Best teleurgesteld over het bedrijf. Ons huurcontract loopt af in september, en we willen de zonnepanelen niet overnemen. Heb al 4 contactformulieren verzonden met de vraag wat er verwijderd wordt,... Näytä lisää
wij hebben slechte ervaringen. afspraken worden niet nagekomen. wij hebben huurcontract (verplicht) overgenomen van de vorige eigenaren van ons huis. zelfstroom is duur en rekent idiote prijzen voor... Näytä lisää
Het gesprek vooraf was buitengewoon goed: -genoeg tijd en ruimte voor persoonlijke vragen -deskundige antwoorden -geen haastwerk, maar rustige voortgang -samen werd ook gekeken waar en h... Näytä lisää
Yritys on vastannut
Optimizer van 1 paneel stuk. Zelfstroom brengt belachelijke kosten in rekening om de Optimizer te vervangen. Aan de telefoon een onbehoorlijke medewerker die de boel bagatelliseert. Mails wordt n... Näytä lisää
Yrityksen kirjoittama
Samen op weg naar een duurzaam Nederland. Fossielvrij is onze missie. Energie die je zelf opwekt is goedkoper dan grijze stroom, duurzamer en makkelijk. Zelfstroom wil samen met jou een versnelling maken op weg naar een duurzamere wereld.
Statenlaan 14, 5223 LA, 's-Hertogenbosch, Hollanti
- 085 201 0160
- www.zelfstroom.nl
Ei viimeaikaisia arvostelupyyntöjä
On vastannut 18 %: iin saamistaan huonoista arvosteluista
Vastaa yleensä 2 viikon sisällä
Zeer tevreden klant
Naast de uitstekende online helpfunctionaliteit was de extra mail ondersteuning van zeer goede kwaliteit.
Vraag werd begrepen en meteen juist beantwoord.
Werd ook nog telefonisch nagevraagd of alles duidelijk was.
Prima!

Stroom van essent…
Vindt het een waardeloos bedrijf heb problemen met omvormer kreeg een mail met stappen plan om evt de omvormer te resetten is niet gelukt foto gestuurd hoe de schakelaars stonden die stonden goed weer gebeld voor een monteur zeer moeilijke man van de klantenservice aan de lijn gehad ik heb hem verteld wat ik allemaal heb gedaan ik zei dat die omvormer defect is komt een week later een monteur ja die zegt er is wat met de omvormer nee maar heeft hij geen andere omvormer bij hem waardeloos dus ben inmiddels bijna 4 weken verder gewoon waardeloze winkel

Vastaus yritykseltä Zelfstroom
Jammer dat zelfstroom niet gewoon een…
Jammer dat zelfstroom niet gewoon een monteur stuurt op een storing optelossen. Omvormer al een week in storing

Extremely Disappointed – Losing Money Every Month Despite Promises
We take the contract with Zelfstroom in good faith, based on their promise that I would reduce my energy bills by approximately €31 per month for the next 15 years. This was clearly mentioned during the sales process and even highlighted in their proposal.
However, the reality has been completely different.
I’m paying €42 per month in rental fees for the solar panels, but the actual reduction in my energy bill is significantly less. Here are my monthly bill reductions for the past 7 months:
Jan 2025: €4.45
Feb 2025: €12.22
Mar 2025: €31.99
Apr 2025: €39.23
May 2025: €39.43
Jun 2025: €38.48
Jul 2025: €33.78
Even in peak summer, I am still losing between €5 and €40 every month after paying the rental. When I raised this concern with their customer service, I was initially told that they would help me out. But after following up, they now claim there’s nothing they can do because the panels are generating the "expected amount of energy."
That’s not the point—what matters is that we were sold on the idea that solar panels would reduce our monthly electricity costs, not increase them. Instead, we’re consistently losing money each month, and there seems to be no accountability for the misleading expectations they set during the sale.
I’m extremely disappointed with this experience. Customers invest in solar panels to save money—not to be trapped in a long-term contract where they end up paying more.
Omvormer kapot onder garantie, maar wel EXTRA kosten!
Update 19-08-2025
Complimenten voor Zelfstroom. Dat mag ook gezegd worden! Ondanks de bouwvak vakantie is regelmatig communicatie geweest via de mail. De afspraak met de monteur is op korte termijn gemaakt en heeft doorgang gevonden volgens afspraak. Zelfstroom heeft alles gedaan om mee te denken binnen de mogelijkheden die zij hebben voor ons. Nogmaals comlimenten!
Volgens de app werkte 'alles als een zonnetje'. Echter geen enkele opbrengst te zien. Mail gestuurd en mail terug ontvangen dat er binnen 7 dagen een reactie zou komen. Vervolgens komt de mededeling dat de omvormer kapot is en kostenloos wordt vervangen en of ik even €180,-wil aftikken. Dat noemen ze GARANTIE. Schandalig om zo geld te verdienen terwijl mensen met de rug tegen de muur staan. Dit soort kosten horen bij de GARANTIE!! Wacht het verloop af en als dit niet netjes wordt opgelost, ga ik een alternatief bedrijf zoeken.

Vastaus yritykseltä Zelfstroom
Had een probleem met de omvormer
Had een probleem met de omvormer. Na contact met de helpdesk was het probleem door twee ervaren monteurs snel en adequaat opgelost.

Vastaus yritykseltä Zelfstroom
verkopen en uitleg is geweldig
verkopen en uitleg is geweldig, en dan krijg je 25 jaar garantie op optimizers e.d.
Na een jaar of 6 waren 2 optimizers stuk. en ja hoor onderdelen gratis, maar wel even 360 euro betalen voor installeren .
Dat is toch geen garantie . Heb mijn account over gedaan naar een ander , en..... alles gratis opgelost. dat is pas service. conclusie, prima in huur of verkoop, maar de rest is een drama. dus pas op wat u doet. voor mij geen zelfstroom meer.
Een fijn en eerlijk bedrijf.
Een fijn en eerlijk bedrijf.
Na twee jaar blijken de zonnepanelen niet goed te liggen. Te veel op het dak waardoor ze te dicht tegen de nok en dakgoot liggen.
Hierdoor mogelijk vocht in de garage gekregen. Contact gezocht en zijn samen naar een passende oplossing gaan kijken.
Communicatie was zeer netjes en correct, net zo als de oplossing.
Raad zelfstroom dan ook zeker aan.
Complimenten aan jullie personeel. Top
MVG
Fam Kroot

Vastaus yritykseltä Zelfstroom
Vraag naar batterij info: Naar aanleiding van enkele vragen kreeg…
Naar aanleiding van enkele vragen kreeg ik reactie met duidelijke uitleg en toegang tot mijn Growat batterij.
Zeer correcte en plezierige persoon/techneut die ook van de hoed en de rand weet. Zeer positief allemaal

Dakpan verschoven thv zoneepaneel
Probleem met verschoven dakpan werd snel opgelost en monteurs waren keurig op tijd.

Vastaus yritykseltä Zelfstroom
Tijdelijk verwijderen van panelen voor dak renovatie
Na vijf jaar huren, ontdekt per toeval via de buren die een nieuw dakbedekking ging leggen dat de oude dakpannen geen ontluchting hadden geboden waardoor houtrot is ontstaan. Nu wij daarom ook ons dak willen renoveren zodat alles goed blijft moeten de zonnenpanelen tijdelijk verwijderd worden. Kosten voor 10 panelen maar liefst 840 euro voor verwijderen en nog eens 840 euro voor terug plaatsen. Ben er mega boos over en heb dit ook gemeld. Ze verschuilen onder het mom van dat men meerdere monteurs daarvoor moeten sturen en daarom niets aan de prijs kunnen doen. Schande gewoon. Ik heb gevraagd wat de kosten zijn voor opzeggen van het huurcontract. Maar daar blijken ze niet zo snel antwoord op te hebben want die mail heb ik nog niet ontvangen. Berekening van kosten weg halen en terug plaatsen had ik binnen enkele minuten. Jammer dat het bedrijf zo omgaat met klanten en zoveel geld vragen ik verdien niet zo veel geld voor een dagje werken ben benieuwd naar het uurloon van de monteurs.

Vastaus yritykseltä Zelfstroom
Perfecte afhandeling en snelle reactie

Vastaus yritykseltä Zelfstroom
Adequate oplossing van een mankement
Bij de afhandeling van een mankement dacht men doelgericht mee aan een oplossing. Geregeld (email) contact gaf aan dat men achter de schermen bezig was om de klacht te verhelpen.

Heel slecht bedrijf
Heel slecht bedrijf. Proberen gegevens te wijzigen maar met dit bedrijf is dat onmogelijk.
Zijn amateurs die makkelijk geld willen verdienen. Verder zullen ze geen enkele moeite doen.
Als je met dit bedrijf in zee gaat verdien je nooit je zonnepanelen terug.
Ze zijn 2 tot 3 keer zo duur als andere leveranciers.

Vastaus yritykseltä Zelfstroom
Bij problemen pas echt duidelijk
In mijn ervaring komt de echte kwaliteit van een bedrijf naar boven wanneer er een probleem is. Zelfstroom heeft het bedrijf dat mijn zonnepanelen installatie heeft geleverd overgenomen. Daarbij ook de garantie van ons systeem. Nu merkte ik dat één paneel geen stroom meer levert. Volgens Zonnestroom is de oorzaak een kapotte optimizer. Prima. Makkelijk op te lossen. Ze bieden mij aan de optimizer (€26,95) kosteloos aan en de installatie ervan uit te voeren voor €450. A) waarom wordt de arbeid niet vergoed? B) €450 ???? Stel €150 voorrijkosten dan blijft er €300 arbeid over. Dat is dus 5 uur, en dat is een hoog tarief. Ik heb even gecontroleerd waar het vervangen uit bestaat: aantal stekkers op de oude module losdraaien en op de nieuwe vastmaken. Daarnaast in de SolarEdge software het serienummer vervangen. Allebei YouTube video van 2 minuten.
Mijn conclusie: Zonnestroom is een bedrijf dat de boel bedondert en onevenredig geld vraagt wanneer je in de shit zit. Zorg ervoor dat je door een betrouwbaar bedrijf je installatie laat aanleggen! (Helaas niet altijd garantie voor success want er bestaat altijd de kans dat jouw bedrijf door een ander wordt overgenomen.)

Vastaus yritykseltä Zelfstroom
Nog nooit beloofde opbrengst…
Nog nooit de beloofde opbrengst behaald. In 2020 zijn ze 14 zonnepanelen komen leggen waarmee we volgens hun ongeveer 5200kwh per jaar konden opwekken. Voor ons heel belangrijk met een 'full-electric' huis. Tot op heden is er nog geen enkel jaar geweest waarmee we in de buurt zijn gekomen van dat aantal en dan heb ik het over gemiddeld 3000kwh per jaar, dus fórs lager. Er werd bij verkoop gezegd dat we een signaal zouden krijgen als er iets mis was bij het opwekken maar toen dat idd gebeurde kregen wij van niemand een signaal. Schijnbaar heeft het systeem na een stroomuitval nooit opnieuw ingeschakeld, waar wij pas weken later achter kwamen en hadden wij dit zelf in de gaten moeten houden via een app die wij nooit hebben doorgekregen van hen. Jaar daarna weer fors te weinig opgewekt en toen kwam er een nieuwe omvormer. En helaas ook het afgelopen jaar niet in de buurt gekomen van de 5200kwh. We hebben al meermaals ons maandtarief bij de energie leverancier moeten verhogen. Van uitzicht op €75 per maand, nu naar €175 per maand. De overheid, de energieleveranciers én zonnepanelen aanbieders zijn allemaal niet te vertrouwen. Je wordt genaaid waar je bij staat.

Zelf stroom niet doen!
Zelf stroom zou zich kunnen verbeteren door de consument prijzen te geven incl btw ,zodat er geen verassing komt van de btw. Afkoop regeling redelijk te houden. En heb je daar geen mogelijkheid voor. LET OP! Als je al je termijnen hebt betaald. Is het nog steeds niet je eigendom. Dan kan je het systeem kopen. Echt niet fraai van zelf stroom. Kijk uit !

Vastaus yritykseltä Zelfstroom
Misleidend! Kost meer dan het oplevert
Ik heb bij Zelfstroom een huurovereenkomst afgesloten voor 30 zonnepanelen, met de belofte van een jaarlijkse besparing van €1.665. In werkelijkheid draai ik bijna €1400 verlies per jaar, ondanks een opwekking die keurig overeenkomt met hun prognose.
Zelfstroom baseerde hun berekening op een stroomprijs van €0,43 per kWh, terwijl ik dynamische tarieven betaal die gemiddeld veel lager liggen. Dit verschil werd nergens kritisch uitgelegd. De “winst” bleek dus een illusie gebaseerd op irreële aannames, en pas in de kleine lettertjes staat dat het slechts om een schatting gaat.
Daarbovenop wordt er nu een tussentijdse overnameprijs gevraagd van meer dan €20.000, terwijl vergelijkbare systemen marktwaarde rond de €6.000.
Zelfstroom verschuilt zich volledig achter hun algemene voorwaarden en weigert elke vorm van coulance of aanpassing, ondanks het feit dat zij zich profileren als “duurzame en eerlijke partij”.
Mijn advies: Wees extreem kritisch. Vraag door. Laat een financieel expert meekijken voordat je tekent. En bedenk: huren bij Zelfstroom kost je meer dan het je oplevert!

Goede en vriendelijke medewerker

Snel reparatie
Zelfstroom heeft snel een afspraak gemaakt en het probleem met onze zonnepanelen opgelost. De monteur is heel vriendelijk.