Arvostelu koskien yritystä Van den Brug

Saanut 1/5 tähteä

Zeer teleurstellende ervaring met nieuwe Škoda en gebrekkige service

In juni vorig jaar hebben mijn man en ik een gloednieuwe Škoda gekocht bij deze dealer. Wij zijn de eerste eigenaren, maar vanaf het begin hebben we helaas te maken met allerlei problemen — en weinig bereidheid van de garage om ze serieus op te lossen.

We hadden eerst een specifieke auto gereserveerd, maar nog voordat die week voorbij was, bleek de auto aan iemand anders verkocht. Later kregen we te horen dat er een vergelijkbare auto vanuit de fabriek binnenkwam, die we uiteindelijk hebben gekocht.

Bij de bestelling hadden we aangegeven dat we een trekhaak wilden. Er werd verteld dat er vanuit de fabriek problemen waren met de installatie, maar dat dit ‘in de herfst’ opgelost zou worden. We hebben geduldig gewacht, maar maanden gingen voorbij — herfst, winter, voorjaar — zonder enig bericht. Pas toen we er zelf naar vroegen, ontdekten we dat ze al lang weer trekhaken aan het installeren waren, zonder ons iets te laten weten.

Na de installatie in april begonnen de softwareproblemen:
• De voorste parkeersensoren werken niet meer
• De ruitenwissers functioneren niet goed
• De dashboardverlichting is niet meer in te stellen (blijft op volle helderheid, wat gevaarlijk is in het donker)
• En we kunnen niet meer inloggen in de auto via de app

In mei zijn we langsgegaan met al deze klachten. Er werd gezegd dat ze het probleem zelf niet konden oplossen en dat ze moesten overleggen met de fabriek. Er werd een nieuwe afspraak ingepland — pas twee maanden later.

Deze week is de auto twee dagen bij hen geweest, maar er is niets gedaan. Nu pas is er informatie naar Škoda gestuurd, en wordt er gezegd dat we tot september moeten wachten voor een oplossing. Ondertussen werkt de auto nog steeds niet naar behoren.

Daarnaast waren er vanaf het begin remproblemen: bij het remmen horen we een hard, scherp geluid. Volgens de garage was er ‘niets aan de hand’, maar uiteindelijk zijn de remmen vervangen — en moesten wij daarvoor €600 betalen, ondanks dat de auto nog binnen de garantieperiode valt.

Na het laatste bezoek is het zelfs erger geworden: ik kan niet meer inloggen als hoofdgebruiker in de app — iets wat voorheen wel werkte.

Vandaag ben ik opnieuw langs geweest om vriendelijk hulp te vragen. De reactie: “het is geen groot probleem”, en dat ik maar moet wachten tot september. Geen vervangende auto, geen oplossing, geen echte service.

We zijn nu in contact met een jurist om verdere stappen te nemen.
Op basis van onze ervaring raden wij deze dealer absoluut niet aan.

4. heinäkuuta 2025
Oma-aloitteinen arvostelu