Sutherland Arvostelua

4 tähteä
3 tähteä
2 tähteä
1 tähti

Ei ole aiemmin pyytänyt arvosteluja

Kaikki arvostelut

5 arvostelua kuluneen 12 kuukauden aikana

Kirjoita arvostelu

Teemme arvostelujen tarkistuksia

Saanut 2/5 tähteä

Na de aankoop van een BMW X3 30e…

Na de aankoop van een BMW X3 30e moesten we helaas eerst vier weken wachten op de aflevering. Dat kan natuurlijk gebeuren; soms is het nu eenmaal niet anders.

Helaas begon de teleurstelling pas echt op de afgesproken afleverdag. Die afspraak werd namelijk niet nagekomen. Er was te veel drukte geweest en de aflevering was simpelweg vergeten. Op de nieuwe afleverdag bleek bovendien dat het onderhoud, de APK en het poetsen van de auto nog allemaal moesten gebeuren.

Toen we de auto kwamen ophalen, stond deze in de showroom aan de laadpaal omdat hij net terug was van een externe garage. Op het moment dat we de auto wilden bekijken, werd hij naar buiten gereden. In de schaduw zag de BMW er prachtig uit en we gingen vol enthousiasme op weg naar huis.

Dat enthousiasme verdween echter al bij de eerste rotonde. Direct verscheen de melding dat de benzinetank vrijwel leeg was; er was nog ongeveer 60 kilometer actieradius over. Ook de hybride-accu was volledig leeg. De auto had blijkbaar bijna vier weken stilgestaan zonder opgeladen te worden. Dat is extra opmerkelijk, omdat er voor het afleverpakket (€995) onder andere een minimale brandstofhoeveelheid van een kwart tank wordt beloofd.

Eenmaal thuis hebben we de auto rustig in de garage bekeken. Toen bleek dat de auto eigenlijk alleen door de wasstraat was gehaald. Van echt poetsen of schoonmaken was geen sprake. De lak zat vol met waskrassen, zelfs op de recent gespoten motorkap. Daarnaast waren over de volledige lengte van de auto lichte krasjes zichtbaar, alsof de auto langs takken of struiken was gereden.

Op papier was afgesproken dat de buitenzijde gepoetst en gepolijst zou worden en dat ook het interieur volledig gereinigd zou zijn. In werkelijkheid was daar nauwelijks iets van terug te zien. Sterker nog: hoe beter je kijkt, hoe meer gebreken je ontdekt.

Het enige echte positieve punt aan de aflevering was de auto zelf. De BMW rijdt fantastisch en de velgen waren door een extern bedrijf keurig hersteld en opnieuw gespoten.

Al met al is het ontzettend jammer dat de aflevering zo onder de maat was. Bij een auto in deze prijsklasse én een betaald afleverpakket mag je verwachten dat afspraken worden nagekomen en dat de auto daadwerkelijk afleveringsklaar is. Helaas was dat in ons geval allesbehalve zo.

31. heinäkuuta 2026

Ford Sutherland Heerenveen

Onze ervaring met Ford Sutherland Heerenveen is helaas zeer teleurstellend. Wij kochten hier een nieuwe Ford Capri, maar vanaf het moment van aflevering is er veel misgegaan.

Toen wij de auto kwamen ophalen, stond deze niet eens gereed. Daarnaast hadden wij vooraf duidelijk afgesproken dat er een marterverjager in de auto geplaatst zou worden. Bij de aflevering bleek dit niet te zijn gebeurd. Ook deze afspraak was dus niet nagekomen.

Vervolgens haalden wij de auto op vrijdag op en konden wij hem maandag alweer terugbrengen naar de garage, omdat op meerdere plekken lakschade moest worden hersteld. Bij de aankoop en aflevering van een nieuwe auto mag je verwachten dat deze vooraf zorgvuldig wordt gecontroleerd, dat afgesproken werkzaamheden zijn uitgevoerd en dat de auto in perfecte staat wordt afgeleverd. Dat was hier duidelijk niet het geval.

Daarnaast zijn wij niet geholpen met het installeren en koppelen van de Ford-app. Wij zijn 70+ en hadden van de dealer op zijn minst enige uitleg en ondersteuning verwacht. De app herkende het kenteken en VIN-nummer niet en in de auto ontbraken de benodigde connectiviteit instellingen. Wij hebben Ford Sutherland hierover meerdere keren gemaild, maar een inhoudelijke reactie en adequate opvolging bleven uit.

Het meest veelzeggende is dat een andere Ford-garage ons vervolgens direct en goed heeft geholpen met de installatie en koppeling van de app. Daar bleek dus wél de bereidheid te zijn om de klant serieus te nemen en ondersteuning te bieden.

Vanwege de gebrekkige aflevering, de niet-geplaatste marterverjager, het niet nakomen van afspraken, de lakschade, het ontbreken van begeleiding en het herhaaldelijk uitblijven van een reactie hebben wij besloten over te stappen naar een andere Ford-garage. Wij hebben geen vertrouwen meer in Ford Sutherland Heerenveen.

Wij zijn zeer ontevreden. Een bijzonder teleurstellende service, die absoluut niet past bij de aankoop en aflevering van een nieuwe Ford.

26. kesäkuuta 2026
Saanut 2/5 tähteä

Slordig en teleurstellend

Onlangs heb ik een auto aangeschaft ter waarde van zo'n € 40.000. Helaas bleek op de dag van aflevering dat de auto niet volledig was klaargemaakt.

Verschillende functies werken niet naar behoren, een dashboardpaneel is niet correct teruggeplaatst en de door mij bestelde dakdragers blijken op een andere vestiging te liggen. Tot mijn teleurstelling is de eerstvolgende mogelijkheid om deze punten te verhelpen pas over vier weken.

Ik vind dit een slordige gang van zaken en niet de service die ik gewend ben van andere Ford dealers, laat staan de service die je mag verwachten bij de aankoop van een auto in deze prijsklasse en bij een officiële dealer.

Wat een bijzonder en mooi aflevermoment had moeten zijn, is hierdoor helaas toch uitgelopen op een teleurstelling. Ik hoop dat er op korte termijn alsnog een passende oplossing kan worden gevonden.

10. heinäkuuta 2026

Waardeloos bedrijf!!

Wij hebben hier een bus gekocht en werden in eerste instantie vriendelijk geholpen door de heer Gerlof. Helaas veranderde dit volledig zodra er problemen met de auto ontstonden.

Na enkele weken bleek onze Volkswagen Transporter (21-VNF-1) ernstige mankementen te hebben, waaronder extreem olieverbruik. Wij hebben dit netjes gemeld, maar werden direct afgewezen en niet serieus genomen. Volkswagen gaf zelf aan dat er een officiële olieweging uitgevoerd moest worden om het probleem vast te stellen. In plaats van samen naar een oplossing te zoeken, werd ons verteld dat we “wel wat liters olie konden krijgen” voor de garantieperiode.

Wij hebben meerdere keren geprobeerd er op een nette en redelijke manier uit te komen. Zo hebben wij zelfs aangeboden de bus terug te laten nemen met een verlies van €3.800 voor onze eigen rekening, of om samen naar een andere auto te kijken. Ook dat werd weggewuifd. Uiteindelijk hebben wij, omdat het vertrouwen volledig weg was, besloten de bus elders te verkopen. Bij een andere garage in Drachten werd direct duidelijk dat deze bus al langere tijd bekend stond om het ernstige olieverbruik en dat men hiervan op de hoogte was.

Toen wij hierover in gesprek wilden gaan, merkten wij pas echt hoe er met klanten wordt omgegaan zodra er garantieproblemen zijn. Waar je welkom bent zolang je iets koopt, word je onvriendelijk, onbeschoft en zelfs lachend behandeld zodra je een oplossing zoekt. Telefonisch zijn wij op een respectloze manier te woord gestaan.

Uiteindelijk zijn wij juridisch verder gegaan. De bus is teruggenomen, maar wel met een verlies van €3.800 voor ons. Dat hebben wij geaccepteerd om een langdurig juridisch conflict te voorkomen. Tot op de dag van vandaag blijft de afhandeling moeizaam verlopen: maanden wachten op de vrijwaring, vervolgens een foutieve datum ontvangen en daarna opnieuw weken wachten op correctie en vergoeding van verzekeringskosten van een voertuig dat al lang niet meer in ons bezit is.

Wij vinden het onbegrijpelijk dat een bedrijf dat zich voordoet als gerenommeerd autobedrijf op deze manier met klanten omgaat. Onze ervaring is dat vriendelijkheid alleen geldt zolang er verkocht kan worden. Zodra er problemen ontstaan, sta je er alleen voor.

Ons advies: denk goed na voordat je hier een auto koopt. Onze ervaring heeft ons veel geld, stress en frustratie gekost.

18. maaliskuuta 2026
Saanut 1/5 tähteä

⚠️ WAARSCHUWING! KOOP GEEN AUTO BIJ DEZE DEALER!!!

⚠️ WAARSCHUWING – KOOP HIER GEEN AUTO ZONDER GOED ONDERZOEK
Ik heb op 27 december 2025 een Ford Kuga ST-Line X PHEV gekocht bij Ford Sutherland Leeuwarden voor €36.500.
Later blijkt via RDW dat er al vóór verkoop (12 december 2025) een terugroepactie op deze auto stond wegens een defect in de hoogspanningsaccu met o.a. brandgevaar en uitval tijdens het rijden.
Deze cruciale veiligheidsinformatie is mij niet medegedeeld bij aankoop.
➡️ De risico’s:
Auto kan tijdens het rijden uitvallen (“Nu veilig stoppen” melding)
Verhoogd risico op brand
Onveilige verkeerssituaties
Alsof dat nog niet genoeg is, heb ik op 9 april 2026 daadwerkelijk een ongeval gehad, waarbij de auto tijdens het rijden begon te stagneren na een foutmelding. Dit heb ik direct gemeld bij de dealer.
👉 Reactie van Ford Sutherland Leeuwarden:
Ze wilden niets van het ongeval weten
Mijn aangetekende voorstel tot oplossing werd niet gehonoreerd
Telefonisch werd er gewoon opgehangen
Daarnaast heb ik:
€1.500 betaald voor spraywrapping
€1.180 voor extra garantie
Allemaal gedaan in de veronderstelling dat ik een veilige en deugdelijke auto kocht.
➡️ In plaats van verantwoordelijkheid nemen, wordt er:
Niet inhoudelijk gereageerd
Niet meegedacht in een oplossing
Geen respectvolle communicatie gehanteerd
Ik heb inmiddels de Geschillencommissie ingeschakeld.
Conclusie: Een auto verkopen met een bekend veiligheidsgebrek en daar vervolgens niet transparant en netjes mee omgaan richting de klant is onacceptabel.
⚠️ Mijn advies: wees extreem voorzichtig bij aankoop hier en controleer ALTIJD zelf RDW-gegevens.

21. huhtikuuta 2026
Oma-aloitteinen arvostelu

Onko tämä sinun yrityksesi?

Hanki ilmainen tili

Tästä 8 vinkkiä loistavien arvostelujen kirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin