Saanut 5/5 tähteä

Nu har fält service varit här tack vare att Hampus på kundservice ordnade det. Tyvärr kunde man konstatera att min kabel var av igen, det var samma sak förra året. Tråkigt om det här ska hända varje å... Näytä lisää

Yritys on vastannut

Saanut 1/5 tähteä

Undvik. Bara vaga budskap som svajjar mellan "Vi håller fortfarande på att planera" och "projektledaren har slutat" till "snart är det dags" och "vi skall kolla på det och få fart på detta".... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Sämsta tänkbara upplevelse. SKAMLIGT OpenInfra!! Efter mer än 5 veckor och två lovade besök (för att felsöka vår fiberboxen som inte fungerar efter försök att lösa det själv efter OpenInfras instr... Näytä lisää

Saanut 5/5 tähteä

Jag har haft problem när jag byt bredband till Bredband2. Bredband2 tog 8 dagar i felsöking och hittade ingenting. Då har jag kontaktat Open Infra direkt. Kundtjänsts Isabelle och kundtjänstteam åtgä... Näytä lisää

Yritys on vastannut

Yrityksen tiedot

1. Internetpalvelujen tarjoaja

Yrityksen kirjoittama

Open Infra bygger, förvaltar och utvecklar fiberinfrastruktur till hushåll, företag samt kommuner i Sverige, Tyskland, USA, Norge och Storbritannien.

3,1

1 tähti

On vastannut 89 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista

Vastaa yleensä 1 viikon sisällä

Saanut 1/5 tähteä

Trodde att jag uppgraderade internetet…

Trodde att jag uppgraderade internetet när jag beställde fiber från er.. men men, vilken besvikelse det blev. Avbrott efter avbrott och man får starta om boxen nästan varje vecka för att det ska funka någorlunda. Var bättre innan med Comhem, fast det inte var fiber ens. Hoppas det blir bättre när jag nu byter leverantör, Att det inte fortsätter med problem med era nergrävda fiberkablar, eller om man får dra om allting igen.

För att dom ska komma och titta på vad som är felet, måste jag godkänna en startavgift på 695kr som är helt och hållet deras problem. För detta krävdes först 4 dygn efter felanmälan och efter att jag godkänt tar det 3-5 dagar till enligt typen på Gardio. Det var det sjukaste jag hört!!!

Så tråkigt att det finns såna här företag som inte bryr sig alls om annat än egen vinning. 😔

6. huhtikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej, tack för din feedback! Vi har haft lite problem i vårat skåp som förser er med fibern men idag åker vi ut och åtgärdar detta och säkerställer att länken fungerar som det ska. Gällande kostnader för tekniker så är detta endast aktuellt om något har hänt inom våra kunders tomter och vi på Open Infra hanterar allt som finns utanför våra kunders tomter. Mvh Hampus på Kundtjänst

Katastrof.

6. huhtikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Albin, Tack för din feedback och beklagar din upplevelse med oss på Open Infra. Om vi kan hjälpa dig med något är du mer än välkommen att återkomma till våran kundtjänst på kundtjanst@openinfra.com. Mvh Hampus på Kundtjänst

Missnöjd

Dålig framförhållning vid olika arbeten.
Utebliven återkoppling efter kontakt med företaget.
Inte möjlighet att testa anslutningen innan betalning.

3. huhtikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Jan, och tack för din feedback.

Jag förstår verkligen din frustration, och jag vill börja med att be om ursäkt för att kommunikationen och hanteringen från vår sida inte har varit som den borde. Dålig framförhållning, utebliven återkoppling och bristen på möjlighet att testa anslutningen innan betalning – det är absolut inte den upplevelse vi vill att våra kunder ska ha.

Vi tar till oss det du skriver och ser det som ett tydligt tecken på att vi behöver bli bättre, särskilt när det gäller tydlig information och uppföljning under hela processen.

Om du fortfarande har obesvarade frågor eller om det är något vi kan hjälpa dig med gällande din anslutning, är du varmt välkommen att höra av dig direkt – vi vill gärna se till att du får det stöd du behöver. Mvh Hampus på Kundtjänst

Aller Anfang ist schwer

Aller Anfang ist schwer, aber gemacht. Nach zwei Tagen, mit einem Tag Unterbrechung, wahrscheinlich Totalausfall des Netzes, bin ich fertig. Im Haus, auch im obersten Geschoss volle Pulle (950Mbit), das ist schon was, trotz alter Leitungen CAT5e.

26. maaliskuuta 2025

Open infras skojarföretag

Open infras underentreprenör grävde av en elkabel när de krävde för fibern. Hävdar att det är vårt fel och vägrar ta ansvar. Rena skojarföretaget! Undvik som pesten!!!

26. maaliskuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Robban, Tack för din feedback. Vill passa på att beklaga din upplevelse med oss på Open Infra samt gällande elkabeln. Jag skickar dig en förfrågan här så kontaktar vi dig gällande detta. Mvh Hampus på Kundtjänst

Inte klara än

Sista killarna som kom för att gräva in var bra

I övrigt total katastrof. Skulle kopplats in enligt avtal någon månad efter man skrivit på. Många vändor mejl då avtalet var övergripande och stämde inte in på vår inkoppling mm

Osäker på exakta månader men kanske 8 månader innan jag nu snart är igång. Fick frågan nu om vi var nöjda, bråttom att reklamera installationen om den inte fungerar men har inte fått någon router. Tur jag själv ringde och skyndade på Gardio.

Ledningskollen har dem inte koll på utan påstås vara fastighetsägarens ansvar att säga vad som finns i backen vilket Inte stämmer. Vem ansvarar om dem gräver av en annan ledning? Juridiskt är det deras ansvar men dem påsår det motsatta.

Tips till open infra är att avvakta med dessa reviewmail tills era underleverantörer är klara. Då kanske folk är lite mer positiva

Finns mer att skriva men räcker så

25. maaliskuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Tommy, och tack för att du tagit dig tid att dela med dig av din upplevelse.

Först och främst – vad skönt att höra att de sista personerna som kom för att gräva var bra. Vi uppskattar att du lyfter det, även när resten av processen varit långdragen.

Samtidigt vill jag verkligen be om ursäkt för alla de problem du upplevt under vägen – från försenad inkoppling och otydliga avtal till bristande kommunikation kring routerleverans och hanteringen av Ledningskollen. Jag förstår att det skapat både osäkerhet och frustration, och det är verkligen inte så vi vill att en fiberinstallation ska kännas för våra kunder.

Du lyfter viktiga punkter, inte minst kring ansvarsfrågan vid grävning och kring hur och när vi skickar ut våra kundnöjdhetsundersökningar. Det är värdefull feedback som vi kommer ta vidare till både våra interna team och våra samarbetspartners.

Stort tack igen för din ärlighet. Vi tar det här på allvar, och det är med hjälp av synpunkter som dina som vi har möjlighet att förbättras. Mvh Hampus på Kundtjänst

Kunde ha varit bättre

Tack för gratis installation. Den är jag glad över. Om dom hade varit i tid nån av dom två gångerna hade det varit bättre. Om dom inte hade kommit oanmäld den tredje gången hade det varit bättre. Om dom inte hade ljugit för mig om a kunna skjuta fram start efter installation utefter min avslutningstid på tidigare nätverk så jag slipper dubbelbetala hade det varit bättre. Om jag hade kunnat få det inspelade samtalet och/eller fått pratat med chefen över personen som sålde mig på detta istället för att få en kall axel och en "vi får se om vi ringer tillbaka" som svar hade det varit bättre.

Ger det en tvåa för en gratis installation, men detta var också mot att vara låst på abonnemanget i 3 år. Jag kommer inte att förnya det när perioden är slut.

9. maaliskuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Rasmus! Tack för din feedback. Först och främst vill jag verkligen be om ursäkt för att din installation och kontakt med oss inte har levt upp till dina förväntningar – och inte heller till våra egna krav på service.

Jag förstår att det blivit en frustrerande upplevelse när tider inte hålls, när informationen varit otydlig och när du inte känt dig lyssnad på i kontakten med oss. Det är absolut inte så vi vill att det ska kännas att vara kund hos oss.

Vi uppskattar att du ändå lyfter det positiva med gratisinstallationen, trots allt annat runtomkring. Det betyder mycket. Vi vill gärna ta chansen att förbättra din upplevelse under resterande bindningstid, och om det är något vi kan göra redan nu – tveka inte att höra av dig.

Tack igen för din ärlighet, och för att du ger oss en chans att bli bättre. Mvh Hampus på Kundtjänst

Saanut 1/5 tähteä

Detta är ett riktigt bluff företag!

22. maaliskuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Per-Olof, Tack för din feedback! Beklagar din upplevelse med oss på Open Infra. Jag ser att vi har ärenden med dig i våran kundtjänst sen tidigare. Om vi kan hjälpa dig med något så är du välkommen att återkomma till oss. Mvh Hampus på Kundtjänst

Jag kan inte komma igång utan router

Jag kan inte komma igång utan router

22. maaliskuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Consumer, tack för din feedback! Om en router ingår i avtalet med oss så skickas den så fort du har blivit driftsatt via den tjänsteleverantören som i så fall är inkluderat i avtalet. Om du ej har fått en router så vänligen kontakta våran kundtjänst så ser vi till att hjälpa dig på bästa sätt. Mvh Hampus på Kundtjänst

Saanut 1/5 tähteä

Usel information och återkoppling.

Beställde installation av fiber i Mars 2024. Säljaren sade att tid inte kan lovas men pga att fiber finns på tomten så borde det bli kortare än standard 6-9 månader.
I praktiken blev det 11 månader. TROTS ATT FIBERKANALEN REDAN VAR DRAGEN TILL MIN TOMT.
Under väntetiden har jag vid flera tillfällen kontaktat Open Infra för att försöka få information om när installation kan tänkas ske. Men ingen där verkade ha någon aaaaning om när det skulle ske.

Kundtjänstpersonalen är vänliga och försöker hjälpa till men det är uppenbart att dom inte får säga något för ledningen.

Samtidigt har man vid flera tillfällen skickat information till mig om att man för dialog med markägare där fibern skall dras mm. Vilket uppenbart är en lögn eftersom den enda mark som behöver grävas i är min mark och mig har ingen pratat med.

Plötsligt en dag i höst så står det 3 män i hörnet på min tomt och grejar. Det visar sig att dom inspekterar fiberkanalen så den är OK. Om den är OK så kommer man att boka en tid med mig. Dom åker sedan därifrån utan att säga något och ingen hör av sig till mig på ca 5 månader. Ingen på kundtjänst har någon aning om något trots upprepade påstötningar från mig.

Så plötsligt sent på eftermiddagen tisdagen den 4:e mars så ringer en tekniker från en underentrepenör och förklarar att dom kommer till mig på torsdag förmiddag. MINDRE ÄN 2 DYGN FRAM I TIDEN. Tur att jag har ett flexibelt jobb så att jag kan vara hemma en vardag med så kort varsel.
Ingen från Open Infra har överhuvudtaget hört av sig om någon bokning så det är uppenbart att man skiter i att tala om för sina kunder vad man har för planer med deras leveranser.

Vid installationen så berättar teknikern att fibern skall driftsättas innan den kan användas men att jag troligen skall kunna börja surfa dagen efter.
Det kan jag inte eftersom Svensk infra behöver flera dagar på sig för att driftsätta den.

När den väl är driftsatt och abonemmanget är aktiverat så får jag bara ut 1 mBit surf av de 500 jag beställt. Det visar sig att när fibern aktiverats så måste man först gå in på en sida och godkänna villkor för drift och underhåll.

Detta skall ske genom att man "fångas" till en sida där man får godkänna. Men detta verkar bara fungera om man har en dator kopplad med kabel direkt i fiberkonvertern. Vilket ingen i Sverige idag har.

Och information om att man måste gå till någon specifik sida för att göra detta har Open infra inte lämnat ut. Istället måste man sätta sig i telefonkö till kundtjänst för att prata med någon på telefon som kan hjälpa till med detta.

För att göra saken värre så har jag då suttit med en sämre interrimslösning än jag annars hade gjort om Open Infra berättat hur lång tid det skulle ta för att jag inte ville ta något som var bundet.

Det finns inget företag i Sverige som överlever i längden med kortare planer än 2 dagar. Så det är uppenbart att Open Infra vetat om när i tid allt skulle ske åtminstone ungefärligt men man har aktivt undvikit att meddela mig som kund om detta.

Hade man från början gett mig en korrekt uppskattning om när man förväntas göra installationen så hade allt varit bättre. Och om man hade haft någon form av kontakt med mig som kund så hade det också varit bättre än nu.

Sämsta tänkbara kundhantering så jag kan inte säga annat än att den som vill ha fiber ska se sig om efter vilken leverantör som helst som är någon annan för sämre än så här kan det knappast bli.
I synnerhet som att hanteringen från den 2015 var relativt bra. Så ni har gått långt i helt fel riktning.

Om man från Open infras sida har något som helst intresse av att ha nöjda kunder så förväntar jag mig att bli kontaktad av någon representant från Open Infra med någon form av ansvar som uppriktigt ber om ursäkt för att man klantat sig så oerhört och vid upprepade tillfällen.
I annat fall kan jag inte komma till någon annan slutsats än att man skiter totalt i kunderna och jag kommer så fort jag har chansen att få en liknande tjänst någon annanstans ifrån att byta bort Open Infra även om det så kostar mig tusentals kronor.

11. maaliskuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Stefan, tack för din feedback och beklagar hanteringen av ditt ärende. Jag ser att du har lämnat en adress så jag ser till att ansvarig kontaktar dig så fort som möjligt. Mvh Hampus på Kundtjänst

Saanut 3/5 tähteä

Ingen aning men trevliga

De som var här och installerade och grävde var bra och tillmötesgående. Hanteringen efter installationen med personal har varit bra MEN jag fick vänta i två år på installationen och detta innebar en del problem. Kommunikationen från min beställning till installation har inte varit bra. Tiden för installation har inte varit bra. Finns dock ett antal positiva saker såsom installation och ert arbete efter installation.

21. maaliskuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Rickard! Tack för din feedback. Beklagar att det tog lite tid och att informationen från oss under själva leveransen skulle ha varit tydligare. Vi tar detta med oss! Mvh Hampus på Kundtjänst

Avbrott ungefär 1 gång i månaden

Avbrott ungefär 1 gång i månaden, ibland i några timmar men oftast dagar. Kablar i vårt område är på många platser inte nedgrävda utan gömda under lite mossa eller grenar. Deras eget lilla tal om hur mycket bättre dom blivit genom åren va ren bullshit. Kunde besparat oss dom tusenlapparna och satsat på mobilt istället.

20. maaliskuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Elina, Tack för din feedback! Vill be om ursäkt för att ni upplever störningar i nätet så pass ofta. Gällande kablar på backen som ej är nergrävda så tar vi gärna emot information om detta direkt till oss på Kundtjänst. Jag skickar dig en förfrågan för att få lite mer info. Mvh Hampus på Kundtjänst

Saanut 2/5 tähteä

Den fysiska installationen av kabeln…

Den fysiska installationen av kabeln lämnade förutom en icke fungerande fiber dålig grov återställning och en urflisad grindstolpe från maskinen dom använde. Driftsättning funkade dock inte efter detta och först efter ett antal samtal till supporten konstaterades att det var fel på
installationen och en tekniker skickades ut för åtgärd.
Fibern blev inte driftsatt trots detta och vid nytt samtal upplystes om att deras drift/underhålls avtal måste godkännas av kund innan så skedde,tycker detta borde vara underförstått redan vid beställning av fibern.
Så nja,finns en hel del att jobba på där hos open infra.

7. maaliskuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Mikael! Tack för din feedback! Beklagar att informationen gällande Drift & underhåll ej står tydligare i våra installationsavtal, jag tar detta med mig! Om det fortsatt finns åtgärder att göra gällande återställningen så är du varmt välkommen tillbaka till våran kundtjänst. Mvh Hampus på Kundtjänst

Henrik Bengtsson of OpenInfra

Henrik Bengtsson of OpenInfra is very customer oriented. Always swift, kind and efficient. Love his service!

5. maaliskuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hello Ralph, thank you for your feedback! I will let him know. Mvh Hampus at Customer Care.

Saanut 4/5 tähteä

Sometimes Service-Calls are a bit slow

Sometimes Service-Calls are a bit slow, because of occupied lines. But in the end it works. Friendly and effizient Workers!
Why only 4 stars? It‘s always so, that quality can made better!😁

26. helmikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hello! Thank you for you feedback and we will work our hardest to keep improving. Best Regards, Hampus at Customer Care

Saanut 2/5 tähteä

Openinfra kan göra rätt, men det krävs mycket för att så skall ske

Jag blev kontaktad i höstas om att bredband skulle kopplas in i området. Då leverans var planerad till ca februari. Då jag är bunden av annat avtal till september sa jag nej. När kontaktpersonen hörde att jag inte var intresserad av att betala dubbel avgift fram till september erbjöd han mig att jag kunde vänta med starten i upp till 4 månader. Med detta muntliga löfte tyckte jag att det var acceptabelt och tackade ja. Nu säger openinfra att jag inte får fyra månaders respit, att en av deras kontaktpersoner lovar fyra månader uppskjutning som en ren självklarhet hedras inte, uppenbarligen har de en kultur där deras representanter lovar saker som de sen totalt skiter i.

Uppdatering 4e mars:
Har i dag blivit kontaktad två gånger av OpenInfra, den första personen hänvisade till Gardio vilket visade sig vara felaktigt. Senare blev jag uppringd av Tuva på deras kundavdelning. Hon kom med en acceptabel lösning, omdömet jag har av det samtalet är gott och gör att helhetsupplevelsen dubblas från ett till två, hade det bara handlat om kontakten med Tuva hade det blivit 3-4 i betyg.
Vad är det som skaver och gör att jag inte höjer mer än ett steg?
I min kontakt med openinfra den 25 fick jag den mycket obehagliga upplevelsen att så länge det inte fanns tydliga bevis för att jag blivit lovad så kommer inget att hända, det vill säga de låter sina representanter lova runt men så länge det inte finns skriftligt ger de fingret till den drabbad. Att vanlig avtalsrätt säger att avtal hållas oavsett form betyder uppenbarligen inte mycket för dem (skriftligt avtal underlättar bevisningen om vad som avtalats).
I mitt samtal i dag får jag även reda på att de haft problem med anställda som lovat för mycket där vissa till och med fått sparken, det vill säga trots att det finns mycket goda indikationer inom deras egen organisation att det jag säger är sant (indikation att de var i ond tro), så gav de mig fortfarande fingret under min kontakt den 25e.

Om OpenInfra får ordning på vad de lovar och löser detta snabbt samt fortsätter att använda personal som till exempel Tuva så har de potential att bli en bra leverantör. Om jag till exempel skall betygsätta personalen som installerade (har ännu inte provat om det funkar?!) så blir betyget en fyra, de var trevliga, korrekta, gav tydliga besked om vad de behövde göra på min tomt samt hur de skulle återställa tomten.

25. helmikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Richard! Tack för din feedback. Jag ser att vi har ett öppet ärende med dig gällande detta så vi fortsätter kontakten där. Mvh Hampus på Kundtjänst

????

fungerar som ett mode från tidigt 90 tal jättesegt,dessutom är det inte satt fast kablar på utsidandom spretar o inget skydd,gräsmattan är ej fixad o min infart har sjunkit ner så kan baqra säga att Open infra är inte ett seriöst bolag.D om som gör jobbet o säger hur allt fungerar bryr sig inte om det blir bra,jag har dessutom inte beställt Bredband utan dom bara grävde o förstörde,kan bli ett fall för KO.Har nästan gått 2 år sen dom började att gräva o nu först är det NÄSTAN klart.En missnöjd kund.

23. helmikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Micke, Tack för din feedback och beklagar att det tar lite tid. Just gällande detta projekt så är vi i slutfasen att säkerställa anslutningarna och efter detta drar all återställning igång. Beklagar att det tar lite tid. Mvh Hampus på Kundtjänst

Driftsättning

Tog över två månader att driftsätta ingrävd och inkopplad fiber. Inte okej.

15. marraskuuta 2024

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej! Tack för din feedback och beklagar att det tog tid att ordna detta åt er. Härligt dock att det nu fungerar som det ska. Mvh Hampus på Kundtjänst

Saanut 1/5 tähteä

Fibern slutade att fungera för 4 veckor…

Fibern slutade att fungera för 4 veckor sen och dom har inte hittat nån tekniker att skicka ut o kolla vad felet är men betalt ska dom ha ska det vara så svårt?

18. helmikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Örjan! Det här har helt klart tagit alldeles för lång tid. Jag ska eskalera detta hos våran fältavdelning. Vi kontaktar dig så fort som möjligt. Mvh Hampus på Kundtjänst

Saanut 1/5 tähteä

Fortsätter att prishöja trots upprepade…

Fortsätter att prishöja trots upprepade avbrott i tjänsten. De har ju tyvärr monopol så man sitter fast i deras fiber

17. helmikuuta 2025

Vastaus yritykseltä Open Infra Sverige

Hej Per, Tack för din feedback. Vi på Open Infra har gjort en höjning i priser på senare tid. Det gäller specifikt vårat avtal för drift & underhåll. När det kommer till kostnad för själva bredbandet så är det våra tjänsteleverantörer som väljer kostnad för detta. Dock önskar vi självklart att leverera en stabil uppkoppling via fiber. Du får gärna kontakta våran kundtjänst så kan vi ta nästa steg tillsammans. Mvh Hampus på Kundtjänst

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin