp, ale wczoraj miałam taką sytuację w momencie kiedy to mąż był postawiony pod ścianą i okazało się że najprawdopodobniej będzie musiał wracać spowrotem do Polski wykupiłam bilet, po południu okazało się że pracodawca jednak przyjechał po męża i został w Niemczech, i tu teraz pojawił się cyrk raz odbukowałam bilet, ale co jest dla mnie zatrważające że za bilet zwrócono mi tylko 32,50 🙈 z 350 czyli co za tym idzie złodziejstwo w biały dzień przepraszam, że tak wyniośle ale inaczej tego nie nazwę, tak naprawdę za darmo sobie przygarnięto pieniądze ja rozumiem wszystko, nie uwierzę że nagle Sindbad miał pełen autokar i nie było miejsca a mój mąż zajął i nie przyszedł odrazu wyjaśniłam pani z infolinii jaka była sytuacja i to wszystko, ale mimo wszystko i tak było puste miejsce. Trzy gwiazdki dałam tylko dlatego że jedna gwiazdka za punktualność autokaru, druga gwiazdka za miłą obsługę, za podróż bezpieczną trzecia ,ale jeżeli ktoś kupuje bilet to niech uważa bo oni w taki sposób zarabiają kupujesz bilet to czy jedziesz czy nie jedziesz nie masz co liczyć na zwrot 😉 tak nie powinno to wyglądać ja rozumiem że ktoś zamawia busa i ma zapłacić przy wejściu do busa , zdarza się tak że obsługa Sindbada powiedziała że zdarzało się że zamawiali busa a potem ich nie było, ale zapomnieli wspomnieć że w momencie kiedy zamawia się i kupuje bilet nie ma co liczyć na jego zwrot w całości a szkoda bo tak nabierają się ludzie którzy pierwszy raz korzystają z możliwości jeżdżenia autokarem a nie mają świadomości że Sindbad w ten sposób zarabia pieniądze, uwierzcie że straciliście w moich oczach ale tylko za ten zaistniały finał.

14. toukokuuta 2025

Kierowcy niegrzeczni

Kierowcy niegrzeczni, wręcz bezczelni. Miejsca niewygodne. Gdy kupujesz bilet to jest informacja ze 0 przesiadek a tak na prawdę 2 lub 4 i nos sam ciężkie bagaże , czekaj długo na przesiadki. Autokar ma dwoje drzwi ale jedne zablokowane decyzja kierowców , bo im niewygodnie

30. huhtikuuta 2025

Porażka

Obsługa okropna, nie wspominając o tym że autobusy nie spełniają podstawowych wymagań bezpieczeństwa. Zostałam przez Pana kierowcę obrażona po tym, jak poprosiłam o zmianę miejsca bo pas bezpieczeństwa nie działał. Zawsze zapinam pasy w autobusie i mam takie prawo a nawet i obowiązek! A od kierowcy usłyszałam że jestem wariatką i że współczuję mojemu mężowi (którego z resztą nie mam)
Chciałam wtedy składać skargę bo się czułam przez tego Pana strasznie poniżona, ale nie miałam siły bo jechałam na pogrzeb babci. Jeżdżę Sindbadem od ponad 10 lat, i kiedyś było naprawdę wspaniale ale to co się z tą firmą stało po pandemii to jakiś koszmar.

2. lokakuuta 2024
Saanut 5/5 tähteä

Dobrze zorganizowana podröz.

Dobrze zorganizowana podröz.
Bardzo mili i opiekunczy kierowycy byli.
Dobrze o wszystkim informowali i bardzo czesto pytali czy komus Cos potrzeba. Do mlodziezy ktöra tez w autobusie byla byli bardzo mili to mysle tez wazne zeby dobra wiez byla.dwöch kierowcöw bez Pilotki bardzo zorganizowanych sympatycznych Co mozna wiecej sobie zyczyc.dziekuje bardzo za wszystko w moim imieniu i mysle innych podrözniköw ktörzy na przerwach tez tylko pozytywnie o ekipie sinbad nr .29 möwili...trasa byla z Opola Do Aachen. Pozdrawiam serdecznie Anna Nielebock

26. huhtikuuta 2025
Saanut 3/5 tähteä

Alternativ habe ich die Reise gebucht

Alternativ habe ich die Reise gebucht, weil die Deutsche Bahn ausgefallen ist.
Ich bin dankbar für die Möglichkeit, dass ich überhaupt nach Hause kommen konnte.
Nach 14 Stunden Fahrt in einem vollen Bus fühlt man sich fast, als hätte man eine Thrombose bekommen.
Die Mitarbeiter sind gut organisiert.

Was allerdings nicht schön ist: Mitten in der Nacht muss man in einen anderen Bus umsteigen und eine Stunde warten.
Ansonsten kann man mit dem Bus wirklich fast alle Orte erreichen.

Ich gebe insgesamt eine 3

17. huhtikuuta 2025
Oma-aloitteinen arvostelu

Onko tämä sinun yrityksesi?

Hanki ilmainen tili

Trustpilot-kokemus

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin