je suis au CA 33210 Langon depuis au moins 35 ans. Ca allait bien mais depuis quelques années c'est plutôt pas bien du tout. Je veux payer un artisan par virement (+ de 5000€), 10H00 ce matin je su... Näytä lisää
Katso, mitä arvostelun kirjoittajat sanovat
Obsługa klienta jest dramatyczna. Masz problem ? Radź sobie z nim sam. Komunikacja z bankiem fatalna. Rozmowy telefoniczne wyglądają jak za karę, czat dramatyczny. Cokolwiek tylko i wyłącznie w pla... Näytä lisää
Crédit Agricole Cergy-le-Haut : simplement des voleurs ! Des frais exorbitants alors que les personnes sont en situation de fragilité financière, mais c’est normal. Ils ne répondent plus, bloquent les... Näytä lisää
Nie jestem w stanie dowiedzieć się za pomocą telefonu ile razy zostało mi do wpłaty z kredytu który zawierałem 24 miesiące temu ani konsultant ani sztuczna inteligencja nie jest w stanie zweryfikować... Näytä lisää
Yrityksen tiedot
Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto
Le site Finance et actionnaires de ce groupe bancaire. Présentation d'informations et d'actualités financières, des métiers, d'un espace actionnaires, du cours de l'action en temps réel, de communiqués de presse. (Paris: 4507)
Yhteystiedot
Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja
Nie polecam tak jak inni już pisali…
Nie polecam tak jak inni już pisali zablokowali wszystkie moje pieniądze dzwoniłam na infolinię czekalamc 2h i nie dodzwoniłam się....akurat nie mam od kogo pożyczyć...wogole jakim prawem blokują moje pieniadze
Merci encore à Madame EMILIE BRUNO du…
Merci encore à Madame EMILIE BRUNO du crédit agricole Victor hugo de l'agence LUNEL. Banque 100% efficace.
Bezpodstawne blokady wszystkich środków na koncie!
Jak już pisał jeden z użytkowników. Bank na podstawie swoich wewnętrznych regulaminów dotyczących walki z terroryzmem, zablokował mi wszystkie pieniądze na koncie. Stało się tak mimo zrealizowania wymaganej według tego regulaminu aktualizacji bzdurnych informacji o dochodach, ich źródle, adresie podatkowym, adresie do korespondencji. Konsultantka zapewniała, że wszystkie moje pieniądze będą bezpieczne. I co? W trakcie płatności za zakupy świąteczne okazało się, że na koncie nie mam ani złotówki - wszystkie posiadane środki zostały zablokowane. Kontakt z infolinią oczywiście niemożliwy. Tępy chatbot nie rozumie żadnych komunikatów. Zostałem bez zakupów, bez pieniędzy, bez możliwości ich odblokowania. Czeka mnie konieczność wizyty w placówce aby odzyskać swoje pieniądze i od razu zamknąć konto w tym gównianym banku, a póki co musiałem pieniądze pożyczyć od rodziny. NIKOMU NIE POLECAM, omijajcie szerokim łukiem. Chyba, że ktoś lubi dreszcz emocji, gdy nieoczekiwanie zostaje odcięty od wszystkich swoich pieniędzy.
Nie idzie się dodzwonić na infolinię
Blokady konta. Zabierają wszystkie pieniądze nie wiadomo o co chodzi, nie idzie się dodzwonić na infolinię o wyjaśnienie trzeba zasuwac do placówki.poza tym lokaty bardzo marnie oprocentowane mimo że reklama pokazuje zupełnie co innego w rzeczywistości okazuje się że dostałam marne grosze z lokaty 20 zł!! kredyty niekorzystne doradca kredytowy odradza ten bank.
Mam u nich kredyt już 2 raz
Mam u nich kredyt już 2 raz. To najgorszy Bank z najgorsza obsługa kredytowa jaką znam na rynku. Średnio raz do roku z niewiadomych przyczyn, pomimo moich rególarnych spłat rat kredytowych, powstaje w 1 zł niedopłaty do kredytu co nieustannie ciągnie po scoringu w BIK. Zamiast poinformowac mnie w postaci prostego SMS-a "zapłac bo zalegasz 1 zł" oni nie poinformuja o tym, a ja o tym nie wiedząc spłacam kredyt nadal, a 1 zł ciągnie se w kolejnych miesiącach obniżajac drastycznie scoring w BIK. Sytuacja powtarza się już 2 raz gdzie za pierwszym razem sprawiła, że przez nich nie dostałem kredytu hipotecznego. Przestrzegam nigdy nie bierzcie kredytu w tym banki. Wolałbym, żeby takich ludzi i banków nie było u nas w kraju.
Kilka zł za to, kilka zł za to i za rok posiadanie konta i kredytu kosztuje u nich prawie 200 zł! A na odsetkach przecież zarabiają
Wymusili na teściowej założenie konta, bo dali kredyt na panele słoneczne. Wszystko co związane z kontem miało być darmowe, a tu cyk - za to, że SMsy przesyłają - kilka zeta, za prowadzenie konta - kilka zeta; za to, że UDZIELILI KREDYTU (NA KTÓRYM ZARANBIAJĄ!!!) - też co miesiąc kilka zeta. NA ROK TO PRAWIE 200 ZŁ, A TO DLA EMERYTKI JEST SPORA KWOTA!
Aplikacja i bankowość internetowa TOTALNIE NIEINTUICYJNE.
A jak działa infolinia? Od razu włącza się automat i spróbuj się przyznać, że dzwonisz jako klient, który ma już ich produkt, np. konto - za Chiny nie chce Cię przełączyć do "żywego" konsultanta, tylko wciąż daje rady, zadaje pytania, na które trzeba odpowiedzieć i nie rozumie polecenia "chcę rozmawiać z konsultantem". Jak będę się chciała pobawić w ciuciubabkę, to sobie znajomych zaproszę.
Uciekamy z tego banku, teściowa już na tym koncie przez tych kilka lat 1000 zł niemal straciła, a obiecywali, że za darmo będzie :/
Bravo l équipe 👏
Je suis toujours satisfaite, Merci beaucoup Valeria pour ton aide 👏
Bonjour j ai un très bon
Bonjour j ai un très bon. Conseiller monsieur Fuma est je ne souhaite pas qui parte du crédit agricole le pontet il est vraiment à l écoute est très sérieux dans son travail bien cordialement
Odradzam ten bank
Odradzam ten bank z pełna odpowiedzialnością za swoje słowa. Moja Żona była przez kilka lat klientką tego banku. Początkowo wydawał się ok. Jedyny zarzut to zbyt agresywna żeby nie rzec, nachalna polityka marketingowa. Ciągłe telefony z ofertami , emaile, smsy których ja też jako pełnomocnik do konta padałem ofiarą. Ale to był drobiazg, powiedzmy. Pewnego dnia okazało się ze moja Małżonka ma zablokowane wszystkie środki na koncie. Dowiedziała sie o tym gdy na stacji paliw nie mogła zapłacić kartą . Niestety kontakt z infolinią był nie możliwy. Po prosty prze kilkadziesiąt minut nikt nie odbierał. Czat na profilu internetowym klienta martwy. Dopiero po dwóch dniach zostaliśmy przyjęci łaskawie w oddziale( trzeba się wcześniej umówić na wizytę) gdzie dowiedzieliśmy się że pomimo wezwania( podobno wysłano sms) klientka nie stawiła się w oddziale żeby POTWIERDZIĆ ŻRÓDŁO DOCHODÓW. Dosłownie tak sie Pani Konsultantka wyraziła. W związku z tym bank na mocy swojego wewnętrznego regulaminu oraz jakiejś tam ustawy o przeciwdziałaniu finansowania terroryzmu zablokował WSZYSTKIE środki na koncie. Zrozumielibyśmy gdyby moja Żona otrzymywała dochody z z jakiejś szemranej spółki zarejestrowanej w Burkina Faso ale jedyny dochód jako wpływał na jej konto to pobory z państwowej instytucji Służby Zdrowia w której jest od 30 lat zatrudniona. Jeszcze lepsze jest to ze Pani konsultantka ni potrafiła powiedzieć kiedy i z jakiego numeru telefonu rzekome wezwani zostało wysłane a moja Małżonka mimo najlepszych chęci nie mogła w historii telefonu takowego znaleźć. Obiecano wyjaśnić sprawę lecz jak na razie minął ponad miesiąc i ....cisza. Pieniądze odblokowano dopiero po ok 36 h od wizyty.
Oczywiście jeszcze tego samego dnia założyliśmy konto w innym banku i w regulaminowym czasie z ulgą rozstaliśmy się z CA. Nie polecam tego Banku nikomu, uważam ze moja Żona został a potraktowana w skandaliczny wręcz bezczelny sposób. Odcięto ją od środków do życia bez jakiegokolwiek ostrzeżenia.
kredyt nie przynany
Próbowałem dostać kredyt nieco poniżej 5 tysięcy zł na zakup roweru. Sklep oferował tylko ten bank.
Dostałem elektroniczne papiery z umową, wpłaciłem do sklepu wkład własny i po prawie całym dniu wniosek o kredyt odrzucono. Podejrzewam że to z powodu wieku - mam 74 lata. Nie był to pierwszy negatywny kontakt z tym bankiem. Straciłem niepotrzebnie czas. Może gdybym był Francuzem to by mnie lepirj potraktowali ;)
ASSICURAZIONI VERGOGNOSE
Condotta vergognosa, illegale non etica ed assolutamente non professionale. Impossibilità di parlare con i liquidatori e mesi di attesa per vedersi liquidate fatture per sinistri assicurativi. Inoltrati reclami in attesa di intervento dei responsabili che non si sono mai degnati di ricontattarci. Fissati appuntamenti con i referenti che hanno disatteso l'impegno senza nemmeno avvisare. Assenza di sedi fisiche dove presentarsi e conseguente "scudo" dei liquidatori che si sentono intoccabili celati dietro un velo di inarrivabilità impenetrabile. Sconsigliato a tutti di acquistare prodotti assicurativi proposti da Credit Agricole.
Investimento amundi cra congelato tre…
Investimento amundi cra congelato tre anni, al termine per riscatto non solo infruttifero ma rimborsato il 80 percento. Il peggior investimento mai fatto........
Après une réponse à côté du problème…
Après une réponse à côté du problème rencontré il botte en touche. Je relance sur l incompression faite pour eux le problème est clos...triste banque
Zéro cette banque
Zéro cette banque ! Ils ne comprennent rien.
Je gère les comptes de mes parents qui se sont faits escroquer en février 2023.
Aujourd’hui les escrocs (KSM - WEKIWI ÉNERGIE repassent des prélèvements que le Crédit Agricole honore.
Je les ai prévenus tout de suite (plainte avait pourtant déjà été faite il y a 18 mois) pour faire barrage à tout cela, ils continuent à laisser passer les prélèvements !
J’échange « 36 mails » avec eux et la je m’aperçois qu’ils continuent à laisser passer.
Insupportable cette banque et bravo aux
Escrocs !
Agence joué Gamard nul
Agence joué Gamard nul, personnel à l'accueil indiscipliné, arrogant et facho.
Je conseille tout nouveau client de fuir cette agence ☹️
Nouvelle interface titres totalement anti ergonomique
L'interface pour les portefeuilles titres a été changée depuis le mois d'Avril 2024.
La nouvelle interface constitue une IMMENSE régression par rapport à ce qui existait auparavant. Aucune des critiques adressées, depuis lors, n'a été prise en compte. Juste des réponses quasi automatiques.
En particulier :
- Dès l'arrivée sur l'écran de présentation des portefeuilles titres, il est malaisé de descendre au bas de la page pour sélectionner le bon portefeuille car il faut tantôt défiler vers le bas avec la touche pageDwn tantôt avec l'ascenseur.
- La passation d’un ordre est étalée sur une multiplicité d’écrans qui ne permet pas d’avoir une vision d’ensemble de l’ordre passé et introduit un risque d’erreur.
- Le nombre de titres détenus n’apparait plus dans l’écran de vente lors de la passation du titre. Cela permettait d’éviter d’avoir à ressortir de l’écran pour vérifier la quantité maximale.
- Le carnet d’ordre pourtant essentiel dans la passation d’un ordre n’apparait pas lors de la fixation du prix mais lors de la détermination du volume et de manière peu visible !
- La vérification du prix n’intervient qu’une fois passé le troisième écran alors que le prix est fixé sur le deuxième écran.
- Dans l’historique des ordres, il est devenu impossible d’obtenir la fiche de synthèse d’une valeur en cliquant sur le libellé du titre.
- Le comparatif de la performance par rapport à l’indice CAC a été changé de rubrique, ne permettant plus d’avoir un accès immédiat à la performance du portefeuille sur la journée écoulée ou sur l’année écoulée.
- Les extractions Excel ne sont plus personnalisables selon les besoins du client, notamment selon que l’ordre ait été exécuté ou non.
- L’heure d’exécution de chaque ordre exécuté n’apparait plus dans la synthèse des ordres ni à l’écran ni dans l’extraction
- L'accès aux réponses aux OST par le portefeuille a été supprimé alors qu'il est évident que c'était un pojnt d'entrée naturel et ergonomique.
Il est évident qu’aucune de ces régressions n’a pu être demandée par quelque client que ce soit.
Bref, d'une interface qui fonctionnait merveilleusement bien, nous sommes passés à une interface totalement anti ergonomique. Pourquoi faire mieux quand on peut faire moins bien ?
C'est vraiment le mauvais sens en action(s).
En attendant le retour de l'ancienne interface, mon avis restera très négatif sur le fonctionnement des opérations de Bourse au Crédit agricole.
Bonjour
Bonjour
J'ai ouvert un compte en 20 au Credit agricole
puis petit à petit j'ai mis aussi mes comptes professionnel car à l'époque j'avais de très bon conseiller et je n'avais pas à me plaindre
Depuis 2012 le Credit Agricole n'a rien a dire sur moi tous les comptes sont au vert et tout va bien
par contre depuis je vois la lente dégringolade du service.
Ca fait 3 ans que je demande à mon conseiller d'ouvrir des accès à un de mes comptes pro à une de mes collègues pour la compta et ce n'est toujours pas fait
Dès qu'on demande quelque chose c'est la croix et la bannière sous pretexte de tel ou tel papier
par contre quand c'est pour vous vendre une assurance c'est bizarre il y a du monde
Je regrette très fortement la mauvaise tournure de cette banque
sans le faite que je me fait envoyé bouler dès que je commence à ronchonner
c'est décidé je change de banque malgré la paperasse que cela va me faire
Très bonne relation client/conseiller
Très bonne relation client/conseiller
Banque à recommander+++
Kupowałam bilety lotnicze dla siebie i…
Kupowałam bilety lotnicze dla siebie i towarzyszy podróży. Oni oddali mi pieniądze. Bank podwójnie naliczył mi należność za bilety. W związku z czym, za pierwszym razem utworzył mi debet w wysokości 4tys zł, a za drugim razem 6 tys. zł. Co więcej, jestem osobą przewlekle chorą i w ten sposób pozbawili mnie środkó na zakup leków. Tłumaczenie "poza regulaminem dwa razy nakładamy blokadę przy zakupie biletów". O ile do tej pory uwielbiałam ten bank, tak teraz go nie cierpię i tylko czekam kiedy będę mogła u nich zamknąć konto.
3 conseillers par an...
Je pense à changer de banque, je suis au crédit agricole brie Picardie à Compiègne et je change de conseiller tous les 6 mois, impossible de vraiment établir une relation de confiance avec, quand c'est le cas, malheureusement, tu change de conseiller sans être prévenu, ce sont toujours ceux qui sont à l'écoute et qui aident réellement qui durent le moins longtemps....
Trustpilot-kokemus