Saanut 1/5 tähteä

Exceptionally rude staff. I witnessed a driver shouting at an Italian child for not speaking to him when her father was trying to pay on the contactless system. The bus driver asked me whether I was... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Goedemorgen en goedemiddag kunnen ze tegenwoordig niet meer zeggen als je instapt.. zitten ze niet op hun telefoon dan kijken ze je gewoon recht in je gezicht aan en zeggen niks terug. Super onvriend... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Honestly, how can you not offer benches for so many tramstops? Think about your own mothers growing old. Also your staff is so rude it’s mindblowing, what kind of lousy culture do you have? Your tram... Näytä lisää

Saanut 1/5 tähteä

Absolutely disappointing. I was visiting Amsterdam as a tourist and had a fully paid, valid 4-day ticket for all public transport (bought via GetYourGuide), both printed and in the app. Neither QR c... Näytä lisää

1. Kuljetuspalvelu
  2. Linja-autoyhtiö
  3. Taksipalvelu

Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto

Gemeentelijk vervoersbedrijf biedt informatie over het openbaar vervoer in Amsterdam. Kaartsoorten en tarieven, haltetijden, actuele reisinfo.

1,3

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja

Saanut 5/5 tähteä

MICHELLE ( klant service van GVB )

Ik wou een abonnement kopen voor de rit van Toolenburg Noord Hoofddorp naar Amstel station Amsterdam .Ik had RANDSTAD NOORD ZONE MAAND ABONNEMENT GEHAD . Ik heb OVshop , connexion , Ovchipkaart gebeld maar ze konden me niet helpen want ze waren erg brutaal en onbeschof . Toen heb GVB klantservice gebeld en wordt meteen geholpen bij MICHELE . Een zeer lieve en vriendelijk vrouw en goed uitleg .Ik ben zeeeeeeer tevreden. Dankjewel MICHELLE , Super

25. maaliskuuta 2026
Saanut 5/5 tähteä

Vandaag in tram 12 van het GVB in…

Vandaag in tram 12 van het GVB in Amsterdam: wat een geweldige conducteur!

Hij zong, was ontzettend beleefd en zorgde ervoor dat iedereen die binnenkwam meteen een glimlach op z’n gezicht kreeg. Echt bijzonder om te zien dat er nog mensen zijn die zó genieten van hun werk.

Ik ben fan van Rob Westerop 👏
GVB, wij willen meer mensen zoals Rob!

18. maaliskuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Immer zu spät & so überfüllt, dass keiner mehr Platz hat

Die Busse sind seit ich die neue Jahreskarte, also seit 4 Monaten, hab vielleicht 3 Mal pünktlich gekommen. Jedes Mal verpasst man den Anschluss, weil der vorige Bus zu spät und der Anschluss zu früh kommt. Außerdem sind die Busse so überfüllt, dass man selbst wenn einer kommt, nicht Mal rein passt, aber einen größeren oder 2 Busse zu schicken ist zu viel verlangt. Bin heute um eine Stunde früher dran gewesen als letzte Woche und komme trotzdem zu spät. Das ist keinen Cent werd und man zahlt aber über 500€ dafür. Bin schon so weit, dass ich sage die GVB sollte ihre Kunden bezahlen und nicht anders rum, damit noch jemand mitfährt, aber leider entfernt die Stadt alle Parkplätze und macht 1000 Kurzparkzonen, sodass man auch noch von den sch*iß Bussen abhängig ist. Eine Frechheit ist das.

21. tammikuuta 2026

Op zondag 16 november

Op zondag 16 november, waren wij anderhalf uur vastzaten in de lift van metrostation Vijzelgracht. Die dag wilden we rond 13.15 uur tram 7 nemen vanaf Molukkenstraat richting Slotermeer om naar Rijksmuseum te gaan. We moesten namelijk om 14.00 uur werken aan de Spiegelgracht. Tram 7 werd aangegeven op de tv en in 9292, maar kwam niet. We hebben toen bus 22 naar Muiderpoort genomen. Daar gaf 9292 aan dat tram 1 richting Osdorp ons naar het Rijksmuseum zou brengen. Op de tramhalte stond echter “buiten dienst”. Tram 1 richting Osdorp kwam aan. Een passagier voor ons vroeg de chauffeur wat er aan de hand was, maar hij wilde niets uitleggen. We zijn dus ingestapt en hebben op de tv in de tram gecontroleerd of deze ons inderdaad naar het Rijksmuseum zou brengen. Toen merkten we dat de haltes die op het scherm werden aangegeven niet overeenkwamen met de werkelijke haltes. We besloten om in De Pijp uit te stappen om metro 52 richting Noord te nemen, uit te stappen bij Vijzelgracht en zo naar Spiegelgracht te gaan. Het was dus ongeveer 14.00 uur toen we bij Vijzelgracht aankwamen. Omdat Vincent last heeft van hoogtevrees in de indrukwekkende roltrappen van Vijzelgracht, namen we de lift. We stonden samen met 4 andere volwassenen en 3 kinderen in de lift. De lift kwam halverwege vast te zitten. Normaal gesproken zou er plaats moeten zijn voor 13 personen. We bleven daar anderhalf uur. De hulpverleners hebben ons goed geholpen en gerustgesteld. De cabine is transparant, dus we konden de leegte onder ons zien. We hebben gewacht op hulpverleners en uiteindelijk op de brandweer, die door de demonstraties moeite had om ons te bereiken. Uiteindelijk opende een brandweerman de deur en vertelde ons dat we via een ladder in een zeer smalle ruimte tussen de lift en de muur en boven de leegte naar boven moesten klimmen. Een brandweerman hielp ons beneden. Een andere brandweerman hielp ons boven. Ze waren geweldig en zeer bekwaam. Maar we waren erg bang. Vincent heeft twee heupprothesen. Voor hem is het moeilijk om een ladder te beklimmen en hij is ook erg hoogtevrees. De moeders gingen eerst naar boven, daarna de kinderen. Vincent ging daarna en we waren erg bang. Natacha huilde veel. Natacha ging als laatste. Toen we eenmaal uit de lift waren, bevonden we ons in die ruimte naast de roltrappen. Op een soort vierkante roosters. We moesten nog hoge treden beklimmen in deze vierkante roosters. Te hoog voor Vincent. Toch heeft hij het gedaan. Met de hulp van een brandweerman. Het was heel spannend. Op een gegeven moment klom de brandweerman op een trede die kapot was. We waren weer bang. Boven aan de trap moesten we nog een ladder beklimmen, vervolgens over een reling stappen en ons in de armen van een brandweerman laten vallen. De brandweerlieden hebben heel goed voor ons gezorgd. Maar we waren heel erg bang en geschokt.
We waren op weg naar de Spiegelgracht omdat Vincent een improvisatiestage gaf en Natacha daar aan deelnam. Er waren acht deelnemers die voor niets waren gekomen.

16. marraskuuta 2025

In een woord slecht

In een woord slecht. Onvriendelijk personeel. Hele lange wachttijden. Bussen die nooit volgens dienstregeling rijden. Ik ben 3 keer in de week te laat op mijn werk door het OV. Vooral de lijn 35 is waardeloos.

3. tammikuuta 2026

Lijn 34

Lijn 34 van de GVB Amsterdam, ooh lijn 34… de meest irritante buslijn in Amsterdam. Bussen die niet komen, HEEEEEL vaak storingen! Als je afhankelijk bent van het OV en moet werken, neem vooral geen ‘precies op tijd’ bus, want negen van de tien keer valt juist díe bus uit, precies wanneer jij hem nodig hebt. BLOED IRRITANT!!! En dit komt niet door aanpassingen, het is gewoon meestal een drama, het lukt ze gewoon niet om op tijd te komen, of, wat ook weleens gebeurd, is dat ze VEEL te vroeg komen! En dit speelt al sinds JAREN.

20. joulukuuta 2025

Wat een puinhoop

Wat een puinhoop. Tramlijn 5 heeft 10 minuten vertraging op een traject dat 8 minuten duurt. Trein naar Enschede net 1 minuut te laat, dus gemist.

17. joulukuuta 2025
Saanut 2/5 tähteä

Uitcheck gemist

Van Amsterdam Amstel naar Amsterdam CS en terug met de metro, een keer in november en een keer in december, beiden keren bijne 30 euro afgeschreven door NS. Bijna over het hoofd gezien in de mail omdat NS-facturen tot nu toe over de OV-fiets gingen. Ben niet met de trein geweest dus die hoge bedragen waren schrikken. Blijkt over twee korte metroreisjes te gaan. Geen idee wat ik verkeerd heb gedaan op CS, misschien metro uitcheckpaal verwisseld met NS-uitcheckpaal. Op de facturen geen datum wanneer ik gereisd zou zijn. Voorheen kreeg ik melding bij uitcheck gemist, moest mij nu opeens opnieuw aanmelden. Voor de chatbox 45 minuten in de wachttrij. Bellen is niet mogelijk, althans zie ik niet.
Ik ben er nu achter dat ik bij Uitcheckgemist.nl moet zijn voor mijn metroreis. Dat duurde al een uur, want de factuur was van de NS dus je verwacht daar te moeten zijn. Dat komt door mijn Flexbasis abonnement zegt AI. Het abonnement is gratis dus waarom heet het dan Flexbasis? Waarom is het niet gewoon géén abonnement bij NS en de factuur van het GVB zodat je meteen ziet dat het een factuur voor bus of metro is? Het kan 15 dagen duren voordat je reis op Uitcheckgemist.nl staat en je geld kunt terugvragen. Het is langer dan 15 dagen geleden. Al met al heel lang wachten en veel werk om je geld terug te krijgen. Irritant dat je niet alvast een formulier kan invullen, dat moet toch mogelijk zijn? Hoe ver zijn we met de techniek? En had deze review eigenlijk bij de NS moeten staan ipv bij GVB? Onduidelijkheid troef.

Ondertussen ontdek ik dat er drie belangrijke sites zijn: MijnNS, Uitcheckgemist en MijnOV-chipkaart. Bij die laatste bleek mijn kaart niet gekoppeld te zijn terwijl dat in het verleden wél zo was.
Daarna alle drie de sites weer bekeken op gegevens.

Ik weet nu wat er mis is gegaan. Beide reisjes op Amstel zowel met trein als metro ingecheckt, dat komt dat je door poortjes moet en op het perron voor de metro moet inchecken. Voor de trein is beide keren 20 euro afgeschreven plus de gewone kosten voor de metro. En nergens een mogelijkheid om het terug te krijgen! Plus geen contactmogelijkheden. Oh, toch wel, ik zie een telefoonnummer! (Na AI gevraagd te hebben of er contactmogelijkheden met de NS waren.)
Wachttijd 2 minuten!
Edit: het is opgelost! Krijg het geld voor de niet gemaakte treinreizen terug. En ik moet voortaan het poortje van de gvb nemen zegt de medewerker. Is mij nooit opgevallen dat gvb zelf poortjes heeft. Een reisje met de metro is een puzzeltocht geworden en dat geldt ook voor de procedures op internet.

15. joulukuuta 2025

Coincés dans l'ascenseur

Zondag 16 november wilden we rond 13.15 uur tram 7 nemen vanaf Molukkenstraat richting Slotermeer om naar Rijksmuseum te gaan. We moesten namelijk om 14.00 uur werken aan de Spiegelgracht. Tram 7 werd aangegeven op de tv en in 9292, maar kwam niet. We hebben toen bus 22 naar Muiderpoort genomen. Daar gaf 9292 aan dat tram 1 richting Osdorp ons naar het Rijksmuseum zou brengen. Op de tramhalte stond echter “buiten dienst”. Tram 1 richting Osdorp kwam aan. Een passagier voor ons vroeg de chauffeur wat er aan de hand was, maar hij wilde niets uitleggen. We zijn dus ingestapt en hebben op de tv in de tram gecontroleerd of deze ons inderdaad naar het Rijksmuseum zou brengen. Toen merkten we dat de haltes die op het scherm werden aangegeven niet overeenkwamen met de werkelijke haltes. We besloten om in De Pijp uit te stappen om metro 52 richting Noord te nemen, uit te stappen bij Vijzelgracht en zo naar Spiegelgracht te gaan. Het was dus ongeveer 14.00 uur toen we bij Vijzelgracht aankwamen. Omdat mijn man last heeft van hoogtevrees in de indrukwekkende roltrappen van Vijzelgracht, namen we de lift. We stonden samen met 4 andere volwassenen en 3 kinderen in de lift. De lift kwam halverwege vast te zitten. Normaal gesproken zou er plaats moeten zijn voor 13 personen. We bleven daar anderhalf uur. De hulpverleners hebben ons goed geholpen en gerustgesteld. De cabine is transparant, dus we konden de leegte onder ons zien. We hebben gewacht op hulpverleners en uiteindelijk op de brandweer, die door de demonstraties moeite had om ons te bereiken. Uiteindelijk opende een brandweerman de deur en vertelde ons dat we via een ladder in een zeer smalle ruimte tussen de lift en de muur en boven de leegte naar boven moesten klimmen. Een brandweerman hielp ons beneden. Een andere brandweerman hielp ons boven. Ze waren geweldig en zeer bekwaam. Maar we waren erg bang. Mijn man heeft twee heupprothesen. Voor hem is het moeilijk om een ladder te beklimmen en hij is ook erg hoogtevrees. De moeders gingen eerst naar boven, daarna de kinderen. Mijn man ging daarna en we waren erg bang. Ik huilde veel. Ik ging als laatste. Toen we eenmaal uit de lift waren, bevonden we ons in die ruimte naast de roltrappen. Op een soort vierkante roosters. We moesten nog hoge treden beklimmen in deze vierkante roosters. Te hoog voor mijn man. Toch heeft hij het gedaan. Met de hulp van een brandweerman. Het was heel spannend. Op een gegeven moment klom de brandweerman op een trede die kapot was. We waren weer bang. Boven aan de trap moesten we nog een ladder beklimmen, vervolgens over een reling stappen en ons in de armen van een brandweerman laten vallen. De brandweerlieden hebben heel goed voor ons gezorgd. Maar we waren heel erg bang en geschokt.
We waren op weg naar de Spiegelgracht omdat wij een improvisatiestage gaven. Er waren deelnemers die voor niets waren gekomen.
Ik heb twee vragen:
- Waarom werden we gedwongen om zulke risico's te nemen (over de leegte klimmen), waarom was er geen andere oplossing?
- Bent u van plan om uw nooduitgangen te verbeteren (en ze bijvoorbeeld uit te rusten voor mensen met een handicap)?

16. marraskuuta 2025

Echt vreselijk slecht

Jammer dat ik geen nul sterren kan geven, want dat verdienen ze wel degelijk. Ze komen nooit op tijd, rijden soms zonder pardon door (ja, ook als je duidelijk aangeeft met de rit mee te willen gaan) en openen soms de deur niet als je naar buiten wilt (o.b.a. op het groene knopje drukken) waardoor je te ver doorrijdt en je halte onnodig mist. Het zou enorm fijn zijn als GVB begint met het aannemen van competent personeel voor hun 'diensten', want nu voelt het als een gokservice waarbij je kunt inzetten of die tram/metro/bus überhaupt wel komt opdagen.

27. marraskuuta 2025

Vandaag station noord ,

Vandaag station noord ,
Ik stond precies voor de deur van bus 37 ik ben 8,5 maanden zwanger . Buschauffeur ziet me aanlopen ik sta voor de deur hij gooit de deur dicht en gaat vervolgens met gesloten deur nog 2 minuten wachten en rijdt door . Ik vind wachten niet erg maar vond het op dat moment wel erg gemeen …

17. marraskuuta 2025

Wat een rot bedrijf

Wat een rot bedrijf. Ov is hartstikke duur. Trams vallen uit. Trams rijden opeens andere route. Haltes worden weggehaald. Waardeloos. Het is niet gratis
Is al maanden zo. Elke x weer een verassing

17. marraskuuta 2025

Vreselijke dienst en vooral de bus 61

Vreselijke dienst en vooral de bus 61 , ik ben zovaak te laat geweest door de bus 61 het is gewoon vermoeiend elke keer, doe er wat aan of zet de tijden anders neer als jullie je afspraken niet na kunnen komen, of er problemen spelen

5. marraskuuta 2025
Oma-aloitteinen arvostelu

Onko tämä sinun yrityksesi?

Hanki ilmainen tili

Lue lisää muunlaisista arvosteluista.

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin