Saanut 5/5 tähteä

Nu har fält service varit här tack vare att Hampus på kundservice ordnade det. Tyvärr kunde man konstatera att min kabel var av igen, det var samma sak förra året. Tråkigt om det här ska hända varje å... Näytä lisää

Yritys on vastannut

Saanut 1/5 tähteä

Undvik. Bara vaga budskap som svajjar mellan "Vi håller fortfarande på att planera" och "projektledaren har slutat" till "snart är det dags" och "vi skall kolla på det och få fart på detta".... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Sämsta tänkbara upplevelse. SKAMLIGT OpenInfra!! Efter mer än 5 veckor och två lovade besök (för att felsöka vår fiberboxen som inte fungerar efter försök att lösa det själv efter OpenInfras instr... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Jag har haft problem när jag byt bredband till Bredband2. Bredband2 tog 8 dagar i felsöking och hittade ingenting. Då har jag kontaktat Open Infra direkt. Kundtjänsts Isabelle och kundtjänstteam åtgä... Näytä lisää

Yritys on vastannut

Yrityksen tiedot

1. Internetpalvelujen tarjoaja

Yrityksen kirjoittama

Open Infra bygger, förvaltar och utvecklar fiberinfrastruktur till hushåll, företag samt kommuner i Sverige, Tyskland, USA, Norge och Storbritannien.

3,1

1 tähti

On vastannut 89 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaa yleensä 1 viikon sisällä

Saanut 5/5 tähteä

Henrik som vi fick hjälp med var…

Henrik som vi fick hjälp med var verkligen hjälpsam och löste vårat problem med att få igång vår fiber. Hade läst om Open fiber innan och hur struligt det varit men det här ärendet skötte Henrik väldigt bra och smidigt!

1. elokuuta 2025

Hej Mathias,

Stort tack för din fina feedback! Det gläder mig verkligen att jag kunde hjälpa er att få igång fibern utan krångel. Jag vet att det kan vara frustrerande med sådana processer, så det känns extra bra att allt gick smidigt för er. Tveka inte att höra av dig om ni behöver hjälp med något framöver – jag finns här för att stötta er!

Allt gott,
Henrik

Otroligt oseriöst bolag

Otroligt oseriöst bolag. De tar ut en framkörningsavgift på 2080 kr/h, därefter ca 800 kr/h för reparation. Hur kan man motivera en framkörningsavgift på 2080 kr/h?? Inget jourjobb. Jag hade en tekniker som reparerade en trasig fiberkabel. Han var där i 2 timmar. Jag fick en faktura på 7300 kr före ROT.

19. toukokuuta 2025

Hej Carro,

Tack för att du hörde av dig och delade dina synpunkter. Vi beklagar verkligen att du upplever situationen så här och för den oro det har orsakat. För att vi ska kunna undersöka ditt ärende mer noggrant och ge dig en tydligare förklaring behöver vi få dina kontaktuppgifter.

Vi har därför skickat en förfrågan via Trustpilot för att kunna få dessa uppgifter på ett säkert sätt. Vi vore tacksamma om du kan besvara den, så att vi kan kika närmare på ditt ärende och återkomma till dig med mer information.

Tack för ditt tålamod och för att du hjälper oss att kunna hjälpa dig bättre.

Jocke

Felanmälan

Har nu felanmält 4 ggr pga ej fungerande Internet
Utan respons inga email inga sms Har varit utan Internet sedan fredag nu 46 timmar och inte ett ljud från Open infra
Ruttet !!! Ringde nu på för middagen dom tycker att mitt fel på Internet inte vad så stort ?
Kundtjänsten har mycket att lära om man tycker så om kunder.nu är det 5e dagen utan Internet och inte ett livstäcken från några reparatörer ?Hur länge ska detta ta 2025 ?

27. heinäkuuta 2025

Hej Mikael,

Tack för att du lämnat din feedback. Vi beklagar verkligen att du har upplevt problem med ditt internet och brist på kommunikation från vår sida. Det är självklart inte så vi vill att våra kunder ska känna.

Vi vill gärna komma i kontakt med dig för att kunna hjälpa dig på bästa sätt och se över vad som hänt. Vi har därför skickat en förfrågan via Trustpilot och hoppas att du kan svara där så att vi kan få dina kontaktuppgifter.

Tack för ditt tålamod, vi ser fram emot att höra från dig och hjälpa dig vidare.

Sara

Saanut 3/5 tähteä

Negativt/Positvit

Negativt:
Hanteringen av återbetalning för ersättning för grävning på min mark tog över 2 år.
Positivt:
Jocke B visade sig vara en snabb och tillförlitlig kontaktperson som hjälpte till med snabb återbetalning

25. heinäkuuta 2025

Hej Ejnar,

Tack för din ärliga feedback. Jag vill börja med att be om ursäkt för att hanteringen av återbetalningen drog ut på tiden – det är absolut inte den standard vi vill hålla.

Jag är glad att jag kunde hjälpa till och att du upplevde mig som en snabb och tillförlitlig kontaktperson. Det betyder mycket för mig att kunna bidra till en bättre upplevelse för dig.

Tack för ditt tålamod under processen, och tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp framöver!

Jocke

Saanut 1/5 tähteä

Internetnord skyller på OpenInfra vice versa

Opålitlig leverantör, svårt att få kontakt med kundtjänst. Längre fiberavbrott (mer än 3 dagar) frekvent förekommande, utan någon jour eller påskyndande hantering.
OpenInfra -fiberleverantören i marken, hänvisar till Guardio Internetnord -som hanterar skickar ut signalen, och Internetnord skyller på OpenInfra. Moment 22 för oss kunder.

21. heinäkuuta 2025

Bästa kund,

Tack för att du kontaktat oss och delat din upplevelse. Vi förstår att längre fiberavbrott är mycket frustrerande och beklagar de problem som detta orsakat dig.

Som fiberleverantör ansvarar vi för det fysiska fibernätet i marken och vi arbetar kontinuerligt för att åtgärda eventuella störningar så snabbt och effektivt som möjligt. Vi är medvetna om de pågående driftstörningarna och har påbörjat nödvändiga reparationsåtgärder.

Vi vill dock förtydliga att vi ofta samarbetar med tjänsteleverantörerna, vilka ansvarar för själva tjänsten och kundkontakten. Detta innebär att vissa frågor och information kan behöva hanteras i samråd med respektive tjänsteleverantör för att säkerställa bästa möjliga support för dig som kund.

Vi beklagar att kommunikationen mellan olika aktörer kan upplevas som oklar och vi strävar efter att förbättra detta för att minska sådana situationer framöver.

Vi uppskattar ditt tålamod och hoppas kunna återställa full funktion så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss direkt.

Sara
Kundservice
OpenInfra

Saanut 4/5 tähteä

Synd bara att det tog så oerhört lång…

Synd bara att det tog så oerhört lång tid att få in fiberboxen i stugan. Men informationen på vägen dit var bra. Så det blir en fyra.
Therese i Kundtjänst förtjänar fem stjärnor för sitt engagemang och sina vänliga mail när vi skulle slutinstallera fiberboxen.
Mvh Kjell Mattsson

10. heinäkuuta 2025

Hej Kjell,

Tack snälla för din fina återkoppling och för att du tog dig tid att skriva ett omdöme!

Jag förstår verkligen att det kändes frustrerande med den långa väntan – det är inte så vi önskar att processen ska upplevas.
Därför känns det extra fint att höra att informationen under vägen ändå upplevdes som tydlig, och att du uppskattade mitt stöd i slutskedet.

Det betyder mycket för mig!

Stort tack igen för dina ord – och hoppas du får stor glädje av din fiberuppkoppling i stugan!

Therese
Open Infra

Oseriös firma

Oseriös firma. Det har gått mer än 1 och ett halvt år sedan vi signerade kontraktet. De har fortfarande inget datum då de tror att de kan komma. Sedan hotar de med avgift om man ska säga upp avtalet.

8. heinäkuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Erik, Tack för din feedback! Beklagar att det tar tid men just på grund av att det kan ske oförutsedda utmaningar så kan det ta lite tid. Det är därför vi har 24 månader på oss att leverera en anslutning till er enligt avtal. Dock siktar vi alltid på att leverera fortast möjligt men ibland kan det ta lite tid. Beklagar detta. Mvh Hampus på Kundtjänst

Saanut 1/5 tähteä

Tog två år innan dom grävde

Tog två år innan dom grävde, alla andra hade redan fiber. Sedan ytterligare en vecka efter grävning innan det äntligen fungerade. Okunnig support. Betalt ville dom dock ha direkt, så där var dom snabba!

23. kesäkuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Marcus, tack för din feedback! Ibland tar det längre tid än planerat men härligt att det till slut löste sig. Jag hoppas och tror att ni kommer ha mycket nytta av eran fiberanslutning. Mvh Hampus på Kundtjänst

Saanut 2/5 tähteä

Oerhört bristfällig kommunikation

Oerhört bristfällig (utebliven) kommunikation.
Det är för mig ofattbart att ett företag kan ta emot en beställning om en tjänst i ett tättbebyggt villaområde (där man dessutom tack vare kommunala beslut är utan konkurrens) och sen inte behöva meddela annat än att "uppdatering i ärendet kommer inom 24 månader". Jag har pratat med er kundtjänst flera ggr, senast med en Nicholas Lindgren som på ett arrogant sätt förklarar att det finns ingen information att ge om när min leverans kan bli. Upp till 24 månader utan besked?
Jag vill komma i kontakt med nätdesigner och få transparens i hur beställningar till underentreprenörer ser ut. Ni ska gräva fiber. Inte bygga rymdraketer. Kundtjänsten på telefon har hittills endast svarat standardsvar, och de flesta är dessutom otrevliga när jag uttrycker att jag inte är nöjd och vill eskalera ärendet.

17. kesäkuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Robert! Tack för din feedback! Beklagar att det tar tid men vi jobbar på så fort vi kan. Mvh Hampus på Kundtjänst

Nedskräpning

Hej! Jag saknar återkoppling och handlingsplan från er angående bortforsling av stora mängder skräp och avfall från ert grävningsarbete som utfördes FÖRRA sommaren.

1. kesäkuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Erik! Jag skickar dig en förfrågan här så ska jag ta reda på mer inforamtion. Mvh Hampus på Kundtjänst

Saanut 1/5 tähteä

Skulle de gå att ge minus hade jag…

Skulle de gå att ge minus hade jag gjort de. Snart ett år sedan de va här och tjatade hål i huvudet på en.

12. kesäkuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Christian, tack för din feeback! Jag ser att ni signerade erat avtal i augusti förra året. Vi är strax klara med förberedelserna och kommer att kontakta er så fort vi har en konkret plan gällande installation. Mvh Hampus på Kundtjänst

Saanut 1/5 tähteä

Sehr schlechte Arbeit (Pfusch)

Am 16.05.2025 wurde das Rohr für das Glasfaserkabel verlegt. Am 17.05.2025 habe ich an open infra Deutschland mich in einer Email mit Fotos über die sehr schlechte Hinterlassung drs Rasens beschwert. Bitte verfolgen Sie die Emails oder rufen Sie zurück unter
+49 4172 961856
Hillmer
Lange Heide 11
21444 Vierhöfen

15. toukokuuta 2025

Snabbt, effektivt och trevligt

Jag mejlade sent igår och blev uppringd på morgonen idag - supersnabb respons på min fråga och allt kunde dessutom lösas utan minsta knussel: snabbt och effektivt. Och med mycket trevligt bemötande från Jocke B! :-)

10. kesäkuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Maria! Tack för din feedback! Jag såg att du fick hjälp av Jocke så jag för detta vidare. Mvh Hampus på Kundtjänst

Saanut 4/5 tähteä

Gute Umsetzung

Die Arbeiter haben das Leerrohr sehr schnell verlegt und der Vorarbeiter konnte Deutsch. Ich denke hier kommt es auf die Subunternehmer an. Bei uns hat sich dann die Verlegung auch verzögert. Das hatte aber wohl mit der Gemeinde zu tun. Für die spärliche Kommunikation während der Verzögerung gibt es einen Stern Abzug, aber sonst kann ich nicht klagen!

9. kesäkuuta 2025

Usel hastighet

Usel hastighet! Krafigt överbelastat kvällstid!
Har varit i kontakt med dem flera gånger men inget händer.

Vi har 1000/1000, vilket fungerar bra under dagtid. På kvällen sjunker hastigheten till 15Mbps (långt ifrån 1000Mbps) då deras system är så kraftigt överbelastat.
Med 15Mbps går det inte att se på TV eller något. Helt värdelöst!
Vi var tvungna att gå tillbaka till internet via 5G nätet. Att installera fiber var pengar i sjön!

Löser de problemet, så kommer jag skriva det här och ändra betyget.

8. kesäkuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Jonas! Tack för din feedback. Jag hittar inga ärenden när jag söker på ditt namn i våra system så jag skickar dig en förfrågan så får du återkomma med mer information. Mvh Hampus på Kundtjänst

Open Infra is a deplorable

Open Infra is a deplorable, reckless company whose incompetent fiber optic installation at Silver Fox Ranch is a danger to my horses, my business, and my livelihood. They had the audacity to install a 300-foot cable from the street through my property to my house, buried a pathetic 1 inch deep, with a 12-foot section completely exposed in a horse pasture and a 3-inch-deep section near my house. This spits in the face of the 12-36 inch industry standard, putting my 10 horses at risk of catastrophic injuries like fractures that could cost tens of thousands and obliterate my equine business’s hard-earned reputation. The 3-inch-deep cable near my house is a ticking time bomb for damage from a lawnmower or foot traffic, and the exposed pasture section forces me to fence off grazing areas and burn money on safety measures. If I worked from home, I’d be out of work for three days now, staring down a useless internet connection that’s probably as reliable as their installation. It’s Friday at 5 PM, and their pathetic 8-5 Frisco office (10601 Clarence Dr, Suite 250) is conveniently closed, leaving me stranded until Monday at best. I haven’t even bothered calling their sorry excuse for a help desk because their reputation for failure precedes them. I’m switching to Starlink for internet that doesn’t endanger my ranch or my work, and I’m exploring legal action to make Open Infra pay for this disaster. This company is a walking catastrophe—avoid them unless you want your property ruined and your business gutted.

4. kesäkuuta 2025

Undvik till varje pris!

Företaget har lovat installera fiber hos oss "inom kort" i över 2 års tid. Kundsupporten är värdelös och vägrar berätta vad som tar tid. Tyvärr är området låst till dom vilket är något annat sjukt påhitt.
Undvik till varje pris.
Är väl bara en tidsfråga innan detta bolag konkar.

6. kesäkuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Rasmus! Tack för din feedback! Fiberoptik samt leverans är ett stort projekt som ibland tar längre tid än planerat på grund av oförutsedda händelser. Det kan vara utmaningar med markavtal etc som är den största boven när det kommer till försenade leveranser. Vi jobbar ständigt med att leverera så fort som möjligt men ibland tar det längre tid än planerat. Mvh Hampus på Kundtjänst

Möklinta Hebo 108

Möklinta Hebo 108, ständiga avbrott, seg fibernät, Leverantörer skyller på varandra. Det är vårt vardag och det speciellt tråkigt när man är beroende på wifi för att telefoni ska fungera.

3. kesäkuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Pertti! Tack för din feedback. Jag rekommenderar dig att kontakta din tjänsteleverantör som kan påbörja en felsökning. Om dom ej kan hjälpa dig med att ordna detta så kommer samma leverantör att skicka en felanmälan till våran driftavdelning direkt. Mvh Hampus på Kundtjänst

Saanut 1/5 tähteä

Delays, and now we pay but can't use internet

We signed a contract for fiber installation with the verbal comment that delivery should be "latest this summer". 2 years later (!) we finally received the fiber cable installation - what we didn't receive is the router from their partner Gardio so that we can actually use the internet. What we do receive are invoices for a service we can't use. The response from openinfra has been very disappointing so far: "Nothing we can do."
I highly recommend to stay away from openinfra even if it sounds like a good deal. Nothing but trouble from an incompetent and customer-unfriendly company.

30. toukokuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hello Sophie, thank you for your feedback! I see that you have been in contact with us this week and we have given you the informationen that you were looking for. As soon as the router will be delivered you can use your fiber connection. I also see that you have talked to one of our partners when it comes to payments. This is not our customer service so if we can help you with anything please get back to us at kundtjanst@openinfra.com. Best Regards, Hampus from Customer Service.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin