Vi har robotdammsugare och vanlig dammsugare från Miele, fungerar utmärkt. Har även goda erfarenheter från deras tvättmaskin och diskmaskin. MEN, deras kundtjänst är en av de sämre jag kommit i ko... Näytä lisää
Överprisat skräp. Garanti som löper ut innan du hunnit bära in produkten. Vet inte riktigt vad man betalar för. Har Miele i hela huset men kommer aldrig mer röra detta märke
Sicket mög! Flyttade in i nybyggt hus för 4 år sedan, alla vitvaror är från Miele. Först noterades att en bit emalj i ugnen plötsligt var borta, anmälde under garantitiden men icke, det hade vi... Näytä lisää
Köpte en dammsugare. Köpte genom Tretti Efter några månader gick en detalj sönder. Inom garantitiden. Detaljen finns i katalogen för reservdelar. Miele har krävt att man ska skicka för reparation f... Näytä lisää
Yrityksen tiedot
Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto
Miele tillverkar vitvaror och hushållsmaskiner för kök och hem med högsta kvalitet. I över 100 år har vi stått för innovation, design och lång livslängd.
Tanska
- miele.se
Ei ole vastannut huonoihin arvosteluihin
Överprisat skräp
Så nöjd med min dammsugare L1 ,tyst o…
Så nöjd med min dammsugare L1 ,tyst o den bara svävar över golvet
Sicket mög
Först noterades att en bit emalj i ugnen plötsligt var borta, anmälde under garantitiden men icke, det hade vi gjort själv tyckte dom, ingen hjälp där inte.
Nu fungerade inte torktumlaren en dag, reparatör som kunde konstatera att drivremmen gått mitt av på skarven. 2600kr att laga.
Mejlade Miele och frågade om goodwill men icke, det kom inte på fråga.
Kan absolut inte rekommendera deras vitvaror till någon. Siemens el Bosch är så mkt bättre dessutom till halva priset.
Miele tar betalt för exklusiva vitvaror men håller inte måttet.
Jag fick en vattenläcka från min frys…
Jag fick en vattenläcka från min frys som är inbyggd tillsammans med kyl. Flyttade dom och därefter ringde en tekniker för att laga Teknikern kom och välte skåpen (trodde dom var fastsatta?) varpå saker i kylen trillade ut och förstörde en matta glas och rinnande dricka förstörde gångjärnet på kylen osv över golvet. Tog upp och slängde glas mat osv Kontaktade Miele dagen efter som meddelade mej att jag skulle ha dokumenterat det som blev förstört Jag meddelade att det låg i soporna Det godkändes inte Jag frågade om inte teknikerna hade skyldighet att skriva en rapport och fick till svar att det var "dynamiskt" och att det inte ingick i rutinerna. Det är kunden som skall skriva rapporten. Jag bad att få tala med deras chef men fick till svar att dom inte har någon chef på Miele Contact? Dessutom dagen efter så skulle vi ha nåt i frysen då hade teknikern stängt av frysen. Jag rekommenderar Miele att lägga ner sin reklamation
Bedrövlig kundtjänst
MEN, deras kundtjänst är en av de sämre jag kommit i kontakt med. Det tar alltid extremt lång tid att få svar och svaren är sällan hjälpsamma. Man kan verkligen förvänta sig mer med tanke på att produkterna inte tillhör budgetkategorin direkt..
Så mycket dyrt maskin
Så mycket dyrt maskin. Och den är dålig.
Haft diskmaskinen Miele snart i två år, den diskar inte rent. Det är inte värt pengarna.
Stort fel av företaget som lurar kunderna
Köp ej Miele - Dyrt, låg kvalitet, noll ansvarstagande
Köp ej Miele. Dyrt och fruktansvärt dålig kvalitet.
Vi köpte en diskmaskin med Autodos, G7000 serien för ca 24000kr. Enligt reklamen och infon på deras sidan är den "byggd för att hålla i 20 år".
Maskinen höll i 2 år och 3 månader, sedan gick Autodos sönder. VId reklamation fick jag bara till svar att den 2-åriga garantin gått ut och det kommer kosta pengar att få den reparerad.
Missnöjd så slutadtade vi använda autodos, villeej betala för reparation av något sådyrt som enligt Miele ej ska gå sönder men efter ytterligare ett par år så gick maskinen ej att använda pga Autodos genererade felmeddelande.
Vi har nu tvingats betala nästan 5000kr för reparation av en "kvalitetsmaskin". Dyraste och sämsta diskmaskinen vi ägt. Nästan provocerande när man sedan ser reklamen som rullar som lovar något helt annat.
Vi har haft maskiner från Siemens/Bosch tidigare som fungerat problemfritt i många år samt kostar en bråkdel av Miele.
Reparationen som kostade nästan 5000kr tog 38 minuter att utföra.
Köpte en Miele Tvättmaskin 17.06 .2024
Köpte en Miele Tvättmaskin 17.06 .2024
15.11.2025 välter maskinen av vibrationer ner på golv
3 veckor efter anmälan dyker en mycket arrogant person
från Miele upp. Gör en okulär besiktning av maskinen,
lämnar reparations offert på 15700kr, med orden det här kan presentera för ditt försäkringsbolag, tror inte dom lagar maskinen
Maskinens inköpspris 12738kr
Vidare kommer en faktura för besöket på 2800kr
Vid senare kontakt med Miele får jag ett svar
att Miele ser inte ärendet som en reklamation
handhavandefel från brukaren
Både Miele och Elgiganten som säljare frånsäger sig allt ansvar för produkten
Har även räknat på kostnad per tvätt
Hushåll 2 personer, använd ca 70 tvättar
Kostnad maskin 15600kr/70 = 233 kr per tvätt
Mieles tvättmedel 1055kr/70 =15 kr per tvätt
Varnar för Mieles produkter och personal
Köp andra fabrikat finns stort urval att välja på
med tillförlitliga produkter och kunnig och
framförallt trevlig personal
Miele bär ett namn som är inte värdig för
Jag är teknisk fysiker och projekterar och bygger lyx villor och haft finare Siemens maskiner utan problem med undantag för deras tvättmaskiner som har fel konstruktion på filtret som bör förbättras)
Bytte till Miele och har aldrig sett så dåliga maskiner när det kommer till en del tekniska lösningar samt usla menyer.
Deras hälar med inbyggd fläkt saknar bakventiler så kallras , deras dyra ugn, saknar möjlighet för att använda stek-temperatur samt Twin-dos tvättmaskiner med helt obegriplig meny även för teknisk supporten som kunde inte vägleda skötseln!
Dammsugare
Köpte en dammsugare. Köpte genom Tretti
Miele har krävt att man ska skicka för reparation för att bedöma om det ens täcks av garantin. Reservdel finns på deras hemsida men de vägrar skicka utan vill att dammsugaren ska skickas till de för bedömning.
Aldrig aldrig aldrig mer Miele!!!
Så besviken
Så besviken! Mikron gick sönder. Vi kontaktade kundservice och fick två alternativ- Fastpris på ca 4990,- då allt skulle ingå utan otrevliga överraskningar eller ca 1900,- plus reservdelar. Vi valde fastpris, men fick höra att det skulle kosta 17000,- att laga den. Så gällde inte fastpriset längre. Vi reklamerade detta och vi höra från kundservice att så här ska det inte gå till. Vi väntade en vecka utan nåt svar, ringde igen idag och där fanns ingen reklamation. Då reklamerade vi det igen och fick svar samma dag att de inte kunde hjälpa oss utan att vi skulle kontakta hemförsäkringen. Så oprofessionellt. Köp aldrig Miele. Tänk att dessa samtal är t om inspelade men det hjälper nog inte.
Mycket besviken på Mieles kundservice…
Mycket besviken på Mieles kundservice och returhantering.
Jag beställde en reservdel som visade sig inte passa. Innan retur kontaktade jag kundtjänst och blev uttryckligen instruerad att returnera varan som företagspaket, vilket jag som privatperson följde. Detta resulterade i en returfrakt på 305 kr – nästan en tredjedel av varans pris.
I efterhand har jag kontrollerat både Mieles villkor och PostNords information. Det finns inget krav på att privatpersoner måste använda företagspaket vid retur, och detta framgår inte heller av Mieles villkor. Trots att jag påtalat detta och förklarat att jag följde kundtjänstens instruktioner, vägrar Miele att ta ansvar eller ersätta kostnaden.
Svar jag fått är opersonliga och undvikande, utan att bemöta sakfrågan om felaktig vägledning. Detta är inte den servicenivå man förväntar sig av ett premiumvarumärke som Miele.
Jag kommer inte att handla produkter eller reservdelar från Miele igen och kan tyvärr inte rekommendera dem till andra.
Köpte en Miele dammsugare på nätet från Elon
Köpte en Miele dammsugare på nätet från Elon. När den kom var låset som håller slangen vid röret sönder. Har försökt få ett nytt rör från Elon som sålt varan, men de hänvisar till Miele och vill inte hjälpa till. Inte heller Miele vill hjälpa mig, utan hänvisar till att jag kan köpa ett nytt rör för 981 kronor. Svagt av ett så stort företag att sälja en felaktig vara och sedan inte hjälpa till att rätta felet.
Katastrof på alla punkter
Katastrof till produkter och ännu värre katastrof till kundservice. Priset på vitvarorna är premium men kvalitén är ett skämt.
Köpt vitvaror för över 50 000kr där dörrmekanismerna går sönder en efter en knappt 1år senare.
Sättet kundservice kommunicerar med är som att man är deras fiende. Stackarna som svarar i telefon kan knappt tala svenska. I skrift hotar de med avgifter på 3000kr om man inte meddelar förhinder när tekniker är bokad men INGET sätt att kontakta de på. När tekniker inte dyker upp på bokad dag och tid så är det skitsamma.
Undermåligt kundfokus
Vi väljer Miele vid köp av ny diskmaskin, med förväntan på en fungerande produkt och god kundservice vid behov. Diskmaskinen har flera elfel och kan ej startas. Servicetekniker felsöker 251211 och har kontakt med Miele för åtgärdsplanering. Flera telefonsamtal görs med Miele av köparen. Miele återkommer med besked 251217 att ny diskmaskin levereras 261208- således om 3 veckor. Behov att skaffa annan diskmaskin för denna period.
Djup besvikelse att Miele, med sitt goda rykte, visar noll intresse av att hjälpa kunden få en fungerande produkt omgående. Timing med julhelger är en faktor som gör behovet av diskmaskin väsentligt större- därav besvikelsen på Mieles kundfokus.
Undvik Mieles extra breda frysar
Undvik Mieles extra breda frysar – allvarliga kvalitetsproblem och oacceptabel kundhantering
Denna recension gäller Mieles så kallade premiumfrysar med beteckning F 1911 Vi samt ersättningsmodellen KF 2902 Vi.
Om du överväger att köpa dessa extra breda skåp rekommenderar jag starkt att välja en annan tillverkare. Kvaliteten är under all kritik och Mieles hantering av problemen har varit både oseriös och i praktiken utpressande.
Vi köpte en hel frys och en hel kyl, där frysen hade beteckning F 1911 Vi. Problemen uppstod omgående. Kompressorn arbetade i princip konstant, vilket medförde höga ljudnivåer och en extrem värmeutveckling på den rostfria panelen längst ner där kompressorn sitter. Inledningsvis hävdade Miele att detta var normalt och att inget fel förelåg.
Efter upprepade kontakter via samtal och e-post skickade Miele till slut tekniker som försökte åtgärda felet vid ett flertal tillfällen. Trots detta överhettades skåpet och havererade. Vi fick då ett nytt skåp – med exakt samma problem. Även detta skåp överhettades och gick slutligen sönder.
Vid det laget hade Miele slutat tillverka modellen och vi fick istället nya skåp med beteckning KF 2902 Vi. Eftersom vi även hade en hel kyl placerad bredvid frysen byttes även den ut, så att vi fick två nya skåp som skulle passa ihop.
Tyvärr visade sig samma fel återigen – och på samma plats i köket där den tidigare frysen stått. Kompressorn går mycket ansträngt och den rostfria panelen vid kompressorn uppnår temperaturer över 50 grader. Trots detta påstod Miele nu att skåpen inte kan stå bredvid varandra, trots att de marknadsförs som side-by-side-produkter och att Miele själva säljer ett särskilt installationskit för cirka 15 000 kr för just detta ändamål.
När vi föreslog att Miele skulle stå för kostnaden att bygga om köket för att möjliggöra korrekt installation, avböjde de. Istället erbjöds vi att Miele skulle köpa tillbaka skåpen för inköpspriset från fem år tillbaka – utan ränta eller någon form av kompensation, trots att priserna stigit kraftigt sedan dess. Som ytterligare krav skulle vi själva bekosta och ordna transport av skåpen, som väger cirka 150 kg styck. Om vi inte accepterade detta skulle vi heller inte få ersättning för förlorad arbetsinkomst, trots att Miele försökt reparera skåpen vid 22 tillfällen.
Vi accepterade inte detta och anmälde ärendet till ARN, där vi fick ersättning för förlorad arbetsinkomst. Tyvärr kunde ARN inte pröva själva frysen, eftersom anmälan måste göras inom ett år från första reklamationen. Problemen kvarstår dock. Vi har dessutom intyg från elektriker som bekräftar att kompressorn på det nuvarande skåpet arbetar onormalt hårt och utvecklar onormal värme, vilket sannolikt kommer att leda till ytterligare haveri.
Miele vägrar fortsatt att ersätta oss eller ta ansvar för nödvändiga åtgärder, inklusive kostnader för ombyggnation av köket. Ärendet ser därför ut att behöva avgöras i tingsrätten.
Sammanfattningsvis: extremt dyra produkter som inte håller måttet, upprepade allvarliga tekniska fel och en kundservice som inte tar ansvar när problemen blir långvariga och kostsamma för kunden. Detta är långt ifrån den kvalitet och trygghet man förväntar sig av ett premiummärke som Miele.
Jag beställde en reservdel i mars.
Jag beställde en reservdel i mars via kundtjänst, den kom aldrig och jag påminde under sommaren, det visade sig att beställningen aldrig gått iväg till lagret och beställningen gjordes på nytt. Ingen reservdel kom. Jag påminde igen i oktober, reservdelen skulle komma rätt snabbt men kom inte, jag ringde igen idag och fick svaret att Miele bytt system och att jag skulle ha betalat reservdelen i förskott....
Men hur kan Miele tro att jag vill betala något i förskott för en vara som Miele inte lyckats få iväg från lagret sedan i mars!? Det går ju inte att lita på, då lägger jag ju ut pengar för något som jag aldrig får! Så nu har jag avbeställt reservdelen. Och jag kommer nog inte våga köpa någon fler hushållsmaskin från Miele, det måste ju vara möjligt att få tag på reservdelar, speciellt sådana som företaget säger att de har på lager!
Tvättmaskin kostade 20 000 att laga
Tvättmaskin kostade 20 000 att laga. Vi har två tvättmaskiner i huset. Den ena är 20 år gammal, en Siemens. Den funkar fortfarande. Den andra är en 7 år gammal Miele. En tekniker kom, det kostade 2000 kr för en minuts arbete efter en väntetid på service på 1 månad för att konstatera att lagren bakom trumman gått sönder och att det kommer kosta 20 000 att laga. Kommer ALDRIG köpa Miele igen.
Utmärkt Kvalite
Jag blev förvånad när jag läste så många dåliga recensioner på Miele's produkter. Vi köpte 2008 tvättmaskin, kyl och frys från Miele. De har fungerat mycket bra under alla dessa år. Det enda som har hänt under tiden var ett fel på frys vilket åtgärdades av deras tekniker snabbt.
Någon klant på Miele satte in 32 000kr…
Någon klant på Miele satte in 32 000kr på mitt företagskonto, vilket är nästan omöjligt att få lämna tillbaks. Då risk finns för pengatvätt måste jag ha viss info innan återbetalning men inte ens det får jag. Jag har lagt sjukt med tid på detta elände men tro inte att jag kompenseras för att jag lagt så mycket arbetstid åt att lösa deras klantande. Oseriöst företag! VARNING!!!