Lämnade min bil för en reparation då de skulle laga plåten, bilen hade fått vatten in och det skulle torkas. Mechanum-verkstaden i Tagene skulle göra det, när jag fick bilen tittar jag om det blivit t... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Jag lämnade in min bil för bromsservice och byte av vindrutan på Mechanum Mölndal. Detta jobb löstes bra. Dock lyckades verkstaden slarva bort nyckelhylsan till de låsbara hjulbultarna. Ett problem s... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Tror aldrig jag har lämnat en review tidigare men servicen var så träffsäker och smidig att jag är tvungen att rekommendera Mechanum med Jussi Broholm i spetsen. Tydligt, proffsigt & pedagogisk geno... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Katastrof redan från början där dom fick ett enkelt jobb (klotter sanering) på två av mina bilar, 2 veckor tog den ena bilen och den andra tog en månad båda bilarna fick lämnas in igen pga. Att färgen... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Mechanum är en auktoriserad bilverkstad för Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Volkswagen Transportbilar, Saab, Opel, Volvo, Ford, BMW, MINI och Mercedes-Benz. Vi startade vår verksamhet år 2008 och finns i dag som service- och skadeverkstad i både Göteborg och Malmö. Som auktoriserade är vi specialutbildade av våra bilmärken och är även elbilsexperter, redo att ta hand om din elbil. Hos oss har kunden alltid fri lånebil samt auktoriserad hjälp med bilglas, däck och tvätt. Dessutom erbjuder vi grossistförsäljning av reservdelar till andra verkstäder. Vårt motto är ”Vi älskar service”, och som ISO-certifierade arbetar vi aktivt för att förändra bilägares syn på verkstadsbranschen.
Argongatan 32, 43153, Mölndal, Ruotsi
On vastannut 66 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista
Vastaa yleensä 1 kuukauden sisällä
Sämsta skadeverstad noll service. Bilen har varit hos dom i några veckor plus de har skadat min bil. Enligt bilder dem själva har tagit. De säger att bilen är färdigt för att hämtas. Åker ditt men skadan är ej lagat och har ens sagt det till mig när dem ringde mig. Så egentligen bilen har stått still.

Vastaus yritykseltä Mechanum
Lämnade in bilen för oljebyte på mechanum tagene, bilen fungerade perfekt vid tillfället och när jag hämtar ut bilen efter oljebyte märker vi att hela hasplåten under bilen släpar i marken återvänder till verkstaden och dom hissar upp bilen så kommer dom och hämtar mig och ber mig komma in till bilen och då visar dom att hasplåten är sönder körde motorfäste krängningshämmare och motorvärmarkabel av och detta var helt innan service och sönder när jag hämtade ut bilen men enligt verkstaden hade jag orsakat detta efter jag hämtat bilen men när jag bevisa att det var helt innan så hette det att jag orsakat detta innan jag lämnade in bilen till dom för oljebyte. Dom vill inte ta ansvar för skador dom orsakat och vill att jag ska laga det hos dom med 55% rabatt vilket jag ser som ett erkännande av skadan. Men jag betalar inte för något som dom orsakat på bilen och kommer inte att rekommendera dom vidare utan detta sprids vidare över internet framöver. Ärendet är anmält till ARN.

Vastaus yritykseltä Mechanum
Åkte förbi Mechanum i Mölndal och ville ha hjälp med en sak. Dem hjälpte mig direkt och tog inte betalt för detta också. Åkte innan till Audi å Mekonomen, men kunde inte hjälpa mig, för jag va tvungen att boka tid. En verkstad jag kommer att besöka i framtiden, när jag väl behöver det.

Vastaus yritykseltä Mechanum
Utlovar prisgaranti där de matchar andra auktoriserade verkstäders priser. Trots att jag skickade offert på exakt samma jobb från en annan verkstad inom 2 mils radie så lämnar de de ett mycket högre pris.
Varför tar ni inte bort ert löfte om prisgaranti om ni inte vill ta konsekvenserna av det? Falsk marknadsföring och bara slöseri med kundernas tid.
EDIT för att besvara kommentar:
Det är precis samma arbete som offererats, årlig service plus kamremsbyte. Mechanum skriver på sin hemsida "Offerten måste specificera arbetet samt delar". Nu påstår de att exakt varje litet delmoment måste vara likadant specad, så när konkurrenterna offererar årlig service + kamrem så ändrar Mechanum lite i sin offert så att den detaljspecifierar en del moment som de andra visserligen måste göra, men inte har tagit separat betalt för och påstår sedan att offerterna inte är desamma. Självklart är de inte det, eftersom Mechanum har anstängt sig för att de inte skall vara. Det är som om Mechanum skulle specifiera "Öppning av motorhuv" som ett delmoment och sedan påstå att konkurrenterna inte har specifierat detta arbete och alltså gäller inte prisgarantin. Mechanum bara slingrar sig ch prisgarantin är totalt värdelös.
Mechanum hävdar att det måste vara den andra verkstaden som gjort ett misstag. Även om så vore fallet, så betyder ju en prisgaranti att Mechanum måste matcha det priset,även om de offererat det av misstag.
Sedan kan vi ju konstatera att 3 andra Volvo-verkstäder är betydligt billigare än Mechanum, trots att Mechanum givit mig 35% rabatt på arbetet, något jag knappast fått från de andra verkstäderna som vanlig privatbilist. Så hur kan 3 andra Volvo-auktoriserade verkstäder i Göteborgs-området vara billigare i sina "standard-offerter"än Mechanum efter att de klämt till med 35% rabatt? Menar Mechanum att alla tre konkurrenterna gjort samma misstaget?
Då är det bara att konstatera att Mechanum har bland de absolut högsta priserna för service, även om man lyckas förhandla sig till 35% rabatt och tusentals kronor dyrare än andra om man inte får rabatt hos Mechanum.
Och då har jag inte ens räknat med att verkstaden som fick jobbet även inkluderade byte av kupéfilter för 800:-, något som Mechanum inte hade med i sin offert. Så skillnaden mellan Mechanum och andra är ännu större än de ens tänkt på.
Mechanums prisgaranti är rena skojeriet. Dessutom bokade de in mig på en tid och verkstad och utlovade ett uppdaterat pris inom max 24 timmar. Något sådant kom aldrig, istället återkom de efter typ 30 timmar och sa att de inte hade kompetensen att utföra jobbet på den verkstaden.
Så inte bara krångel med priserna. Ni bokar också in bilar på verkstäder som inte klarar av jobbet och tvingar era kunder att boka om i sina kalendrar med kort varsel.
Erbjudandet som ni gav mig var att betala mer än 1,600:- mer än era konkurrenter och ändå inte få kupéfiltret utbytt viket er konkurrent inkluderat. Skulle du själv tycka det var ett bra erbjudande?
Mechanum tror att det är alla andra auktoriserade verkstäder som gör misstag, men kanske det är Mechanum som har missuppfattat något? Speciellt att man inte får erbjuda PRISGARANTI om man inte uppfyller det till 100.00%

Vastaus yritykseltä Mechanum
Uppdatering på nedan. Bärgade bilen till min vanliga mekaniker och han åtgärdade felet för 3300 sek. Han upptäckte att Mechanum i sin "lagning" lämnat kvar en del av den gamla generatorremmen och satt den nya remmen ovanpå, vilket ledde till att den nya också gled av/skadades. Detta orsakade också ett oljeläckage i motorn då packboxen skadades.
Jag kontaktade Mechanum Tagenes verkstadschef som till slut medgav att vi skulle få tillbaka pengarna för den första reparationen. Vi fick dock betala en extra bärgning och hade massor med merjobb (hyrbil under lagningen, långa bussresor mm). Vi fick ingen ursäkt alls från Mechanum vilket jag tycker är oacceptabelt. Mitt tips är att undvika detta företag! Du betalar alldeles för mycket för något som ändå (i alla fall i mitt fall) inte blir korrekt gjort.

Vastaus yritykseltä Mechanum
Jag hade bokat reparation med hyrbil hos skadeverkstaden i partille. Jag dubbelkollade med dom veckan innan att det fanns hyrbil tillgänglig. När jag kommer måndag morgon så finns det ingen hyrbil, det går inte att lita på vad dom säger till er, välj en annan verkstad som inte ljuger för er.

Vastaus yritykseltä Mechanum
Besökte Mechanum Malmö idag för en offert angående endast oljebyte inklusive oljefilter. Bytet gäller BMW 520 D. Förvisso trevlig kundmottagare men deras prissättning är katastrof! Hör och häpna, priset jag fick var 2895 kr. Men om jag samtidigt skiftade microfiltret så var priset 2495 kr d.v.s 400 kr billigare. För min del förstår jag inte logiken i deras prissättning vilket jag bedömde att kundmottagaren inte heller gjorde eller kunde förklara på ett trovärdigt sätt. Nej, för min del så kommer jag att i framtiden vända mig till företag som kan precisera sin servicekostnad på ett trovärdigt sätt. Tack för mig Mechanum!

Vastaus yritykseltä Mechanum
Jag har servat alla mina bilar genom åren på Mechanum i Malmö sedan 2013. Det finns ingen verkstad i Malmö som är lika bra på Saab och Ford, och säkerligen på de andra märkena de jobbar med. Behöver man Saab-expertis i södra Skåne så är det till Mechanum i Malmö man ska köra. Top notch.

Vastaus yritykseltä Mechanum
Jag fick ett mycket bra bemötande av deras kunniga personal. Snabbt och smidigt gick det. Hämtade ut bilen tidigare än beräknat. Och dem gjorde ett riktigt bra jobb.

Vastaus yritykseltä Mechanum
Bra service och proffesionellt bemötande! Kan rekommendera

Vastaus yritykseltä Mechanum
Hade min bil hos er i Malmö där det var bokad service, besiktning, tvätt invändigt och koll av felkoden på dragkroken.
Fick inget samtal om min bil så jag fick ringa upp där jag äntligen fick tag på nån efter att ha ringt 6 gånger.
Fick besked att dragkroken måste bytas ut och detta skulle ni ha ungefär 21 000 för och ni hade provat alt. Sen frågade jag hur mycket det skulle kosta att hellre ta bort dragkroken då jag ej behöver den och får et dumt svar tillbaka att det kostar lika mycket som att sätta in en ny och det också kan kosta mycket mera.
Jag tyckte det hele var et skämt då dragkroken blev bytt ut i 2019 efter att jag hade blivit påkörd bakifrån, och inte nog med det när jag ska hämta bilen så är den mest slarvigaste tvättningen jag har sett. Fönstren var skitiga och dashbordet var dammigt!!
Sen åkte jag till verkstaden som jag egentligen använder för att kolla på dragkroken. Det tog dom 45 minuter att fixa dragkroken då det var batteriet på bilen som var låg samt en säkring hade gått och det hela kostade 660,- Han som hjälpte till med bilen kunde inte fatta att detta problemet inte blev upptäckt, eller var det kanske det ni inte ville så ni kan råna folk för massa pengar?
Ni borde verkligen skämmas när ni provar lura folk for 21 000 för att byta en dragkrok när det inte var problemet och viljan att faktisk lösa det verkliga problem inte finns. Vad är det för et svindelföretag ni har?
Kommer aldrig använda er och jag borde faktisk få betalt tillbaka för den usla felsökningen då det är så tydligt ni inte kan ert jobb och bara vill lura folk för massa pengar samt tvättningen.
Var på MECHANUM i Malmö… ville diskutera en kompletterad uppdaterad service. Har den STORA ”turen” att fick träffa en kille som heter BURIM! Tror han var verkmästare eller liknande! Mycket kunnig och serviceinriktad person! TACK - återkommer gärna till MECHANUM!

Vastaus yritykseltä Mechanum
Lämnade in bilen för reparation då en lampa i panelen indikerade fel. De skulle ringa och lämna prisförslag efter diagnos. Detta gjordes aldrig utan man lagade felet innan man pratat med oss och det blev en dyr historia. I efterhand visade det sig att felet borde täckts av garantin men det var försent att åberopa garantin nu. Vi hade ju redan betalat. Det visade sig också att bilen nu drog 30% mer bränsle. Jag försökte få en förklaring från verkstan men bara verkstadmästaren fick svara på frågan och han lyckades jag inte få tag på under det halvåret jag försökte ringa honom. Besök på plats hjälpte inte heller.

Vastaus yritykseltä Mechanum
Jag ringde Mechanum Skadeverkstad i Malmö och kom i kontakt med Ford chefen Johanna och hennes anställd Sandra.
Jag hade en helt ny Mustang och behövde byta ut en baklampa som hade fått vatten i sig.
Samtidigt slutade bakrutorna att gå upp hela vägen där bak, både två samtidigt.
Jag fick tid för att lämna in bilen, och fick en lånebil där jag även tecknade en självriskreducering.
Efter någon timme ringde Johanna och sa att baklampan går på garanti men inte rutorna.
Jag frågade hur detta var möjligt då rutorna stannar på exakt samma plats, både samtidigt.
Hon säger att rutorna måste justeras, och för att göra det måste man skruva ner ganska mycket av bilen.
Jag säger att rutorna går hela vägen upp när cabben är nere så det är inget tal om någon justering, samtidigt borde ju detta gå på garanti eftersom det tar emot bara när cabben är uppe.
Men hon vägrade och påstod att denna info kom från Ford, och att detta skulle kosta 8000:-
Jag kom in för att lämna tillbaka lånebilen och för att hämta min bil.
Jag talar om för killen i kassan att jag vill betala för lånebilen och självriskreduceringen men han ville inte ta betalt eftersom jag bara hade kört ca 5 km så dom skulle bjuda på det.
Efter någon dag säljer jag bilen i samband med att både jag och köparen är i kontakt med Ford.
De säger att det är inga problem att en annan verkstad tar över ärendet för lampbytet och att jag ska avboka min tid vilket jag nu gör.
Samtidigt säger ford att rutorna visst går på garanti, men innan dess så ska jag försöka kalibrera dom själv genom att hålla ner tryckknapparna i ca 10 sekunder.
Jag gör detta och efter 10 sekunder fungerar rutorna som de ska, dvs här behövdes inte någon justering eller några 8000:- att betala.
Allt detta är över 1 månad sedan.
Idag ringer Johanna och Sandra och säger att dom försökt nå mig flera gånger för att jag har ju bokat en tid.
Jag säger att den är ju avbokad för flera veckor sen och att bilen är såld.
Sen säger hon att vi har ju en reservdel som vi ligger ute med en kostnad för.
Jag förklarar ännu en gång att jag har redan avbokat för längesen, dvs en eller någon dag efter bokad tid och att Ford har bekräftat detta.
Kostnaden för lampan skulle hamna på 13.000!!:- sa hon, men de vägrar jag ju betala eftersom jag redan avbokat för länge sen.
Gällande att hon försökt nå mig så har jag inte en enda 3-svar samtal från henne, och inte heller några mail.
Sedan ändrar hon ämne och säger, du har ju inte betalat för lånebilen.
Ännu en gång förklarar jag om vad som hände när jag lämnade tillbaka den.
Nu var det min tur att tala om för henne och Sandra att man inte försöker blåsa en kund på 8000:- när det tar 10 sekunder att kalibrera en ruta.
Som ford auktoriserad verkstad så bör dom veta detta men det fanns inte på kartan, summan 8000:- stod klart och tydligt på offerten.
Johanna uppfattade mig som aggressiv bara för att jag var bestämd och talade om för dom att så bemöter man inte kunder.
Hon sa till mig att du behöver aldrig mer komma hit igen!
Så hon valde helt enkelt att klicka samtalet när jag pratade med Sandra.
Jag ringer upp igen och frågar vad det är hon håller på med, och ifrågasätter hennes sätt att klicka kunder på de sättet.
Hon säger att hon tyckte jag var aggressiv, men jag förklarade att det var jag absolut inte, utan det är mitt sätt att prata och att hon kanske uppfattade mig så.
Samtidigt förklarade jag att jag inte pratade med henne, utan det var Sandra jag pratade med.
Hon sa att jag är hennes Chef och jag tillåter inte att man pratar med henne på de sättet.
Jag förklarade för Johanna att du som chef ska föregå med gott exempel, hur kan du klicka kunder på de sättet.
Om du som chef agerar på de sättet, vad förväntar du dig då att dina anställda ska göra?
Som svar får jag att jag inte ska "läxa" upp henne, vilket så var inte fallet.
Jag har lärt mig att kunden har alltid rätt oavsett, även om kunden skulle ha fel så behärskar man sig.
I detta fall hade jag inte ens fel, och hon uppmanade mig att det var helt okej att vända mig till hennes chef, media eller skriva denna recension.
HERREGUD!! Jag hittar inga ord som beskriver det jag fick gå igenom! Det lämnar jag till er.
Lämnade min bil för en skadereparation och samtidigt hjulskifte till sommardito. Fantastiskt bemötande hela vägen. Brilliant service och bilen blev dessutom klar inom hälften av den utlovade tiden! Tvättad och avstädad - Kort sagt - Mycket nöjd!

Vastaus yritykseltä Mechanum
Får börja med att vi har varit kund hos mechanum mer än en gång
Första gången vi hade service på bilen började den läcka olja efter servicen. Det visade sig att man inte hade bytta packningen under bilen så det läckte ut sakta men säker. Detta resulterade att vi fick en massa olja på garage golvet
Denna gången så bad vi dom att titta på bromsarna eftersom dom skriker lite när man bromsar. Kundtjänst sa då när vi lämnade bilen att man läser av nyckelben till bilen. Vet inte hur man kollar i bil nyckeln att bromsarna skriker !!!??? När vi hämtade bilen så frågade vi vilken typ av olja dom använde denna gången. Dom sa då att dom använde Castrol olja. Men det visade sig att där stod Lukoil. Känns inte som man har kunskap vad man säljer. Sen när det kom till bromsarna som skriker vid inbromsning så tittade man inte på detta, inga problem med ok ock skivor. Sen tycker man det är lite konstigt att man inte tar chansen och vill känna pengar på att kolla bromsarna. Kund service var inte lätt att få tag i per telefon. När man ringde så blev jag runt flyttad och sen när jag hade väntat mer än 10 min så blev jag bort kopplad. Detta var Malmö kontoret. Inget förtroende als. Sen vet jag inte om man inte ville säga rakt ut att man använde lukoil
Det tog 6 månader att svara. Detta var andra gången efter varandra som mechanum tabbade sig. Gången innan så fick vi en stor olje fläck i garaget efter service, packningen var troligt inte bytt eller kanske glömd

Vastaus yritykseltä Mechanum
Lämnade min på service på Mechanum i Mölndal idag, kan inte klaga på mekaniskt arbete. Mechanum menade på att jag kört i en stolpe när jag parkerade bilen. Detta är inte sant! Jag parkerade min bil en 1/2 meter längre bak än övriga bilar på samma rad då där fanns stolpar för ett skärmtak.

Vastaus yritykseltä Mechanum
Efter att varit kund på deras däckhotell i Mölndal i flera år har man nu valt att sluta med sin service och be sina kunder gå till annat ställe. Skälet man uppger är att dom enbart kan byta däck på de bilmärken man är auktoriserade för! Med andra ord har dom inte ”expertis” på att byta Kia däck. -Skrattretande.