Crédit agricole SA Arvostelua

TrustScore 1.5/5 tähteä

1,6

Katso, mitä arvostelun kirjoittajat sanovat

Saanut 2/5 tähteä

Yrityksen tiedot

1. Pankki
  2. Talouskonsultti
  3. Sijoituspalvelu
  4. Muut kuin pankin rahoituspalvelut

Erilaisten ulkoisten lähteiden tuottama tieto

Le site Finance et actionnaires de ce groupe bancaire. Présentation d'informations et d'actualités financières, des métiers, d'un espace actionnaires, du cours de l'action en temps réel, de communiqués de presse. (Paris: 4507)

Yhteystiedot

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja

Kaikki arvostelut

108 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Najgorszy bank

Najgorszy bank, w jakim ulokowałam swoje pieniądze :-( Najniższe na rynku bankowym oprocentowanie lokat i kont oszczędnościowych i chamska obsługa

17. heinäkuuta 2026
Saanut 2/5 tähteä

je suis au CA 33210 Langon depuis au…

je suis au CA 33210 Langon depuis au moins 35 ans. Ca allait bien mais depuis quelques années c'est plutôt pas bien du tout. Je veux payer un artisan par virement (+ de 5000€), 10H00 ce matin je suis obligé d'appeler l'agence pour monter le plafond de virement alors qu'auparavant je le faisais seul et mon interlocutrice me demande un justificatif. J'ai dit à cette personne que je n'avais pas à lui donner d'explication, elle m'a dit qu'elle se renseignait pour relever le plafond qui est toujours bloqué à 19H45. Je précise que je n'ai jamais eu d'incident de paiement et le solde de mon compte est positif +++

je suis agacé par ces gens qui se donnent de l'importance et qui sont surtout là pour faire c.... le monde

16. syyskuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Chiusura conto e assicurazioni collegate

Ex correntista, attivo una poliza assicurativa per smarrimento documenti e chiavi (dall'importo mensile risibile), ma alla chiusura del conto mi comunicano che l'assicurazione rimane attiva fino alla sua naturale scadenza ovvero oltre un anno dalla chiusura del conto e non c'è alcun modo per chiuderla.
Non è per la cifra che dovrò regalare a questi "poveretti" ma la gestione è veramente da azienda "poco corretta" per non usare altre terminologie

8. syyskuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Ten Bank działa na pograniczu prawa

Ten Bank działa na pograniczu prawa. Zamknąłem kartę kredytową VISA Maxima z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Karta całkowicie spłacona i powinna zostać zamknięta po 30 dniach, zaś po tym czasie w terminie 7 dni Bank powinien wysłać raport, że karta jest zamknięta. Okazuje się, że ten Bank kartę owszem zablokował i twierdzi, że zamknie dopiero po upływie kolejnych 30 dni bo takie mają procedury. Zamknięcie karty w tym banku następuje dopiero po 60 dniach bo bank niby przez kolejne 30 musi prowadzić rachunek do rozliczenia tej karty. I jak się mają tutaj przepisy kodeksu cywilnego który stanowi, że kredyt ma być zamknięty w przeciągu 30 dni od chwili gdy konsument wyrazi taką wolę. Ponadto ciągle wydzwaniają do mnie po tych 30 dniach z namową o pozostaniu przy karcie kredytowej. Cały czas raportują do
BIK informacje, że mam przyznany limit, choć limit jest zablokowany i czeka na rozliczenie w kolejnych 30 dniach

7. syyskuuta 2026
Saanut 5/5 tähteä

Je suis au Crédit agricole à Saint…

Je suis au Crédit agricole à Saint Orens et je suis totalement satisfaite. La directrice est disponible pour les situations complexes et le jeune conseiller Valentin CORCELLE est a citer pour mention spéciale. Très a l'écoute et bon conseiller. Je crois n 'avoir jamais été bien conseillé, mon époux qui est dans une autre banque depuis 40 ans envisage de venir au CA après m'avoir compagne pour trouver une solution à notre problème. Il est convaincu par leur efficacité,leur disponibilité et leur écoute et accompagnent. Merci

4. syyskuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Très mécontent du crédit agricole ...10…

Très mécontent du crédit agricole ...10 euros de frais mensuel pour rien...Votre conseiller ne vous répond pas et ne vous rappelle pas...Assurances 30% plus chères qu ailleurs...Lors de ma dernière réclamation ma conseillère m a simplement répondu vous êtes un râleur allez donc voir ailleurs drôle de façon de traiter ses clients...A proscrire..

3. syyskuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Kiepski i bardzo drogi bank, nie polecam

Kiepski bank. Co roku podnoszą opłaty za prowadzenie konta, za każde subkonto walutowe itd. Strasznie dużo sobie też liczą za płacenie kartą w obcych walutach, za granicą. Suma summarum wychodzi dużo drożej, niż w innych bankach działających na terenie Polski. Nie polecam. Jeżeli rozważasz przejście do CA - odradzam... Kiedyś zrobiłem ten błąd, ale po paru latach zmieniłem na inny bank i to była słuszna decyzja, gdyż w skali roku ponoszę znacznie niższe opłaty i mam zdecydowanie lepszą ofertę usług dodatkowych, niż w CA.

30. huhtikuuta 2026

Crédit Agricole Cergy-le-Haut

Crédit Agricole Cergy-le-Haut : simplement des voleurs ! Des frais exorbitants alors que les personnes sont en situation de fragilité financière, mais c’est normal. Ils ne répondent plus, bloquent les comptes et les cartes sans prévenir, vous recommandent une carte et vous la facturent alors que c’est eux qui l’ont bloquée, et quand vous faites le nécessaire pour vous battre, ils ferment votre compte… Le médiateur qui propose le quart de la somme due et un joli petit rendez-vous avec le conseiller cette banque est à vomir

31. elokuuta 2026

Czuję się oszukany

Miesiąc temu zaciągnąłem pożyczkę w Credit Agricole na kwotę 50 tys. Zdarzyłem spłacić jedną ratę i do spłaty pozostało 49 tys. Tak się życie potoczyło, że pożyczkę mogłem spłacić po miesiącu. Nie dość, że przy udzieleniu pożyczki pobrali prowizję 1250 zł za jej udzielenie to niby zawarłem umowę, iż prowizja jest niezwracana w sposób proporcjonalny przy wcześniejszej umowie. Nadto przy wcześniejszej spłacie musiałem zapłacić 2% prowizji za wcześniejszą spłatę to jest ponad 900 zł. Także zapłaciłem ponad 2 tysiące za obsługę pożyczki tylko za 1 miesiąc. Uważajcie co podpisujecie

29. elokuuta 2026

Credit Agricole

Credit Agricole - bank, który już dawno powinien zejść z wokandy, nie wiem co oni jeszcze w Polsce robią, likwidują swoje oddziały i nawet nie mają w zwyczaju powiadomić o tym klientów. Mieli oddział na Miłej - zlikwidowali, mieli oddział na Andersa - zlikwidowali, mieli oddział na Jana Pawła II - zlikwidowali a co tam, niech sobie klient pojeździ i poszuka jak chce nam zawracać tyłek. Tak czytelniku, dokładnie musisz jeździć i sam poszukać, bo nawet nie raczą zaktualizować adresów swoich oddziałów w internecie. To oczywiście nie wszystko, to bank, który nagminnie blokuje ludziom konta, bez żadnego uprzedzenia, zawiadomienia, chociażby na dwie doby wcześniej. Blokują bez jakiejś konkretnej przyczyny, ot tak dla przykładu, żeby klient wiedział, kto tu rządzi, blokują bo pozwala im na to prawo, bo podejrzewają cię o pranie brudnych pieniędzy, chociaż dobrze wiedzą, bo widzą, że na konto wpływa tylko emerytura, blokują bo tak jest prościej, po co sobie zadawać trudu z jakimiś wezwaniami, skoro jak się klient odbije od kasy w Biedronce, to sam przyleci jak zobaczy, że na koncie widnieje kwota 0,00 zł a przecież wczoraj jeszcze były pieniądze - co bardziej wrażliwi, to mogą dostać zawału serca, że jakiś haker ich okradł. Oczywiście, jak człowiek ma zablokowane konto i nie ma środków do życia ani na lekarstwa, to na pewno sam przyleci a zatem, po co powiadamiać i uprzedzać, przecież to tyle roboty a pracownicy banku są tak zarobieni, że nawet nie chcą z klientem rozmawiać jak się do nich przyjdzie, no ale skoro się już przyszło, to wypada robić chociaż dobre wrażenie, że się klienta obsłużyło. Hm i tu zaczyna się problem, no bo co klientowi powiedzieć dlaczego ma zablokowane konto, jednak błyskotliwa pani w Al. Jerozolimskich na wszystko znajdzie odpowiedź. Po weryfikacji aktualizacji dokumentów, dopatrzyła się, że przecież bank nie ma zaświadczenia z Urzędu Miasta o nadaniu numeru pesel i nie ważne, że ten numer widnieje w innych dokumentach, w dowodzie osobistym, paszporcie, czy też w zaświadczeniu o zameldowaniu, ważne jest to, że jakby nie patrzył, bank takiego dokumentu jeszcze nie ma a powinien, bo od przybytku głowa nie boli a klient, no cóż to jest tylko klient i tak w zębach przyniesie co mu się powie, oczywiście, po uprzednim wypełnianiu w Urzędzie Miasta stosownych wniosków, wytopienia pół dnia w kolejce, nie mówiąc już o tym, że Urząd Miasta ma na to 7 dni a konto cały czas zablokowane - no cóż, kogo nie boli temu powoli. W końcu udało się otrzymać upragnione zaświadczenie z UM, więc biegusiem do banku, bo przecież jak im to przyniosę to zaraz odblokują mi konto i może jeszcze dzisiaj zdążę wykupić leki. Przybiegam do banki w Al. Jerozolimskich 27 już dobrym popołudniem, z nadzieją na rychłe odblokowanie konta i na pewno na załatwienie sprawy, bo przecież w banku nikogo nie ma i jakież było moje zdziwienie, jak słyszę od błyskotliwej pani, że dzisiaj to ona już mnie nie obsłuży, bo ma poumawianych klientów ale oczywiście zaprasza mnie jutro na 9:00 rano. Nie będę Ci czytelniku tłumaczył, co w tym momencie tej pani życzyłem, pojechałem oczywiście do innego oddziału, gdzie obsłużono mnie od ręki i stwierdzono, że zaświadczenie o nadaniu numeru pesel, wcale im nie jest potrzebne, bo przecież ten numer figuruje w innych dokumentach a konto będzie odblokowane w ciągu doby. I tu mam prośbę do obsługo Oddziału Banku w Al. Jerozolimskich 27 - w odpowiedzi nie piszcie mi, że jest Wam przykro, bo mam pewne obawy, że z tej przykrości nie pohamujecie łez, nie piszcze mi też, że wszystko mi wyjaśnicie na Facebooku, jeżeli macie cokolwiek do wyjaśnienia, to wyjaśnijcie, niech sobie inni też poczytają i wyciągną odpowiednie wnioski, czy w ogóle warto z Wami rozmawiać, bo Wasza bezczelność, tupet, ignorancja, lekceważące podejście do klientów, zasługują tylko na to, żeby Was rozwiązać - jak źle Wam się pracuje w banku, to zapraszam na rolę, może w polu, przy kopaniu kartofli będzie z Was lepszy pożytek.

27. elokuuta 2026

Very bad experience

Very, very bad experience because of Ms Marzena Górska in Bytom. The customer service of this bank worker is horrible. She shouted at me every time when I was there. She didn't respect me and the fact that I was going to my motherzms funeral that same day, she probably lost one of my documents and when I asked to check the CCTV, no one checked it. She gave me wrong information twice and when I told her that is wrong and that is was not professional that she was arguing with me in front of other customers, she started shouting that I'm being offensive towards her. For the end I took all my money and invested them to another bank.

21. elokuuta 2026

Expérience particulièrement décevante…

Expérience particulièrement décevante avec l’agence Crédit Agricole Dijon Salengro, aussi bien dans le suivi de mes demandes personnelles que professionnelles.

Dès le 7 mars, j’ai demandé la procédure pour clôturer mon compte personnel, ma carte bancaire et mon compte d’épargne. Mon courrier recommandé de clôture a ensuite été reçu par leurs services le 26 mars. Malgré cela, le 16 avril, l’agence m’indiquait ne pas avoir reçu ma demande. J’ai donc dû multiplier les messages et confirmer une nouvelle fois, le 25 avril, que le compte d’épargne pouvait être clôturé et les 45 € de parts sociales transférés afin de finaliser la fermeture du compte personnel.

Le 3 juillet, on m’expliquait encore attendre le remboursement de ces parts sociales, avec un délai annoncé pouvant aller jusqu’à deux mois. Le 19 juillet, ce délai était pourtant largement dépassé. Le 21 juillet, un conseiller m’a confirmé par écrit que tous les frais prélevés entre ma demande de clôture et la clôture définitive me seraient remboursés.

Après presque cinq mois d’attente, plusieurs relances et des frais qui continuaient de s’accumuler, ma conseillère a finalement refusé de rembourser la totalité des frais concernés, malgré l’engagement écrit de son collègue. Mon accès à l’espace personnel a ensuite été désactivé lors de la clôture, m’empêchant de poursuivre facilement les échanges et de consulter mes documents.

À cela s’ajoute un message envoyé le 15 mai depuis mon espace professionnel, resté sans aucune réponse pendant plus de deux mois malgré mes relances.

Une clôture de compte ne devrait pas demander autant de temps, de relances et de contradictions entre conseillers. Je regrette profondément le manque de suivi, de communication et le non-respect de l’engagement écrit concernant le remboursement des frais.

24. elokuuta 2026

Obsługa klienta jest dramatyczna

Obsługa klienta jest dramatyczna. Masz problem ? Radź sobie z nim sam. Komunikacja z bankiem fatalna. Rozmowy telefoniczne wyglądają jak za karę, czat dramatyczny. Cokolwiek tylko i wyłącznie w placówce stacjonarnej. Nie wiem do czego służy w tym banku aplikacja.
Telefony dzwonią, nie wiedzą, że zrezygnowałem z ich banku, umowa wycofana a oni swoje.

Koszmar, taka obsługa nie zasługuje nawet na 1 gwiazdkę

21. elokuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Terrible - Credit Agricole Bagnoles de L'Orne in…

Credit Agricole Bagnoles de L'Orne in Notmandy has to rank as about the most inefficient banking branch that I have ever encountered - don't use them !
Staff don't care and there seems to be Discrimination against the British, as their Branches fo not offer us any quality service, preferring to convert our accounts to their online Britline Agents in Caen.
Well though it is acknowledged that I speak fluent French, after almost a month of waiting for a Debit Card, even a visit to their Bagnoles Branch this morning, has seen no sense of urgency ....and no Card !

19. elokuuta 2026

Fraude de 5 500 € : le Crédit Agricole se dédouane, la justice avalise

En juillet 2020, mon compte a été piraté : 5 500 € détournés vers un bénéficiaire que je n'ai jamais créé (Moussa Stylla). J'ai immédiatement demandé le remboursement à mon agence. Réponse du Crédit Agricole : refus. Motif invoqué : je n'aurais pas réagi assez vite à un SMS de sécurité.

J'ai contesté. La Cour d'appel de Rennes a tranché en mai 2025 (RG n°22/07492) : non seulement le remboursement m'est refusé, mais je suis en plus condamné à payer les frais de procédure.

Le message est clair : même quand la fraude est reconnue et que ce n'est pas vous qui avez agi, la banque peut se retourner contre vous au moindre prétexte de "négligence", et la justice peut confirmer. Le client final assume seul le risque, pendant que l'établissement qui gère la sécurité de vos fonds ne prend aucune responsabilité.

Mon conseil à tout client du Crédit Agricole : lisez chaque SMS de sécurité à la seconde où il arrive, car en cas de piratage, ce sera votre seule ligne de défense — la banque ne vous couvrira pas.

15. elokuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

Nie stać się ich klientem.

Nie jestem w stanie dowiedzieć się za pomocą telefonu ile razy zostało mi do wpłaty z kredytu który zawierałem 24 miesiące temu ani konsultant ani sztuczna inteligencja nie jest w stanie zweryfikować danych które są zawarte na umowie kredytowej dlatego muszę specjalnie pojechać do oddziału banku żeby to wyjaśnić co w ich systemie się nie zgadza.

11. elokuuta 2026
Saanut 5/5 tähteä

To the best of my knowledge

To the best of my knowledge, top bank in France , specially, staff are very friendly. I always got my financial solution . No hiden charge no burden . So I recommend for your financial journey .

10. elokuuta 2026
Oma-aloitteinen arvostelu

Onko tämä sinun yrityksesi?

Hanki ilmainen tili

Trustpilot-kokemus

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin