Katso, mitä arvostelun kirjoittajat sanovat
Yrityksen tiedot
Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto
PKP Intercity is a company of PKP Group responsible for long-distance passenger transport.
Yhteystiedot
Puola
- intercity.pl
Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja
Zero klimatyzacji
Zero klimatyzacji, 40 stopni prawie, intercity nie powinno istnieć, nie rozdzaja wody a upominają żeby ją zabrać, złodzieje i idioci
K***y nie ludzie
K***y nie ludzie. Jak można sprzedawać więcej biletów na 1 klasę niż jest miejsc??? BLIK, mObywatel, i rozliczanie pitow kliknięciem a obok tego mentalne średniowiecze w postaci PKP. W pociągu do Chorwacji brak WARSA, 32 stopnie wagonie i brak wody. Gratulacje wszystkim przykładającym do tego rękę. Nigdy więcej, choć miałbym skonać
Nie wiem kto miał genialny pomysł żeby…
Nie wiem kto miał genialny pomysł żeby ustawić kilka pociągów na ten sam tor na tą samą godzinę ale logika gdzieś po drodze się ewidentnie zgubiła. Razem z kilkoma pasażerami wsiedliśmy do pociągu podczas przesiadki który był tak samo podpisany jak nasz ale nie zatrzymywał się na naszej stacji. Byłam zmuszona wysiąść kilka stacji dalej i czekać na pociąg co spowodowało że spóźniłam się na pociąg do mojego miasta o dwie minuty. Kiedy zapytałam panią konduktor czy pociąg na stacji byłby w stanie poczekać dwie/trzy minuty żebym zdążyła się przesiąść to dostałam tylko odpowiedź że trzeba było lepiej dobierać sobie pociągi a ona nie poinformuje innego maszynisty bo to moja wina za wybranie złego pociągu mimo że wytłumaczyłam jej czemu wybrałam ten pociąg. Ostatni raz jade intercity i od teraz wszędzie będę jeździła autem bo to nie pierwszy, i jestem przekonana że nie ostatni, raz z tą linią. Na plus było to że chyba pierwszy raz nie było żadnego dużego opóźnienia. Mimo to ze storny pani konduktor przydałoby się więcej empatii.
Klimatyzacja niewydolna,niby coś tam…
Klimatyzacja niewydolna,niby coś tam leciutko przewiewa,ale nic nie chłodzi,lepsze efekty są gdy się otworzy okna z dwóch stron,ale na to pozwolono tylko przez chwilę,bo za chwilę serwisant powiedział,że to jest normalne że klima w ten sposób (nie) działa. Pot łał się strumieniami w trakcie podróży. Za inwestujcie w lepsza klimatyzację.
Nie polecam długich tras
Jeżdżę kilka razy rocznie z Krakowa do Poznania i z powrotem, zazwyczaj trafiam na Kossaka. Druga klasa z przedziałami to porażka, toaleta albo nie działa albo śmierdzi, zawsze ktoś pali a konduktorze to mają gdzieś.
Natomiast jak wracam to jest jeszcze gorzej, pociąg zawsze się spóźnia, czasem o parę godzin, klimatyzacja nie działa przy upałach
30 stopni. Konduktorzy mówią „zrobiliśmy wszystko i we Wrocławiu dosiada elektryk”, ale jak mam jechać jak mi się źle robi, masakra, jak są jakieś problemy techniczne to klienta to mało obchodzi i ludzi przestają korzystać z pkp. A później płacz że polskie koleje są w tragicznym stanie finansowym.
W icc pkp intercity tam gdzie trzeba…
W icc pkp intercity tam gdzie trzeba wziąć numerek gościu przy drzwiach (zwany ochroniarz) nawet nie ogarnia angielskiego , zachował sie nie stosownie i rasistowsko moim zdaniem wobec starszego pana (prawdopodobnie z ameryki) nawet nie pozwalając mu dojść do słowa tylko od razu "gadaj po polsku" nawet jak pan powiedział ze nie rozumie
pralnia pieniedzy
pralnia pieniedzy, płatność za bilet zaksięgowana biletu nie ma zwrot niby do 7 dni roboczych? pani na infolinii tak samo beznadziejna w niczym nie pomoże tylko powie kup se nowy bilet Xdddddddddddddddd
Usługa gorsz j jakości niż na zakupionym bilecie
Bilety zakupione w wagonie bezprzedzialowym z klimatyzacja. Wagon stary, głośny, w którym okna się niedomykaly. Nie polecam.
Opinia
Niezależnie czy jest ktoś, czy ciepło, czy normalnie ZAWSZE są opóźnienia! W pociągach zawsze śmierdzi !
To jest cud jak ten pociąg nie jest…
To jest cud jak ten pociąg nie jest spóźniony. Nie możesz niczego zaplanować. Spóźnienie 45 min to normalka na trasie Kraków Wrocław. Chyba jeszcze nigdy to na czas nie dojechało. Naprawdę są niepoważni.
Wieczne spóźnienia
Wieczne spóźnienia, ceny absurdalne. Absolutnie odradzam
bród i smród
Przy tej "jakości" usług cena biletu powinna spaść o połowę a nie 34 zł z Debilna do Warszawy, podobnie bilety miesięczne. Do tego PKP intercity ma prymitywny system, bo nie można zawiesić biletu miesięcznego, jak np. warszawska kartę miejską. Także jak nie jedziesz to tracisz na tym bilecie a powinno być jak WKM. Dla miesięcznych pasażerów miejscówki powinny być za darmo a nie po 3zl dopłacasz za ten syf, smród i wieczne opóźnienia. Pociągiem miedzy Lublinem a Warszawa (zwłaszcza pociąg GÓRSKI) jeździ mnóstwo ludzi CODZIENNIE do pracy -powinny na tej tracie być puszczany pociąg krótkobieżny, a NIE ZE SZCZECINA DO CHEŁMA, który codziennie się wykrzacza i jest opóźniony nawet 120min. i zajeżdżasz do domu na 20-stą!! Do tego jeździ dużo ludzi co nie dbają o higienie, śmierdzi potem ze rzygać się chce!!! bezczelność, i plucie Polakom twarz. Polak ma płacić 100% ceny biletu, a ukrainiec z z kartą Polaka ma zniżkę 37% co za patologia!!!
PKP Intercity to żart
PKP Intercity to żart utrzymujący sie tylko z faktu monopolu na rynku, pociągi praktycznie nigdy nie przyjeżdżają na czas, obsługa klienta nie istnieje.
Jeżeli chcesz zwrotu pieniędzy ponieważ przez opóźnienie uciekła ci przesiadka to wiedz że w regulaminie jest setka punktów które mówią że nie przysługuje ci tako zwrot.
„Pociąg opóźnił się nie z naszej winy”
„Cena biletu jest za mała”
„Opóźnienie musi wynosić przynajmniej 60 minut”
Jeżeli chodzi też o samo doświadczenie w środku pociągu to też nie liczcie na dużo, zdarzało sie że PKP zarezerwowało dwóch pasażerów na to samo miejsce, co potem następuje to to że pomimo wykupionego miejsca jeden pasażer nie usiądzie po prostu.
11.07.26 pociąg NEPTUN
11.07.26 pociąg NEPTUN - miałem jechać z Warszawy do Sopotu w niespełna 3h, dojechałem po 9h. Nic nie wiedzący kierownik pociągu, brak jakiejkolwiek informacji, ludzie pozostawieni sami sobie w wagonach. Do tego bezczelne odzywki obsługi. W tym czasie nie dostaliśmy nawet wody. Straszny syf, nigdy więcej.
Pociagi intercity?
Pociagi intercity?
Nie ma nic lepszego niż te opóźnienia pojawiające sie nagle i czekania kolejnych godzin na pociag lepiej kupic bilet z kilku godzinnym wyprzedzeniem i wyjechać wcześniej niż czekac na pociąg nie wiadomo ile czasu bo wtedy jest ,,prawdopodobieństwo,, ze moze uda mu sie przyjechać i obejść sie bez komplikacji jakie to przewoźniki intercity uwielbiają robic
aplikacja beznadziejna
przez cały dzień nie można otworzyć aplikacji żeby kupić bilet.i to nie pierwszy raz.po prostu dno
ALE ALE BADZIEWIE
wars jakiś młody ukrainiec z obsługi bardzo chamski zrezygnowałam z jedzenia
wars jakiś młody ukrainiec bardz
Obsługa fatalna.Bardzo wredni…
Obsługa fatalna.Bardzo wredni pracownicy tylko pan z wodą zasługuje na szacunek w tym pociągu.
Brak klimy i problem o otwarcie okna.Łysy pan z wielką arogancją trzasną drzwiami i oknem i perfidnie zamknął okno zamiast ładnie poprosić.Opoznienia cały czas wsiadając z Helu o godz.16 w gdańsku będziemy o 19. na każdej stacji po kilka długich minut.Cena na takie warunki za wysoka.Pociag nic specjalnego..
Świnoujście-Warszawa
Świnoujście-Warszawa, lipiec, gorąco. Padła klimatyzacja. Pani konduktorka ochrzaniła, że trzeba było wcześniej zgłaszać. Pot królował. A, i w obie strony pociąg łapał tak z kwadrans opóźnienia. Następnym razem raczej samochodem.
Trustpilot-kokemus